aš palaikau nedirbančias studentes - jei tik džiaugiatės mokslais, gerai mokotės ir turite iš ko sudurti galą su galu, tikrai nesigraužkite, kad nedirbate.
nebus trūkumas, kai ieškosite darbo, kad ir ką kitos čia bambėtų
ir iš viso, kas per mada kitus vertinti pagal savo patirtį - visų mūsų patirtis skirtinga ir vertinga. aš, pabrėžiu, sąmoningai nedirbau, kol mokiausi ir šiandien tai sakau kaip privalumą VISUOSE pokalbiuose dėl darbo. ir pastarajame pokalbyje manęs išsamiai išklausinėjo apie studijas (nes darbas pagal prieš 12 metų baigtą magistrantūrą), kodėl ten mokiausi, ar patiko, kokie dalykai patiko, kokie dėstytojai - tikrai, turėjau kuo pasigirti. o kai pasakau, kad nesu praleidusi nė vienos iš 150 (ar kažkiek) paskaitų, tai ir antakis pakyla
taip, kad rimtai studijuojančiosios, nepraraskite ūpo
aš pokalbiui ruošiuosi panašiai - paskaitau apie įmonę (nors apie dažną jų ir taip žinau): kuo užsiima, kas vadovai, pažiūriu, kas apie ją/juos rašoma kituose portaluose, paskaitau komentarus (beje, dažnai prisireikia tos informacijos); pagalvoju apie būsimą darbą: pabandau įsivaizduoti, kaip aš ten jausčiausi ir ką daryčiau pirmą darbo dieną - tuomet iškyla daug klausimų ir juos užsirašau. kas dėl mano patirties ir manęs pačios - apie tai mažiausiai galvodavau ir ruošdavausi, ir tai tikriausiai būdavo klaida. mane iš vėžių išmušdavo paprasčiausias klausimas "n
a, tai papasakokite apie save". primygtinai siūlau pažodžiui susirašyti atsakymą į šitą klausimą, kadangi jis dažniausiai būna pirmas ir nuo to, kaip į jį atsakysite, priklausys tolimesnė pokalbio eiga.
į klausimą - "
kodėl turėtume būtent jus pasirinkti" aš atsakau (rizikuodama) - "nežinau, nemanau, kad turėtumėte pasirinkti būtent mane, nes nepažįstu kitų kandidatų, tačiau galiu pasiūlyti surizikuoti ir tikėtis po 3 mėn. išgerti šampano". pastarajame pokalbyje dar pasakiau, kad jei parodytų visus kandidatus, galėčiau padėti pasirinkti geriausią arba turėčiau rimtų argumentų, kodėl turėtų pasirinkti būtent mane. nusijuokė. perklausė, ar tikrai manau, kad jei samdys mane, jie rizikuos, atsakiau - žinoma, ir jie rizikuos, ir aš rizikuosiu, bet ta rizika nebus didelė, todėl aš ją mielai priimčiau