QUOTE(mamymamy @ 2011 02 21, 11:32)
Aš galiu tik iš savo patirties pasakyt, kad buvau visada nevalgiukė, ypač iki paauglystės. Nu ir jokie vaistai nepagelbės, tai yra gilios psichologinės problemos. Ir aš žiaugčiodavau prieš valgymus, ypač kai mamai trūkdavo kantrybė ir pradėdavo prievarta valgydint. Sakyčiau tokie potyriai su maistu paliko man neišdildomus "įspūdžius", ir net dabar kai kas nors pradeda įkyriai siūlyt valgyt, pradedu jausti kad jau man kyla gerklėj viskas (manyčiau turiu nediagnozuotą neurozę, įvarytą labiausiai mylimo žmogaus - mamos).
Vien žo, siūlau palikt ramybėj vaiką, nekišant maisto, ypač man baisu kai čia mamytė pasakoja, kad 2 valandas prie maisto vaiką laiko, padarysit dideles problemas vaikui, paskui išaugs jums anoreksikė ar bulimikė. Kiek aš iš savęs galiu pridurt, tai visada kažką užvalgydavau dienos bėgyje, nesvarbu kad labai mažai. Geriau užsiveskit stebėjimo žurnalą ir rašykitės sau 1 mėn., ką ir kada suvalge vaikas, ar tai saldainis ar tai mažulytis obuolio kasniukas ar sausainio gabalėlis, tai galima primest kiek kalorijų per dieną vaiko organizmas gauna. TIK NELAIKYKIT PRIE MAISTO PO 2 VALANDAS KASDIEN!!! Jei turit galimybių, veskit į kokią nors menų mokyklėlę nors vieną kart į savaitę, reikia vaikui spalvingų įspūdžių. O ar šeimose viskas pas jus gerai yra, abu tėvai esat, nesipykstat tarpusavyje? Svarbiausia, kad ir mamytėms reikia nervukus patvarkyt, tada nesinorės tą vargšą vaiką terorizuot. Prisipažinkit, ar buvo nors kartą vaikas nualpęs nuo nevalgymo? Įtariu, kad ne. Juk dažniausiai nevalgiukams užtenka energijos viskam.
pritariu kiekvienam zodziui. Mano vaikai nera nevalgus, bet pastebejau kada valgo geriau - labiausiai tai kai iseinam i lauka ir gerai issigruda. O i lauka einam kasdien. Tamsiausiu ziemos laiku po viena karta, kai jau dienos pradeda ilget - po du kartus. Tai gaunasi buvimo lauke min 2 valandos kasdien. Na nebent labai salta, tada tik valandele pabunam. Grize valgo net teciui nepalieka
Is tiesu nesiimsiu cia dabar kazka aiskinti, nes nesu macius nevalgancio vaiko, bet mamos tikrai kartais perdeda. Va nuejau pas drauge, skundziasi kaip vaikas nevalgo. Prie mano akiu tas vaikas sukirto lekste grikiu koses, na nedidele, bet ir vaikui tik 1.2 m. Tai kad sakau normaliai jis valgo. Dar mama mano pasakojo kaip viena jos bendradarbe nevalgu vaika maitina - kai tas nevalgo, uzkemsa nosyte, tada jis aisku issizioja ir tada ji sukisa jam maista

ir paskui tikisi kad vaikui valgymas teiks malonuma ir jis noriai valgys???!!! Zodziu, sakau, neaiskinsiu cia per daug, bet reiktu atkreipti demesi i tai KAIP tuos vaikus maitinat. Jei viakui valgymas pradeda asocijuotis su dviem valandom sedejimo prie tos koses tai tikrai vien pagalvojus apie maista gali bloga pasidaryt.....
Temos autorei - o kaip ruosiat maista vaikui? Ar duodat savo ar verdat specialiai? Ka veikiat visa diena? ar kasdien i lauka einat?
Papildyta:
QUOTE(ChinChin @ 2011 02 21, 21:27)
jei tai butu ilga laika ar kazka, itarciau kad psihologine anoreksija, bet nei is sio nei is to
bet tai saket kad 2 metus is 4 kankinates su nevalgumu ar as kazka ne taip supratau?
Papildyta:
QUOTE(ChinChin @ 2011 02 21, 22:47)
aj, dar - jei ji manes bijotu ar kad as ja verciu valgyti, tai ji nesakytu "mamyte, pasedek su manim" (kol valgo), o ji pastoviai sitaip sako asaru pilnomis akytemis...
o ka jus siaip veikiat visa diena? Jai jau 4 metukai, i darzeli gal eina?