Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(Sandrag @ 2006 06 05, 18:05)
Kvepia pazistamu, mintinai iskaltu tekstu mirksiukas.gif Ar tik ne Eascone dirbi su oro jonizatoriumi? mirksiukas.gif Su juo dirbau pirmoji Lietuvoje, net mikroschemas zinau mintinai:lotuliukas: Ir jei reiketu teigiamos ir neigiamos informacijos(mat ten jau nebedirbu)-visada jusu paslaugoms 4u.gif

as zinau apie ka tu kalbi, bet tikrai ne su ta firma dirbu, o del teigiamos ir neigiamos informacijos, parodyk tu man koki nors pasaulyje daikta, kuris butu bent jau be mazu minusu?????
Papildyta:
QUOTE(Sandrag @ 2006 06 05, 18:05)
Kvepia pazistamu, mintinai iskaltu tekstu mirksiukas.gif Ar tik ne Eascone dirbi su oro jonizatoriumi? mirksiukas.gif Su juo dirbau pirmoji Lietuvoje, net mikroschemas zinau mintinai:lotuliukas: Ir jei reiketu teigiamos ir neigiamos informacijos(mat ten jau nebedirbu)-visada jusu paslaugoms 4u.gif

ir dar noreciau paklausti, kaip suprast mintinai iskaltu tekstu???? ka zmogus negali taip pakalbeti, butinai tai turi nbuti iskaltas tekstas???Daikto kuri pati turiu apibudinimas, tai nebutinai turi buti iskaltas tekstas. kam taip reikia sakyti, kam visus taip atbaidineti???
Papildyta:
QUOTE(skruzdeda @ 2006 06 06, 00:41)
Cha cha cha.. Mintinai iškaltu tekstu... geras!!! Migle11, kaip pasireiškė tavo alerginė sloga ir kam tu alergiška, kad ją taip paprastai išsigydei?
O aš alerginės slogos neatsikračiau. O kas yra t.t????  Šitas daiktas gal kokius 5% sumažino alerginę reakciją - ne daugiau, nes šiemet man buvo labai blogai. Esu ypatingai alergiška žiedadulkėms ir eilę metų niekas nepadeda pavasariais.
O šitas aparatas, kurį aš turiu giriasi, kad išvalo puikiausiai ora net nuo virusų, ką jau kalbėti apie žiedadlulkes, kurios vos ne plika akimi matomos. Bet ant poveikio tai jaučiu, kad tikrai neišvalo. O kad kažkiek sumažina koncentraciją, tai galbūt.
Pačios spręskite, kiek kam tokio dalyko reikia. Jeigu jūsų vaikui patvirtinta alergija žiedadlkėms, dulkėms, tai manau įsigyti verta kad ir dėl tų 5%. Kitu atveju tai daugiau prabangos negu būtinybės dalykas. Alergija dulkėms ir žiedadulkėms sako mažai tikėtina labai mažiems vaikams, bet gali būti, kad pasitaiko.
Papildyta:
Jo, pas mus irgi buvo lygiai taip pat. Aš tai jau galvojau, kad išrankesnio vaiko už manąjį nėra. Kai man buvo pasibaigęs pienas 3 mėn, tai jis buvo paskelbęs net bado streiką. Jokių mišinėlių ir viskas. schmoll.gif  schmoll.gif  Daug streso buvo, bet vaikas aktyviai kentėjo išgerdamas 100 ml/dieną, kol pienukas grįžo.
Aš tai net nelabai galėčiau įsivaizduoti kaip kažkoks vaikas galėtų gerti tuos visokius neskanius Neocate ir pan...
Košes vandenyje valgė tik siaubingais būdais. Geriau badaus, bet valgys viską tik skaniai. Ir dabar labiausiai mėgsta tik tokius dalykus, kurie labiausiai alergizuoja: pieną, varškę, kiaušinius, avietes, braškes, vištieną, morkas, duoną, manų košę, makaronų pienišką sriubą. Nu va toks tai pas mus yra buvusio alergiško vaiko racionas  thumbup.gif . Gerai, kad nebereikia dėl to jaudintis.

