Sveikos
Dabar mano dukrytei treji. Nuo 2 mėnesių jai atsirado raudoni plėmai ant odos ir buvo pripažintas atopinis dermatitas. Laikiausi ir aš hipoalerginės dietos (kai maitinau) ir mažė. Maitinau ilgai, iki beveik 2,5 metų. Gal kai panelei buvo apie metus, tie sausos odos lopiniai buvo likę tik kojų lankstuose. Po eilinio gulėjimo ligoninėje su atsma (turim ir šitą bjaurybę), kai mergičkai buvo naudojami stiprūs hormonai, plėmai liko ant vienos kojos lanksto prie čiurnos ir kitos kojos lanksto prie kelio. Tie plėmai yra ir dabar. Gal dėl to, kad vasara jų beveik nebesimato, o gal jie po truputį nyksta.
Bet, ką aš noriu pasakyti, kad jie niekada nebuvo išnykę, nei kai laikėmės dietos, nei kai nesilaikėme. Nuo 2 metų po truputį duodavau valgyti visko, tie plėmai nei kažkaip reagavo, nei kažkokio bėrimo nebuvo. Dabar maniškė valgo absoliučiai viską: šokoladą (turbūt netgi daugiau negu kiti vaikai), saldainius, medų, braškes, žodžiu viską viską...
Mums buvo daryti maisto alergenų tyrimai, kurie parodė nulines reakcijas.
Po tų trijų metų, manau, kad pas maistas ir atopinis dermatitas, bent jau mūsų atveju, visai nesiriša. Nes, kaip ir minėjau, ar valgant, ar nevalgant alergenų, odos reakcija visada likdavo ta pati, t.y. tie sausi odos lopai niekada nedingo ( arba dingdavo po geros dozės hormonų ligoninėse).
Niekad nedaviau mergičkai Zyrteko ir netepiau jokiais hormoniniais tepalais.
Taigi, iš tos didelės rišliavos, norėjau pasakyti, kad ne visada atopinis dermatitas siejasi su maisto alergija. Jis tiesiog yra.
Man dar kyla tokia mintis, kad jis gali būti nuo namų ir dulkių erkių, kurios mano panelė yra labai alergiška, nors ta pati Kudzytė tvirtina, kad taip negali būti.
Gal ši info padės kažkam.
katuka, o nemanai, kad tavo vaikui to atopinio dermatito nėra? gydytojai jį nustatė pagal bėrimus, o juk kraujas nieko nerodė. gal tai kas nors kita, nes tokiems mažiems vaikams atopinis dermatitas tiesiogiai susijęs su maistu. panašiai yra ir maniškiui: alergijos tyrimas (150 alergenų) buvo visiškai gražus, IgE geras, bet nustato alergiją, nes beria. kai pati maitinau, nuo 3 sav. sėdau ant juodos dietos, valgiau tik kelis produktus, net šuniui geriau duodavom. po to, kai jau nebegalejau taip kentėti, gal nuo kokio 9 mėn., po truputį pradėjau vakgyti viska. ir nebėrė. žinoma, valgiau po nedaug, bet ir pieno produktų, ir šokolado. kai nustojau maitinti, bėrimų padaugėjo, nors valgė tik labai gerą, namie gamintą maistą be jokių alergizuojančių priedų ir pan.
tai kas gali paaiškinti?
o atsakymą reiktų rasti, nes, jei tai ne maistui alergija, kodėl tada aš savo vaikui neduodu daugelio vertingų ir skanių dalykų? kenčiam, žinoma, abu. tik jis to dar nelabai suvokia. ačiū Dievui.
tai kas gali paaiškinti?
o atsakymą reiktų rasti, nes, jei tai ne maistui alergija, kodėl tada aš savo vaikui neduodu daugelio vertingų ir skanių dalykų? kenčiam, žinoma, abu. tik jis to dar nelabai suvokia. ačiū Dievui.
Žinai, po to,kai pradėjau duoti savo vaikui viską, aš irgi taip galvojau, kodėl nedaviau viso šito anksčiau...
