Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(wild @ 2006 11 15, 17:02)
laba diena...
mano sunu triju menesiu isbere...laikausi hipoalergines dietos....ar verta jau kreiptis i homeopatus? kaip manote? gal dar per mazas?

Sunku pasakyti, ar jau kreiptis į homeopatus. Mano bendradarbės panašaus amžiaus vaikutį irgi išbėrė, bet pasilaikius hipoalerginės dietos jiems viskas susitvarkė thumbup.gif . O mano pupą beria nuo 4 mėn. ir kuo toliua buvo, tuo baisesni tie bėrimai darėsi, jokios dietos nepadėjo, tik homeopatija gelbėja.
O šiaip mums alergologė sakė, kad vaikai nuo 3 mėn. iki pusės metukų būna ypač jautrūs alergenams, tai tuo periodu maitinačioms mamytėms reik labai žiūrėti ką valgo. Wild, tavo mažiukas kaip tik tokio amžiaus, gal tu ką užvalgei (jei pati maitini)?
Atsakyti
QUOTE(Natute @ 2006 11 16, 09:01)
Sunku pasakyti, ar jau kreiptis į homeopatus. Mano bendradarbės panašaus amžiaus vaikutį irgi išbėrė, bet pasilaikius hipoalerginės dietos jiems viskas susitvarkė thumbup.gif . O mano pupą beria nuo 4 mėn. ir kuo toliua buvo, tuo baisesni tie bėrimai darėsi, jokios dietos nepadėjo, tik homeopatija gelbėja.
O šiaip mums alergologė sakė, kad vaikai nuo 3 mėn. iki pusės metukų būna ypač jautrūs alergenams, tai tuo periodu maitinačioms mamytėms reik labai žiūrėti ką valgo. Wild, tavo mažiukas kaip tik tokio amžiaus, gal tu ką užvalgei (jei pati maitini)?

itariu lasisa...bet jos nedaug valgiau. bet labiausiai itariu bifolac bakterijas
Atsakyti
QUOTE(Tuka @ 2006 11 10, 10:11)
Mamos, gal galit parekomenduoti gerą homeopatą Kaune 4u.gif ?

Perskaiciau visa temele, bet ir man toks klausimas iskilo...parekomenduokit ka nors is Kauno. Gal nereiks su tokiu mazu i Vilniu vaziuot.
Atsakyti
QUOTE(wild @ 2006 11 16, 12:32)
itariu lasisa...bet jos nedaug valgiau. bet labiausiai itariu bifolac bakterijas

Žinok, aš irgi, jei tik suvalgydavau bent vieną sumuštinuką su lašiša, tai tuoj paberdavo. Ir nuo upėtakio berdavo. o nuo silkės -ne. Tai alergologė spėjo, kad vaikas nėra alergiškas žuviai, bet alergizuoja maistai ir priedai, kuriais šeriamos žuvys, auginamos ūkiuose (lašišos, upėtakiai, karpiai). Liepė tėčiui eit meškeriot lotuliukas.gif , ką tėtis ir daro tongue.gif . Tai nuo Neryje pagautos lydekos nebuvo jokios reakcijos thumbup.gif .
Dėl bakterijų nežianu. Šiaip vaistininkės (kai neturi tokių, kokių prašau) rėkauja, kad visos bakterijo vienodos, bet alergologė mūsų rekomendavo Gefilus (tik nepamenu, kurie būtent, nes jų yra kelios rūšys). Gefilus prieš metus buvo dingęs, tada gydytoja liepė gerti Bifidus Ascilo... (jau irgi pamiršau). Gėrėm 5 mėnesius, lyg ir nepastebėjau, kad bertų nuo jų, bet kita vertus tada mano pupa buvo nuolat išbertas, tai nežianau.

