Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(Mirksniukas @ 2006 02 23, 10:55)
Labai noriu pabandyti A-Derma Exomega krema, kuri dauguma mamu cia labai gyre. Bet yra ir tokiu vaikuciu, kuriems jis netinka, na, kaip ir visi dalykai - labai individualiai. O to kremo kaina - apie 50 Lt.. Tai nelabai pigu, jei paskui netiktu.. g.gif Tai va, as pagalvojau, kad gal kuri mama noretu isbandyti ta A-derma, perkant per puse..? ax.gif Ten, man atrodod, 200ml dezute, tai pasidalintume po 100ml. Gal kuri nors noretumete? 4u.gif

O mums jis niekaip tikęs buvo. O be to, mes kremo naudojam labai daug: veidui, rankom, kojom, tai labai greitai baigiasi mums g.gif

QUOTE(Gegne @ 2006 02 24, 13:49)
ka vaikas valge ir buvo alergiskas seniau, netgi, ka mama labai mego (jei tai alergizuoja) nestumo metu. .

Nu jo. Aš labai pieną mėgau su karštom bandelėm. Po poros mėnesių, ginekologė irgi sakė, kad atsargiai nes vaikas alergiškas gali būti, ir še tau taip ir yra. verysad.gif

Mirksniuk, ačiū už tokį apibendrintą postą wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 02 27, 09:40)
O mums jis niekaip tikęs buvo. O be to, mes kremo naudojam labai daug: veidui, rankom, kojom, tai labai greitai baigiasi mums  g.gif
Nu jo. Aš labai pieną mėgau su karštom bandelėm. Po poros mėnesių, ginekologė irgi sakė, kad atsargiai nes vaikas alergiškas gali būti, ir še tau taip ir yra. verysad.gif

Mirksniuk, ačiū už tokį apibendrintą postą wub.gif

Prašom mirksiukas.gif kad tik mums visoms ir maziesiems lengviau butu wub.gif wub.gif
Atsakyti
man tai kantrybė su tais kremais išseko,- A-Derma labai brangi, nusprendžiau nebepirkt, nes sunaudojom nežinia kiek buteliukų lotuliukas.gif , nupirkau dar labai brangų 50 Lt Uriage kremą sausai ir alergiškai odai- netiko, pabėrė, tada nupirkau irgi už 40 Lt Excipial U Lipolotio- netiko, pabėrė, išsausėjo odelė, tai nervai neatlaikė ir nupirkau lietuvišką universalų šaltalankių kremą, kažkuri mamytė rašė, kad padėjo ir nenusivyliau thumbup.gif Bėrimų neliko ir drėkina gerai, matyt labai tiko mūsų jautriai odelei blush2.gif Nes su tais visais kremų bandymais, baisiai kojytes kasėsi, jau galvojau stogas man nuvažiuos lotuliukas.gif

Mirksniuk, ačiū už santrauką thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
jungiamės ir mes prie jūsų alergiukų kompanijos. Ačiū Mirksniukui už nuveiktą didelį darbą-info santrauką. Pati kelias dienas vis nugriebdama laiko skaitinėjau tuos psl, bet taip iki galo ir neperskaičiau. Mūsų merginai šiek tiek daugiau nei 6 su puse mėn. Iki šiol valgo MP ir niekaip nesiseka su papildomu primaitinimu. Pradėjom nuo ryžių košės. Pirkau Hipp bepienę. Valgėm ją kelias dienas ir po to dar įdėjau paskaninimui Hipp obuolių tyrelės šaukštelį. Rezultate-nubertas pilvas, nugarytė, kojytės. Vėliau atsirado raudonos, išsausėjusios dėmės. Situacija ko gero daugeliui pažįstama. Kadangi kvailai padariau ir tą pačią savaitę ivedžiau 2 naujus produktus (ryžiai ir obuolių tyrelė), tai taip ir nežinau nuo ko konkrečiai alergizavo. Bandau spėlioti gal nuo vit.B, kurie įeina į pirktinių košių sudėtį? O gal obuolių tyrė? Kai apsigydėme išbėrimus (tepiau Excepialiu), bandėme avižų košę. Pirkau jau ne paruoštą košę, o Milyn Paro dribsnius ir viriau vandenyje.Rezultatas-deja toks pat -išbėrimai. Tiesa visu šiuo laikotarpiu gėrėme gydytojos paskirtus Multitabs kūdikiams iki 1 metų. Gal ir nuo jų beria? O valgant avižų košę dar papildomai gėrėme ir Osteocare sirupinį (apelsinų skonio)-gal irgi netinka. Dabar bandom bulvę, ir bijodama laukiu rezultatų. Gal mamytės turi didesnę patirtį ir gali patarti kaip elgtis? nors ko gero su ta alergija labai individualu. Balandžio gale užsiregistravom pas alergologą į klinikas. Svarbiausia, kad mažoji labai jau nori to papildomo maistelio, kerta net užsiniūniuodama.
Atsakyti
QUOTE(disi @ 2006 02 27, 13:49)
Sveikos,
jungiamės ir mes prie jūsų alergiukų kompanijos. Ačiū Mirksniukui už nuveiktą didelį darbą-info santrauką. Pati kelias dienas vis nugriebdama laiko skaitinėjau tuos  psl, bet taip iki galo ir neperskaičiau. Mūsų merginai šiek tiek daugiau nei 6 su puse mėn. Iki šiol valgo MP ir niekaip nesiseka su papildomu primaitinimu. Pradėjom nuo ryžių košės. Pirkau Hipp bepienę. Valgėm ją kelias dienas ir po to dar įdėjau paskaninimui Hipp obuolių tyrelės šaukštelį. Rezultate-nubertas pilvas, nugarytė, kojytės. Vėliau atsirado raudonos, išsausėjusios dėmės. Situacija ko gero daugeliui pažįstama. Kadangi kvailai padariau ir tą pačią savaitę ivedžiau 2 naujus produktus (ryžiai ir obuolių tyrelė), tai taip ir nežinau nuo ko konkrečiai alergizavo. Bandau spėlioti gal nuo vit.B, kurie įeina į pirktinių košių sudėtį? O gal obuolių tyrė? Kai apsigydėme išbėrimus (tepiau Excepialiu), bandėme avižų košę. Pirkau jau ne paruoštą košę, o Milyn Paro dribsnius ir viriau vandenyje.Rezultatas-deja toks pat -išbėrimai. Tiesa visu šiuo laikotarpiu gėrėme gydytojos paskirtus Multitabs kūdikiams iki 1 metų. Gal ir nuo jų beria? O valgant avižų košę dar papildomai gėrėme ir Osteocare sirupinį (apelsinų skonio)-gal irgi netinka. Dabar bandom bulvę, ir bijodama laukiu rezultatų. Gal mamytės turi didesnę patirtį ir gali patarti kaip elgtis? nors ko gero su ta alergija labai individualu. Balandžio gale užsiregistravom pas alergologą į klinikas. Svarbiausia, kad mažoji labai jau nori to papildomo maistelio, kerta net užsiniūniuodama.

