Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(Degutė @ 2006 07 19, 09:08)
Ir kas susidūrė su tokia gydytoja - Budėniene. Kaip ji?

Mes anksčiau lankėmės pas ją. Man ji labai patiko thumbup.gif (nors kitame forume mamos apie ją nelabai gerai atsiliepia schmoll.gif ) Patiko, nes neskuba, viską išklausinėja, o paskui ir pati laukia klausimų. Kažkaip nesivaržydavau jos klausti apie viską ir ji niekad nepažiūrėjo į mane kreivai. Jei ko nežino, tai ir sako, kad negirdėjau apie tai nieko, o apie ką kalba, tai ir pagrindžia savo mintį, kodėl yra taip, o ne kitaip. Labiausiai ir vertinau jos konsultacijas dėl to, kad išsamiai atsakydavo, nes kitų gydytojų būdavo ko klausi, tai pusę žodžio tepasako (lieka labiau neaišku nei aišku doh.gif ). Su Astrauskaite irgi bendravom, ta ji labai moka su mažiais, o Budėnienė kiek santuresnė.
Atsakyti
QUOTE(Gegne @ 2006 07 18, 11:03)
Siulyciau kardinaliai keisti maisto valgiarasti. Labai tiketina, kad dabartinis maistas jau alergizuoja. Zinoma, reikia pasitarti su homeopatais. Cia tik mano nuomone...

Nu taip paprastai sneka mamytes, kurios neturejo nevalgiuku arba isrankiu maistui vaiku.Ir cia nemanau, kad yra kazkokie vaiko prinicpai ar pan. Yra pvz. kudikiu (nors ir nedaug), kurie niekada nevalge misinuku. Jeigu mamyte nebegai maitinti, tai vaikiukas uzauginamas kosemis, klijukais ir pan. Kadangi kudikis negali tureti principu, tai manau reiketu daryti isvada, jog tai nera principo arba islepimo reikalas.
Todel uzjauciu mamytes, kurios turi alergiskus nevaliukus arba isrankius maistui vaikus. Nieko kita nelieka kaip duoti maista, kuri vaikas valgo, nors ir yra alergiskas....
Atsakyti
Deja, Skruzdeda, bet is tiesu taip ir yra...
Na pvz. valgo viena vieninteli varskes sureli "Magija". O daugiau nieko is varskes produktu, jokiu ten skaniu vaikisku varskyciu net prie lupu nesideda. Kitos firmos sureli iskarto spjauna.
Isimtinais atvejais suvalgo banana, dar isimtinesniais obuolio gabaliuka ar kelias vynuoges. Is vaisiu tai yra - viskas.
Darzoves, tik tos kurias imanoma isvirti sriuboj.
Del alergijos nedaviau barankyciau, tai dabar ir tu nebevalgo, nors jau duociau, kad tik valgytu. Makaronus nustojo valgyti.
Na zodziu, kartais nesuprantu ir is ko jis gyvas? g.gif
O per karsius kai is viso nieko nevalge, tai svarutis grazutis buvo smile.gif Bet nieko, tai ir yra nieko, isskyrus kelis surelius.
Atsakyti
Košmaras... Užjaučiu labai.
Maniškis irgi yra labai išrankus, bet po truputuką pradeda drąsiau ragauti. Ir apskritai nėra toks vaikas, kuriam tiktų bet kas. Išverdi ir nežinia, ar valgys ir nereikės virti dar kažko kitko. Beto jis nelabai noriai valgo tuos pačius patiekalus dvi dienas iš eilės. Vat pvz draugės vaikas tai net iš po stalo trupinius suvalgo, - visada alkanas...Net pavydas ima.
Šiaip tai ko gero valgių vaikų mamytės nelabai išdrįstų duoti savo vaikams sūrelių, kurie yra iš vaarškės ir dar su šokoladu, bet aš irgi darydavau tą patį. Duodavau, ką valgo, nes ir taip pasirinkimas buvo nelabai didelis...
Atsakyti
Na kas be ko, kad alergiukams nereiktu duoti sokolado, o as ir kakava duodu, tik kad nelabai geria. o dar daktaru siaubui valgom desertukus "Monte". Nu tuos tai valgo, bet irgi jau raminasi, nori tik tu, kur su sokoladu.
O siaip TPIU TPIU TPIU mums lyg mazeja ta alergija, mazais mazais zingsneliais. Kazkaip ziuriu nebeberia rankyciu, ir kojyciu prie peduciu. Liko tik keliu linkiai, pilvas, prie pazascyciu ir siek tiek nugaryte. Gal tai velgi sutapimas, nes valgo tikrai daug maziau, ar del dantuku dygimo, ar del karsciu. Bet man norisi tiketi, kad homeopatiniai vaistukai taip mus gydo. Naktimis jau nebetepu kremuku net, tik kokia kas antra kas trecia nakti. Ir tai man atrodo dazniau is pripratimo.
Na musu gydymo jau beveik 2 menesiai baigiasi. Jau keliausim vel pas daktaryte. Gal pakeis vaistukus. Bet jei tai tikrai vaistukai, tai butu thumbup.gif .
Nes kazkaip bunant prie juros pagalvojau, kad didesniems vaikuciams ta alergija dar ir psichologinem bedom kvepia. Juk raudoni, sasuoti, plemuoti tie vaikuciai. Gali prasideti kompleksai bei pan. Baisu verysad.gif
Atsakyti
Labas mamytes.
Mes taip pat turime alergija:((((
Norejau paklausti, gal kas zinote, ar galima alergiskam vaikui duoti agrastu?
Atsakyti
QUOTE(Lotta* @ 2006 07 25, 12:02)
Labas mamytes.