Kažkada skaičiau straipsnį vienam iš vaikiškų žurnalų, su dermatologu Grušausku. Labai gerai pamenu, kai jis irgi tvirtino, kad atopinis dermatitas nebūtinai yra susijęs su maistu. Tada aš laikiausi hipoalerginės dietos, ir galvojau, nu blyn, kokias nesąmones čia jis kalba... Man įstrigo jo vienas pastebėjimas, kad tėvai paaukoja metus ar du laikydamiesi dietos, nors konkrečių rezultatų tai neduoda.
Aš čia nenoriu visiems tučtuojau liepti pradėti valgyti viską, tik sakau savo patirtį.
O atopinis reiškia netipiškas, kadangi pas mano mergytę kažkoks netipinis bėrimas yra, todėl tai ir yra atopinis bėrimas. Aš bent suprantu taip.
Kažkada skaičiau straipsnį vienam iš vaikiškų žurnalų, su dermatologu Grušausku. Labai gerai pamenu, kai jis irgi tvirtino, kad atopinis dermatitas nebūtinai yra susijęs su maistu. Tada aš laikiausi hipoalerginės dietos, ir galvojau, nu blyn, kokias nesąmones čia jis kalba... Man įstrigo jo vienas pastebėjimas, kad tėvai paaukoja metus ar du laikydamiesi dietos, nors konkrečių rezultatų tai neduoda.
Aš čia nenoriu visiems tučtuojau liepti pradėti valgyti viską, tik sakau savo patirtį.
O atopinis reiškia netipiškas, kadangi pas mano mergytę kažkoks netipinis bėrimas yra, todėl tai ir yra atopinis bėrimas. Aš bent suprantu taip.
Katuka, sutinku su ta mintim, kad alergija maistui ir atopinis dermatitas gali buti skirtingos ir viena kitos nebutinai itakojancios ligos.
Bet gali buti ir labai susije. Tik kazi ar gydytojai ta gali pasakyti ar is akies, ar atlike tyrimus. Arba vieni tvirtina viena, kiti kita.
Pas mano vaika tie siurkstus plemai taip pat visai neisnyksta pagerejimo metu. o pablogejimo labai isriskeja ir atsiranda nauju.
O kaip paaiskinti tai, kad kartais buna labai ryskus berimas, kartais tik plemai, o kartais ir viena, ir kita, o kartais visai beveik nieko? O maistas buvo pvz. tik misinukas.
Esu tepus savo mergina ir Elidelio tepalu. Tai po paros laiko oda pasidare grazi. Tada tepiau pagal alergologes nurodyta schema (buvo tada kokiu 3-4 menesiu, tai viskas buvo labai sumazintom normom). Ir taip tepant po kiek laiko vel pablogejo ir i Elideli nebereagavo oda. O i hormoninin tepliuka (fucidin h) visiskai nesureagavo (gydytoja sake, kad turetu po paros laiko sureaguoti). Tai juo daugiau ir netepiau.
Dar geria tokius kaip ir homeopatinius zirniukus padarytus pagal paimtus vaiko slapimo, kraujos ir seiliu laselius. Tikiuosi tai kazkiek pristabdo tas blogybes.
Dabar jau reiktu vel koki nauja produkta ivesti. Bet jau trecia savaite pablogejimas.
Bet gali buti ir labai susije. Tik kazi ar gydytojai ta gali pasakyti ar is akies, ar atlike tyrimus. Arba vieni tvirtina viena, kiti kita.
Pas mano vaika tie siurkstus plemai taip pat visai neisnyksta pagerejimo metu. o pablogejimo labai isriskeja ir atsiranda nauju.
O kaip paaiskinti tai, kad kartais buna labai ryskus berimas, kartais tik plemai, o kartais ir viena, ir kita, o kartais visai beveik nieko? O maistas buvo pvz. tik misinukas.
Esu tepus savo mergina ir Elidelio tepalu. Tai po paros laiko oda pasidare grazi. Tada tepiau pagal alergologes nurodyta schema (buvo tada kokiu 3-4 menesiu, tai viskas buvo labai sumazintom normom). Ir taip tepant po kiek laiko vel pablogejo ir i Elideli nebereagavo oda. O i hormoninin tepliuka (fucidin h) visiskai nesureagavo (gydytoja sake, kad turetu po paros laiko sureaguoti). Tai juo daugiau ir netepiau.
Dar geria tokius kaip ir homeopatinius zirniukus padarytus pagal paimtus vaiko slapimo, kraujos ir seiliu laselius. Tikiuosi tai kazkiek pristabdo tas blogybes.