as deja esu alergiška dulkems, butent kuriu namuose pilna ir kuriu mes nematom, o tie kaip tu sakai 5 procentai, man labai yra svarbus, o be to iš kur ir pagal ka tu gali teigti, kad 5 procentai????
Atsakyti
QUOTE(migle11 @ 2006 06 06, 12:05)
ir dar noreciau paklausti, kaip suprast mintinai iskaltu tekstu???? ka zmogus negali taip pakalbeti, butinai tai turi nbuti iskaltas tekstas???Daikto kuri pati turiu apibudinimas, tai nebutinai turi buti iskaltas tekstas. kam taip reikia sakyti, kam visus taip atbaidineti???

Aisku, zmogus gali taip apibudinti daikta, taciau kai zodis zodin eina reklama apie tukstancius erkuciu, kuria mes mokemes dirbdami ir turedavome kas savaite atsiskaitineti direktoriui... doh.gif Kita syki dar reiketu prideti, kad "o kiek musu kambariuose yra ivairiu valikliu, skalbikliu, kurie skleidzia i ora kenksmingus musu organizmui jonus..."arba "o kur miesto kaminai, automobiliu ismetamos dujos, kurios daro juoda darba..."ir t.t. lotuliukas.gif lotuliukas.gif O siaip, jokio skirtumo, kokioj firmoj dirbi, koki teksta iskali, jei dirbi su oro jonizatoriumi, i kuri ieina oro drekinimo, vesinimo, sildymo funkcijos be pagrindines-jonizacijos, tai su geru aparatu dirbi mirksiukas.gif Tik kai forume siulai ji bandyti, isigyti, nevaryk to ismokto teksto, mano patarimas draugiskas 4u.gif , nes tada labai kvepia kad ir gero produkto, bet brukimu per prievarta, o to mamos tikrai nenusipelne. Siaip idomu, kokia kaina dabar to aparato ir kokios funkcijos, kiek jonu paskleidzia per sek., kokia talpa, kiek sveria, kokia vesinimo f-jos privalumai ir kaip jie atliekami, kuo vesinimo f-ja skiriasi nuo oro kondicionieriu ir pan. Atsakyk i siuos klausimus saziningai sioje temoje esancioms mamos, o as patikslinsiu ir pasaugosiu, jei vardan reklamos, sugalvotum ka nors pagrazinti. As visai nepiktai, tik man gaila alergisku vaikuciu, ir mamos turi zinoti apie aparata viska, jei sugalvotu pabandyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 06 06, 13:29)
Aisku, zmogus gali taip apibudinti daikta, taciau kai zodis zodin eina reklama apie tukstancius erkuciu, kuria mes mokemes dirbdami ir turedavome kas savaite atsiskaitineti direktoriui... doh.gif  Kita syki dar reiketu prideti, kad "o kiek musu kambariuose yra ivairiu valikliu, skalbikliu, kurie skleidzia i ora kenksmingus musu organizmui jonus..."arba "o kur miesto kaminai, automobiliu ismetamos dujos, kurios daro juoda darba..."ir t.t. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif O siaip, jokio skirtumo, kokioj firmoj dirbi, koki teksta iskali, jei dirbi su oro jonizatoriumi, i kuri ieina oro drekinimo, vesinimo, sildymo funkcijos be pagrindines-jonizacijos, tai su geru aparatu dirbi mirksiukas.gif Tik kai forume siulai ji bandyti, isigyti, nevaryk to ismokto teksto, mano patarimas draugiskas 4u.gif , nes tada labai kvepia kad ir gero produkto, bet brukimu per prievarta, o to mamos tikrai nenusipelne. Siaip idomu, kokia kaina dabar to aparato ir kokios funkcijos, kiek jonu paskleidzia per sek., kokia talpa, kiek sveria, kokia vesinimo f-jos privalumai ir kaip jie atliekami, kuo vesinimo f-ja skiriasi nuo oro kondicionieriu ir pan. Atsakyk i siuos klausimus saziningai sioje temoje esancioms mamos, o as patikslinsiu ir pasaugosiu, jei vardan reklamos, sugalvotum ka nors pagrazinti. As visai nepiktai, tik man gaila alergisku vaikuciu, ir mamos turi zinoti apie aparata viska, jei sugalvotu pabandyti 4u.gif

