Įkraunama...
Įkraunama...

Del nevalgumo jau nusileidžia rankos (4 m)

suprantat, as visa tai zinau, bet problema tame, kad tai atsirado tik va neseniai, pries kazkiek gal savaite... anskciau to nebuvo, bet mes nieko ypatingo nedareme - mes nebaram jos del nevalgymo ar kazka, seimoj - nu kaip pas visus, nesam asociali biggrin.gif bet pasibarti visiems manau pasitaiko, taciau tikrai cia ne tas atvejis...

jei tai butu ilga laika ar kazka, itarciau kad psihologine anoreksija, bet nei is sio nei is to doh.gif

be to sakau - nenori valgyt, nevalgyk, eik zaist ar jei vakare, tai miegot, bet ji sako noriu bet sedi... cia ne as ja jega 2 valandas laikau, ji pati sedi ir nerodo noro islipti pazaisti ar kazka, sedi sau medituoja... o jei sakysiu - viskas, pavalgei, duok lekstute, pradeda kibtis i ja sako - ne ne neduosiu doh.gif

jei ji svertu bent tuos savo 16.5 kg kaip buvo rudeni, galeciau taip palikti paprastai, bet dabar tai iki ko galiu dasizaisti sitaip palikdama? iki visisko issekimo ir reanimaciju ar laseliniu?? bijau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ChinChin: 21 vasario 2011 - 20:32
aj, dar - jei ji manes bijotu ar kad as ja verciu valgyti, tai ji nesakytu "mamyte, pasedek su manim" (kol valgo), o ji pastoviai sitaip sako asaru pilnomis akytemis... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2011 02 21, 11:32)
Aš galiu tik iš savo patirties pasakyt, kad buvau visada nevalgiukė, ypač iki paauglystės. Nu ir jokie vaistai nepagelbės, tai yra gilios psichologinės problemos. Ir aš žiaugčiodavau prieš valgymus, ypač kai mamai trūkdavo kantrybė ir pradėdavo prievarta valgydint. Sakyčiau tokie potyriai su maistu paliko man neišdildomus "įspūdžius", ir net dabar kai  kas nors pradeda įkyriai siūlyt valgyt, pradedu jausti kad jau man kyla gerklėj viskas (manyčiau turiu  nediagnozuotą neurozę, įvarytą labiausiai mylimo žmogaus - mamos).
Vien žo, siūlau palikt ramybėj vaiką, nekišant maisto, ypač man baisu  kai čia mamytė pasakoja, kad 2 valandas prie maisto vaiką laiko, padarysit dideles problemas vaikui, paskui išaugs jums anoreksikė ar bulimikė. Kiek aš iš savęs galiu pridurt, tai visada kažką užvalgydavau dienos bėgyje, nesvarbu kad labai mažai. Geriau užsiveskit stebėjimo žurnalą ir rašykitės sau 1 mėn., ką ir kada suvalge vaikas, ar tai saldainis ar tai mažulytis obuolio kasniukas ar sausainio gabalėlis, tai galima primest kiek kalorijų per dieną vaiko organizmas gauna. TIK NELAIKYKIT PRIE MAISTO PO 2 VALANDAS KASDIEN!!! Jei turit galimybių, veskit į kokią nors menų mokyklėlę nors vieną kart į savaitę, reikia vaikui spalvingų įspūdžių. O ar šeimose viskas pas jus gerai yra, abu tėvai esat, nesipykstat tarpusavyje? Svarbiausia, kad ir mamytėms reikia nervukus patvarkyt, tada nesinorės tą vargšą vaiką terorizuot. Prisipažinkit, ar buvo nors kartą vaikas nualpęs nuo nevalgymo? Įtariu, kad ne. Juk dažniausiai nevalgiukams užtenka energijos viskam.

pritariu kiekvienam zodziui. Mano vaikai nera nevalgus, bet pastebejau kada valgo geriau - labiausiai tai kai iseinam i lauka ir gerai issigruda. O i lauka einam kasdien. Tamsiausiu ziemos laiku po viena karta, kai jau dienos pradeda ilget - po du kartus. Tai gaunasi buvimo lauke min 2 valandos kasdien. Na nebent labai salta, tada tik valandele pabunam. Grize valgo net teciui nepalieka biggrin.gif
Is tiesu nesiimsiu cia dabar kazka aiskinti, nes nesu macius nevalgancio vaiko, bet mamos tikrai kartais perdeda. Va nuejau pas drauge, skundziasi kaip vaikas nevalgo. Prie mano akiu tas vaikas sukirto lekste grikiu koses, na nedidele, bet ir vaikui tik 1.2 m. Tai kad sakau normaliai jis valgo. Dar mama mano pasakojo kaip viena jos bendradarbe nevalgu vaika maitina - kai tas nevalgo, uzkemsa nosyte, tada jis aisku issizioja ir tada ji sukisa jam maista doh.gif ir paskui tikisi kad vaikui valgymas teiks malonuma ir jis noriai valgys???!!! Zodziu, sakau, neaiskinsiu cia per daug, bet reiktu atkreipti demesi i tai KAIP tuos vaikus maitinat. Jei viakui valgymas pradeda asocijuotis su dviem valandom sedejimo prie tos koses tai tikrai vien pagalvojus apie maista gali bloga pasidaryt.....
Temos autorei - o kaip ruosiat maista vaikui? Ar duodat savo ar verdat specialiai? Ka veikiat visa diena? ar kasdien i lauka einat?
Papildyta:
QUOTE(ChinChin @ 2011 02 21, 21:27)
jei tai butu ilga laika ar kazka, itarciau kad psihologine anoreksija, bet nei is sio nei is to doh.gif

