Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE((Agnieska) @ 2006 11 29, 12:58)
Na, mes jau visa menesi gydomes zirniukais pas homeopata, bet kazkodel kaip pablogejo taip ir nepraeina.. Nejaugi taip ilgai vyksta tas varymas alergijos ar kaip cia pavadint? Jokio pagerejimo kol kas, ir pats gydytojas stebisi, kad taip ilgai nepraeina:((( Bet ranku nenuleidziam, vis viliames, kad bus geriau.

Man keista, kad gydytojas stebisi g.gif Musu homeopate neleido be 2 men. kazko is viso tiketis, nors sake, kad buna visaip. Kitiems praeina ir per savaite, o kitiems reikia metu ir daugiau. Sake, nepergyventi jeigu nepraeis, tada sukvies homeopatu konsiliuma smile.gif Mums praejo po 2 men., nors gerejo grubiai po menesio, pusantro...
Laukite ir tikekite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2006 11 29, 14:40)
Man keista, kad gydytojas stebisi  g.gif Musu homeopate neleido be 2 men. kazko is viso tiketis, nors sake, kad buna visaip. Kitiems praeina ir per savaite, o kitiems reikia metu ir daugiau. Sake, nepergyventi jeigu nepraeis, tada sukvies homeopatu konsiliuma smile.gif Mums praejo po 2 men., nors gerejo grubiai po menesio, pusantro...
Laukite ir tikekite  4u.gif

Na, gal jis stebisi, kad pagal jo gydyma turejo jau po 3 savaiciu buti pagerejimas. Bet, jei jau sakai, kad ilgesnis laikas turi praeit, tai gal ji labai stipri pas mus, ir reikia laukti kol zaraza iseis rolleyes.gif
Atsakyti
zinoma! Gaila, kad man jau uzsimirso viskas. net negaliu gerai prisiminti gerejimo proceso, atsimenu tik pati luzi, kuris ivyko liepos 6-8d. per Mindaugines smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2006 11 29, 16:44)
zinoma! Gaila, kad man jau uzsimirso viskas. net negaliu gerai prisiminti gerejimo proceso, atsimenu tik pati luzi, kuris ivyko liepos 6-8d. per Mindaugines smile.gif

Taip ir buna, atrodo pati didziausia problema, bedos, o viskas kas bloga pasimirsta, lieka tik geri dalykai. Taip ir turi buti mirksiukas.gif
O kaip tas gijimas buvo, ar palaipsniui ar op, ir is karto dingo visos raudonos demes? g.gif
Isivaizduoju, koks neapsakomas dziaugsmas, kai vaikas ramiai gali miegoti, nesidraskyti koju, ir valgyti VISKA 4u.gif
Atsakyti
Tikrai taip smile.gif gera...Tik kai gerem atibiotikus, mazas mazas plemukas atsirado ant zanduko bet tik vienai dienai. Nerealu smile.gif
Is tiesu kiek pamenu, tai paumejimas buvo ilgokai. Koki menesi buvo visai ne kas, tada pradejo rimti. Atsimenu, kad dar per tas pacias Mindaugines prie juros su asarom ziurejau i vaika, kad plemuotas visas buvo, o kiti tokie grazus vaikuciai...O kazkaip grizus viskas milzinisku greiciu ivyko, nyko nyko tie plemukai ir isnyko. Liko kojyciu linkiai paberti ir siurksti nugaryte. Bet rudeniop jau ir ta issigydem.
Atsakyti
Mamos, reikia patarimo!
Savo alergišką, atopiniu dermatitu sergantį vaiką iki šiol maitinau tik savo pienu. Bet kai jam suėjo 6 mėn., pagal visas protingas rekomendacijas pradėjau įvedinėti kietą maistą. Pradėjom nuo vieno šaukštelio bulvių tyrės, skiestos mano pienu, po truputuką kiekį padidinom iki kokių 6-7 šaukštelių. O vakar vakare mažiaus kakutyje pastebėjau kelias kraujingas gleivytes. Nepasakyčiau, kad jis pradėjo dažniau tuštintis, kakučio konsistencija taip pat nepasikeitė, bet kakodamas jis pradėjo stenėti ir stangintis, lyg jam būtų sunku tai daryti, nors išmatos yra skystos. O dar tas kraujukas verysad.gif
Mamos, gal kuri susidūrėt su panašia situacija? Ką patartumėt daryti? Nutraukti primaitinimą ar toliau valgyti tą nelemtą bulvę, po truputį didinant jos kiekį?
Atsakyti
QUOTE(Svelnute @ 2006 11 30, 14:38)
Mamos, reikia patarimo!
Savo alergišką, atopiniu dermatitu sergantį vaiką iki šiol maitinau tik savo pienu. Bet kai jam suėjo 6 mėn., pagal visas protingas rekomendacijas pradėjau įvedinėti kietą maistą. Pradėjom nuo vieno šaukštelio bulvių tyrės, skiestos mano pienu, po truputuką kiekį padidinom iki kokių 6-7 šaukštelių. O vakar vakare mažiaus kakutyje pastebėjau kelias kraujingas gleivytes. Nepasakyčiau, kad jis pradėjo dažniau tuštintis, kakučio konsistencija taip pat nepasikeitė, bet kakodamas jis pradėjo stenėti ir stangintis, lyg jam būtų sunku tai daryti, nors išmatos yra skystos. O dar tas kraujukas  verysad.gif
Mamos, gal kuri susidūrėt su panašia situacija? Ką patartumėt daryti? Nutraukti primaitinimą ar toliau valgyti tą nelemtą bulvę, po truputį didinant jos kiekį?