Mus bere nuo vitamino D! Na ir dabar mus beria nuo pienisku produktu, taigi maitinamies tokiu maistu, nuo kurio neberia.
Manau jusu atveju per daug visokiu vitaminu, pasitarkite su gydytoja. Mus taip pat pradzioja bere ir nuo aviziniu dribsniu koses. O, ryziai mus tiko ir po sia diena valgome nestles sinlaca, labai patinka.
Atsakyti
galiu drasiai pripazinti, kad mums pagerejo tik tada- kai isjungiau visas pirktines tyreles...ir darzovienes ir vaisines... rinkdavausi pacias geriausias, skaitydavau atdziai kiekvienos sudeti po 10 kartu, ir dabar sakau, kad visos jos yra "š..." doh.gif
Atsakyti
QUOTE(disi @ 2006 02 27, 17:49)
Tiesa visu šiuo laikotarpiu gėrėme gydytojos paskirtus Multitabs kūdikiams iki 1 metų. Gal ir nuo jų beria? O valgant avižų košę dar papildomai gėrėme ir Osteocare sirupinį (apelsinų skonio)-gal irgi netinka. Dabar bandom bulvę, ir bijodama laukiu rezultatų. Gal mamytės turi didesnę patirtį ir gali patarti kaip elgtis? nors ko gero su ta alergija labai individualu. Balandžio gale užsiregistravom pas alergologą į klinikas. Svarbiausia, kad mažoji labai jau nori to papildomo maistelio, kerta net užsiniūniuodama.

Multitabs lašiukai, tai turbūt vieninteliai vitaminai, nuo kurių neturėtų berti. O va Osteocare tai gal geriau neduok g.gif Nes alergiškiems vaikams su visokiais sirupiniais vitaminais ir vaistais reikia elgtis labai atsargiai.
Atsakyti
Disi, aš irgi pritariu - visokie sirupo pavidalo vitaminai irgi alergizuoja. Patarčiau kuriam laikui su jais pristabdyti 4u.gif . Mano tiek dičkis buvo alergiškas, tiek mažius, kaip matau, irgi alergiškas. Aš irgi dar tik pradedu primaitinti. Patarčiau virti Myllyn Paras dribsnius (jų yra įvairių, turėtų tikti avižos, rugiai, miežiai, ryžiai). Nes tuose spec. kūdikiams primaišyta ir vitaminų, ir kt. priedų. Aš nusprendžiau, kad ir antras užaugs be šių "tirpių" košių.
Kuriam laikui reikėtų kiek įmanoma apriboti racioną, kad atsektum, nuo ko beria. Mano mažių pradėjo berti nuo man visiškai nelaukto dalyko blink.gif - juodos arbatos (maitinu MP), na dar kavos (čia jau ne taip nuostabu). Nes jau irgi buvo nebeįmanoma - net atsirado šlapiuojanti dėmė ant kakliuko.
Yra ypač svarbu surasti alergizuojantį produktą, nes paskui gali prasidėti kaip aš vadinu "grandininė reakcija" - įsialergina ir beria vis nuo daugiau produktų. schmoll.gif Ko aš nežinojau su pirmuoju ir padariau dauug klaidų, už ką abu labai atkentėjom. verysad.gif .
Sėkmės jums!
Atsakyti
QUOTE(Veitė @ 2006 02 27, 15:25)
Excipial U Lipolotio- netiko, pabėrė, išsausėjo odelė, tai nervai neatlaikė ir nupirkau lietuvišką universalų šaltalankių kremą, kažkuri mamytė rašė, kad padėjo ir nenusivyliau  thumbup.gif Bėrimų neliko ir drėkina gerai, matyt labai tiko mūsų jautriai odelei  blush2.gif Nes su tais visais kremų bandymais, baisiai kojytes kasėsi, jau galvojau stogas man nuvažiuos  lotuliukas.gif

