Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(Kvakse77 @ 2007 11 10, 12:58)
Savo maziuka, tai pradejau primaitinti tik nuo 6 men. Vis bandem misinukus... Isbandem visus alergiskiems vaikams ir nuo visu bere... Dabar apsistojom prie Nestle Alphare. Galiausiai alergologai patare duoti avizinius dribsnius. Taip po trputi ir isivaziavom. Dabar (mums jau 8 men) valgom avizinius, miezinius ir ryziu dribsnius su patarkuotu obuoliu (nuo banano bere). Verdu darzoves kiaulienos arba jautienos sultinyj. O darzoves tai ribotos: bulve, kalafioras, cukinija. Morku patare vengti, nes sukelia alergija. Geriam tik tai misinuka, nes mano zuikis nemegsta jokiu arbatu, sulciu as pati neduodu, o nuo kefyro ziaugcioja smile.gif

o mesyte jau kokia davet?
As vakar pirma kart pabandziu Triusienos -reakcija ziauri verysad.gif ,mazius po poros val buvo raudonas kaip burokas blink.gif
dabar nei pati nebezinau ka bandyti:jautiena ,gal kalakutiena g.gif
Atsakyti
dabar nei pati nebezinau ka bandyti:jautiena ,gal kalakutiena 

Bandykit kalakutiena. Jautiena netoli nuo pieno, gali berti.
Atsakyti
QUOTE(Gegne @ 2007 11 15, 15:44)
Bandykit kalakutiena. Jautiena netoli nuo pieno, gali berti.

Aisku,bet turbut bandyti ne anksciau kaip po sav. g.gif
Atsakyti
QUOTE(edicike @ 2007 11 15, 17:11)
Aisku,bet turbut bandyti ne anksciau kaip po sav. g.gif

O kur pirkot triusiena? Gal kuomnors serti tie triusiai, o kalakutus kiek girdejau irgi ant hormonu augina, kad greiciau uzaugtu, tai irgi gali bert. As bandysiu irgi nuo sestadienio ivest triusiena, pirksiu turguj pas bobute, susiradau, tai ziuresiu, kas bus.

Dar homeopatas dave siandien toki patarima, sake cia is senu priesalerginiu receptu: ideti i kamera zalia obuoli ir susaldyti, paskui isimti, atsildyti ir duoti vaikeliui. As sakiau pabandysiu.
Atsakyti
QUOTE(edicike @ 2007 11 15, 11:24)
o mesyte jau kokia davet?
As vakar pirma kart pabandziu Triusienos -reakcija ziauri verysad.gif ,mazius po poros val buvo raudonas kaip burokas blink.gif

Mes tai sia savaite pradejom valgyti kiauliena ir nieko smile.gif Nes net alergologe rekomendavo, kad sultini virti geriausia kiaulienos arba jautienos. Tai kazkaip nieko nuo ju nebuvo, tai dabar ir valgyt pradejom. Dar pradejau duoti naturalu jogurta.... kol kas ramu smile.gif
Atsakyti
Blynai:
Sutarkutoi virta desra, moliuga, cukinija, miltai, druska, vandienuko lasiukai keli. Siaip ish akies proporcijos, galima moliugo nedeti arba cukinijos, bet labai skanu, greita ir sotu. Viska sutarkuoju su bulviu tarka. Pabandykite, radau recepta cia forume, bet ten buvo ko negalima mano vaikui, taigi mano komponentai yra kazkiek patoblinti wink.gif Pora kartu viena bulve dejau papildomai, kazka dar naujo gavosi ax.gif

skanaus 4u.gif
Atsakyti
Noriu paklausti, kaip reguoja jūsų vaikiukai į skiepus g.gif
Mano dukrytė labai sunkiai ,,pernešė'' tymų raudonukės parotito skiepą verysad.gif Dar liko skiepas nuo kokliušo difterijos stabligės. Po ankstesnių KDS skiepų būdavo labai nerami, bet temperatūra nebuvo aukšta. Net nežinau ką daryti, tiesiog bijau unsure.gif Gydytoja pataria prieš skiepą 3 dienas duoti Tavegilio, gal kas tai išbandėt g.gif
Atsakyti
Noriu paklausti, kaip reguoja jūsų vaikiukai į skiepus 

