Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(Jurma @ 2006 03 02, 13:13)
Vakar ir as jums parasiau, kad pas maniske atsirado tokia deme. Is tavo parasymo supratau, kad tokia pati. Ji dukrai irgi pleciasi, nors prisiziuriu savo meniu. Pradzioje demele taip pat buvo mazyte. Kazkas mane pagasdino, sako, gal cia grybelis?  unsure.gif Kiti bando man iaiskinti gal del katino. Tai va bala zino.
Alergologe prirase hormoninio trepalo, bet as nepirkau, kol kas paprastais teplioju, jau pasikartosiu, vakar nusipirkau A-Derma. Bet jauciu stebuklo nesulauksiu sad.gif.
Mirksniu, o jus laikote koki gyvuneli?

Del kalcio noriu paklausti, tai maitinanciai galima ji gerti? Nes man alergologe nieko neleido g:(. Man jau akyse juoduoja, galvoju vistiek kazkokiu vitaminu reiketu? Ka mamytes galite patarti?
Neisivaizduoju, nuo tokio skurdaus mano meniu is kur MP gali buti maistingas?  unsure.gif

nea, jokio gyvunelio neturim, kate susiprato, ir dar nestumo pradzioje nusprende sode pasilikti lotuliukas.gif pas tevus yra suo, bet nepastebejau jokio sarysio su berimu, kai savaitgaliais mazius ten pabuna.

kalci maitinancioms kaip tik visi rekomenduoja gerti - juk jo daugiausiai su pienuku ir netenki. tik rinkis paprastas tabletes, "Gamtos namu" geras. dar gali gerti A+E, yra kapsules, ir paprasta vit.C.

as skaiciau, kad mamos pieno sudetis is tiesu nelabai priklauso nuo to, ka ji valgo. taip jau yra gamtos sutvarkyta, kad vaikas su pienu pasiims is taves viska, ko jam reikia, visus per tavo 20 - 30 metu organizme sukauptus vitaminus ir mineralus. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2006 03 02, 11:44)
Ar darėtės išmatų pasėlius - gal ten koks stafilokokas auga ar dar kas ir kelia uždegimus? Ar kraujo tyrimas geras? Ar geriat bakterijas - jos šiek tiek sutvarko žarnyną ir mažina uždegimą.
Maniškiui rado žarnyno uždegimą, sukeltą stafilokoko, nors jis nei viduriavo, nei kraujo ar kas nors labai negerai buvo. Tik kraujo tyrimas, o vėliau ir pasėliai parodė problemą.

Dare paseli ir koprologini tyrima-nieko nerado ir kraujas geras ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurma @ 2006 03 02, 13:13)
Del kalcio noriu paklausti, tai maitinanciai galima ji gerti? Nes man alergologe nieko neleido g:(. Man jau akyse juoduoja, galvoju vistiek kazkokiu vitaminu reiketu? Ka mamytes galite patarti?
Neisivaizduoju, nuo tokio skurdaus mano meniu is kur MP gali buti maistingas?  unsure.gif

Galiu pasakyti tik iš savo patirties. Vartoju "Pieno mineralus" (Ca+Mg). Rašo, kad jų sudėtyje yra apelsinų ir mandarinų aliejus. Tikiuosi, kad neįsialergins jam. Vis geriau nei sintetinis apelsinų skonis schmoll.gif . Savo pirmajam alergiškam duodavau natūralių alaus mielių tabletes ("Korio", be priedų, nes dar būna ir su priedais). Taip pat vartoju paprastą Vit. C arba askorutiną. Dar galima bandyt žuvų taukus (vartoju Mollerio).
Aišku, reikia vartojant daryti pertraukas. Bent aš taip stengiuosi (išskyrus vit. C) 4u.gif . Gal taip ir neįsialergintų, nes šie papildai su minimaliais priedais (kiek man teko pastebėt).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo obuoliux: 03 kovo 2006 - 18:54
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 03 02, 10:48)
.Rokui ant nugaros prie spranduko yra tokia raudona ziauriai pleiskanojanti deme, gal 5 litu dydzio. Jau kokie 2-3 men ji yra. Ji tokia labai raudona ir sausa, vizualiai net atrodo taip, kaip koks sasas ant zaizdos jau buna uzsitraukes ir pradejes lupinetis. Na, gal aiskiai parasiau... blush2.gif  Tai va, niekaip ji nenyksta, net pleciasi, sakyciau, nes pradzioje buvo tik kokiu 2 centu dydzio. Kasosi Rokas ja vis. Net elideliu tepant tik raudonumas pablunka, bet ji pati nenyksta. Gal kazkam taip irgi yra buve? Kuo gydete? Hormoninio telapo labai jau nenoriu.. doh.gif

QUOTE(Limcamca @ 2006 03 02, 10:50)
Pagal tavo pasakojimą panašiomis dėmėmis mes ir išberti. TAi tepam visokiais šiaip tepalais, kaip Essex, ir ieškom nuo ko alergiškas galėtų būti.

