QUOTE(Svelnute @ 2006 11 30, 14:38)
Mamos, reikia patarimo!
Savo alergišką, atopiniu dermatitu sergantį vaiką iki šiol maitinau tik savo pienu. Bet kai jam suėjo 6 mėn., pagal visas protingas rekomendacijas pradėjau įvedinėti kietą maistą. Pradėjom nuo vieno šaukštelio bulvių tyrės, skiestos mano pienu, po truputuką kiekį padidinom iki kokių 6-7 šaukštelių. O vakar vakare mažiaus kakutyje pastebėjau kelias kraujingas gleivytes. Nepasakyčiau, kad jis pradėjo dažniau tuštintis, kakučio konsistencija taip pat nepasikeitė, bet kakodamas jis pradėjo stenėti ir stangintis, lyg jam būtų sunku tai daryti, nors išmatos yra skystos. O dar tas kraujukas
Mamos, gal kuri susidūrėt su panašia situacija? Ką patartumėt daryti? Nutraukti primaitinimą ar toliau valgyti tą nelemtą bulvę, po truputį didinant jos kiekį?
O bulve pirktine ar is kaimo? As kai maziu pradejau primaitinti, stipriai sureagavo butent i krakmola (net i morka ne tokia stipri reakcija buvo). Maniskiui tiko bulves tik is 3 kaimo
(is ju virdami cepelinus net papildomai krakmolo dedavo - labai jau menkai ten jo buvo). Todel jeigu yra galimybiu - pabandykit paieskoti per pazistamus, gal kuri nors veisle tiks.
Kitas variantas - mirkyti bulve ilgaiiiiiii (geriausia pamerkiant is vakaro) vandenyje, supjaustyta i gabalelius, o tada virti kita diena. Tiesa, virti reikia kitame vandenyje (nes tame bus "istrauktas" krakmolas ir kt. "gerybes").
Trecias variantas - maksimose dar galima rasti ekologisku cukiniju (bent pries kuri laika buvo) arba patisonu. Skonis, aisku, neipatingas, bet mazesne alergijos tikimybe.
Gal pabandykit morka ir bus mazesne reakcija (bent mano maziui taip buvo). Tik aisku, reikia, kad butu ekologiska.
Tiesa pasakius, prisiskaicius apie visko apie ekologiska maista Maksimose buvau pradejus abejoti jo svarumu, bet maziaus dar nei karto nuo ekologisko maisto nebere (cia jau kai aprimo alergija).
Tikiuosi kuris nors variantas tiks