Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(LinaGustė @ 2006 04 05, 13:18)
Apetitas gali sumažėti dėl įvairių priežasčių: dantukų dygimo, pilvuko skausmų, temperatūros, o kartais tiesiog taip būna, užeina koks jautrumo laikotarpis. Na, siūlyčiau stengtis dažniau krūtį pasiūlyti, o gal pabandyk nusitraukusi iš buteliuko pamaitinti?
Sėkmės  4u.gif  Ir kantrybės  4u.gif  Atidžiai stebėk, ką valgai ir ką geri, gali užsirašinėti, kad lengviau būtų atsekti, nuo ko gali berti. Gal pabandyk savo meniu sumažinti iki 2-3 produktų, tada po kokių poros dienų pridėk dar vieną ir žiūrėk, kaip reaguoja, po poros dienų dar vieną ir t.t. Aišku, nelengva, bet gal taip bus veiksminga smile.gif

Dantukai nedygsta dar, temperatūros tfu tfu tfu kaip ir nėra... Net nžn... unsure.gif nusitraukt pienuko neišeina, labai mažai gaunasi ... ax.gif blush2.gif šiandien vakare jau lyg daugiau patraukė...Žiūrėsim...
Šiandien ryte valgiau avižų košę (viriau vandeny), pietums - ryžių su virta kiauliena...O žandukai paraudo...sad.gif Tai nuo ko čia galėtų būt? unsure.gif gydytoja tai mūsų išvis...Sako, pomidorų nevalgykit, citrusinių jokių... doh.gif jau net neprisimenu, kada valgiau tokius dalykus...
Tiesa, į košes sviesto truputį dedu... blush2.gif ar gali būt nuo jo blogai? nu baisiai neskanu man tos košės be nieko... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Skipe @ 2006 04 05, 22:48)
Tiesa, į košes sviesto truputį dedu... blush2.gif  ar gali būt nuo jo blogai? nu baisiai neskanu man tos košės be nieko...  schmoll.gif

Košes skanink alyvuogių aliejum thumbup.gif Priprasi - kitaip nesinorės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2006 04 05, 21:57)
Košes skanink alyvuogių aliejum  thumbup.gif Priprasi - kitaip nesinorės  ax.gif

nu man su tuo alyvuogių aliejum - tau laaabai neskanu schmoll.gif paragaudavau, kai vaikui į košę įpildavau - tai man nea schmoll.gif na, bet čia, aišku, skonio reikalas mirksiukas.gif

beje, Skipe, gali avižos alergizuoti.
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2006 04 05, 22:57)
Košes skanink alyvuogių aliejum  thumbup.gif Priprasi - kitaip nesinorės  ax.gif

Reiks pabandyt bigsmile.gif

QUOTE(Mirksniukas @ 2006 04 05, 22:57)
beje, Skipe, gali avižos alergizuoti

doh.gif vis siaurėja mano racionas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skipe: 06 balandžio 2006 - 18:58
QUOTE(Skipe @ 2006 04 06, 18:57)
Reiks pabandyt  bigsmile.gif

Skipe, o maziui nebandei duoti geruju bakteriju? g.gif Mano pirmajam nuo alergiju buvo issibalansaves virskinimas. Tikrai padejo. Tik reikia duoti ilgiau - bent pora savaiciu (maziui ju daviau kai buvo gal trys savaites, pediatres patarta).

O pati pasek savo ne tik maista, bet ir gerima. Pavyzdziui, manaji maziu buvo siaubingai nubere nuo juodosios arbatos doh.gif . As jos maukdavau didelius kiekius ir net nepagalvojau: ir su visokiausiais skoniais, ir paprastos... O raciona apribojus buvau iki minimumo. Dabar praejo jau pora menesiu, ir vel galiu pradet normaliau maitintis, nes maziui alergija aprimus (tfu-tfu ax.gif ). Aisku, ir aplinka reikia stebet (patalyne, gyvunai, netgi pastovejus virtuveje, kai smarkiau garuoja verdantis puodas - sitas 100% patikrinta, pelesiai patalpoje).
Papildyta:
QUOTE(Skipe @ 2006 04 06, 18:57)
Reiks pabandyt  bigsmile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo obuoliux: 06 balandžio 2006 - 21:16
Tenka ir man prie jusu prisijungti. Man kazkaip baisus tas zodis alergija. Noreciau suzinoti ar labai tai imate i sirdy(as paemiau) ir kokios kyla problemos. Ne tik maitinimo prasme.
Atsakyti
QUOTE(obuoliux @ 2006 04 06, 22:16)
Skipe, o maziui nebandei duoti geruju bakteriju?  g.gif  Mano pirmajam nuo alergiju buvo issibalansaves virskinimas. Tikrai padejo. Tik reikia duoti ilgiau - bent pora savaiciu (maziui ju daviau kai buvo gal trys savaites, pediatres patarta).

O pati pasek savo ne tik maista, bet ir gerima. Pavyzdziui, manaji maziu buvo siaubingai nubere nuo juodosios arbatos doh.gif . As jos maukdavau didelius kiekius ir net nepagalvojau: ir su visokiausiais skoniais, ir paprastos... O raciona apribojus buvau iki minimumo. Dabar praejo jau pora menesiu, ir vel galiu pradet normaliau maitintis, nes maziui alergija aprimus (tfu-tfu ax.gif ). Aisku, ir aplinka reikia stebet (patalyne, gyvunai, netgi pastovejus virtuveje, kai smarkiau garuoja verdantis puodas - sitas 100% patikrinta, pelesiai patalpoje).