manau, kad galima. ragaukite ir ziurekite, ar nebers.
jeigu bers, tada reiskia, kad negalima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotta* @ 2006 07 25, 13:02)
Labas mamytes.

Pas mane nei prie stipriai, nei prie mažiau alergizuojančių sąrašiuke jų nėra - tai gal galima smile.gif
Atsakyti
Senokai nieks nesilanke...smile.gif

O mes vakar vel buvom Zveryne. Ir kaip tycia kelios naktys pries tai buvo ramios, veidukas islygejo, rankutes susvelnejo... Tai personalas taip dziaugesi.
Gavom vel zirniuku 3 buteliukus. Net nezinau, bet ko gero atejo tas laikas, kai organizmas issivale (nors kiek tokiu kartu buvo, kiek laukimo ir tikejimo). Po 2 savaiciu einam dietos koreagavimui, bus jau 8 savaites kaip valgom pagal ja.
Nezinau, ar cia produktu ivairove, o gal jau atejo laikas, bet per paskutinius du menesius praturtejom 8 dantim ir panasu, kad kalasi dar. Vyras juokauja, kad kai pradejau vaika maitinti normaliai, tai ir dantys dygt pradejo smile.gif
Atsakyti
Ačiū, Natute 4u.gif
Tai apsilankėm, nusiraminom, kad kosulys lyg su alergija nesusijęs. Pasidarėm krūvą tyrimukų įkvepiamiems alergenams - medžių, žiedadulkių, piktžolių rinkiniams, katei, šuniui, namų dulkėms, erkutei ir pelėsiams. Tai tik dviems paskutiniams yra reakcija, bet irgi nelabai stipri. Valgom jau viską, praktiškai nebeberia. Sūrelius, jogurtus, ledus taip pat kerta (o kadaise į pieną buvo stipri reakcija). Išaugom tiesiog vengdami alergizuojančių produktų ir nenaudojom jokių vaistų thumbup.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,

mano dukrytei atopinis dermatitas. Nustate kai buvo keliu menesiu. Dabar jai beveik 8 menesiai ir jau kuri laika bandom papildoma maista. Iki tol gere misinuka. Nelabai isivaizduoju kaip galima "pastebeti" nuo kokio maisto beria. Kai pablogeja, tai kojytes ir rankytes buna paraude, atsiranda berimas, oda sausa, atsiranda kelios sausos demes ant pilvo ir nugaros. veidukas lieka svarus (bent iki siol). Ir nesvarbu ar tuo metu ka valgo ar nieko. ir tas pablogejimas uzeina ir praeina bangom (2 savaites pagerejimas, 2 savaites pablogejimas).
beje kai dygo pirmieji dantukai, tai pablogejimas laikesi beveik menesi, kol dantukai pasirode. dabar vel itariu dantukus, nes stipriai pablogejo.

Ar kuri mama nepastebejo, kad kai dygsta dantukai, buna blogiau su odyte?

Ir kai beria tokiom bangom, tikrai nesuprantu ar ja beria nuo kazkurio konkretaus maisto. Ir jei nabandysiu duoti naujo maisto, kol nera pagerejimo, tai taip iki 4 metu nebus paragavus daugelio produktu.
Atsakyti
QUOTE(sim sim @ 2006 08 03, 16:42)
Ar kuri mama nepastebejo, kad kai dygsta dantukai, buna blogiau su odyte?

Ir kai beria tokiom bangom, tikrai nesuprantu ar ja beria nuo kazkurio konkretaus maisto.  Ir jei nabandysiu duoti naujo maisto, kol nera pagerejimo, tai taip iki 4  metu nebus paragavus daugelio produktu.

Aš tai nepastebėjau ant savojo, kad, kai dantys dygo, buvo blogiau, bet, kai gulėjom alergologiniame Astrauskaitė perspėjo, kad taip gali būti. Atseit tuo metu, kai dygsta dantukai, kiek sumažėja imunitetas (tas pats gali nutikti ir po ligos, ir po skiepų), ir todėl paūmėja atopinis dermatitas.
Aš taip ir nesupratau, nuo ko mano zuikį beria, nes irgi, kaip tu ir rašai, bangom užeina. Dabar, aišku, jau nepalyginamai geriau jam, bet nėra visai gerai - rankutes dar vis paberia. Bet jau ir duodu jam valgyti daug visko. Nu kokių citrusinių ar riešutų dar neragavo, bet vakar visą šokoladinį varškės sūrelį suvalgė. O jau laimigas buvo wub.gif
Atsakyti