Įkraunama...
Įkraunama...

Del nevalgumo jau nusileidžia rankos (4 m)

Manasis nera nevalgus bet isrankus nuo kudikystes, (tetis toks pat) biggrin.gif Sunku zinokit et pradejaom vesti i darzeli ten aplamai su valgymu problema , yra ko as is vis negaminu nes nevalgom ,ypac sriubos is krupu doh.gif ir dar kitokiu patiekalu. bet manau susitvarkysim. mums 5-eri ugis 110 sv 18kg 4u.gif
Atsakyti
gruodi bus 5,siuo metu mums apie 16,5 kg per visus metus priaugom tik 0,5 kg doh.gif buna kad giria ka padarau,buna kad sako ir neskanu,bet nepalyginsi su mociutes ir darzelio maistu doh.gif as dar puikiai gaminu.tikrai yra sunku,kariaujam prie stalo pastoviai,maistas krenta nes netinkamai sedi,atsistoja ,jam eiti kazkur reikia,pliurpia kol maistas atsala unsure.gif o buna kad pavalgo nepriekaistingai rolleyes.gif

jau as vaikystei nepakenciau sriuboje virtu svogunu ,lasinuku,ir grybu smile.gif bet va savo mazyliui viska sukepinu ,su padazu .galiu pasakyti nera ,kad kazko nemegtu,tik buna kad sito nevalgysiu .o darzelyje vargu ar jis ten valgo schmoll.gif nes parejes valgyt nori g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uodegyte: 15 rugsėjo 2011 - 10:04
Oi, kaip man pažįstama šita problema, iki ašarų... tik aš būtent ir buvau tas nevalgus vaikas. Suprantu mamos rūpestį, bet iš tiesų šitos neva problemos sureikšminimas man padarė tik meškos paslaugą. Prisimenu, kaip nuolat klausinėdavo gydytojų, kodėl aš nevalgau ir ką reikia daryti. Vitaminai, tyrimai. Diskusijos su močiutėm, tetom ir pan. Bandymai mane pamaitinti. Suprantu, kad norėjo kaip geriau, bet aš ir dabar prisimenu gal kokių 4-5 metukų, kaip ryžių košę mane vertė valgyti. Iki šiol negaliu jos valgyti. Baigėsi tuo, kad ilgainiui aš beveik nieko nebevalgiau, labai ribotas produktų skaičius, nuo bet kokio naujesnio maisto mane tiesiog pykindavo. Kai kam atrodydavo, kad aš išsidirbinėju, bet mane tiesiog natūraliai pykindavo. Atsirado kaltės jausmas, jausmas, kad esu kažkokia ne tokia kaip visi. Normaliai valgyti (viską ragauti) pradėjau tik studijų laikais ir dabar suprantu kodėl. Nebeliko spaudimo, nebesijaučiau kažkokia nenormali, supratau, kad maistas gali būti įvairus, iš naujo ragavau jį be psichologinio nusiteikimo, nes niekas gi nežinojo šitos mano „problemos“. Taigi baigėsi visi skrandžio tampymai, jei dabar neskanu, tai neskanu. Ir pajutau palengvėjimą. Taigi mamos neperlenkite lazdos, nes įvaryti galite tikrai nemažai valgymo sutrikimų. Kuo mažiau problema sureikšminama, tuo geriau. Vaikas iš bado tikrai nenumirs. Nes patikėkit nekoks jausmas, kai esi šventėje ar kelionėje ir neprisiverti valgyti, nes maistas tau kaip priešas atrodo ir net nenori ragauti, nes bijai, kad bloga bus.
Atsakyti
Turėjom ir mes problemų dėl nevalgumo. Net verkti norėdavosi essen.gif verysad.gif Bet laikui bėgant viskas savaime susitvarkė. Tik žinau vieną dalyką-per prievartą nieko gero nepasieksi...
Atsakyti
versti valgyti nereikia. nes is principo nevalgys, kazkaip reikia apgauti, vat kaipas darau kartais kai visa diena atsisako valgyt, padarau kokiu sumustinuku ivairiu formeliu(naudoju sausiainiams daryti formeles) arba siaip ivairiu zmogeliuku pridarau is maisto, ir valgo dar skaniau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(orchideja@ @ 2011 10 04, 00:06)

orchideja@, 04 Spa 2011 - 00:06, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀšÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ć†:

orchideja@, 04 Spa 2011 - 00:06, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀšÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ć†:

versti valgyti nereikia. nes is principo nevalgys, kazkaip reikia apgauti, vat kaipas darau kartais kai visa diena atsisako valgyt, padarau kokiu sumustinuku ivairiu formeliu(naudoju sausiainiams daryti formeles) arba siaip ivairiu zmogeliuku pridarau is maisto, ir valgo dar  skaniau thumbup.gif

versti valgyti nereikia. nes is principo nevalgys, kazkaip reikia apgauti, vat kaipas darau kartais kai visa diena atsisako valgyt, padarau kokiu sumustinuku ivairiu formeliu(naudoju sausiainiams daryti formeles) arba siaip ivairiu zmogeliuku pridarau is maisto, ir valgo dar  skaniau thumbup.gif