Mes lankomes Vilniuje pas homeopatą A.Bagdonavičių, bet jis 2 dienas per savaitę konsultuoja ir Kaune. Gydomes pas jį nuo kovo mėn., bet galutinai alergija dar nepraėjo, tad labai girtis dar negaliu. Bet pagerėjimas ŽYMUS. Dabar kokį kartą per mėnesį paberia tik rankas, bet bėrimas greitai nunyksta. Bet mes ir valgom beveik viską: ir šokoladą, ir glaistytus sūrelius, ir kt. skanėstus. Dar tik riešutų ir citrusinių nedaviau. Taip kad jis tikrai mums labai padėjo. Jei kas susidomėsite, rašykite į AZ, duosiu koordinates. Tik eilės pas jį doh.gif doh.gif - du mėnesius tenka laukti, kol patenki. Bet šiaip jis apsiima ir visas kitas problemas spręsti su homeopatiniais vaistais: jei tik kokia sloga ar peršalimas kimba, tai skambinu jam ir jis konsultuoja.
Atsakyti
Labas mamytes,

Norejau pasiteirauti, ar savo alergiskiems vaikuciams duodat bananu g.gif Ir jei duodat, tai kokie geriau, pirkti paprasti, ar geriau duoti bananine tyrele pirkta g.gif

Ir dar norejau jusu paklausti, ar kas bandet "BEBE" grudu koses hipoalergenines ax.gif Ar nebere nuo ju jusu vaikuciu ax.gif Is anksto dekoju uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natute @ 2006 11 17, 12:10)
Žinok, aš irgi, jei tik suvalgydavau bent vieną sumuštinuką su lašiša, tai tuoj paberdavo. Ir nuo upėtakio berdavo. o nuo silkės -ne. Tai alergologė spėjo, kad vaikas nėra alergiškas žuviai, bet alergizuoja maistai ir priedai, kuriais šeriamos  žuvys, auginamos ūkiuose (lašišos, upėtakiai, karpiai). Liepė tėčiui eit meškeriot  lotuliukas.gif , ką tėtis ir daro  tongue.gif . Tai nuo Neryje pagautos lydekos nebuvo jokios reakcijos  thumbup.gif .
Dėl bakterijų nežianu. Šiaip vaistininkės (kai neturi tokių, kokių prašau) rėkauja, kad visos bakterijo vienodos, bet alergologė mūsų rekomendavo Gefilus (tik nepamenu, kurie būtent, nes jų yra kelios rūšys). Gefilus prieš metus buvo dingęs, tada gydytoja liepė gerti Bifidus Ascilo... (jau irgi pamiršau). Gėrėm 5 mėnesius, lyg ir nepastebėjau, kad bertų nuo jų, bet kita vertus tada mano pupa buvo nuolat išbertas, tai nežianau.

Mes lankomes Vilniuje pas homeopatą A.Bagdonavičių, bet jis 2 dienas per savaitę konsultuoja ir Kaune. Gydomes pas jį nuo kovo mėn., bet galutinai alergija dar nepraėjo, tad labai girtis dar negaliu. Bet pagerėjimas ŽYMUS. Dabar kokį kartą per mėnesį paberia tik rankas, bet bėrimas greitai nunyksta. Bet mes ir valgom beveik viską: ir šokoladą, ir glaistytus sūrelius, ir kt. skanėstus. Dar tik riešutų ir citrusinių nedaviau. Taip kad jis tikrai mums labai padėjo. Jei kas susidomėsite, rašykite į AZ, duosiu koordinates. Tik eilės pas jį  doh.gif  doh.gif  - du mėnesius tenka laukti, kol patenki. Bet šiaip jis apsiima ir visas kitas problemas spręsti su homeopatiniais vaistais: jei tik kokia sloga ar peršalimas kimba, tai skambinu jam ir jis konsultuoja.

Zinok, mistika...lasisos valgiau nedaug, o isbere staiga ir gausiai...sakyciau pernelyg gausiai vien lasisai...bet per tuos tris menesius juk spejau ir daugiau brudo su pienu perduot, nors, tiesa sakant, prisilaikiau nuolat dietos, apie citrusus, sokolada net kalbos nebuvo...o pries tai davem bifolac. LACTO susije su pienu...alergologe sake, kad kudikiam sios bakterijos nelabai tinka, yra kazkokia spec. rusis, bet, pokalbio eigoj pazadejusi uzrasyt pavadinima (pasirode negirdetas), pamirso, pamirsau ir as paklausti.
Buciau ziauriai dekinga, jei gauciau sio zmogaus koordinates. Jei netingesi, uzsuk i AZ. Aciu uz rupesti labai.
Atsakyti
Dar mamukai norejau jusu paklausti, ka jus duodat savo maziukams atsigerti? g.gif Maniskis vandenuko nei pro kur negeria schmoll.gif Geria tik misinuka doh.gif , o kadangi jau vis daugiau valgo papildomo (kieto) maisto, tai misinuko vis maziau per diena beisgeria (duodu vis maziau), tai noriu, kad nepritruktu vaikui skysciu, bet vandens jis negeria, o kazkokiu sulciu ar arbatu bijau duoti, kad neisbertu doh.gif Mamytes, padekit, patarkit ka jus duodat maziukams gerti ax.gif Gal yra kokiu hipoalergeniniu arbatu g.gif Busiu labai dekinga uz jusu patarimus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(laime2 @ 2006 11 18, 01:31)
Dar mamukai norejau jusu paklausti, ka jus duodat savo maziukams atsigerti? g.gif Maniskis vandenuko nei pro kur negeria schmoll.gif Geria tik misinuka doh.gif , o kadangi jau vis daugiau valgo papildomo (kieto) maisto, tai misinuko vis maziau per diena beisgeria (duodu vis maziau), tai noriu, kad nepritruktu vaikui skysciu, bet vandens jis negeria, o kazkokiu sulciu ar arbatu bijau duoti, kad neisbertu doh.gif Mamytes, padekit, patarkit ka jus duodat maziukams gerti ax.gif Gal yra kokiu hipoalergeniniu arbatu g.gif Busiu labai dekinga uz jusu patarimus wub.gif

Alergiskam maziui banano duoti nepatarciau schmoll.gif . Kai pirmaji bere, tai net ir neatrinkau, nuo ko... O kai maziui banano daviau, reakcija buvo aiski - pilva pute ir dar susuko.
Visos hipoalergines kosytes alergiskiems irgi daznai sukelia alergija. As maziui, kai tik pradejau primaitinti, daviau paprasciausios Milupos avizu koseles - isbere visa. Juk i jas prideda "pagerinimo" - vitaminu, kuriu mazi pilvukai dar tikrai nesugeba suvirskinti. Patarciau virti arba Myllyn Paras, arba Nordic dribsnius (maziausiai alergizuoja ryziai, mieziai - nors mamos raso, kad sie irgi beria). Tokiam maziui dar reiketu pertrinti su trintuvu (arba pries verdant su kavamale, tik tuomet pilti verdant i salta vandeni, kad nesusoktu i guziukus).

Del arbateliu - pradejau nuo paprasciausiu silpnu zoleliu arbatos... Melisa, pvz. Dabar yra "Nykstuku" arbata, su Maximos etikete - ramuneliu, ersketuogiu ir kmynu (berods) - abi gamintos Svencioniu vaistazoliu fabriko. Aisku, is pradziu reikia daryti l. silpna. Saldinu fruktoze.

Gal kitos mamos tures daugiau ideju. ax.gif Bent mano abiem vaikam (abu buvo alergiski, dickis tai net labai) sitoks maitinimas tiko.
Atsakyti
QUOTE(obuoliux @ 2006 11 18, 02:52)
Alergiskam maziui banano duoti nepatarciau  schmoll.gif . Kai pirmaji bere, tai net ir neatrinkau, nuo ko... O kai maziui banano daviau, reakcija buvo aiski - pilva pute ir dar susuko.
Visos hipoalergines kosytes alergiskiems irgi daznai sukelia alergija. As maziui, kai tik pradejau primaitinti, daviau paprasciausios Milupos avizu koseles - isbere visa. Juk i jas prideda "pagerinimo" - vitaminu, kuriu mazi pilvukai dar tikrai nesugeba suvirskinti. Patarciau virti arba Myllyn Paras, arba Nordic dribsnius (maziausiai alergizuoja ryziai, mieziai - nors mamos raso, kad sie irgi beria). Tokiam maziui dar reiketu pertrinti su trintuvu (arba pries verdant su kavamale, tik tuomet pilti verdant i salta vandeni, kad nesusoktu i guziukus).

