Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

QUOTE(La pluie @ 2011 03 14, 15:34)
Atsiusti jums literaturos sarasa i Az? Nes jei reikia pacios literaturos, tai as nieko kompiuteryje neturiu - visi kodeksai, konstitucija, istatymai, nutarimai - popieriniai.

galite sarasa, nueisiu kada i biblioteka pasiimsiu paskaityti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(dista @ 2011 03 14, 16:48)
Kaip tik šiandien buvau DB seminare apie pokalbį su darbdaviais.
Konsultantė minėjo, kad nuotrauka nėra privaloma dėti į CV. Kai kuriose šalyse darbdavio prašymas įdėti į CV nuotrauką gali būti traktuojamas kaip asmens teisių pažeidimas. Tas pat ir su gimimo data, šeimyninės padėties nurodymu, vaikų skaičiumi ir t.t. Darbdaviui turi būti aktualūs tik jūsų profesiniai sugebėjimai tam tikroje srityje bei asmeninės charakterio savybės.
Dar įdomu buvo tai, jog ji minėjo, kad vissos rekomendacijos (ko labai dažnai prašo mūsų būsimi darbdaviai) kitose šalyje užima paskutinę vietą, t.y. jos tikrai neprideda jokių pliusų norimai darbo vietai užimti.
Kitas dalykas dar dėl informacijos pateikimo CV ir jos atitikimo tikrovei - ji patarė CV nurodyti, jei šiuo metu nedirbate ar esate vaiko priežiūros atostogose - taip sulauksite pakvietimų į pokalbį būtent iš tų potencialių darbdavių, kurie žinos, kad jūs šiuo metu nedirbate, bet vis tiek bus jumis susidomėję. Nes kartais CV būna parašyta, kad esate dirbanti (oficialiai), nors iš tikrųjų auginate vaiką. Nors man kažkaip atrodo, kad šioje vietoje lyg iš karto užsibrėžčiau sau brūkšnį, jog turiu mažą vaiką  g.gif

as sito nezn, bet man atrodo, kad musu salyje jei be foto cv tai nelabai skambins, as aisku negaliu del sito gincytis, nes nezn apie tai, na as nezinau, pati kazkada siunciau be foto tai negavau darbo.
sakot darbdaviams labai rupi asmenines savybes, bet as kai ateinu tai pamato kad as tokio sudejimo ir isvaizdos kaip vaikas, tai jie su manim nelabai ir kalbasi doh.gif
Papildyta:
QUOTE(ausraiii @ 2011 03 14, 16:51)
Nemanau, kad mano gyvenimo aprašymui "iš techninės" dalies ko nors trūktų, tiesiog dabar visur labai akcentuojama išskirtinumas, bet kaip aš jį galėčiau pabrėžti, jei nepretenduoju nei į dizainerės, stilistės, maketuotojos ar pan. pareigas. Kur tas aukso viduriukas? Kad į tave atkreiptų dėmesį, bet nebūtų perlenkta lazda? smile.gif

o kas tu pagal profesija - as pabandysiu pagalvoti "isskirtinuma"?
pas mane irgi zinai neprigalvosi ten per daugiausiai, bet as is ka mokiausi pabandau parasyti, tai sudominu kazkuo, ypac kai kursu, renginiu su specialybe, iskaitu prilankius esu, tai situ dalyku patraukiu.
Papildyta:
QUOTE(La pluie @ 2011 03 14, 15:48)
Testai, kuriems klausimus ruosia Vidaus reikalu ministerija - nesudetingi, nesmulkmeniski, juos atsakiau gerai, nes buvau pasiruosusi uztikrintai. Sprendziau is valstybes tarnybos puslapio. Bet va klausimai, kuriuos rengia teismas, tai tikrai laaabai smulkus, reikia zinoti ne abstrakciai, ne ismastyti vadovaujantis logika, o zinoti tiksliai. Pvz.: preliminaraus sprendimo nuorasas salims turi buti issiustas per: 1. per 3 darbo dienas, 2. per 3 dienas, 3. per 5 dienas. Ir tokiu klausimu tikrai nemazai. Kaltinti aisku, negaliu nieko, nes reikejo tiesiog viska ismokti. Zodziu klausimai buvo nesunkus, taciau mane nugalejo jaudulys - vieno klausimo tiesiog nesupratau, nors jis pats elementariausias. Siaip tai man egzaminas patiko, nes dabar turiu akstina dar geriau pasiruosti ir pasirodyti geriau. Tik va, sunus susirgo ir laiko ruostis teturiu pora valandu per jo grozio miega smile.gif Na, bet prisiminus kokiom salygom ruosiausi baigiamiesiems egzaminams universitete, tai cia juokai smile.gif

vajetau, jus teisininke, doh.gif , tai ten tikriausiai labai jau grieztai pokalbiai vyksta.
man tokia specialybe per sudetinga.
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2011 03 14, 14:48)