As tai irgi bandau vis kaip nors idomiau...organizuojam valgymo rungtynes su vaikais, visaip stengiuos vaikam patraukliai pateikti maista. Kartais padeda ir demesio atitraukimas thumbup.gif

Nors mano mazoji ne tokia jau ir maza, bet kartais bevartant kokia knygele, ziurek ir susivalgo viskas, nors is pradziu zyzia, kad cia labai daug.

Gal kas zino apie ta akcija margarino su padekliukais? Lygtai su daugybos lentele yra toks. Galvoju gal pusryciausim ir mokysimes daugybos lentele po truputi, kad butu tvirciau eiti i pirma klase kitais metais... ax.gif
Atsakyti
Mano sunenas pernai dalyvavo pusryciu dezuciu konkurse, todel mes laiska apie akcija gavome emailu smile.gif visa info yra www.seimospusryciams.lt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baronka: 26 spalio 2011 - 14:12
QUOTE(ingusemac @ 2011 10 26, 14:06)

ingusemac, 26 Spa 2011 - 14:06, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀšÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ć†:

ingusemac, 26 Spa 2011 - 14:06, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀšÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ć†:

Gal kas zino apie ta akcija margarino su padekliukais? Lygtai su daugybos lentele yra toks. Galvoju gal pusryciausim ir mokysimes daugybos lentele po truputi, kad butu tvirciau eiti i pirma klase kitais metais... ax.gif

As zinau cool.gif kazkaip perki 2 pakelius, pasiimi ceki ir pasiimi ta padekliuka spaudos kioske (neturiu zalio supratimo kodel blink.gif )
Bet jau maciau toki, atrodo graziai:)

gali pasiskaityt cia www.seimospusryciams.lt
Atsakyti
QUOTE(raminciukas777 @ 2011 10 26, 14:20)

raminciukas777, 26 Spa 2011 - 14:20, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀšÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ć†:

raminciukas777, 26 Spa 2011 - 14:20, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀšÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€šĀ¬Ä€Ć†:

As zinau cool.gif kazkaip perki 2 pakelius, pasiimi ceki ir pasiimi ta padekliuka spaudos kioske (neturiu zalio supratimo kodel  blink.gif )

As zinau cool.gif kazkaip perki 2 pakelius, pasiimi ceki ir pasiimi ta padekliuka spaudos kioske (neturiu zalio supratimo kodel  blink.gif )

Aha, aš irgi jau mačiau ta akciją ir jau saviškiams parnešiau, tai jau turim dvejus padėkliukus! Viena su laikrodžiu,o kitas su daugybos lentele, tai dabar mokomės kartu ir daugybos ir valandas skirti. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaiste Sabaliauskiene: 27 spalio 2011 - 15:39
As taip pat auginu nevalgiuke, kuriai tuoj sueis 4 metukai. Pas gydytoja ji savo amziaus grupeje nuolat musa svorio antirekordus. Ji niekada nevalge ir nevalgo jokiu krupiniu kosiu, bulkuciu,pyragu. O sisip jos suvalgytas per diena maisto kiekis ispudingai mazas, bet jos kraujo tyrimai visada geri, i ugi tysta normaliai, smarkumo ir energijos uztektu dar keliem, todel as nepanikuoju, su saukstu is paskos nebegioju, vaidinimu prie stalo nerengiu, kad ikist koki maisto sauksta. Gal del to, kad man mama kisdavo maista, reikedavo viska suvalgyt, o as kisdavau kur tik sugebedavau (net ir i kisenes) ir suniukui nesdavau.. Kai buvo 1-2 metuku, gal ir pergyvenau, del jos nevalgymo, dabar net dziaugiuosi savo kudute smulkute mergyte, gal tik su drabuziais sunkiau, nes dauguma drabuziu siuvami normaliem vaikam.
Atsakyti
Sveikos,
nuo kudikystes mano sunus labai mazai valge - pergyvenau-zirniukus daviau, zaidimus susigalvodavom, puosdavau lekste - deja, rezultato nebuvo. Pries puse metu pradejom mazinti mesos kieki racione, kol galu gale visai atsisakem - stebiuosi kaip pradejo daug valgyti - net zandukai issipute thumbup.gif Sunui dabar 2.2men.
Atsakyti
Tuoj 5 metai, nu bet su maistu labai sunkiai bendraujam doh.gif nei kokio sumustinio, nei kokio agurko, pomidoro, kiausinio, nei zuvies nepriprazista doh.gif
Atsakyti