Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

o jus ruosetes, gal is kokio tinklapyje informacijos? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 03 17, 16:14)
o dieve, net 10 min, o tai jus per pokalbius kitakart vien klausima 10 min ir aptarinejat?
tai as dar zalia sitoj srity  doh.gif

Toks klausimas gera proga save parodyti mirksiukas.gif Kaip tik galima ir pajuokauti (rinkčiausi 1 , nes 2 gali būti grėsmė figūrai biggrin.gif ), ar pafilosofuoti, padiskutuoti, išsidiskutuoti iki kitos temos...Nes atsakant į standartinius klausimus sunku parodyti kažkokį išskirtinumą, o čia kaip tik būtų tokia galimybė ax.gif
Būna tokių klausimų, kad ir 30 min verta aptarinėti ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 03 17, 17:14)
Toks klausimas gera proga save parodyti  mirksiukas.gif  Kaip tik galima ir pajuokauti (rinkčiausi 1 , nes 2 gali būti grėsmė figūrai  biggrin.gif ), ar pafilosofuoti, padiskutuoti, išsidiskutuoti iki kitos temos...Nes atsakant į standartinius klausimus sunku parodyti kažkokį išskirtinumą, o čia kaip tik būtų tokia galimybė  ax.gif
Būna tokių klausimų, kad ir 30 min verta aptarinėti  ax.gif  biggrin.gif

Va tokios prakalbos aš pavydžiu thumbup.gif
Tobulėt tobulėt ir dar kartą tobulėt šia linkme man reikėtų....

Darbo dar tik ieškosiu Kaune. Tikrai vyresnė esu, mano mažyliui jau 16 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renaya @ 2011 03 17, 17:05)
Va tokios prakalbos aš pavydžiu thumbup.gif
Tobulėt tobulėt ir dar kartą tobulėt šia linkme man reikėtų....

Darbo dar tik ieškosiu Kaune. Tikrai vyresnė esu, mano mažyliui jau 16 smile.gif

man irgi dar toli iki tokio iskalbos smile.gif
Atsakyti
Na žiūriu jūs čia minit visokius debiliškus kl. Tai ir aš parašysiu ko manęs klausinėjo Senukuose ir kitoje darbovieteje.

Kaip įsivaizduoji darbo dieną? Kaip įsivaizduoji savo darbą?
Ką galėtum mums pasiūlyti?
Ar neketini ištekėti?
Ar esi pastovus žmogus?
Kaip sekasi ieškoti darbo? Kiek laiko ieškai darbo? (jei bandysit pameluoti arba neatsakyti, vistiek išsiaiškins)
Ar jau suradai darbą? (maždaug "gal čia šiaipsau atėjai?")

Na čia jum spresti ar tie kl. debiliski. Bet man tai jau pabodo visiems atsakineti i tuos pacius kl. Gal ats. anketoje surasyti lotuliukas.gif
Skaiciau, kad kai kurios dalyves jau kaip robotai vaiksciojo i tuos pokalbius del darbo. Tiksliau tai ispazintys, nes jei kuri nors kl. bandysi "numuilinti", tai pasakys "as jusu nesuprantu". I pokalbius patarciau eiti tikrai zinant ko nori, bet kai darbu pasiula ir pasirinkimas mazokas, tiesiog eini bandydama gauti darba, gal ir ne svajoniu (o tai ir pasimato smile.gif )

Papildyta:
QUOTE(Moteris @ 2011 03 17, 12:07)
Sveikos,
paskutiniu metu teko peržiūrėti labai daug CV, keletas pastebėjimų.
Siųsdami CV, subject langelyje parašykite poziciją, į kurią pretenduojate. Pvz. pas mane eina 5 atrankos, CV begalės, rinktis tikrai yra iš ko. Visus CV rūšiuoju į tam tikrus folderius pagal poziciją. O čia - laiško pavadinimas "Mano CV" arba "Dėl darbo". Viduje jokio laiškelio... Tipo, pats susigalvok, kur čia žmogus pretenduoja.
Taigi, antras dalykas, laiške (e-maile) parašykite trumpą prisistatymą. Į kur pretenduojat, o dar geriau keliais žodžiais pristatykit save. Nereikia ilgų laiškų, nieks neturi laiko jų skaityti.
Siųskite CV tik vienu adresu.
Nesumaišykite laiške kreipinio, pozicijos, įmonės.

CV užvadinikite vardu ir pavarde. O ne - "mano CV", "naujas CV" ir pan. Jei nori išsaugoti CV, reikia keisti jo pavadinimą - o tai irgi užima laiko.

Pačiame CV - kuo trumpiau, tuo geriau. Galite akcentuoti tuos dalykus, kurie reikalingi tam konkrečiam darbui. Nevenkite parašyti ir tos darbo patirties, kuri nėra oficialus darbas (pvz. platinote Avon kosmetiką - vadinasi turite patirties dirbti su klientais).

Pradėkite nuo paskutinės darbovietės. Būna baisiai keista, kai pirmame puslapyje matai kokią 1995 metų datą ir visai nereikšmingą darbo patirtį. Svarbiausi dalykai - pirmame puslapyje.

Nuotrauka. Nebūtina, bet nepakenks. Jokių neaiškių pozų, apnuogintų pečių, didelių foto... Dalykiška paprasta foto, dar geriau - padarykit ją nespalvotą.

Suvienodinkite šriftus ir dydį. Ypač jei pretenduojate į administratorės poziciją. Man pirmas kriterijus - taisyklinga rašysena ir vienodo dydžio ir šrifto tekstas. Aš iškart pastebiu, net jei vienas žodis parašytas kitu šriftu.
Naudokit boldą, pabrėžti svarbiausius dalykus. Jei rašot įmonės pavadinimą boldu - tai rašykite visų įmonių. Jei grafą rašote didžiosiomis raidėmis - tuomet taip darykite su visomis grafomis.

Tai smulkmenos, bet kai renkiesi iš labai daug CV, renkiesi atmetimo būdu, tai CV c vaizdas, laiškas ir pristatymas yra vienas iš kriterijų.

Žinoma, jei jūsų patirtis išskirtinė, tuomet CV galit rašyti ir ranka - jus pakvies pokalbio wink.gif

Sėkmės visoms!

Geri patarimai. Visų laikausi. Tai tiesiog tvarkingumas, o viskas priklauso nuo to, ar tikrai tiksi.
Tik dėl tų visokių neoficialių darbų neaišku. Tai pagalba tevam, tai dalyvavimas kurnors. Nors tai darbdaviam uzstringa ir jie klausia placiau. Del to reikia zinoti, kuo tai aktualu konkreciam darbui ir ka tu tuo neoficialiu darbu nuveikei. O gal jis buvo nelabai arba visai nesusijes su pozicija i kuria pretenduoji.
Atsakyti
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 03 17, 01:04)
mano draugei tevai padejo susirasti darba, ji irgi buvo be patirties, o as kai sita pasakiau savo tevams, tai mane isvadino tingine, kad as pati negaliu susirasti darba. nors esu silpna, minksta, netikusi ir nedrasi.

Tikrai viskas imanoma.. ir be patirties, turint specialybe isidarbint.. as isidarbinau, be niekieno pagalbos, be pazystamu ir t.t savo atkaklumo deka mirksiukas.gif pastangu, laiko ir ryzto ir pirmyn 4u.gif
Atsakyti
Pvz. man tėvai padėtų, jei galėtų. Bet juk ne visų tėvai turi gerų pažįstamų...o dar jei apie konkrečius darbus kalbant, tai...
Mano draugei padejo tevai isidarbinti, na ir kas: krizė visi viskuo nepatenkinti vistiek.
Atsakyti
QUOTE(coliuce @ 2011 03 17, 20:33)

Kaip sekasi ieškoti darbo? Kiek laiko ieškai darbo? (jei bandysit pameluoti arba neatsakyti, vistiek išsiaiškins)

kokiu budu issiaiskins - is taves ar kitaip?
Papildyta:
QUOTE(coliuce @ 2011 03 17, 22:06)
Pvz. man tėvai padėtų, jei galėtų. Bet juk ne visų tėvai turi gerų pažįstamų...o dar jei apie konkrečius darbus kalbant, tai...
Mano draugei padejo tevai isidarbinti, na ir kas: krizė visi viskuo nepatenkinti vistiek.

nes as esu vepla.
Atsakyti
QUOTE(coliuce @ 2011 03 17, 21:33)
Na žiūriu jūs čia minit visokius debiliškus kl. Tai ir aš parašysiu ko manęs klausinėjo Senukuose ir kitoje darbovieteje.

Kaip įsivaizduoji darbo dieną? Kaip įsivaizduoji savo darbą?
Ką galėtum mums pasiūlyti?

Ar esi pastovus žmogus?

Nežinau, pagal mane normalūs klausimai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 03 17, 23:54)
Papildyta:
nes as esu vepla.

Pasakysiu tik tiek, jog jeigu iš tikrųjų taip galvoji, tai gali būti, kad ir darbo pokalbio metu matosi toks tavo požiūris į save.

Dėl aukščiau pateiktų klausimų, tai manau, jog jie standartiniai. Kažkas anksčiau minėjo klausimą apie zefyrus, tai toks klausimas tikrai originalus lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2softly: 18 kovo 2011 - 09:13
Na, skaiciau skaiciau paskutines diskusijas ir ka as zinau... Cia zmogus pasitiki savimi, eini visur ir stengiesi, mokaisi nauju dalyku, kad tik galetum papildyti savo cv, jog jis atrodytu svaresnis bet vistiek nerandi darbo. Aisku as ne bet kokio ieskau, kelias progas pati praleidau samoningai, bet esme tame kad norint pasiekt savo tiksla tokie isitikinimai, kad esi vepla ar ten kazkokia nevykele tikrai nepades! Net graudu skaityti...

Pilnai suprantu darbdavius, kaip jiems sunku atsirinkt, jei dabartinis jaunimas taip masto, ar nuskrenda kur tik stipresnis vejas papucia. Kaip galima samdyti tokius darbuotojus? Ka tu atejus klientui pasakysi, sorry suklydau nes esu vepla? Man atrodo, kad reik maziau klausyt kitu zmoniu, zinot ko nori, o ir psichologo konsultacija tokiu atveju nepakenktu. Atsiprasau, kad taip atvirai parasiau, tiesiog manau, kad jei pati tokioj situacijoj buciau, noreciau, kad man kas nors tai pasakytu, nes bet kokia objektyvi kritika, bet kokiu atveju yra geriau nei pagyrimai!

P.S. Aciu Moteris, uz patarimus. Jau buvau dali skaiciusi, todel kaip ir viskas ok, tik reikes nuotrauka ideti, nes gerai pamascius tada cv tikrai labiau issiskiria is kitu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chrysocolla: 18 kovo 2011 - 12:51
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 03 18, 12:47)
Na, skaiciau skaiciau paskutines diskusijas ir ka as zinau... Cia zmogus pasitiki savimi, eini visur ir stengiesi, mokaisi nauju dalyku, kad tik galetum papildyti savo cv, jog jis atrodytu svaresnis bet vistiek nerandi darbo. Aisku as ne bet kokio ieskau, kelias progas pati praleidau samoningai, bet esme tame kad norint pasiekt savo tiksla tokie isitikinimai, kad esi vepla ar ten kazkokia nevykele tikrai nepades! Net graudu skaityti...

Pilnai suprantu darbdavius, kaip jiems sunku atsirinkt, jei dabartinis jaunimas taip masto, ar nuskrenda kur tik stipresnis vejas papucia. Kaip galima samdyti tokius darbuotojus? Ka tu atejus klientui pasakysi, sorry suklydau nes esu vepla? Man atrodo, kad reik maziau klausyt kitu zmoniu, zinot ko nori, o ir psichologo konsultacija tokiu atveju nepakenktu. Atsiprasau, kad taip atvirai parasiau, tiesiog manau, kad jei pati tokioj situacijoj buciau, noreciau, kad man kas nors tai pasakytu, nes bet kokia objektyvi kritika, bet kokiu atveju yra geriau nei pagyrimai!

Visiškai pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti