Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(Slapux @ 2006 03 06, 14:46)
Vigantolis tik su receptu ir tik vokiečių vaistinėj, plius labai nepigus  4u.gif Ir dozuot jį sunkiau nei paprastą aliejinį, bent jau man  ax.gif

Aš dukrai duodu aliejinį Vigantol Oel, pirkau paprastoj Farma vaistinėj, be recepto, kainuoja 7 lt su centais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LinaGustė: 06 kovo 2006 - 19:32
Oi padekit . Ar gali vaikui alerginiai pazymiai pasireiksti jau esant virs 2 metu ? Ir jokiu nauju produktu negavo.Tik visko didesniais kiekiais : daugiau karves pieno,sviesto ,lydyto surio. Galvojau kad gal tiesiog per daug baltymu gavo ,bet pasiskaicius daugiau patirties-net nebezinau ka galvot.Ar imanoma,kad misinukus toleravo ,o vat karves pienui sureagavo ?
Atsakyti
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 03 06, 14:31)
Alergija ir atsiranda apie 3-4 men, paprastai anksciau ji nepasireiskia. As pati kokius 4men valgiau viska, iskaitant sokoladus, varske, surelius, sausainius, pyragaicius ir kt smarkiai alergizuojancius produktus - ir vaiko odele buvo svarutele. Taigi jusu gydytoja nemelavo

O kodel tu tokiam maziukui tiek daug vitaminu duodi???? Ar cia gydytoja paskyre? Ypac gelezi.. g.gif  As tavo vietoje nebeduociau HIPP arbatos (ir siaip kam jos reikia, jei ir savo pienuku, ir misinuku maitini?? jei jau kitaip negali, tai duok tik paprasta virinta vandenuka). Vitaminas D3 yra ir aliejinis, "Vygantoil" lyg vadinasi, tik paklausk gydytojos, po kiek lasiuku jo duoti, nes skiriasi nuo vandeninio. Del Jungle, tai jei tikrai tu vitaminu reikia, yra kudikiams skirti A+C+D (ar E), jie be jokiu skoniu ir dazu.
Tutelli Pepti, man rodos, skirtas tiems, kas alergiski pieno baltymui. Tai jei tavo mazylis jam alergiskas, tai ji ir turetum duoti. Beje, cia man tik smalsu, kodel tu jam duodi misinuka, jei pati savo pienuku maitini..?

Na bandysiu viska paaiskint.Del vitaminu tai cia gyd mums tiek prirase ,esme tame kad mes gulejome santariskese mums dare hemangijomos operacija ,tai darant tyrimus paaiskejo kad mazas hemoglobinas,del kitu vitaminu tai jau cia gyd nuoziura nes su sirdute yra problemeliu. doh.gif Tipo kad stiprintu organizma ,bet ir man atrodo kad ju perdaug g.gif nes visa diena tik spek vitaminus duot. doh.gif Hiip jau tikrai nebeduosiu. schmoll.gif Bet man keisciausia is ko ji nusprende is kart be jokiu tyrimu kad vaikas pieno baltymam elergiskas g.gif iskart sako misinuka keiskit ir butent Tiuteli kodel g.gif juk ira ir kitu elergiskiem vaikam g.gif Matai kas yra del savo pienuko jis man krutines niekaip neeme tai as nutraukinedavau pienuka ,bet jo man buvo mazai ir as duodavau dar misinio.O dabar jauciu kad pienukas visai jau baiginejasi.