O bulve pirktine ar is kaimo? As kai maziu pradejau primaitinti, stipriai sureagavo butent i krakmola (net i morka ne tokia stipri reakcija buvo). Maniskiui tiko bulves tik is 3 kaimo blink.gif (is ju virdami cepelinus net papildomai krakmolo dedavo - labai jau menkai ten jo buvo). Todel jeigu yra galimybiu - pabandykit paieskoti per pazistamus, gal kuri nors veisle tiks.
Kitas variantas - mirkyti bulve ilgaiiiiiii (geriausia pamerkiant is vakaro) vandenyje, supjaustyta i gabalelius, o tada virti kita diena. Tiesa, virti reikia kitame vandenyje (nes tame bus "istrauktas" krakmolas ir kt. "gerybes").
Trecias variantas - maksimose dar galima rasti ekologisku cukiniju (bent pries kuri laika buvo) arba patisonu. Skonis, aisku, neipatingas, bet mazesne alergijos tikimybe.
Gal pabandykit morka ir bus mazesne reakcija (bent mano maziui taip buvo). Tik aisku, reikia, kad butu ekologiska.
Tiesa pasakius, prisiskaicius apie visko apie ekologiska maista Maksimose buvau pradejus abejoti jo svarumu, bet maziaus dar nei karto nuo ekologisko maisto nebere (cia jau kai aprimo alergija).
Tikiuosi kuris nors variantas tiks 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo obuoliux: 01 gruodžio 2006 - 00:12
QUOTE(obuoliux @ 2006 12 01, 01:14)
O bulve pirktine ar is kaimo? As kai maziu pradejau primaitinti, stipriai sureagavo butent i krakmola (net i morka ne tokia stipri reakcija buvo). Maniskiui tiko bulves tik is 3 kaimo  blink.gif  (is ju virdami cepelinus net papildomai krakmolo dedavo - labai jau menkai ten jo buvo). Todel jeigu yra galimybiu - pabandykit paieskoti per pazistamus, gal kuri nors  veisle tiks.
Kitas variantas - mirkyti bulve ilgaiiiiiii (geriausia pamerkiant is vakaro) vandenyje, supjaustyta i gabalelius, o tada virti kita diena. Tiesa, virti reikia kitame vandenyje (nes tame bus "istrauktas" krakmolas ir kt. "gerybes").
Trecias variantas - maksimose dar galima rasti ekologisku cukiniju (bent pries kuri laika buvo) arba patisonu. Skonis, aisku, neipatingas, bet mazesne alergijos tikimybe.
Gal pabandykit morka ir bus mazesne reakcija (bent mano maziui taip buvo). Tik aisku, reikia, kad butu ekologiska.
Tiesa pasakius, prisiskaicius apie visko apie ekologiska maista Maksimose buvau pradejus abejoti jo svarumu, bet maziaus dar nei karto nuo ekologisko maisto nebere (cia jau kai aprimo alergija).
Tikiuosi kuris nors variantas tiks  4u.gif

Ačiū už patarimus! smile.gif Bandysiu juos ateity prisitaikyti.
O dėl tos mano tyrelės... Va čia ir esmė, kad bulvės mūsų ekologiškos, iš nuosavo kaimo. Tikrai žinau, kad jos tik ant mėšlo augintos, be jokių kitokių trąšų.
Gal tikrai čia krakmolas kaltas? Mirkydavau bulvytę prieš virdama tik apie kokį pusvalandį... reiks apabandyti ilgiau ją vandeny palaikyti.
Dar kartą ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
gal galit duodi gero homeopato numeriuka ar adresa?????????? nes as nei vieno nezinau unsure.gif butu didelis dekui 4u.gif kai grysim i lt butinai kreipsiuos!!!
Atsakyti
QUOTE(Svelnute @ 2006 11 30, 14:38)
Mamos, reikia patarimo!
Savo alergišką, atopiniu dermatitu sergantį vaiką iki šiol maitinau tik savo pienu. Bet kai jam suėjo 6 mėn., pagal visas protingas rekomendacijas pradėjau įvedinėti kietą maistą. Pradėjom nuo vieno šaukštelio bulvių tyrės, skiestos mano pienu, po truputuką kiekį padidinom iki kokių 6-7 šaukštelių. O vakar vakare mažiaus kakutyje pastebėjau kelias kraujingas gleivytes. Nepasakyčiau, kad jis pradėjo dažniau tuštintis, kakučio konsistencija taip pat nepasikeitė, bet kakodamas jis pradėjo stenėti ir stangintis, lyg jam būtų sunku tai daryti, nors išmatos yra skystos. O dar tas kraujukas  verysad.gif

Tu gal pastebek del to kraujuko ilgiau, gal cia nebutinai alergija.
Gal reikia pasitarti su gydytoju...
Nors mums irgi kai dare kakucio tyrimus 4 menesiu, tai aptiko kakutyje kraujo ir tas kraujavimas greiciausiai buvo alergines kilmes, nes jokiu bakteriju ir nieko blogo daugiau niekas ir neaptiko, kas galetu sukelti ta kraujavima.
Atsakyti
O GAL NUO MAISTO ?VISTIEK JUK PYRMA KART DAVEI TAI VAIKIUKO ORGANIZMAS DAR NEPRIPRATES IR TAIP KAIP ELERGIJA GAVOSI NET NZN KAIP ISIREIKST
Papildyta:
BET SIULICIAU NELAUKT IR EIT PAS DAKTARE NES JEI KAS NORS BLOGAI IR UZDELSI!!KAI NUEISIT PAS DAKTARE TAU PACIAU BUS RAMIAU!!
Atsakyti
Gal galit patarti. Mano mažulės (1,5 mėn) pilvuką ir krūtinė išbėrė mažais raudonais spuogeliais. Maitinu pati, alergizuojančių produktų privengiu.
Ar tai gali būti alerginis bėrimas, ar kas nors kita?
Atsakyti