Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(Ieva P. @ 2006 12 20, 14:42)
Gal galit patarti. Mano mažulės (1,5 mėn) pilvuką ir krūtinė išbėrė mažais raudonais spuogeliais. Maitinu pati, alergizuojančių produktų privengiu.
Ar tai gali būti alerginis bėrimas, ar kas nors kita?

šiaip gydytojai sako, kad alergija pasirodo apie 3-4mėn. tai taviškė kaip ir per mažiukė dar būtų.. o raudini maži spuogiukai gali būti prakaitinė. gal per šiltai ją rangi ar užkloji? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva P. @ 2006 12 20, 15:42)
Gal galit patarti. Mano mažulės (1,5 mėn) pilvuką ir krūtinė išbėrė mažais raudonais spuogeliais. Maitinu pati, alergizuojančių produktų privengiu.
Ar tai gali būti alerginis bėrimas, ar kas nors kita?

Maniškį išbėrė 1,5 mėn, tik bėrimas pradžioj buvo ant skruostų. Tačiau tikrai negalima atmesti prakaitinės, kuri būna dėl per šiltos aprangos rolleyes.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus. Bandysiu rengti lengviau ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif
as irgi auginu alergiska dukryte unsure.gif Maitinu MP, tai negaliu valgyti daug produktu. Svoris krenta dienom, jauciu greit liks tik kaulai ir skura. verysad.gif Sako bananai priskriami prie mazai alergizuojanciu produktu, o pasirodo jie labiausiai alergizuoja mano vaika. doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, musu dukryte irgi beria nuo 3 savaites, aisku as pati alergija prasirgau 15 metu doh.gif
vienu zodziu isbandem daug skirtingu misinuku ir dabar apsistojom ant sojos misinelio, bet kazkaip labai daug prisiklausiaui, kad jis negeras, turiu hormonu ir pan. Noriu Jusu paklausti ka Jus manote, gal vertetu vis delto ieskoti HA misineli ar likt prie sojos?
Nebezinau ka ir daryti?
Atsakyti
Aš pasirinkau soją. Bet čia dar ir dėl to, kad pati ilgai maitinau, ir pirmąkart paragavo mišinėlio pupa vėlai. Soja , bet jau Isomil, kurią mes naudojome yra skani. O vat tie hidrolizuoti, kiek teko girdėti, baisiai neskanūs , kart0s. Alergologė Astrauskaitė, kai aš jos klausiau nuomonės dėl sojos, sakė, kad jinai pati su sojos mišinuku išaugo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 22 gruodžio 2006 - 20:21
Sveikutes, na va, turesiu jungtis pas alergiukus verysad.gif nors mes jau nemazutes, bet nuo maisto issivyste alergija...ko griebtis, nezinau. Esme tame, kad kakuti darome su daug gleiviu (gal pas ka nors taip yra ir man ka parekomenduos). Nes tyrimai geri, jokios infekcijos nera. Atseit ieskokit maiste alergenu(o kaip ieskot, kad neisivaizduoju nuo ko pradeti). Gal kas susiduret, gal patarsit pirmuosius zingsnelius? verysad.gif
Valgom gerai, tustinames pakankamai normaliai, bet po to butinai iseina gumulas gleiviu? Nors is veiduko matosi pabalimas ir paakiai tamsoki... verysad.gif ...ai...nekas doh.gif
Dekui jei kas patars 4u.gif

