aš irgi nesuprantu, kaip atsekti, nuo ko beria, nes reakcija lėtinė, gali neduot kokias 5 dienas nieko tokio, o, žiūrėk, kojos išbertos. dabar vasarą, ypač po pabuvimo prie jūros, dingo tas senasis bėrimas, tai ir daviau visko valgyt, nes nori, be to, taip tik ir gali ką nors nustatyti. bet atsirado kita bėda - visos kojos pasidarė kaip žąsies oda, tokia oda, kaip kad kai šiurpas nueina. sako, tai alergijos požymis. tai ir vėl pasimetus, vėl reikia imti ir griežtai riboti.
kartais galvoju, kad jei nedaug beria, gal geriau duoti ir tų ,,blogųjų" produktų, juk medžiagų gauti reikia, o dar nevalgus baisiai, tai vis ką atrastum. bet bijau įaudrinti organizmą, tada tai jau jokių šansų sulaukti kokio amžiaus, kai alergija nurimsta, nebepasireiškia.
QUOTE(Natute @ 2006 08 04, 12:50)
Aš tai nepastebėjau ant savojo, kad, kai dantys dygo, buvo blogiau, bet, kai gulėjom alergologiniame Astrauskaitė perspėjo, kad taip gali būti. Atseit tuo metu, kai dygsta dantukai, kiek sumažėja imunitetas (tas pats gali nutikti ir po ligos, ir po skiepų), ir todėl paūmėja atopinis dermatitas.
Antro menesio skiepa emem mokama, bet skiepijo tik sesiu menesiu. Taip kad turim tik du skiepus kol kas. Kadangi skiepijo kai buvo pagerejimo pradzia, tai po skiepo oda net pagrazejo. Zodziu jokios reakcijos i skiepa.
QUOTE(Natute @ 2006 08 04, 12:50)
Aš taip ir nesupratau, nuo ko mano zuikį beria, nes irgi, kaip tu ir rašai, bangom užeina. Dabar, aišku, jau nepalyginamai geriau jam, bet nėra visai gerai - rankutes dar vis paberia. Bet jau ir duodu jam valgyti daug visko. Nu kokių citrusinių ar riešutų dar neragavo, bet vakar visą šokoladinį varškės sūrelį suvalgė. O jau laimigas buvo
QUOTE(Saran @ 2006 08 04, 13:52)
aš irgi nesuprantu, kaip atsekti, nuo ko beria, nes reakcija lėtinė, gali neduot kokias 5 dienas nieko tokio, o, žiūrėk, kojos išbertos. dabar vasarą, ypač po pabuvimo prie jūros, dingo tas senasis bėrimas, tai ir daviau visko valgyt, nes nori, be to, taip tik ir gali ką nors nustatyti. bet atsirado kita bėda - visos kojos pasidarė kaip žąsies oda, tokia oda, kaip kad kai šiurpas nueina. sako, tai alergijos požymis. tai ir vėl pasimetus, vėl reikia imti ir griežtai riboti.
kartais galvoju, kad jei nedaug beria, gal geriau duoti ir tų ,,blogųjų" produktų, juk medžiagų gauti reikia, o dar nevalgus baisiai, tai vis ką atrastum. bet bijau įaudrinti organizmą, tada tai jau jokių šansų sulaukti kokio amžiaus, kai alergija nurimsta, nebepasireiškia.
As ir po truputi vis nauju produktu zadu duoti. nes panasu kad greitai pagerejimo nebus, o tik "bangavimas". Aisku, jei bus labai ryski reakcija i koki tai produkta, tada teks nuo jo susilaikyti.
O del organizmo "iaudrinimo" tai sunku pasakyti kaip cia butu. mano dede (jam dabar 56 m.) nuo gimimo bere. kaip pasakojo mociute (jo mama), tai viskas labai panasu kaip ir su mano durkyte. pradzioje buvo issutes, kaip mane mano mociute, o kaip man gydytoja paaiskino, kad taip sureagavo limfmazgiai, t.y. buvo labai paraude ir karstos tos vietos, kur yra limfmazgiai (kakliukas, kirksnys, pazastys). o po to bere keliukus, pakinklius, rankas ir veiduka. mociute ji maitino skiestu karves pienu nuo 4 menesiu, o veliau dave viska. aisku, aplinka ir maistas pries 50 metu buvo svaresni. beje, kai istepdavo vaika atrodo, kad degutu (reiktu pasitikslinti ar kazkuo kitu), tai po keliu valandu vaikas pasidarydavo baltas ir jokiu berimu nelikdavo. iki 3 metu bedos baigesi. paauglysteje buvo atsiradus egzema ant ranku siek tiek. bet iki 18 metu ir tai praejo. kol kas kiek zinau jokiomis odos problemomis ar alergija dede nesiskundzia. tikiuosi, kad ir mano vaikui bus neblogiau.