tai, kad tu klysti as ne su oro jonizatoriumi dirbu, tikrai, as net nezinau apie ta oro jonizatoriu nieko, ten visai kita sistema, tikrai ne jonizatorius.
Atsakyti
QUOTE(migle11 @ 2006 06 07, 11:13)
tai, kad tu klysti as ne su oro jonizatoriumi dirbu, tikrai, as net nezinau apie ta oro jonizatoriu nieko, ten visai kita sistema, tikrai ne jonizatorius.

O tai koks tada? g.gif Kas galetu ora valyti, drekinti, apsaugoti nuo erkuciu? g.gif Man tikrai idomu, kaip tokia sistema vadinasi...
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 06 07, 16:09)
O tai koks tada? g.gif Kas galetu ora valyti, drekinti, apsaugoti nuo erkuciu? g.gif Man tikrai idomu, kaip tokia sistema vadinasi...

Vat pasikviesk mane ir pamatysi tongue.gif , dar tuo paciu parodysiu skuduriukus kur valo be jokiu valikliu, o tik su vandeniu ir labai lengvai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(migle11 @ 2006 06 08, 18:41)
Vat pasikviesk mane ir pamatysi tongue.gif , dar tuo paciu parodysiu skuduriukus kur valo be jokiu valikliu, o tik su vandeniu ir labai lengvai thumbup.gif

Ir kuris kainuoja 28 lt uz skiaute thumbup.gif Tada zinau, kokiai firmai priklausai tongue.gif Pasikviesciau-tik kad remontu stadijoj esu doh.gif O ir siaip pati is Eastcono laiku visa oro valymo sistema turiu, taip kad man antrosios nereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 06 09, 09:24)
Ir kuris kainuoja 28 lt uz skiaute thumbup.gif Tada zinau, kokiai firmai priklausai tongue.gif Pasikviesciau-tik kad remontu stadijoj esu doh.gif O ir siaip pati is Eastcono laiku visa oro valymo sistema turiu, taip kad man antrosios nereikia 4u.gif

Bet ta skiaute manau tu zinai ka daro ir kad turi iki 3 metu garantija
Atsakyti
sveikos, mergaitės bigsmile.gif seniai čia pas jus bebuvau - jokių problemų su alergijom nebeturėjom, džiaugėmės, kad išaugo bigsmile.gif Bet jau 2 dienos dukra vaikšto ištinusiom akytėm unsure.gif Jokių patologijų su inkstais nėra, tyrimai geri - gyd sako, kad vėl alergija kažkam unsure.gif Gal kurios vaikučiui irgi taip yra buvę unsure.gif Nebežinau ko griebtis, "sodinsiu ant dietos", plius kosti, o vaistų kaip ir bijom beduot - užburtas ratas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Slapux @ 2006 06 09, 13:58)
Bet jau 2 dienos dukra vaikšto ištinusiom akytėm  unsure.gif