iR DAR NOREJAU PAKLAUSTI KAIP PASIDARYTI TYRIMUKUS DEL ALERGIJOS, AR CIA NUSIUNCIA DAKTARAS, AR TIK PRIVACIAI DARO?
bandau skaityti tema, bet nekasdien turiu galimybe, del to ir klausiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnele: 26 gruodžio 2006 - 14:04
QUOTE(Agnele @ 2006 12 26, 14:55)
Sveikutes, na va, turesiu jungtis pas alergiukus verysad.gif  nors mes jau nemazutes, bet nuo maisto issivyste alergija...ko griebtis, nezinau. Esme tame, kad kakuti darome su daug gleiviu (gal pas ka nors taip yra ir man ka parekomenduos). Nes tyrimai geri, jokios infekcijos nera. Atseit ieskokit maiste alergenu(o kaip ieskot, kad neisivaizduoju nuo ko pradeti). Gal kas susiduret, gal patarsit pirmuosius zingsnelius? verysad.gif
Valgom gerai, tustinames pakankamai normaliai, bet po to butinai iseina gumulas gleiviu? Nors is veiduko matosi pabalimas ir paakiai tamsoki... verysad.gif ...ai...nekas doh.gif
Dekui jei kas patars 4u.gif

iR DAR NOREJAU PAKLAUSTI KAIP PASIDARYTI TYRIMUKUS DEL ALERGIJOS, AR CIA NUSIUNCIA DAKTARAS, AR TIK PRIVACIAI DARO?
bandau skaityti tema, bet nekasdien turiu galimybe, del to ir klausiu 4u.gif

Puikiai Tave suprantu, nors pas mus alergija reiškėsi per odą, bet atrinkti produktą, kol sūnus buvo visai mažas, tiesiog nebuvo įmanoma. Pas jį yra lėto tipo alerginės reakcijos, t.y. suvalgius produktą išberdavo po kelių dienų ar savaitės. Okai paaugo, kokių 7 mėn. pasidarėme lopo mėginius ant nugaros. Jie parodė, kad vaikas mažai alergiškas tik bulvei, obuoliui ir kiaulienai, visoms košėms, kitoms mėsoms ir vaisiams buvo stipri alerginė reakcija. Na bet kažkaip pavyksta augti su 4 košėm (ryžių, grikių, kukurūzų ir Sinlac), keliom mėsytėm (kiauliena, veršiena, kalakutiena, kartais namine triušiena), bulve, cukinija, moliūgu ir tik neseniai pradėjim morką.. rolleyes.gif
O kas dėl tyrimu, tai visų pirma paėmus siuntimą iš šeimos gydytojo, reikia užsirašyti pas alergologą. Mes lankomės Antakalnyje Alergologijos centre pas gydytoją Vaičiulionienę. Nemokamai poliklinikoje man atrodo galima tik dūrio mėginius pasidaryti. Kraujo tyrimai alergenams yra mokami ir pakankamai brangūs, nemokamai juos daro tik gulint ligoninėje alergologijos skyriuje. Aš su Domuku ten gulėjau, tiesa pas vedėją pati važiavau tartis, kadangi pas mus sunkus atopinis dermatitas didelių kliūčių tam nebuvo. Ten padarė tuos kraujo tyrimus ir pritaikė mišinuką. Iki 5 mėnesių maitinau pati tik savo pienu, tačiau mano pačios dietos nepadėjo verysad.gif , teko pereiti ant mišinuko. O odos lopo mėginukus darėmės privačiai Žvėryne alergologijos kabinete pas tą pačią gydytoją, vienas mėginukas - 4 lt, ne taip ir brangu. Privačiai tyrimus galima pasidaryti ne vienoj įstaigoj, geriausia prieš tai pasiskambint.
Klausi dėl pirmųjų žingsnelių atrenkant alergeną - visur rašo, kad reikia mažiausiai keletą dienų duoti tik vieną ir tą patį produktą ir stebėti, stebėti, stebėti. Kaip tai praktiškai padaryti, jei vaikas jau valgo daug ką - aš neįsivaizduoju.
Todėl patarčiau apsilankyti pas alergologą ir nebijoti klausti bet kokių smulkmenų. Sėkmės thumbup.gif
Atsakyti
PAS MUS TA PATI PROBLEMA,BAIGIAU TIK MAITINTI MP PRASIDEJO VISOS BEDOS.PRADEJO BERT ODA,LANKEMES PAS SEIMOS DAKTARA SAKE KAD LABAI SAUSA ODA ISRASE TEPALO TEPIAU BET NIEKO NEPADEDA,O KAI MAUDAU TAI VISAS TOKS RAUDONAS KAIP VEZYS PASIDARO IR PASIMATO RAUDONI LOPAI SU SPUOGELIAIS GAL CIA NUO VADENS? g.gif BET NUO GIMIMO NEBUVO JOKIU PROBLEMU.NUO MAISTO,KAD VALGO TA MAISTA KOKI VALGE IR MAITINANT MP.IR DAUG SKYSCIU(ARBATOS) ISGERIA APIE 3L NET GAUNAS IR ISMATOSE BUNA GLEIVIU.NET NEISIVAISDUOJU NUO KO IR BUVOM PAS ODOS GYD.ISRASE VAISTINIO TEPALO BISKI TIK PADEJO,O ILGAI NEGALIMA TEPT IR KONKRETAUS NIEKO NEPASAKE.TEKS EIT PAS ALERGOLOGA.SUNUI 1,2MEN. verysad.gif
Atsakyti
ereda, labai dekui tau uz issamu atsakyma 4u.gif
tik persiskaiciusi cia suzinojau, kad morka nelabai tinkanti darzove alergiukams. kaip tik maniau ir maitinau vien tik ja, kad susitvarkytu... doh.gif
Na kolkas rezultatai neblogeja, nors labai sunku man be pienuko (juk ryte ir vakare duoti ir nusimeta pora maitinimu) smile.gif , bet pasistengsime ir ziuresime
dekui wub.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