Oi, kaip šitas Excipial mums netiko. Visą praeitą savaitę raudonas vaikščiojo. Pradėjau tepti Essex, žiūriu baltėti pradėjo.
Bet šiandien rytą vėl raudonas atsikėlė doh.gif NUO KO??? Jau nervai baigia išsekti. Blogiausia, kad su ta alergija, nėra jokių konkrečių vaistų, kaip nuo kosulio. turi su tais produktais žaisti, o tas žaidimas, gali oi, kaip ilgai užsitęsti verysad.gif

Mamytės, kokia jūsų nuomonė: Lauras labai mėgsta pirktines sriubas iš pakelių. Jaučiu, čia irgi prie alergizuojančių, ane?

Ir dar gal žinote, ar yra koks nors kraujo tyrimas, į kurį gali surašyti produktus pasirinktinai: t.y. pats sudėlioti tą paletę, ką vaikas dažniausiai valgo?

Nu širdingai ačiū už atsakymus.

Papildyta:
Mamkos, o nieks nebandėt vaistų nuo alergijos kur žurnale "Gamtos galia" reklamuojami, kažkokie homeopatiniai iš R raidės?
Atsakyti
[quote=obuoliux,2006 02 27, 22:39]
Disi, aš irgi pritariu - visokie sirupo pavidalo vitaminai irgi alergizuoja.

Pastebėjau, kad kai sausio mėn. buvome pasigavę virusą ir nuo kosulio gydytoja paskyrė Ambroheksalio-tai irgi buvo nuberta. Jis gi sirupinio pavidalo. O kaip Jūs galvojat, aš pati neseniai pradėjau gerti kalcio tabletes Calcigraną-apelsinų skonio, nes atsisakiau pieno produktų. Gal per mano pieną ir tas apelsinų skonis sualergizuoja?

Patarčiau virti Myllyn Paras dribsnius (jų yra įvairių, turėtų tikti avižos, rugiai, miežiai, ryžiai). Nes tuose spec. kūdikiams primaišyta ir vitaminų, ir kt. priedų. Aš nusprendžiau, kad ir antras užaugs be šių "tirpių" košių.
Tai, kad nuo Myllyn Paro avižų panašu kad irgi išbėrė. Gal jai išvis avižos netinka? g.gif

Mano mažių pradėjo berti nuo man visiškai nelaukto dalyko blink.gif - juodos arbatos (maitinu MP), na dar kavos (čia jau ne taip nuostabu).

Kas rytą išgeriu po puodelį juodos kavos, ko gero reikia atsisakyti šio (bene vienintelio) malonumo schmoll.gif . Gal ir kava kaltininkė, nes per šias Kalėdas ir Naujus buvau užvalgiusi šokoladinių saldainių. Tada mažoji papildomai dar nieko nevalgė, o kūnelį išbėrė gana smarkiai.

Na jo, su ta alergija.... doh.gif gun_bandana.gif devil.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 02 28, 09:27)
Mamytės, kokia jūsų nuomonė: Lauras labai mėgsta pirktines sriubas iš pakelių. Jaučiu, čia irgi prie alergizuojančių, ane?

blink.gif blink.gif blink.gif Taigi ten gryna chemija - skonio stiprikliai, skoninės medžiagos...
Esant maisto alergijai, tuo labiau neaiškiai, reikia naudoti kuo mažiau visokių gatavų produktų. Kuo grynesnis ir natūralesnis, tuo mažiau visokių alergizuojančių medžiagų.
Atsakyti

Papildyta:
Mamkos, o nieks nebandėt vaistų nuo alergijos kur žurnale "Gamtos galia" reklamuojami, kažkokie homeopatiniai iš R raidės?

Uždaviau klausimą apie šiuos homeopatinius vaistus gyd. dermatologei Konsultacijų skyrelyje:Ką manote apie homeopatinius vaistus alergiškai odai gydyti Rhinital ir Iricar?? Ar galima jų įsigyti be gydytojo recepto??, deja kažkodėl mano klausimą jinai ignoravo, nors į kitus atsakė g.gif
Tikrai labai įdomu, ar kas naudojot??
Papildyta:
Oi, kaip šitas Excipial mums netiko. Visą praeitą savaitę raudonas vaikščiojo. Pradėjau tepti Essex, žiūriu baltėti pradėjo.

nu gi tikras š...
Atsakyti