Mes tokią pačią bėdą turim verysad.gif Jau kuris laikas nuo kažko super alergizuojančio pradėdavo trinti akis, jos žiauriai užtindavo. Šiaip gelbėdavausi tavegyl'iu. Bet prieš mėnesį užtino siaubingai. Nuėjom pas alergologę, o ji be jokių tyrimų pradėjo mane šiurpinti, kad tai kažkoks baisus akių uždegimas, kad be ligoninės ir stiprių antibiotikų nepagysim. Aš dar bandžiau pypauti, kad mol anksčiau nuo alergijos būdavo, gal ir dabar kokia šienligė (juk pats žydėjimo metas). Tada pasakė: "Ką, aš alergijos nepažįstu??? Tokiems mažiukams šienligės iš viso dar nebūna".
Taip atsidūrėm ligoninėj, po gero pusdienio patinimas ėmė mažėti. Galų gale padarė visus tyrimus, apžiūrėjo visi daktarai, ir išvada - jokio uždegimo, o ALERGIJĄ visi tyrimai rodo didžiulę. Tada pasidarėm mokamą tyrimą alergenams, tai beržams parodė daugiau, nei maksimumas. O aplink mūsų namus beržų pilna verysad.gif Kadangi prie Klinikų jie neauga, tai ir patinimas greitai praėjo...
Dabar purškiam nasonex'ą, geriam zyrteką ir kol kas laikomės, netinstam.
Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2006 06 06, 07:24)
Na mes vakar apsilankem pas gydytoja Gema. Aciu Skruzdeda! Labai patiko ir labai tikiuosi.  Dabar uzsisakysim vaistuku, kuriuos turi atvesti is Kauno, ir bandysim gydytis.
Mums israse 3 rusiu. Kadangi tetis alergiskas bitems, tai kazka su tuo susijusius, dar kazkokius ir kalci su fosforu, magniu ar kazka pan.
Sake buna ivairiai, vieniems greitas pagerejimas, kitiems ir poros metu prireikia. Bet priezasti sake tikrai nustatys. Jei reiks konsiliuma susauks ir t.t. Na zodziu nepaliks musu vienu smile.gif

Nu i sveikata. Bandykite ir nenuleiskite ranku. Dar noreciau labai labai labai patarti siuo metu nuvaziuoti prie juros. Bet butent dabar, birzeli ir nebutinai geru oru. Jeigu neturite galimybiu bent savaitei iseiti atostogu, tai bent nuvaziuokite savaitgaliui ir kuo ilgiau laikykite vaikuti prie juros. Manau tikrai pajusite zenklu pagerejima. Jeigu ne visam laikui kol kas, tai bet tol, kol busite prie juros vaikutis siek tiek pailses nuo ligos.
Butinai painformuok kaip sekasi ir ypac jeigu pradesite sveikti. Noretusi, kad sitame forume visi rastu informacijos ir tikru atsiliepimu bei rekomendaciju, kaip jums pagarejo ir kaip iveikete alergija.
Atsakyti
QUOTE(Ladute @ 2006 06 09, 15:01)
Mes tokią pačią bėdą turim  verysad.gif Jau kuris laikas nuo kažko super alergizuojančio pradėdavo trinti akis, jos žiauriai užtindavo. Šiaip gelbėdavausi tavegyl'iu. Bet prieš mėnesį užtino siaubingai. Nuėjom pas alergologę, o ji be jokių tyrimų pradėjo mane šiurpinti, kad tai kažkoks baisus akių uždegimas, kad be ligoninės ir stiprių antibiotikų nepagysim. Aš dar bandžiau pypauti, kad mol anksčiau nuo alergijos būdavo, gal ir dabar kokia šienligė (juk pats žydėjimo metas). Tada pasakė: "Ką, aš alergijos nepažįstu??? Tokiems mažiukams šienligės iš viso dar nebūna".
Taip atsidūrėm ligoninėj, po gero pusdienio patinimas ėmė mažėti. Galų gale padarė visus tyrimus, apžiūrėjo visi daktarai, ir išvada - jokio uždegimo, o ALERGIJĄ visi tyrimai rodo didžiulę. Tada pasidarėm mokamą tyrimą alergenams, tai beržams parodė daugiau, nei maksimumas. O aplink mūsų namus beržų pilna  verysad.gif Kadangi prie Klinikų jie neauga, tai ir patinimas greitai praėjo...