Gerųjų bakterijų dar negėrėm...
dėl gėrimų... mano vienintelis gėrimas - kmynų arbata... ir dar negazuotas mineralinis ax.gif
Turim kačiuką namie verysad.gif Bet gydytoja sakė, kad tokiems mažiukams alergija dažniausiai būna nuo maisto... unsure.gif jetau, kaip gaila būtų atsisakyt kačiuko... cray.gif
ir prie puodų stovim kartu... doh.gif
.......
ir pelėsis po žiemos miegamo kampe išlindo blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Skipe @ 2006 04 07, 19:55)
dėl gėrimų... mano vienintelis gėrimas - kmynų arbata... ir dar negazuotas mineralinis  ax.gif

taigi kmynų arbata gali alergizuoti!!! doh.gif doh.gif
labiausiai rekomenduojama natūrali žalia arbata (be jokių priedų ir kvapų)
Atsakyti
QUOTE(vota @ 2006 04 07, 13:52)
Tenka ir man prie jusu prisijungti. Man kazkaip baisus tas zodis alergija. Noreciau suzinoti ar labai tai imate i sirdy(as paemiau) ir kokios kyla problemos. Ne tik maitinimo prasme.

Savo laiku seimoje buvo visiskas chaosas del maziaus alergijos. Visi su visais pykosi, riejosi, vieni kitus kaltino ir pan... Is kitos puses visi aplinkiniai baugino, kad gali buti labai blogai, pvz. issivystyti astma ir pan. Tas dar stipriau veike, todel seima buvo vos ne ant isirimo ribos. Zodziu visi buvo neruoti, pikti, tame tarpe ir pats mazis. Aisku kalciausia buvau as, kam vagau visokius produktus ar tai valgiau nestume metu ir pan... Bet is kitos puses net nezinau, ar jeigu antra karta buciau nescia bandyciau kazkaip savo raciona apriboti ties duona ir vandeniu.
Jeigu rimtai uzsiimti gydymo budu paieska, tai tikrai galima labai efektyviai alergija iveikti, neklausant, kas ka sako ir kuo baugina: alergija neisgydoma, gali issivystyti astma, tavo vaikas nieko negales valgyti, todel jam truks medziagu, negales normaliai vystytis, etc.
neklausykit mamytes baubu. Alergija tikrai isgydoma. As girdejau paciu ivariausiu metodu ir keisciausiu budu kaip mamytes, homeopatai, zolininkai isgyde vaikuciams alergija. Reikia tik eksperimentuoti ir tuo dometis.
Atsakyti
QUOTE(vota @ 2006 04 07, 14:52)

Na, susirūpinimą, tai aišku, sukėlė. Bet nebuvo tai nei labai baisu, nei stresas kažkoks. Tiesiog yra taip, kaip yra. Daugiau pradėjom bendrauti su gydytoja, ėmiau stebėti ką valgau, skaityti etiketes. Mažiaus alergija, galima sakyti, visai šeimai į naudą, nes pradėjom visi sveikiau valgyti.

O problemos g.gif nevadinčiau to išvis problemomis, tiesiog nepatogumai. Rimtų problemų kaip ir nebuvo. Mažius užsigrūdinęs, retai serga, jokių priešalerginių vaistų nevartoja. Neramina, kad maisto alergijai mažėjant, randasi jautrumas įkvepiamiems alergenams, na, bet tikiuosi, išvengsim rimtesnių bėdų.
Atsakyti
QUOTE(Skipe @ 2006 04 07, 19:55)
Turim kačiuką namie verysad.gif Bet gydytoja sakė, kad tokiems mažiukams alergija dažniausiai būna nuo maisto... unsure.gif  jetau, kaip gaila būtų atsisakyt kačiuko...    cray.gif

Tik nesibaimink, ir atidziai stebek, kuomet paumeja berimas 4u.gif . Kaip nuo gyvunu tai nezinau, bet sienlige kudikiams gali buti blink.gif . Pirmajam apie puses metu laiko pasireiskusi buvo (siaip, pagal alergologus, sienlige vaikams atsiranda apie 5-7 metus), nors alergologe manim nepatikejo... O praejus su vaiku per pieva jam nosyte kaip varveklis varvedavo...
Mano maziui dar vienas dalykas alergizavo - patalyne didelej lovoj skalbta su Ariel doh.gif . Todel dabar viska skalbiu su nealergizuojanciais milteliais. Tiesiog stebek ir tikrai atrasi, kas beria, jeigu maistas apribotas iki minimumo rolleyes.gif

QUOTE(Degutė @ 2006 04 08, 16:29)
Neramina, kad maisto alergijai mažėjant, randasi jautrumas įkvepiamiems alergenams, na, bet tikiuosi, išvengsim rimtesnių bėdų.

Degute, o nebandet Luffa Compositum? Jeigu cia alergija ziedadulkems, ne dulkiu erkutei. Mano vaikiui nuo sienliges sitie labai padejo. Jie nera gaminami, buna vaistinese, parduodanciose Heel vaistus. Maniskiui tik nuo situ vaistu ir pagerejo (dar vartojom Sponge zirniukus, is gaminamu). Nors prasidedancio pavasario sezono jau su siaubu laukdavau - 2 ir 3 metais sloga buvo nuo pirmuju kaciuku zydejimo iki rugiu isplaukimo doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo obuoliux: 08 balandžio 2006 - 22:03
QUOTE(obuoliux @ 2006 04 08, 23:00)

Degute, o nebandet Luffa Compositum? Jeigu cia alergija ziedadulkems, ne dulkiu erkutei.

Ne, ne žiedadulkėms, o būtent erkutei pagal testą maksimalus jautrumas. Žiedadulkėms jokių testų nedarėm, bet iki šiol ir nepastebėjau kokios nors reakcijos į aplinką.
Atsakyti