Dabar jau reiktu vel koki nauja produkta ivesti. Bet jau trecia savaite pablogejimas.
sveikos mamytės,
mano mažoji alergiška karvės baltymui taip suprantu, nes gyditoja paskyrė HA mišinuką po jo bėrimai nustojo, po to įvedėm mėsą į racioną ir pastebėjau kad vėl beria, tai gyditoja rekomendavo neduoti jautienos ir veršienos nes čia tas pats baltymas, ir iš tiesu bėrimai baigėsi. va o dabar galvoju tai ką mano vaikas visą gyvenima negalės pieno produktų ir jautienos su veršiena valgyti
iki kiek metų aš jai tą HIPOALERGINĮ mišinį girdysiu ir juo košes balinsiu?...gal kas susidūrėt su tokia situacija ir galit mane paprotinti...
mano mažoji alergiška karvės baltymui taip suprantu, nes gyditoja paskyrė HA mišinuką po jo bėrimai nustojo, po to įvedėm mėsą į racioną ir pastebėjau kad vėl beria, tai gyditoja rekomendavo neduoti jautienos ir veršienos nes čia tas pats baltymas, ir iš tiesu bėrimai baigėsi. va o dabar galvoju tai ką mano vaikas visą gyvenima negalės pieno produktų ir jautienos su veršiena valgyti
iki kiek metų aš jai tą HIPOALERGINĮ mišinį girdysiu ir juo košes balinsiu?...gal kas susidūrėt su tokia situacija ir galit mane paprotinti...
QUOTE(RIO @ 2006 08 17, 13:53)
sveikos mamytės,
Sveika, na nesigąsdink taip. Paaugs ir gal praeis ta alergija maistui. Va, mano mažiui, kai buvo 3-4 mėn ant odos užtepus paprasto pieno, pūslės pasidarydavo. Net ragaut nebandėm. O dabar va -2,6 metų valgo ir jogurtus, ir sūrelius, ir visą kitą pienišką. Ir nieko nesidaro. Išaugo.
Tikėkis, ir jums bus taip. Sėkmės ir kantrybės.
Sveiko, mamos,
įstojau ir aš į alergiškų vaikų mamų klubą , nors sūnus dar tik MP geria. Labai atidžiai perskaičiau 2005 metų diskusiją ir šį forumą. Konsultavausi su gydytojaus, etc. Kol kas 2 savaitė bandau hipoalerginės dietos laikytis, o paskui žiūrėsiu.
Ir turiu pora klausimų toms, kurios išbandė:
1. ar truputi pipiro, druskos, česnako, svogūno į mėsos patiekalus gali labai kenkti?
2. ar teko maisto gamybai naudoti pankolį iš lietuviškų daržų - na nebeišmanau, kuo pagardinti stirnieną ir kalakutieną...
3. Kulinarinių idėjų forume, paskelbiau naują temą HIPOALERGINĖ DIETA. Gal kas rasite laiko pasidalinti receptukais? Aš, nors ir manau, kad gaminu puikiai, tačiau racione likus tik įvairiems kopūstams bei kitoms žalios spalvos daržovėms, ryžiams, aliejui ir stirnienai, kalakutienai, mėlynėms ir obuoliams,jau nebežinau ką
ir begaminti o padėti mažiui norisi, juolab, kad po mėnesio grįžtu į darbą ir reikės partinti prie mišinio ir kito maistelio...
Iš anksto dėkoju.
įstojau ir aš į alergiškų vaikų mamų klubą , nors sūnus dar tik MP geria. Labai atidžiai perskaičiau 2005 metų diskusiją ir šį forumą. Konsultavausi su gydytojaus, etc. Kol kas 2 savaitė bandau hipoalerginės dietos laikytis, o paskui žiūrėsiu.
Ir turiu pora klausimų toms, kurios išbandė:
1. ar truputi pipiro, druskos, česnako, svogūno į mėsos patiekalus gali labai kenkti?
2. ar teko maisto gamybai naudoti pankolį iš lietuviškų daržų - na nebeišmanau, kuo pagardinti stirnieną ir kalakutieną...