Del arbateliu - pradejau nuo paprasciausiu silpnu zoleliu arbatos... Melisa, pvz. Dabar yra "Nykstuku" arbata, su Maximos etikete - ramuneliu, ersketuogiu ir kmynu (berods) - abi gamintos Svencioniu vaistazoliu fabriko. Aisku, is pradziu reikia daryti l. silpna. Saldinu fruktoze.

Gal kitos mamos tures daugiau ideju.  ax.gif Bent mano abiem vaikam (abu buvo alergiski, dickis tai net labai) sitoks maitinimas tiko.

Aciu Obuoliux uz atsakyma ir pasidalinima patirtimi mirksiukas.gif  wub.gif Man tikrai labai svarbi kiekvienos mamytes patistis wub.gif
Lauksiu ir kitu mamyciu patarimu bei pasidalinimo patirtimi 4u.gif Tikrai isitikinau, kad siame forume galiu gauti naudingiausios ir geriausios informacijos kaip padeti savo alergiskam mazyliui, aciu JUMS VISOMS MAMYTES!!!!!!

Papildyta:
Aciu Obuoliux uz atsakyma ir pasidalinima patirtimi Man tikrai labai svarbi kiekvienos mamytes patistis
Lauksiu ir kitu mamyciu patarimu bei pasidalinimo patirtimi Tikrai isitikinau, kad siame forume galiu gauti naudingiausios ir geriausios informacijos kaip padeti savo alergiskam mazyliui, aciu JUMS VISOMS MAMYTES!!!!!!

Atsakyti
QUOTE(obuoliux @ 2006 11 18, 01:52)

Alergologai alergiškiems vaikučiams žolių arbatų duoti nepataria. Nes tiek melisa, tiek ramunėlės, tiek kmynai ir tt gali alergizuoti. Aišku, čia kiekvienam labai individualiai ir džiugu, kad Obuoliux mažiukams tai tiko. 4u.gif Beje, alergologė sakė, kad geriau duoti paprastą žalią arbatą - labai silpną. Aš pati "Presto" perku ekologiškai švarią BANCHIA - pati silpniausia ir švelniausio skonio žalioji arbata.
Maniškis pradžioj irgi negėrė gryno vandens, tai aš skiesdavau obuolių sultis (Hipp'o) - labai mažai sulčių ir daug vandens, kad tik šioks toks saldumas jaustųsi. Aišku, jeigu turit savų obuolių sulčių, tai dar geriau. O vėliau jis ėmė gerti ir paprastą vandenuką, iki šiol tai ir yra pagrindinis jo gėrimas (ir šiltas, ir šaltas). thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes,

O gal zinote kas, ar galima duoti alergiskiems avikuciams vitaminu stiprinanciu imuniteta su eziuole? Alergologai, kazkodel viatminu privengia skirti tokiems vaikams. Idomu, tada kokiu budu sustiprint tuos kleckus, kad nesirgtu??
Atsakyti
labutis,visoms 4u.gif pas mus lyg ir ta pati beda,su tais berimais.....tyrimu nesidarem,tik kraujo,tai lyg ir nerasta jokios alergijos....bet maniske vis kas kazkiek laiko isberia,va dabar jai truputi zemiau uzpakaliuko isberta taip sausai,tokie plemai...anksciau buvo lyg dilgeline visas kunas..... tik va,jai VISAI NENIESTI!!!!!! g.gif ar tai alergija pas ja?kaip jus manot?ar daro tyrimus kai nera isberta?nes kai grystam i lt nebuna isberimu.aciu uz kokia nors info blush2.gif
Atsakyti