Mano dukrai jau savaite taip pat yra atsirades ties plauku augimo linija nugarytej ant kakliuko toks sausas lopinelis, paausiukaipaberti, taciau jie taip pat jungiais i tokia sausesnes demeles. Nzn net ir nuo ko, bet itariu, kad cia galetu buti arba nuo morku-obuoliu sultyciu, kurias daviau neskiestas tik pora saukstuku, arba gali buti nuo pieno baltymo, nes as ziauriai megstu pieno produktus, kavava, sokolada. (maitinu MP)tai kai buvau pas gyd. ji liepe atsisakyt visu siu produktu man, neprimaitindinet ir tept essex (skystas parafinas, vazelinas) tada jei nemazes, arba plesis dar daugiau tie paberimai, vel ateit pas ja ir issrays hormoninaim tepalui recepta...tai dabar isvis pasimetus...kodel visos taip ijo to hormoninio tepalo? ar jis taip blogai???
Atsakyti
QUOTE(Deborah @ 2006 03 03, 19:28)
Mano dukrai jau savaite taip pat yra atsirades ties plauku augimo linija nugarytej ant kakliuko toks sausas lopinelis, paausiukaipaberti, taciau jie taip pat jungiais i tokia sausesnes demeles. Nzn net ir nuo ko, bet itariu, kad cia galetu buti arba nuo morku-obuoliu sultyciu, kurias daviau neskiestas tik pora saukstuku, arba gali buti nuo pieno baltymo, nes as ziauriai megstu pieno produktus, kavava, sokolada. (maitinu MP)tai kai buvau pas gyd. ji liepe atsisakyt visu siu produktu man, neprimaitindinet  ir tept essex (skystas parafinas, vazelinas) tada jei nemazes, arba plesis dar daugiau tie paberimai, vel ateit pas ja ir issrays hormoninaim tepalui recepta...tai dabar isvis pasimetus...kodel visos taip ijo to hormoninio tepalo? ar jis taip blogai???

Deborah, gali paskaityti straipsnį iš "Tavo vaiko" (tik reikia prieš tai prisiregistruoti):
http://www.tavovaika...ent/view/49/32/

Čia, aišku, jau kraštutinis atvejis, bet viskas pakankamai aiškiai aprašyta, pateikiant konkretų pavyzdį.
Atsakyti
Sveikutės. Aš jau galvojau, kad mano mažiukė beveik išaugo visas alergijas, deja... verysad.gif Vietoj peptidi mišinio pavaišinau 4 vakarus karvės pienu. Tai tas 4 naktis ir nemiegojom doh.gif Iš pradžių maniau sutapimas, dabar jau esu tikra, kad nuo pieno verysad.gif Turbūt pilvuką raižė. Alergologė jau buvo minėjus, kad jei nuo pieniškų košių ir varškytės reakcijos nėra, galime pieną nakčiai ragauti. paskubėjom verysad.gif Pastebėjau, kad ir užausiukų odelė vėl išsausėjo, pleiskanoja sad.gif

Jei kam reikia Klaipėdoj hormoninio tepalo pabandymui (turiu hydrokortizon DAK 1 proc) - kreipkitės, pasidalinsim mirksiukas.gif Vis tiek stovi be darbo smile.gif Dar Iricar turiu 4u.gif
Atsakyti
Mamytes, kuriu vaikai alergiski pieno baltymui, ar Jus duodavote vaikuciams ozkos piena?Kaip toleravo jie?
Atsakyti
QUOTE(violet @ 2006 03 06, 13:24)
Mamytes, kuriu vaikai alergiski pieno baltymui, ar Jus duodavote vaikuciams ozkos piena?Kaip toleravo jie?