QUOTE(Slapux @ 2006 03 06, 14:46)
Vigantolis tik su receptu ir tik vokiečių vaistinėj, plius labai nepigus  4u.gif Ir dozuot jį sunkiau nei paprastą aliejinį, bent jau man  O dėl visų tų vitaminų - ir man baisiai jau daug jų pasirodė  blink.gif  g.gif  schmoll.gif Knooopke, gal neskubėkit su peptidi, pradžiai visus tuos priedus nuimkit, jei įmanoma tegu geria daugiau MP ir tik šiek tiek mišinio  4u.gif Po kelių sav turėtų pasirodyt rezultatai  4u.gif
O tas kremas kartais jeigu hormoninis (aš tokio vaistai.lt neradau  nuuoširdžiai patarčiau bent kol kas susilaikyt  4u.gif Sėkmės ir kantrybės  4u.gif

SIANDIEN jokiu priedu jau nedaviau ziuresiu kas bus.Del kremo tai nezinau koks jis ar hormoninis ar ne nes ji liepe pirkti man tik seskines vaistinej na tipo gamina jie ji ar tik jie uzsakineja g.gif .Tai va as ji nupirkau ir ziuresiu kas bus.Tiesa ir kaina jo nemaza 50g 28 lt doh.gif
Atsakyti
Nu bandysim ir mes dar kartą rytoj pas alergologę eiti, gal padės 4u.gif
Atsakyti
Sveiki
merginos patarkit ,kur as galeciau nuvesti vaika kad patikrintu koks pas ji tas dermatitas verysad.gif .Turiu omeny privatu ir kiek kainuotu aisku idomu.Apie profesore kalbejot, kaip ja susirasti ir ar ji tokius maziukus priima gal siuntimas reikalingas.Kur ji dirba idomu. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knooopke: 07 kovo 2006 - 15:12
Sveikutės,
gal galit parekomenduoti kokį kalcio preparatą. kuris tiktų alergiškam vaikiukui? Saulytei dabar beveik 7 mėn.
Ir dar klausimas apie papildomą primaitinimą. Jei duodi naujo produkto ir pamatai, kad išberia, tai reikia pirmiausia išsigydyti juk tuos bėrimus ar ne?Nes jei neišsigydai ir duodi dar naujo, tai juk ir nežinosi nuo ko tas bėrimas, nuo seno ar nuo naujo? Praktiškai atsakiau pati į savo klausimą biggrin.gif Tiesiog susiginčijom su drauge, jos vaikas nealergiškas, tai jai atrodo, kad aš savąją "badu marinu", nes su tuo primaitinimu mums nelabai sekasi. Tik pradedam ką nors naujo ir STOP schmoll.gif
Atsakyti
knooopke, vargu ar ką tikslaus sužinosi iš tų tyrimų, labai mažas dar tavo kleckiukas 4u.gif Mes darėm dukrai 6-7 mėn, tai alergijos nerasta, absoliutus nulis, o yra priešingai 4u.gif

disi, o iš ko sprendi, kad reikia kalcį duot? Tokiam vaikiukui į valias vit D, nebent dar kraujukas ką negero rodo 4u.gif O dėl primaitinimo - pati ir atsakei biggrin.gif Tik alergiukams negalima jokių konservuotų maistukų ir sultyčių, arbatyčių duot schmoll.gif

Pasariote, galėjo manau ir šiaip baltymų perteklius būt 4u.gif O dėl mišinio keitimo į karvės pieną - mes išbandėm prieš savaitę ir grįžom prie mišinio - negerai buvo. Nors pieniškas košes sėkmingai valgom. Tai ir nežinau - gal užvirinus ten kažkas pasikeičia g.gif
Atsakyti
O mums jau gydytoja kaip ir sakė pradėt ragaut pieniškus produktus. Pradėt nuo rūgščių. Kefyro net neragavo, tai daviau jogurto šaukščiuką vieną dieną - patiko. Antrą ir trečia dieną taip pat daviau po šaukščiuką. Daugiau pabijojau. Ir panašu, kad pilvelis sustreikavo. Antrą dieną ko tai pūtė labai, o šią naktį gal 4 kartus krovė į pamperį, pirmais kartais labai oras ėjo. Ir dabar dieną kažkas šiap sau, lyg viduriuoja. Bet šiaip jaučiasi gerai, valgo, žaidžia, temperatūros neturi. Nepanašu, kad koks enterovirusas būtų įsisukęs, galvoju, kad visdėlto pieno produktai dar ne jam. O ir pabėrė vėl kojas, žanduką vieną g.gif
Atsakyti
QUOTE(Slapux @ 2006 03 08, 16:23)
O dėl mišinio keitimo į karvės pieną - mes išbandėm prieš savaitę ir grįžom prie mišinio - negerai buvo. Nors pieniškas košes sėkmingai valgom. Tai ir nežinau - gal užvirinus ten kažkas pasikeičia  g.gif