Jei vaikas nors kiek linkes i alergija, reaguoja sunkiai, nes reakcija yra i kiausinio baltyma (dauguma skiepu vakcinu yra jo pagrindu). O del tavegilio, tai klasikiniu gydytoju pirmasis patarimas, nes tavegilis slopina. Vaikas ramesnis, miega, nezirzia. Bet tavegilis negydo alergijos, tik uzglaisto skiepo padarinius. Siulau labai pagalvoti, ar testi skiepijima, t.y. skiepyti 1,3men ir veliau. Islindusi alergija apie 4-6 men veliau tik stipreja, skiepai prie to prisideda.
Atsakyti
QUOTE(edicike @ 2007 11 15, 09:24)

mažiausiai alergizuojanti mėsa yra strutiena. Tiesa, ji brangi, bet manau verta pabandyt. Yra Lietuvoje keletas stručių ūkių, gal iš jų galima nusipirkt mirksiukas.gif
Atsakyti
As tai siandien bandziau kalakutiena, nes iki siol del jautienos ir kiaulienos problemu nebuvo. Tai ziuresim reakcija...
Gal dar kokiu darzoviu zinot kuriu galima duoti alergiskam vaikui? bo nuo kalafioru kopustu ir brokoliu jau man paciai bloga darosi smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kvakse77: 30 lapkričio 2007 - 10:51
[quote=Kvakse77,2007 11 30, 10:48]
As tai siandien bandziau kalakutiena, nes iki siol del jautienos ir kiaulienos problemu nebuvo. Tai ziuresim reakcija...
Gal dar kokiu darzoviu zinot kuriu galima duoti alergiskam vaikui? bo nuo kalafioru kopustu ir brokoliu jau man paciai bloga darosi smile.gif
quote]
drinks_cheers.gif o mano didzkiai negali ziureti i ta zalia tyre(nuo brokoliu) lotuliukas.gif
O del strutienos pirma karta girdziu blink.gif
maniskiui jautiena tiko,kalakutienos dar nebandziau,nes nezonau ,parduotuveja bijau pirkti ,o kur dar gauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvakse77 @ 2007 11 30, 11:48)
Gal dar kokiu darzoviu zinot kuriu galima duoti alergiskam vaikui? bo nuo kalafioru kopustu ir brokoliu jau man paciai bloga darosi  smile.gif

user posted image

Mes bandem cukinija ir aguroti, atrodo nieko, ju dar iki siol yra pirkti turguje. Bandem ir moliuga, bet nesuprasi, viena karta beria kita ne.
Papildyta:
Mano lelius nelabai valgo grudu koses, nes jas verdu ant vandens, todel kiek iseina nusitraukiu pieno koses pabalinimui ir dedu truputuka fruktozes. Idomu ar nuo jos negali berti ir ar ji turi koki neigiama poveiki? Gal kam teko ka apie tai girdet??
Papildyta:
QUOTE(PIKTUKE @ 2007 11 20, 22:14)
Noriu paklausti, kaip reguoja jūsų vaikiukai į skiepus  g.gif
Mano dukrytė labai sunkiai ,,pernešė'' tymų raudonukės parotito skiepą verysad.gif  Dar liko skiepas nuo kokliušo difterijos stabligės. Po ankstesnių KDS skiepų būdavo labai nerami, bet temperatūra nebuvo aukšta. Net nežinau ką daryti, tiesiog bijau  unsure.gif Gydytoja pataria prieš skiepą 3 dienas duoti Tavegilio, gal kas tai išbandėt  g.gif

Mums skiepai tragiskas reakcijas duodavo, tai nusprendziau neskiepyti, nes poto alergija tik po menesio pasitraukdavo. Dar labai baisias reakcijas dantuku augimas duoda, tiesiog siaubingas, tik nuo to jau niekur nepabegsi...
Papildyta:
Si vakara per Vaitiekuno laida apie zvyneline kalbejo, tai naturalios medicinos centro konsultante minejo, kad daznas mesos valgymas - viena is zvynelines priezasciu, todel galvoju, kad alergiskam vaikui kasdien mesos duoti gal nereiketu, nes skaitosi, kad apkraunami kepenys ir organizmas sunkiai apsivalo. Ar visos duodat kasdien mesa savo alergiskiems vaikeliams??
Atsakyti