o kaip jūsų vaikiukams žarnynas? sako, kad kai alergija, pilvas blogai dirba, pučia, skauda. visi gydytojai, sužinoję, kad vaikas alergiškas, iškart klausia apie pilvuką. keista, bet maniškiui pilvas dirba be jokių sutrikimų. tik gimusiam kokius 1,5 mėn. buvo problemų, bet ir tai gana anksti praėjo, o po to per šiuos 2 metus praktiškai nieko niekada. tai va aš vis ir viliuosi, kad gal tai kokia kita ,,zaraza", o ne alergija, nes ir bėrimų priežastį sunku suvokt. viltis, kaip sako, ...
Siandien "Delfyje" yra straipsnis, kad berti gali nuo kirminuku. O juos labai sunku nustatyti. Mums ligonineje kai dare tyrimus, nei vienas nieko neparode, nors mazius nuolat uzpakali kasesi. Tai kadangi gydomes homeopatiniais zirniukais, tai ir nuo kirminuku tokius ciulpam, tai vis ramiau, nes straipsnis tai toks kraupokas...
Ir siaip, na kazkaip man nesitiki - bet praeidineja ta alergija, beveik visai lygus vaikas, tik nugaryte irgi zasies odyte pasidarius. Nu bet vis ne raudoni sasai.
Niekaip nesinori homeopatijai sito reikalo priskirti, nes kazkaip nerealu atrodo - bet matyt teks O valgom visokias nesamones. Bet mano nuomone ir anksciau buvo tokia - duoti kuo daugiau, kad nenusilptu imunine sistema, nors ir beria...
Nes niekada taip ir nesupratau nuo ko beria. O beria mus irgi bangom ir toks vaizdas, kad nuo bet kokio maisto absoliuciai.
Papildyta:
Tiesa, o su pilvuku jokiu bedeliu niekada nebuvo.
Ir siaip, na kazkaip man nesitiki - bet praeidineja ta alergija, beveik visai lygus vaikas, tik nugaryte irgi zasies odyte pasidarius. Nu bet vis ne raudoni sasai.
Niekaip nesinori homeopatijai sito reikalo priskirti, nes kazkaip nerealu atrodo - bet matyt teks O valgom visokias nesamones. Bet mano nuomone ir anksciau buvo tokia - duoti kuo daugiau, kad nenusilptu imunine sistema, nors ir beria...
Nes niekada taip ir nesupratau nuo ko beria. O beria mus irgi bangom ir toks vaizdas, kad nuo bet kokio maisto absoliuciai.
Papildyta:
Tiesa, o su pilvuku jokiu bedeliu niekada nebuvo.
QUOTE(Saran @ 2006 08 06, 18:54)
o kaip jūsų vaikiukams žarnynas? sako, kad kai alergija, pilvas blogai dirba, pučia, skauda. visi gydytojai, sužinoję, kad vaikas alergiškas, iškart klausia apie pilvuką. keista, bet maniškiui pilvas dirba be jokių sutrikimų. tik gimusiam kokius 1,5 mėn. buvo problemų, bet ir tai gana anksti praėjo, o po to per šiuos 2 metus praktiškai nieko niekada. tai va aš vis ir viliuosi, kad gal tai kokia kita ,,zaraza", o ne alergija, nes ir bėrimų priežastį sunku suvokt. viltis, kaip sako, ...