O ar tu karves piena nevirinta davei..? g.gif
Atsakyti
[quote=Slapux,2006 03 08, 16:23]

disi, o iš ko sprendi, kad reikia kalcį duot? Tokiam vaikiukui į valias vit D, nebent dar kraujukas ką negero rodo 4u.gif O dėl primaitinimo - pati ir atsakei biggrin.gif Tik alergiukams negalima jokių konservuotų maistukų ir sultyčių, arbatyčių duot schmoll.gif

Kalcį liepė mūsų gydytoja duoti. Ji rekomendavo Osteocarer, bet išbėrė. O vit.D išgėrėme "arkliškas" dozes-2mėnesius liepė duoti po 10 lašų vandeninio, po to dar paskyrė 3 ampules, nes kauliukai galvos minkšti buvo. Tiesa sugėrėme tik 1,5 ampulės, bijojau perdozuoti. Tada pakeitėme savo pediatrę. Naujoji gydytoja paskaičiavo, kad mes jau sugėrėme vit.D apie 700 TV (maksimali saugi dozė yra 800 TV) ir paskyrė gerti multitabs lašus kūdikiams, ten vit.D yra 400 TV (paros dozė) ir kalcį. Panašu, kad mažosios organizmas neįsisavina vit.D. Tiesa, buvom neseniai klinikose pas neurologę, tai ji irgi liepė gerti kalcį. Tai tiek istorijos, gal suprantamai parašiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Slapux @ 2006 03 05, 11:27)
Sveikutės. Aš jau galvojau, kad mano mažiukė beveik išaugo visas alergijas, deja...  verysad.gif Vietoj peptidi mišinio pavaišinau 4 vakarus karvės pienu. Tai tas 4 naktis ir nemiegojom  doh.gif Iš pradžių maniau sutapimas, dabar jau esu tikra, kad nuo pieno  verysad.gif Turbūt pilvuką raižė. Alergologė jau buvo minėjus, kad jei nuo pieniškų košių ir varškytės reakcijos nėra, galime pieną nakčiai ragauti. paskubėjom  verysad.gif Pastebėjau, kad ir užausiukų odelė vėl išsausėjo, pleiskanoja sad.gif

Jei kam reikia Klaipėdoj hormoninio tepalo pabandymui (turiu hydrokortizon DAK 1 proc) - kreipkitės, pasidalinsim  mirksiukas.gif Vis tiek stovi be darbo  smile.gif Dar Iricar turiu  4u.gif

Galvoju, gal jau reikia manąjai su hormoniniu tepaliuku pabandyt pateplioti. Nes ta dėmė visai nepraeina, dar didesnė darosi. Man jau baisu vaikui į žandą pažiūrėti doh.gif . Nei vienas tepalas nepadeda, nei linola, nei essex, nei a-derma. Savo meniu prisižiūriu verysad.gif . Dar apsirgo mažiukė, daktarė antibiotikų išrašė, gal dėl to ta dėmė plečiasi. Jau ir primaitinimo laikas artėja, kaip reikės suprasti naujo maisto ženklus, ar čia nuo mano pieno, ar naujo produkto įtaka? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 03 08, 18:44)
O ar tu karves piena nevirinta davei..? g.gif

Na iš pardės, pasterizuotas, o namie tai nevirinau g.gif Manai dėl to g.gif

Jurma, o ką alergologas sako? Jei dar nebuvot - Savickienę rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti