Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 02 23, 09:26)
Oliza, kokio darbo tu ieškaisi?

Rinkodaros srityje smile.gif

As jau siandien po pokalbio doh.gif kaip ir maniau - nesijaudinimas ne pries gera lotuliukas.gif per pokalbi lietuviskai tebuvo dvi frazes - laba diena ir viso gero, visa kita angliskai. Nors skelbime anglu kalba nebuvo pamineta nei tarp reikalavimu, nei tarp privalumu ir nemanau kad butu daznai naudojama g.gif Aisku gerai kad ne rusu, nes butu teke ant kulno apsisukt ir gero verslo palinket smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 02 23, 10:44)
Merginos, o kaip Jūs pokalbiui ruošiatės??? Pvz, aš tai pasiskaitau apie tą įmonę, mintyse parepetuoju klausimus ir tiek. Gal aš ko nors nedadarau?

O ką daugiau ruoštis... Man irgi atrodo, kad pasiskaitai apie įmonę, na, gal apie patį darbą, jei neturi patirties, apgalvoji ką rengtis ir tiek smile.gif
Atsakyti
[quote=aistuliaa,2011 02 23, 09:38]
Pasiskaičiau dar atsiliepimus apie Lintel, nebenoriu...
[/quote]
Mano bent 5 grupiokes studiju metu ten dirbo, visos buvo patenkintos, ten zmoniu mase, nenuostabu kad visad atsiranda kazkuo nepatenkintu smile.gif alga moka laiko, grafikas geras, ten yra vietu ir su ieinanciais skmbuciais, gali per pokalbi pamineti, jog tas variantas tau butu priimtinesnis, nes jie kaupia CV ateiciais - jeigu siai dienai ieinanciuose nera laisvos vietos, tai nereiskia kad jos nebus ryt, sekmes 4u.gif o eiti verta jau vien del pokalbiu patirties ax.gif pati esu ten buvus, bet manes neprieme, susigincyjau iki pamelynavimo lotuliukas.gif pradejo kalbet vien rusiskai visa 3 zmoniu komisija, o mano CV aiskiai parasyta - rusiskai nei bum bum lotuliukas.gif jie manes klausia rusiskai, as jiem lietuviskai rolleyes.gif ir ne siaip apie save papasakot prase, o apie kauno teatrus ir ju lokacijas doh.gif

[quote=Geltonazuvis,2011 02 23, 09:44]
Pvz, aš tai pasiskaitau apie tą įmonę, mintyse parepetuoju klausimus ir tiek. Gal aš ko nors nedadarau?
[/quote]

Vis mastau, kaip čia susukti atskymus:
kodėl noriu išeiti iš dabartinio darbo (sakau, kad įmonės finansinė padėtis nestabili, nebematau perspektyvos nei įmonės, nei savo perspektyvos toje įmonėje);
[/quote]

Gal mineti apie bloga finansine padeti nereiketu g.gif issigas darbdavys, kad tik kokiem sunkumams iskilus ir is ju begsi. As visad sakau del perspektyvos nebuvimo, nebetobulejimo toje pacioje vietoje, imone kurioje dirbu nedidele ir plestis nezada ax.gif

O kaip graziai pacitavau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oliza: 23 vasario 2011 - 10:12
Kažkodėl galvojau, kad administratorės smile.gif

Prisimenu ir aš savo pirmąjį pokalbį dėl darbo. Užsišokau taip, kad buvo anglų kalba. Įsivaizduojat, kaip baisu buvo... Pats pirmas gyvenime pokalbis dėl darbo ir dar anglų kalba doh.gif Bet ėjau su nuostata, kad to darbo man nelabai reikia, tai buvau gan atsipalaidavus. Ir priėmė. Čia viena didžiausių mano sėkmių karjeroje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 02 23, 10:12)
Kažkodėl galvojau, kad administratorės  smile.gif

Prisimenu ir aš savo pirmąjį pokalbį dėl darbo. Užsišokau taip, kad buvo anglų kalba. Įsivaizduojat, kaip baisu buvo... Pats pirmas gyvenime pokalbis dėl darbo ir dar anglų kalba doh.gif  Bet ėjau su nuostata, kad to darbo man nelabai reikia, tai buvau gan atsipalaidavus. Ir priėmė. Čia viena didžiausių mano sėkmių karjeroje  smile.gif

bigsmile.gif bet cia kaip taisykle, i vietas kur nelabai norisi - priima, o vat kur jau viltis sudedi ir pastangas, snipstas gaunasi. Jauciu reik pradet niekur nebenoret cool.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fancy @ 2011 02 23, 10:51)
na na nereikia cia musu "gydyti" kokie tavo vieninteles mokslai nelengvabudiski. baigiau as tuos techninius mokslus ir visai nesunkiai viska suderindama ir viska turejau.
Kaip man yra zinoma, kiekvienas hobis, ir beveik kiekvienas laisvalaikio praleidimas (jei tai nera pasivaiksciojimas) reikalauja pinigu. Taigi, iskur ju gaut kai nedirbi? teveliu prasyt? na kaip jau ir turetu but geda kai jau virs 20. Ar mylimas zmogus gali uz viska moket? Tai yra tokiu zmoniu kurie visa gyvenima buna kazkieno islaikytiniais ir net nesivargina dirbt, nes jiems to nereikia. tai gal mes cia veltui diskutuojam. ir tema ne apie tai.
Beje mamucis labai daug tiesos parase, visiskai pritariu. manau nebesigilinam, kiekvienas renkasi savo kelia ir nieks ant lekstutes nepadeda ir neatnesa. ax.gif

taip taip  smile.gif  matai, pardavimai yra labai rimtas darbas, jei sugebi parduot toki sh., tai tu esi super geras vadybininkas  thumbup.gif O ten padirbejus, bet ka sugebesi parduot, todel tai yra geras pagrindas zmonems be patirties  smile.gif  Realiai pagalvokit, kai skambina ir siulo pereiti is vieno mob.tinklo i kita, ka darot? as kuo greiciau stengiuosi nutraukt pokalbi, nes jei tik pajaucia, kad gali pakabint, nu tai ir varo ir kabliuoja  doh.gif  va toks tai darbas  4u.gif

Man irgi keista ir esu labai „už“ dirbančius studentus. Gal kartais mokslai ir nukenčia, nieko nesakau, bet iš kur gauti pinigų tada.. Aš pati nuo II kurso sau užsidirbu, galėjai sėdėt ir tik mokytis, tėvai būtų išlaikę, bet žymiai smagiau yra turėt savo pinigėlių nei kad eiti 20ties metų ir daugiau ir prašyti - noriu batų, į kavinę, kiną ar pan. doh.gif
Dar dėl vadybininkų, iš tikro prisimenu, kai skambina man ir siūlo kitus tinklus, man gaila net jų, norisi maloniai atsakyti, kad nedomina, vistiek siūlo, bando... Na, toks jų darbas, suprantama smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Oliza @ 2011 02 23, 11:11)
Mano bent 5 grupiokes studiju metu ten dirbo, visos buvo patenkintos, ten zmoniu mase, nenuostabu kad visad atsiranda kazkuo nepatenkintu  smile.gif alga moka laiko, grafikas geras,  ten yra vietu ir su ieinanciais skmbuciais, gali per pokalbi pamineti, jog tas variantas tau butu priimtinesnis, nes jie kaupia CV ateiciais - jeigu siai dienai ieinanciuose nera laisvos vietos, tai nereiskia kad jos nebus ryt, sekmes  4u.gif  o eiti verta jau vien del pokalbiu patirties  ax.gif  pati esu ten buvus, bet manes neprieme, susigincyjau iki pamelynavimo  lotuliukas.gif  pradejo kalbet vien rusiskai visa 3 zmoniu komisija, o mano CV aiskiai parasyta - rusiskai nei bum bum  lotuliukas.gif  jie manes klausia rusiskai, as jiem lietuviskai  rolleyes.gif  ir ne siaip apie save papasakot prase, o apie kauno teatrus ir ju lokacijas  doh.gif

jei bent supratai ką sako rusiškai, tai šiek tiek bum bum lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 23 vasario 2011 - 10:19
QUOTE(Oliza @ 2011 02 23, 12:11)
Gal mineti apie bloga finansine padeti nereiketu  g.gif  issigas darbdavys, kad tik kokiem sunkumams iskilus ir is ju begsi. As visad sakau del perspektyvos nebuvimo, nebetobulejimo toje pacioje vietoje, imone kurioje dirbu nedidele ir plestis nezada  ax.gif

Kitais atvejais gal ir tiktų, bet tik ne šiuo. Nes manau, kad ir čia įmonė plėstis nežada, karjeros perspektyvų nebūtų... Realiai. man yra svarbiau algos didėjimo perspektyva nei kopimas karjeros laiptais smile.gif

QUOTE(Oliza @ 2011 02 23, 12:14)
bigsmile.gif  bet cia kaip taisykle, i vietas kur nelabai norisi - priima, o vat kur jau viltis sudedi ir pastangas, snipstas gaunasi. Jauciu reik pradet niekur nebenoret  cool.gif  lotuliukas.gif

O ten aš nuėjau dirbti ax.gif Ten buvo mano pirmasis darbas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 02 23, 10:18)
jei bent supratai ką sako rusiškai, tai šiek tiek bum bum  lotuliukas.gif

irnesakyk.gif suprast tai suprantu, bet atsakyt nesugebu risliai hihihi.gif todel nemaciau reikalo apsijuokti
Atsakyti
Laba diena! 4u.gif

sėkmės keliaujančioms į pokalbius, parneškit optimizmo į šią temą su džiugiom naujienom: "Gavau darbą!" biggrin.gif

QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 02 23, 09:44)
Merginos, o kaip Jūs pokalbiui ruošiatės??? Pvz, aš tai pasiskaitau apie tą įmonę, mintyse parepetuoju klausimus ir tiek. Gal aš ko nors nedadarau?

aš lygiai taip pat ruošiuosi, kadangi seniai bebuvau pokalbyje, tai palandžiojau internete, pasiieškojau "dažniausiai užduodamų per pokalbius klausimų" ir bandau sau mintyse sudėliot atsakymus, pasidomėjau įmone (noriu surast struktūrą, bet niekaip neatrandu doh.gif )
Atsakyti
Merginos, ar kas nors dirbote transporto vadybininko pareigose? Kokios įmonės vertos dėmesio? Ar labai daug streso, ar galima susidoroti? Kokios maždaug algos?
Atsakyti
QUOTE(Oliza @ 2011 02 23, 11:26)
irnesakyk.gif  suprast tai suprantu, bet atsakyt nesugebu risliai  hihihi.gif  todel nemaciau reikalo apsijuokti

Na, man panašiai, suprasti suprantu, bet atsakyti sunku, netenka man tos rusų kalbos naudoti, tai ir įgūdžių nėra... Bet esant reikalui susikalbėčiau manau... Nors jei pokalbio metu sakytų rusiškai kalbėt, bėgčiau irgi biggrin.gif
Atsakyti
Nelengva dabar ieskotis darbo... Ieskau jau 1,5 metu. lotuliukas.gif Kazkaip daugiau pokalbiu buvo vasaros pabaigoje, rudeni, o dabar labai retai.. Visos imones taupo, kiek is dirbanciu kolegiu girdejau, jei kas iseina vaiko prieziuros atostogu, to zmogaus darbus isdalina jau dirbantiems ir tiek, o naujo zmogaus nepriima...Gal nera tikri, kokia ateitis, kad paskui atleisti nereiketu ir dar kompensaciju moketi. Panasi padetis ir valstybinese institucijose. Taip ir siunciu cv kaip i siuksliu deze, atsakymu retai gaunu. Ieskausi administracinio darbo Vilniuje. Tikiuosi, kad mano darbas kur nors vis tiek manes laukia. Tik kur?? Net pas ragana buvau tuo klausimu, sake, geguze - birzeli isidarbinsiu g.gif Kazi, ar issipildys g.gif
Atsakyti