bet tai saket kad 2 metus is 4 kankinates su nevalgumu ar as kazka ne taip supratau?
Papildyta:
QUOTE(ChinChin @ 2011 02 21, 22:47)
aj, dar - jei ji manes bijotu ar kad as ja verciu valgyti, tai ji nesakytu "mamyte, pasedek su manim" (kol valgo), o ji pastoviai sitaip sako asaru pilnomis akytemis...  verysad.gif

o ka jus siaip veikiat visa diena? Jai jau 4 metukai, i darzeli gal eina?
Atsakyti
QUOTE(ChinChin @ 2011 02 21, 21:27)

jei ji svertu bent tuos savo 16.5 kg kaip buvo rudeni, galeciau taip palikti paprastai, bet dabar tai iki ko galiu dasizaisti sitaip palikdama? iki visisko issekimo ir reanimaciju ar laseliniu?? bijau

Jums nereikia bijoti, niebijokit nieko ir nedarykit is nevalgymo problemos. Jei sugebesit, problemos neliks.
Nes gaunasi uzdaras ratas: jus turite lukesciu, kad ji gerai valgys, o ji negali valgyti gerai, nes ji nepateisina tu jusu lukesciu, nera tokia, kokia tikites.
Nieko nesitikekite ir nieko nebijokite ir tas uzburtas ratas nustos suktis.
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2011 02 22, 00:51)
Jums nereikia bijoti, niebijokit nieko ir nedarykit is nevalgymo problemos. Jei sugebesit, problemos neliks.
Nes gaunasi uzdaras ratas: jus turite lukesciu, kad ji gerai valgys, o ji negali valgyti gerai, nes ji nepateisina tu jusu lukesciu, nera tokia, kokia tikites.
Nieko nesitikekite ir nieko nebijokite ir tas uzburtas ratas nustos suktis.

as pasistengsiu... padariau koprograma, paizuresiu kai gausiu atsakyma, jei visi tyrimai bus normoje, tada teks apsiraminti. Tiesiog bijau, kad nepridaryti zalos, po to sakys - kur jusu akys buvo mamyte, kad vaikas sitaip isseko doh.gif

mane labiausiai neramina tas toks svorio kritimas - kad jis neaugtu arba nukristu tik koks 500 g nu 1 kg, bet cieli 2 verysad.gif del to ir prasidejo man tas jau toks rimtas nerimas... Kiek cia skaiciau, tai vaikai pastoviai nevalgo ir yra kudi, bet NESUKUSTA taip...

wytaute69: maniskei 4 metai, normalu zmogiska maista ji pradejo ragauti tik nuo 8 menesiu bet nenorejo valgyti jo nu niekaip, iki 1.7 m maitinai krutimi ir ji vien to buvo gyva, bet tada nebuvo nei kudute nei blogai valganti. O nuo tada, kai atjunkem prasidejo nenoras valgyt. Bet tada tai buvo dar palyginus nieko... Kainkinimasis prasidejo veliau, dabar sunku atgaminti konkreciai kada. O tokie va ziaugciojimai ir visiskas nenoras tik gal sia savaite, ar pries savaite, irgi man sunku pasakyti...

nera taip kad as cia sakau, jog ji blogai valgo vien todel, kad nesukerta karbonado per 10 minuciu, sito as is jos niekada ir nesitikejau, plius visada glavojau geriau kudesne nei pilnesne, nes mergaitei figura vis gi daugiau rupes paaugus. Todel iki dabar galvos per daug labai nesukau. Tik dabar issigandau tu ziaugciojimu ir asaru...

kai neserga i darzeli eina, bet ten aukletojos sako, kad rytais gali nevalgyti visai arba tik paragauti, per pietus kartais pavalgo geriau, kartais tik maitinant, kartais irgi nepavalgo, o vakarienes tai beveik niekada nevalgo, irgi tik paragauti gali ar siek tiek... ir sedi irgi ilgiausiai - visi vaikai jau i lauka eina o ji sedi valgo... ir dar tokia pat mergaite viena yra, bet toji kiek greiciau susitvarko rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ChinChin: 22 vasario 2011 - 08:19
QUOTE(ChinChin @ 2011 02 21, 21:47)
aj, dar - jei ji manes bijotu ar kad as ja verciu valgyti, tai ji nesakytu "mamyte, pasedek su manim" (kol valgo), o ji pastoviai sitaip sako asaru pilnomis akytemis...  verysad.gif

paklauskit saves (ir vaiko), ka galetu reiksti sitie zodziai.
panasu, kad vaikas rado labai stipru buda prisiristi mama prie saves - klausimas, kodel jai to reikia?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 02 22, 09:55)
paklauskit saves (ir vaiko), ka galetu reiksti sitie zodziai.
panasu, kad vaikas rado labai stipru buda prisiristi mama prie saves - klausimas, kodel jai to reikia?