Karves ir ozkos pieno baltymas yra toks pat (ar labai panasus). Todel jei netinka karves pienas, dazniausiai netiks ir ozkos. Na, alergologai prie daznai alergizuojanciu visada nurodo ir karves, ir ozkos piena.
Atsakyti
Labutis merginos jungiuosi ir as i jusu rateli 4u.gif siaubingai vaikui palaipsniui atsirado sausejantys tokie lopineliai doh.gif ant kojyciu ir jau yra ant rankyciu. g.gif
Paskaiciusi MIRKSNIUKO pasisakymus ,pakraupau kokia as durna mamka.Duodu vaikui ir hipp,arbatyte ir vitaminu skystu JUNGLE BABY,VITAMINA D,IR FERAGLOBINO.tIK DABAR KAIP MAN ISIAISKINTI NUO KO TAS BERIMAS.nES IKI 2 MEN VAIKUI TIKRAI JOKIOS ELERGIJOS NEBUVO. g.gif Kai pradejau duoti visus sious israsytus gyd vaistus tada atsirado.
Tiesa vaika maitinu NAN 1 MISINUKU PLIUS MP .sIANDIEN ATEJUSI GYD PASAKE KAD AS PAKEISCIAU MISINUKA I TUTELI PEPTIT ZINOT PASIMECIAU KODEL JEI 2 MEN ELERGIJOS NEBUVO.Sako cia jum ne sloga kuri atsiranba iskarto cia elergija.Na nezinau net ka daryt gal kuri ka patartu.Nesinori man is vaiko triusi daryt su tais misiniais.Dar krema israse LOCOBASE REPAIR KREMA GAL KAS NAUDOJOT. g.gif
Atsakyti
QUOTE(knooopke @ 2006 03 06, 14:01)
Labutis merginos jungiuosi ir as i jusu rateli 4u.gif  siaubingai vaikui palaipsniui atsirado sausejantys tokie lopineliai  doh.gif ant kojyciu ir jau yra ant rankyciu. g.gif
Paskaiciusi MIRKSNIUKO pasisakymus ,pakraupau kokia as durna mamka.Duodu vaikui ir hipp,arbatyte ir vitaminu skystu JUNGLE BABY,VITAMINA D,IR FERAGLOBINO.tIK DABAR KAIP MAN ISIAISKINTI NUO KO TAS BERIMAS.nES IKI 2 MEN VAIKUI TIKRAI JOKIOS ELERGIJOS NEBUVO. g.gif Kai pradejau duoti visus sious israsytus gyd vaistus tada atsirado.
Tiesa vaika maitinu NAN 1 MISINUKU PLIUS MP .sIANDIEN ATEJUSI GYD PASAKE KAD AS PAKEISCIAU MISINUKA I TUTELI PEPTIT ZINOT PASIMECIAU KODEL JEI 2 MEN ELERGIJOS NEBUVO.Sako cia jum ne sloga kuri atsiranba iskarto cia elergija.Na nezinau net ka daryt  gal kuri ka patartu.Nesinori man is vaiko triusi daryt su tais misiniais.Dar krema israse LOCOBASE REPAIR KREMA GAL KAS NAUDOJOT. g.gif

Alergija ir atsiranda apie 3-4 men, paprastai anksciau ji nepasireiskia. As pati kokius 4men valgiau viska, iskaitant sokoladus, varske, surelius, sausainius, pyragaicius ir kt smarkiai alergizuojancius produktus - ir vaiko odele buvo svarutele. Taigi jusu gydytoja nemelavo mirksiukas.gif

O kodel tu tokiam maziukui tiek daug vitaminu duodi???? Ar cia gydytoja paskyre? Ypac gelezi.. g.gif As tavo vietoje nebeduociau HIPP arbatos (ir siaip kam jos reikia, jei ir savo pienuku, ir misinuku maitini?? jei jau kitaip negali, tai duok tik paprasta virinta vandenuka). Vitaminas D3 yra ir aliejinis, "Vygantoil" lyg vadinasi, tik paklausk gydytojos, po kiek lasiuku jo duoti, nes skiriasi nuo vandeninio. Del Jungle, tai jei tikrai tu vitaminu reikia, yra kudikiams skirti A+C+D (ar E), jie be jokiu skoniu ir dazu.
Tutelli Pepti, man rodos, skirtas tiems, kas alergiski pieno baltymui. Tai jei tavo mazylis jam alergiskas, tai ji ir turetum duoti. Beje, cia man tik smalsu, kodel tu jam duodi misinuka, jei pati savo pienuku maitini..? g.gif
Atsakyti
Vigantolis tik su receptu ir tik vokiečių vaistinėj, plius labai nepigus 4u.gif Ir dozuot jį sunkiau nei paprastą aliejinį, bent jau man ax.gif O dėl visų tų vitaminų - ir man baisiai jau daug jų pasirodė blink.gif g.gif schmoll.gif Knooopke, gal neskubėkit su peptidi, pradžiai visus tuos priedus nuimkit, jei įmanoma tegu geria daugiau MP ir tik šiek tiek mišinio 4u.gif Po kelių sav turėtų pasirodyt rezultatai 4u.gif
O tas kremas kartais jeigu hormoninis (aš tokio vaistai.lt neradau g.gif ) - nuuoširdžiai patarčiau bent kol kas susilaikyt 4u.gif Sėkmės ir kantrybės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Nu va, aplankėm alergologę pakartotinai, pasidarėm tyrimuką-brėžinukus ant rankos. Ir rezultatai nustebino - mūsų pagrindinis alergenas - pieno baltymas - jokios reakcijos (4-5 mėn net pūslelės pasidarydavo užtepus ant odos, 1,8 metų dar buvo nestipri greito tipo reakcija) bigsmile.gif Kaip gyd. sako, tai labai padėjo tai, kad ilgai maitinau MP ir laikiausi hipoalerg. dietos. Nes pagal kraujo tyrimą labai mažas įsialerginimo laipsnis, nors reakcija į pieno baltymą buvo anksčia labai stipri.
Dar liko +- reakcija į žuvį ir pomidorą (ne baltymas, o kažkas dar, pamiršau). Bet prie visų gerumų atsirado viena blogybė - maksimali reakcija į erkutę (dulkių, patalynės). Ir nors pas mus namie kaip ir mažai kur jai veistis - užuolaidų, kilimų, pūkinių pagalvių nėra, bet vistiek 100% neišvengsi.
Atsakyti