3. Kulinarinių idėjų forume, paskelbiau naują temą HIPOALERGINĖ DIETA. Gal kas rasite laiko pasidalinti receptukais? Aš, nors ir manau, kad gaminu puikiai, tačiau racione likus tik įvairiems kopūstams bei kitoms žalios spalvos daržovėms, ryžiams, aliejui ir stirnienai, kalakutienai, mėlynėms ir obuoliams,jau nebežinau ką
ir begaminti o padėti mažiui norisi, juolab, kad po mėnesio grįžtu į darbą ir reikės partinti prie mišinio ir kito maistelio...
Iš anksto dėkoju.
Laba diena mamytes
Noriu paklausti jusu patarimo, kaip patyrusiu mamyciu kovojanciu su maziuku alergija Ar galima alergiskui vaikuciui duoti virto burokelio? Ta prasme, ar galima jo sutrinti i darzoviene? Zinau, kad burokelyje yra daug vitaminu ir gelezies, tai noreciau maziukui jo duoti, bet nezinau ar jis nesualergizuos Ar burokelis laikomas daznai alergizuojancia darzove ar ne? Is anksto jums dekoju
Noriu paklausti jusu patarimo, kaip patyrusiu mamyciu kovojanciu su maziuku alergija Ar galima alergiskui vaikuciui duoti virto burokelio? Ta prasme, ar galima jo sutrinti i darzoviene? Zinau, kad burokelyje yra daug vitaminu ir gelezies, tai noreciau maziukui jo duoti, bet nezinau ar jis nesualergizuos Ar burokelis laikomas daznai alergizuojancia darzove ar ne? Is anksto jums dekoju
Ar galima alergiskui vaikuciui duoti virto burokelio?
Is musu karcios patirties, kai vaikiui buvo 1,1m daviau burokeliu. Po keliu dienu berimai paumejo. Antra karta gavo buroku 1,11m. Labai patiko, prase dar. Lyg ir nieko blogo nepastebejau.
Manau, kad tai labai individualu. Pabandyk ir pamatysi. Burokas tikrai ne toks stiprus alergenas kaip pienas. Bet ka gali zinoti, visko pasitaiko. Bandykit.
QUOTE(katuka @ 2006 08 10, 07:21)
Žinai, po to,kai pradėjau duoti savo vaikui viską, aš irgi taip galvojau, kodėl nedaviau viso šito anksčiau...
Kazkada i si foruma parasiau zinute, jog tai, kad laikiausi ir nesilaikiau hypoalergines dietos neturejo jokios itakos vaiko odos buklei. Tai visos pakraupo nuo minties, kad galima nesilaikyti jokiu hypoalerginiu dietu... As irgi galeciau pasakyti, kad tikrai negalima taip jau labai drasiai teigti, kad dietos yra vienintelis issigelbejimas, kaip kad bando aiskinti alergologai. Mano racionas vaikelio odeles buklei itakos tikrai turejo labai mazai. O jis skyresi labai drastiskai - nuo vien kosiu vandenyje ir mesos iki pieno produktu ir pan.
Sveikos
Mes irgi alergiski
Atsirado sita bjarybe nuo 8men is nieko (valgem kaip ir valgem, jokiu nauju produktu neivedziau, o berimas ant skruostu kaip atsirado taip laikosi, tik po hidrokartizono praeina, o po to vel atsinaujina) duodavau ir hipoalergiskus produktus - nepraeina, gal kas zino, ar alergologas is savo alerginiu meginiu gali nustatyti kokiems produktams alergiskas vaikas
Aciu kas atsakys
Mes irgi alergiski
Atsirado sita bjarybe nuo 8men is nieko (valgem kaip ir valgem, jokiu nauju produktu neivedziau, o berimas ant skruostu kaip atsirado taip laikosi, tik po hidrokartizono praeina, o po to vel atsinaujina) duodavau ir hipoalergiskus produktus - nepraeina, gal kas zino, ar alergologas is savo alerginiu meginiu gali nustatyti kokiems produktams alergiskas vaikas
Aciu kas atsakys
QUOTE(Anasko @ 2006 08 27, 17:51)
Sveikos
Mes irgi alergiski
Aciu kas atsakys
Mes irgi alergiski
Aciu kas atsakys
Yra didele tikimybe, kad nustatys. Bet gali ir nenustatyti....