Nu situacija pazistama smile.gif. Mane nuo 3 metu iki 13 kiekviena pavasari gydydavo nuo akiu uzdegimo, kol galiausiai suprato, kas man yra.
Alergija ziedadulkems sukelia uzterstas oras, o ypac sudegusio kuro daleles. Todel gyventi kur nors mieste, prie gelezinkelio ir pan. yra pats blogiausias dalykas. Jeigu yra galimybe bandykite apsigyventi kur nors zymiai atokiau nuo pagrindiniu miesto gatviu, gelezinkeliu, fabriku, nes kiekviena pavasari darysis tik blogiau. Cia siaip tai yra durnai, zmogus tarsi uzdaromas i uzburta rata, o iseities nera: is vienos puses gal nereiketu gyventi kur daug medziu, bet is kitos puses, negalima gyventi kur uztersta. Bet vienaip ar kitaip esu girdejusi, istorijas, kad zmonems apsigyvenus kaime, visos alergijos ziedadulkems isnyko, o pati susirgau todel, kad gyvenome keli zingsniai nuo gelezinkelio, kur vazinejo tik dyzeliniai traukiniai. Todel persasi isvada, kad geriau vengti tarsos negu medziu.
Atsakyti
QUOTE(Ladute @ 2006 06 09, 16:01)
Mes tokią pačią bėdą turim  verysad.gif Jau kuris laikas nuo kažko super alergizuojančio pradėdavo trinti akis, jos žiauriai užtindavo.

O kokio amžiaus tavo mergytė, dar neturi 2 m? Kažkaip nesinorėtų tokiai mažai dar purkšti hormonų sad.gif Šiandien jau gerai atrodo, patinimas nuėjo-tikiuosi su visam smile.gif Gal neatsinaujins nustojus gert vaistus. Kažin negali būt nuo būtent vienos firmos pieno? Man jau visokie durni kl lenda, nes medžių aplink praktiškai nėra, o ir gyvenam aukštai-dulkių gal mažiau.

QUOTE(skruzdeda @ 2006 06 11, 15:09)
Nu i sveikata. Bandykite ir nenuleiskite ranku. Dar noreciau labai labai labai patarti siuo metu nuvaziuoti prie juros. Bet butent dabar, birzeli ir nebutinai geru oru.

O kodėl būtent birželį?

QUOTE(skruzdeda @ 2006 06 11, 15:25)
Nu situacija pazistama smile.gif. Mane nuo 3 metu iki 13 kiekviena pavasari gydydavo nuo akiu uzdegimo, kol galiausiai suprato, kas man yra.
Alergija ziedadulkems sukelia uzterstas oras, o ypac sudegusio kuro daleles. Todel gyventi kur nors mieste, prie gelezinkelio ir pan. yra pats blogiausias dalykas. Jeigu yra galimybe bandykite apsigyventi kur nors zymiai atokiau nuo pagrindiniu miesto gatviu, gelezinkeliu, fabriku, nes kiekviena pavasari darysis tik blogiau. Cia siaip tai yra durnai, zmogus tarsi uzdaromas i uzburta rata, o iseities nera: is vienos puses gal nereiketu gyventi kur daug medziu, bet is kitos puses, negalima gyventi kur uztersta. Bet vienaip ar kitaip esu girdejusi, istorijas, kad zmonems apsigyvenus kaime, visos alergijos ziedadulkems isnyko, o pati susirgau todel, kad gyvenome keli zingsniai nuo gelezinkelio, kur vazinejo tik dyzeliniai traukiniai. Todel persasi isvada, kad geriau vengti tarsos negu medziu.

O kaip tave gydė? Negi nuolat vaistus geri ir purškinėjies? Galvojam kraustytis prie pušyno, tai viliuosi, kad pavyks pažaboti tą nenaudėlę alergiją aggressive.gif
Ačiū, mergaitės, už apšviestą protą - visai apie tas žiedadulkes ir kitokias dulkes biggrin.gif nepagalvojau unsure.gif
Atsakyti