Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

Kaip idomu! O kas tas Beladonas? Jo vaistineje buna pirkti? Ar reikia i homeopatine vaistine kreiptis? Nu mums tai paracetemolis visada padeda tik vat daznai neilgam. Paskui vel uzkyla.
O kas tas alerginis koksitas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 04 liepos 2006 - 17:53
QUOTE(skruzdeda @ 2006 07 04, 17:52)
Kaip idomu! O kas tas Beladonas? Jo vaistineje buna pirkti? Ar reikia i homeopatine vaistine kreiptis? Nu mums tai paracetemolis visada padeda tik vat daznai neilgam. Paskui vel uzkyla.
O kas tas alerginis koksitas?

Jo, Beladonos yra pirkti paprastoje vaistinėje, jos nereikia užsakyti. Šiaip informaciniame lapelyje rašoma, kad nuo anginos, bet mums liepė gert būtent, kai pradės kilti temperatūra. Prieš savaitę nusipirkau knygą "Homeopatija mano vaikui", tai ten Beladona dažnai minima nuo įvairių negalavimų.
O alerginis koksitas yra klubo sąnario uždegimas. Mažius mano suslogavo (aš galvojau peršalimas, net pas gydytojus nesikreipiau), o po 5 dienų stipriai šlubuot pradėjo. Iš pradžių chirurgas nieko neįtarė, atseit užsigavo, bet kai po 3 savaičių nepraėjo tas šlubavimas, gavom siuntimą pas kitą chirurgą. Tas ir įtarė koksitą, o kai patvirtinau, kad mažius alergiškas, tai tik tepasakė maždaug, kad nieko nuostabaus. Aiškino, kad ta sloga panašu, kad buvo virusinė ir viskas komplikavosi sąnario uždegimu. Kiek radau info internete, tai iki šiol nelabai aišku, dėl kokių priežasčių taip nutinka, tik rašo, kad tai imuninės sistemos problema. Na ir alergija išsivysto irgi dėl imuninės sietmos nenormalaus reagavimo į aplinką, tai tie dalykai susiję. Mane labiausiai baugina, kad tas koksitas gali nuolat kartotis mažiui susirgus, o tai, kaip įtariu, nėra gerai sąnariukui.
Buvom šiandien pas homeopatą, tai paliko tuos pačius vaistukus, tik aktyvesnius. Ir nuo koksito išrašė gatavų vaistukų. Tai tikiuosi, kad atsikratysim tų abiejų bjauraščių.
Atsakyti
Turiu klausima mamoms, kurios dare savo alergiskiems vaikams kraujo tyrimus ir dieta, berods uz 800 lt , Zveryno naturalios medicinos centre:
  1. kaip manot, ar verta tai daryti 2 m. vaikui,?
  2. ar darytumete savo vaukui dar karta- jei laika butu galima atsukti atgal ???

As savo vaikui dariau tyrimus ir Zveryne ir alergologijos centre.Aler.centre tiria 36 maisto produktam tik greito tipo reakcijas (150Lt), t.y. reakcija pasirodanti nuo keliu minuciu iki keliu valandu. Mano vaikui pasirodo reakcija po 3-4 dienu. Aler.centre net alergijos kraujo tyrimas nerode. Zveryne istiria 150 maisto produktu visokias reakcijas (850Lt, bet daromos ir nuolaidos).Zveryno testo rezultatus pamaciusi, buvau apstulbusi, kuo reiks vaika maitinti. Apie tai jau rasiau anksciau.
Jau 5 savaites valgom pagal Zveryno dieta, pagrinda sudaro tam tikri vaisiai ir darzoves, mesa kas antra diena, kose tik viena karta per diena, is bedos du. Bet produktus valgom kas ketvirta diena, t.y. viena diena ryziai, kita avizos,trecia soros, ketvirta kukuruzai. Dabar l.geras laikas, atsiranda vis daugiau uogu ir vaisiu, o ir darzoves sviezios. Todel dziaugiuosi, kad vaikas bent ivairesni ir sveikesni maista valgo, ne vien koses ir mesa (taip rekomendavo Vaiciulioniene). T.p. valgom zirniukus jau 3men. Pagerejimo kol kas nera arba jis buna tik kelias dienas. Buvom ir prie juros 2 savaites. Akivaizdaus pagerejimo nera.
Tiek musu istorijos, nes buvom dinge kuriam laikui.Atostogos visgi:)
Atsakyti
Labai aciu Gegne uz issamu atsakyma smile.gif
Keista, kad 5 savaites laikantis dietos nesimato jokio pagerejimo. g.gif
musu situacija labai panasi...leto tipo alergija, tradicinius tyrimus jau isbandem- nepadejo, dabar domimes dieta pagal krauja 850 lt Zveryno naturalios med. centre...bet ar verta? Sakyk, Gegne, ar jums ten nesake, kad vaikas dar siek tiek per mazas tokiems tyrimams? ( maniskis tokio pat amziaus) g.gif smile.gif
Atsakyti
kad vaikas dar siek tiek per mazas tokiems tyrimams?