Su pilvuku, tai irgi sunku pasakyti. kuri laika labai pusdavo pilvuka nuo kokiu 4 val. ryto. Dabar kazkaip to nepastebejau. Kuri laika gere gefilus+. Dabar darom pertrauka. Gydojai sako, kad alergija prasideda viduje, t.y. zarnyne. O ant odos, tik rezultatas. Nors oda per diena kokius 5-6 kartus tepu kremu (nes ne tik beria, o ir yra sausu serpetojanciu demiu). Bet kai blogai, tai ne kazin ka padeda. Sako ir krema reikia atsirinkti. Kai pagerejimas, tai visi kremai tinka, kai pablogejimas -nei A-derma, nei dar kuris kitas stebuklo nedaro. Tai tepu basaliu. Pigiausias variantas.
Papildyta:
Nelabai maloniai nuteikiantis straipsnis "Delfyje".
Sim Sim, smagu, kad jums skiepai jokio poveikio neturėjo . Mas mane liūdnesnė patirtis : irgi ėmiau mokamą (4 mėn.), bet taip paūmėjo bėrimas, kad ligoninėje savaitę praleidom. Bet čia taip buvo, kai jau alergija mažam prasidėjo, o 2 mėn. mokamas skiepas normaliai praėjo. Aš kol kas nebeskiepiju.
Dar tą proga paklausiu: o jūs, ar skiepijat savo alergiškus vaikučius? O vaistus priešalerginius prieš skiepą geriat?
Mano mažius turėjo disbakteriozę (atsiradusią greičiausiai po antibiotikų vartojimo, nes tada ir bert pradėjo), tai alergologė sakė, kad dėl tos disbakteriozės ir beria. Gėrėm bakterijas 5 mėn., o dabar lyg ir nesiskundžiam, bet tyrimų antrą kartą nekartojom, tai nesu garantuota.
Dar tą proga paklausiu: o jūs, ar skiepijat savo alergiškus vaikučius? O vaistus priešalerginius prieš skiepą geriat?
QUOTE(Saran @ 2006 08 06, 16:54)
o kaip jūsų vaikiukams žarnynas?
Mano mažius turėjo disbakteriozę (atsiradusią greičiausiai po antibiotikų vartojimo, nes tada ir bert pradėjo), tai alergologė sakė, kad dėl tos disbakteriozės ir beria. Gėrėm bakterijas 5 mėn., o dabar lyg ir nesiskundžiam, bet tyrimų antrą kartą nekartojom, tai nesu garantuota.
Tai tepu basaliu. Pigiausias variantas.
o kas tai per kremas?man irgi a-derma nepasirodė niekuo ypatingas, nors alergologė rekomendavo. šiaip gal sudėties ir kainos atžvilgiu man priimtiniausias exepial lipolosjonas. nepadeda, bet vis tiek tepu keliskart per diena.
o ką rodo vaikų kraujo tyrimai? maniškiui IgE darytas dukart ir abu buvo norma, nors ir didėjo jo kiekis, bet neviršijo, o eozinofilų kiekis tai labai įvairuoja - tai norma, tai per daug.
dėl kirminų sunku pasakyti. nes jei tik jie būtų bėrimo priežastis, tai nebūtų, manau, tū paūmėjimų ir pagerėjimų. greičiau tik blogėtų ir blogėtų. o ir kraujo rezultatai vis tiek ką nors kita rodytų.
o kas tai per kremas?man irgi a-derma nepasirodė niekuo ypatingas, nors alergologė rekomendavo. šiaip gal sudėties ir kainos atžvilgiu man priimtiniausias exepial lipolosjonas. nepadeda, bet vis tiek tepu keliskart per diena.
o ką rodo vaikų kraujo tyrimai? maniškiui IgE darytas dukart ir abu buvo norma, nors ir didėjo jo kiekis, bet neviršijo, o eozinofilų kiekis tai labai įvairuoja - tai norma, tai per daug.
dėl kirminų sunku pasakyti. nes jei tik jie būtų bėrimo priežastis, tai nebūtų, manau, tū paūmėjimų ir pagerėjimų. greičiau tik blogėtų ir blogėtų. o ir kraujo rezultatai vis tiek ką nors kita rodytų.
QUOTE(Natute @ 2006 08 07, 12:51)
Sim Sim, smagu, kad jums skiepai jokio poveikio neturėjo . Mas mane liūdnesnė patirtis : irgi ėmiau mokamą (4 mėn.), bet taip paūmėjo bėrimas, kad ligoninėje savaitę praleidom. Bet čia taip buvo, kai jau alergija mažam prasidėjo, o 2 mėn. mokamas skiepas normaliai praėjo. Aš kol kas nebeskiepiju.
Kol kas skiepas gavo antro menesio. Tai dar nezinia kaip reaguos i sekancius skiepus. Skiepyti pradejo nuo 7 menesiu. Iki tol gydytoja sake palaukti. Bet dabar, nors ir beria, ir toliau zada skiepyti. Tai matysim kaip bus.
QUOTE(Saran @ 2006 08 07, 18:46)
Kai petepiau "Excipial U lipolotio", tai tik pablogejo. Gal ir ne nuo kremo, nes buvo ilgesnis pablogejimas, po kurio pasirode pirmieji dantukai.
Basali gamina Kauno kliniku vaistine. Ir parduodamas kliniku vaistinese bei Savanoriu prospekte esancioje vaistineje. Gal ir kitur buna. Pvz. mazesniu miestu vaistines atsiveza Basalio taip pat. 500 g kremo kainuoja 34,92 Lt. 200 g apie 9 lt. buna ir po 100 g. Maziau ar buna, nezinau.
Kadangi oda reikia nuolat drekinti, o nuo kitu kremu stebuklingo poveikio nepastebejau, tai naudojam sita.
Rimti kraujo tyrimai del alergijos dar nera daryti, nes dar nera paragaves vaikas daugelio maisto produktu. Tai, pasak gydytojos, tyrimai bus netikslus. Sekanti karta kai busim pas gydytoja, reiks pasiklaust, kada tuos tyrimus galetume pasidaryt.
Radau toki rusiska tiklapi, kuriame yra info apie atopini dermatita ir odos prieziura, kaip sumazinti niezuli ir pan. Gal kas ras ka naujo ar naudingo.
http://bibicall.ru/c...gory/19/76/111/
Ten daznai minimas Aven firmos 'Trikzerio" kremas. Sito neteko bandyt.
neblogas tas rusų puslapis. kai kur kvepia gryna reklama, bet galima ir atsirinkti. paskaičius šovė mintis dėl cinko. teko ir SM skaityti, kad vienam vaikui bėrimų priežastis buvo cinko trūkumas. o kaip galima ištirti cinko kiekį? man neteko girdėt apie tai. o ir kremų su cinku reiktų pabandyt. tiesa, pavasarį, kad imunitetas pastiprėtų, nupirkau papildą ežiuolė+cinkas+vit c. pagerėjimo nepastebėjau. be to, bijau ir duoti, kad kokie priedai nesualergizuotų.
kas moka rusiškai, išverskit -zud, ką reiškia?
QUOTE(Saran @ 2006 08 08, 10:40)
neblogas tas rusų puslapis. kai kur kvepia gryna reklama, bet galima ir atsirinkti. paskaičius šovė mintis dėl cinko. teko ir SM skaityti, kad vienam vaikui bėrimų priežastis buvo cinko trūkumas. o kaip galima ištirti cinko kiekį? man neteko girdėt apie tai. o ir kremų su cinku reiktų pabandyt. tiesa, pavasarį, kad imunitetas pastiprėtų, nupirkau papildą ežiuolė+cinkas+vit c. pagerėjimo nepastebėjau. be to, bijau ir duoti, kad kokie priedai nesualergizuotų.
Zud reiškia niežulį.
Su cinko tepalu atsargiai, nes, jei neklystu, cinko tepalas sausina odelę. Aš, kai mažiui dar tik prasidėjo alergija, ir aš nieko nenutuokiau , bandžiau tepti Dermilon tepalu (ten į sudėtį įeina cinko oksidas), tai tie išberti plėmukai gerokai pašviesėdavo, neatrodydavo tokie raudoni. Galvojau, kad tepalas padeda . O nuo Excipial tai ir mums pablogėdavo, labai jau odelė parausdavo.
Cinko trukuma nustato tik Grybo gatveje Vilniuje (bent kiek daktarai sake). Bet kazi ar reiktu skubeti. Nors niekada nezinai...Su mumis ligonineje gulejo ta mergyte, kuriai kaip nustate jo truko. Bet tai l. retas atvejas, jei daktarai priezasties iekojo vartydami knygas...Siaip reiks gal tai mamytei pasukti, paklausti kaip jiems sekasi...