vienintelis dalykas - as dabar pusei dienos isvaziuoju i ofisa dirbti ir ji lieka su aukle, nes iki to, kol visa diena dirbau is namu, jai reikejo vien tevo, o dabar prasideda - mamyte mamyte, bet as negaliu nedirbti. o kai atvaziuoju is darbo ir rytais as visada su ja bunu, ka dar galiu daryti?
Atsakyti
QUOTE(ChinChin @ 2011 02 22, 09:04)
vienintelis dalykas - as dabar pusei dienos isvaziuoju i ofisa dirbti ir ji lieka su aukle, nes iki to, kol visa diena dirbau is namu, jai reikejo vien tevo, o dabar prasideda - mamyte mamyte, bet as negaliu nedirbti. o kai atvaziuoju is darbo ir rytais as visada su ja bunu, ka dar galiu daryti?

nezinau. tik paklauskit saves, kas vyksta. gal aukle koki neatsargu zodi leptelejo, alia "jei nevalgysi, mamyte taves nemyles", gal dar kas nors atsitiko... vaiku elgesi kartais gali pakeisti suaugusiuju akimis nereiksminga smulkmena.
galu gale, net jeigu ir nesuzinosit konkretaus ivykio, pagalvokit, ko vaikui reikia, kodel ji taip jus saugo? gal verta butu kreiptis ir i vaiku psichologa?
Atsakyti
na, ji yra toks meiliukas, jai nuolat reikia kazkokios silumos, demesio, buvimo kartu, o aukles as be "prieziuros" nepalieku, ji tikrai nieko tokio nebuvo pasakiusi, kiek as zinau. Labai rimtai ziuriu i aukles parinkima, ir sita atitinka mano visus reikalavimus g.gif kodel mane taip saugoti pradejo, arba kodel taip pradejo i mane kabintis, nezinau, nuolat apie tai galvoju, bet as is tokiu zmoniu, kurie gali prisigalvoti, tai nesu tikra, ar mano sugalvoti dalykai is tikruju yra pagristi...
Atsakyti
QUOTE(ChinChin @ 2011 02 22, 10:04)

O tai tas kūdimas neprasidėjo nuo tada kai pradėjot dirbt? Kažkaip jaučiu, kad vaikas dėl kažko nesaugus ir taip manipuliuoja maistu ir Jumis. O mergaitė ar lanko šokius daržely, ar einat į spektakliukus nors kartais? Nežinau, nu užgrūzintas vaikas neigiamom emocijom, tik nesuprantu per kurią vietą tas lenda g.gif . O kaip vaikas miega naktį?
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2011 02 22, 11:12)
O tai tas kūdimas neprasidėjo nuo tada kai pradėjot dirbt? Kažkaip jaučiu, kad vaikas dėl kažko nesaugus ir taip manipuliuoja maistu ir Jumis. O mergaitė ar lanko šokius daržely, ar einat į spektakliukus nors kartais? Nežinau, nu užgrūzintas vaikas neigiamom emocijom, tik nesuprantu per kurią vietą tas lenda  g.gif . O kaip vaikas miega naktį?

teoriskai gali buti, kad nuo to laiko, kai nuejau i darba, plius dar buvo operacija pas mus siokia tokia, nelabai rimta, bet...beje, jei galvoti, kad operacija tai itakojo, tai as nelabai sutikciau, nes ji po jos kaip tik prase pavalgyt net anksciau, nei buvo teoriskai galima, teisa, irgi po labai nedaug, tik apragauti prase, bet as jos elgesy susijusiame su maistu, po operacijos pokyciu nepastebejau, gal net kiek geriau buvo pradzioj pora dienu.

Todel vienintelis dalykas - mano darbas ir aukle. Bet dirbu ne visa diena, o aukle su ja labai gerai elgiasi, skaito knygutes, paiso kartu, pasakoja daug visokiu dalyku. Nors maniske jos neprieme is karto, jau antra savaite ir tik dabar jau pasako - noriu teta kad ateitu, o praeita visa nenorejo su ja pasilikti, bet tai buvo ne del aukles sakyciau, o bandymas pasiekti, kad as likciau namuose, Nes per 4 metus ji per daug priprato prie mano buvimo namie.

ji darzelyje ir sokius ir dainavima lanko, spektakliukus, kai ten buna, visus ziuri, naktimis miega su mumis kartu, nes neturim atskiro miegamojo, tai kartais ir vienoje lovoje, jei nori atiena paguleti, normaliai miega. Siaip jei ne valgyma,s jokiu neigiamu emociju - soka namuose, zaidzia, plepa...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ChinChin: 22 vasario 2011 - 10:20
bet per operacija ir kazkiek laiko po jos mergaite turejo buti viena neaiskioje aplinkoje ir su ja buvo daromi vaikui neaiskus dalykai, tiesa? g.gif
Atsakyti