Tikrai ne per mazas.Sunkumas tik tas, kad krauja is venos sunku paimti (nors mums tai pavyko ir gana lengvai, is venos paprasciau nei is pirsto). Be to, pasiruosimas yra toks, kad negalima is vakaro nieko valgyti tik gerti. O jie dirba tik nuo 8:00. Maniskis keliasi 6:30-7:00. Tai va ir problema. Atsakymas buna greitai, jau ta pacia diena.
O pagerejimo vis laukiu, nes zinau, kai organizmas pradeda valytis, tai uztrunka ir gali testis net iki 3men.
Atsakyti
Nu vat ir man pasidare idomu...Bet ka daryti, kai parodys alergija produktams, kuriuos valgom, o nieko kito jis vistiek nevalgo schmoll.gif Patikrinta - jei neduosi ka megsta, kitoko vistiek neisiulysi. Maniskis nevalgo jokiu vaisiu ir darzoviu, jokiu. Net prie lupu nededa, neimanoma susitarti kad ragautu.ir tiek darzoviu gauna kiek sriuboj isvirta...Braske ir ta paciulpia burnoj ir spjauna.
Kai per karscius buvom prie juros nieko beveik visai nevalge. na ir ka, praejo alergija visiskai visiskai. O grizus ji sugrizta pamazu, nors maniau gal jau homeopatiniai zirniukai pradejo veikti verysad.gif
O ir siaip man darosi panasu, kad mano vaiko alergija visai gal net ne letine. Na as tikrai matau kaip jis reaguoja i bulves. Tai kodel net tu bulviu tyrimas neparode? is tiesu nei poliklinikoj, nei ligoninej nerode is viso jokios alergijos...
Na zodziu reikia gerai pamastyti. Lauksim Gegne tavo rezultatu! Linkiu paciu geriausiu!
Atsakyti
Lauksim Gegne tavo rezultatu! Linkiu paciu geriausiu!

Labai aciu uz gerus palinkejimus smile.gif
Ajb, panasu, kad musu vaikams alergijos eina labai panasiai. Zinoma, sunku, jei vaikas nevalgo nieko nezinomo. Maniskis yra labai edrus, jei koki valgyma praleidzia, tai po keliu valandu atvalgo su kaupu, net ir tai, kas nelabai skanu. O del vaisiu ir darzoviu, tai dabar pats laikas bandyti valgyti. Ju tik daugeja ir mane labai tas dziugina, net vaikis po 2 savaiciu protesto pries vaisius, siaip taip pradejo valgyti ir dabar tik duok. Siulau apsiginkluoti kantrybe ir bandyti.
Ir dar, is mano pastebejimu. Jei vaikas valgo kelis menesius ta pati maista, tai labai tiketina, kad isialergins tiems maisto produktams. Todel, tikrai labai dziaugiuosi, kad mano vaikis dabar valgo daug ivairesni ir kitoki maista.Labai tikiuosi, kad jis nekenkia ir laukiam pagerejimo.
Atsakyti
Vat as to jau ir bijau, kad ji alergizuoja tiesiog standartinis jo maistas, kuri sudaro:
koses, mesyte, sriubyte, desreles, blynukai, ryziu makaronai ir keptas kiausinio trynys. Tik tiek... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2006 07 17, 15:18)
Vat as to jau ir bijau, kad ji alergizuoja tiesiog standartinis jo maistas, kuri sudaro:
koses, mesyte, sriubyte, desreles, blynukai, ryziu makaronai ir keptas kiausinio trynys. Tik tiek... verysad.gif

nu blynukai ir derelės alergiškam mažiukui ne pats geriausias maistas.. g.gif aišku, jei blynukai ne iš kvietinių miltų, tai dar dar, bet jei iš kvietinių - tai juk kviečiai yra vienas dažniausių alergenų. doh.gif
Atsakyti
Ne, blynukai is ruginiu arba kukuruzu miltu ir tik su kiausinio tryniuku. Bet kad vienodai jis atrodo, ar valgo kviecius ar ne. Bet vat pastebejau, kad nuo paprastu makaronu isbere, tai del to ir neduodu kvieciu. Nu kazkokia nesamone smile.gif
Desreles tai jo...bet kai vaikas visiskas nevalgiukas, kartais duodi jam bet ka, kad tik ka suvalgytu.
Atsakyti
koses, mesyte, sriubyte, desreles, blynukai, ryziu makaronai ir keptas kiausinio trynys. Tik tiek...

Siulyciau kardinaliai keisti maisto valgiarasti. Labai tiketina, kad dabartinis maistas jau alergizuoja. Zinoma, reikia pasitarti su homeopatais. Cia tik mano nuomone...
Atsakyti
Sveikos bigsmile.gif
Man kilo toks klausimuks - kaip prasideda bronchų astma alergiškiems vaikams. Mano mažus kosti jau virš 2 mėn. Nestipriai, bet įkyriai kiekvieną rytą, galų gale atsikosti ir dieną beveik nekosti. Šeimos gyd. kaip ir nieko neranda. Sugėrėm antibus bendro spektro gerklei/kvėp. takams bet nulis efekto. Pasidarėm tyrimą chlamid.pneumon. - atsakymas neigiamas. Tai belieka eiti pas alergologę.
Ir labai gaila, kad nebegalim pakliūti pas Astrauskaitę - prasitęsus atostogas ir nežino, ar sugrįš į Antakalnio alergologinį. Gal žinot, gal ji kur privačiai dirba? Ir kas susidūrė su tokia gydytoja - Budėniene. Kaip ji?
Atsakyti