daug info cia,pergyvename del savo vaikuciu mes...nezinom ka daryti,kad mazyliams isgytu alergija unsure.gif verysad.gif as irgi tokia problema turiu,maniskei9men jau,apie2men taip vargstam verysad.gif nezinia nuo ko ir prasidejo ta alergija?pakeitem meniu,pieno misinukus alergiskiems vaikams duodam,skalb.milteliai tik alergiskiems,kremai,tepalai,lasiukai,kiek visko reikia...kiek dienu buna lyg ir geriau,po to vel paraude zandukai,pirstukai,kojytes...siulo gyd tyrimus darytis nuo maisto,kuriu kaina185lt,cia klaipedoj Sodu g3.bet kiek skaisciau yra mamyciu dariusiu tyrimus,ir nieko nesuzinojo tokio...ar pasake ne nuo maisto alergija.
nezinau kiek galima taip musu vaikuciai kenteti...?
gal kas girdejote apie si naturalu produkta?

Anglu kalba
http://shopping.msn....itemId=20883021
Rusu kalba
http://www.natureswa...?primadchildren
kiek girdejau padeda,ir net labai greitai,tik ar pas mus jo galima isigyti?
Gal kas daugiau zinote apie?parasykite,aciu.
Ka sekmes mamytem,kurios turi tokiu problemu,uzjauciu jas,duok dieve viskas issispres.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maimouna: 04 sausio 2007 - 14:24
gal kas girdejote apie si naturalu produkta?

Anglu kalba
http://shopping.msn....itemId=20883021
Rusu kalba
http://www.natureswa...?primadchildren
kiek girdejau padeda,ir net labai greitai,tik ar pas mus jo galima isigyti?
Gal kas daugiau zinote apie?parasykite,aciu.
Ka sekmes mamytem,kurios turi tokiu problemu,uzjauciu jas,duok dieve viskas issispres.
[/quote]

Tai cia juk gerosios bakterijos taip vadinamos.....jos sureguliuoja zarnyno mikrofluora.....Pagal straipsnyje aprasyta sudeti, tai lietuvoje yra analogiskas "Bifolac", kuris irgi susideda is bio ir lacto bakteriju ax.gif
Dar is geruju bakteriju yra Gefilus, Linex. mirksiukas.gif
Siaip AD tos bakterijos nelabai turi itakos schmoll.gif Cia gal daugiau padeda tiems vaikuciam, kuriu odyte buna isberta butent del zarnyno problemu, o jei yra AD, kuris net neaisku nuo ko pasireiskia, tai neka tos bakterijos ir pades verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laime2: 04 sausio 2007 - 15:50