Dar įdomu buvo tai, jog ji minėjo, kad vissos rekomendacijos (ko labai dažnai prašo mūsų būsimi darbdaviai) kitose šalyje užima paskutinę vietą, t.y. jos tikrai neprideda jokių pliusų norimai darbo vietai užimti.
Kitas dalykas dar dėl informacijos pateikimo CV ir jos atitikimo tikrovei - ji patarė CV nurodyti, jei šiuo metu nedirbate ar esate vaiko priežiūros atostogose - taip sulauksite pakvietimų į pokalbį būtent iš tų potencialių darbdavių, kurie žinos, kad jūs šiuo metu nedirbate, bet vis tiek bus jumis susidomėję. Nes kartais CV būna parašyta, kad esate dirbanti (oficialiai), nors iš tikrųjų auginate vaiką. Nors man kažkaip atrodo, kad šioje vietoje lyg iš karto užsibrėžčiau sau brūkšnį, jog turiu mažą vaiką  g.gif

cia tai jau didziausia nesamone, nes uzsienyje be rekomendaciju nei is vietos. ir dar reikia minimum dvieju rekomendaciju, tad arba kazka ne taip isgirdote arba lektorius niekam tikes. Pati darbinausi ne Lietuvoje, tai vis vien prase paskutines darbovietes rekomendaciju net jeigu tai LT.
Atsakyti
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 03 14, 21:19)
o kas tu pagal profesija - as pabandysiu pagalvoti "isskirtinuma"?
pas mane irgi zinai neprigalvosi ten per daugiausiai, bet as is ka mokiausi pabandau parasyti, tai sudominu kazkuo, ypac kai kursu, renginiu su specialybe, iskaitu prilankius esu, tai situ dalyku patraukiu.

Aš verslo informacinių sistemų administratorės kvalifikaciją įgijus, tačiau ieškomas darbas daug platesniam diapzone galėtų būti. Patinka ir skaičiai, galėčiau kažką su apskaita dirbti, bet be patirties tokio darbo negausiu. Sekretorės darbo taip pat nepeikčiau, tik ten nelabai yra kur kilti karjeros laiptais (esu trumpai dirbusi). Dėl administratorės darbo dviprasmiški jausmai likę, bet manau tai dėl įmonės, kurioje dirbau. Šiaip sugebu viską išmokti, bet kaip tai įrodyti darbdaviui, kol jis manęs nepažįsta? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 03 14, 20:19)
* galite sarasa, nueisiu kada i biblioteka pasiimsiu paskaityti  smile.gif

**as sito nezn, bet man atrodo, kad musu salyje jei be foto cv tai nelabai skambins, as aisku negaliu del sito gincytis, nes nezn apie tai, na as nezinau, pati kazkada siunciau be foto tai negavau darbo.

*Visus teises aktus galite rasti www.lrs.lt bibliotekoj kazin ar gausit.

**Niekada gyvenime nebuvau idejusi nuotraukos i CV - tikrai skambina, i pokalbius kviecia, i darba priima smile.gif
Galbut nedalykiskai apsirengiat, susisukuojat, pasidazot, kad iskart nebenori kalbetis darbdaviai g.gif
Jeigu jaudulys kisa koja, tai reikia sestis ir susirasyt visus imanomus klausimus bei atsakymus, lietuviu - anglu - rusu ar kitom mokamom kalbom viska pasirasyt, ar bent apgalvoti, susirasyti savo teigiamas savybes, privalumus ir juos pabrezti per pokalbi, susizinoti kiek galima daugiau apie imone i kuria eini irepetuoti repetuoti ir repetuoti, pries veidrodi, draugei, mamai, vyrui, vaikui.
Dalykiska isvaizda, pasitikejimas savimi ir supratimas apie ka sneki, pati paprasciausia sekmes formule, bet reikia ir darbo ideti ax.gif
Aisku buna kad paprasciausiai nesutampa biolaukai su darbdaviu, tada jau niekas nepades smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oliza @ 2011 03 14, 20:58)
*Visus teises aktus galite rasti www.lrs.lt bibliotekoj kazin ar gausit.

**Niekada gyvenime nebuvau idejusi nuotraukos i CV - tikrai skambina, i pokalbius kviecia, i darba priima smile.gif
Galbut nedalykiskai apsirengiat, susisukuojat, pasidazot, kad iskart nebenori kalbetis darbdaviai  g.gif
Jeigu jaudulys kisa koja, tai reikia sestis ir susirasyt visus imanomus klausimus bei atsakymus, lietuviu - anglu - rusu ar kitom mokamom kalbom viska pasirasyt, ar bent apgalvoti, susirasyti savo teigiamas savybes, privalumus ir juos pabrezti per pokalbi, susizinoti kiek galima daugiau apie imone i kuria eini irepetuoti repetuoti ir repetuoti, pries veidrodi, draugei, mamai, vyrui, vaikui.
Dalykiska isvaizda, pasitikejimas savimi ir supratimas apie ka sneki, pati paprasciausia sekmes formule, bet reikia ir darbo ideti  ax.gif
Aisku buna kad paprasciausiai nesutampa biolaukai su darbdaviu, tada jau niekas nepades smile.gif

apranga normali, o dazytis tik pudra panaudoju pikalbiuose labai svelnios spalvos. o kad nekalba , del to kad susikaustau, nelabai turiu ka daug pasakyti, ne ypac drasi, ir dar kai kas ka pries tai sakiau. ir isvis kai pradedu sneketi vos prasneku, nes toks drebulys apima. g.gif
Papildyta:
QUOTE(ausraiii @ 2011 03 14, 20:53)
Aš verslo informacinių sistemų administratorės kvalifikaciją įgijus, tačiau ieškomas darbas daug platesniam diapzone galėtų būti. Patinka ir skaičiai, galėčiau kažką su apskaita dirbti, bet be patirties tokio darbo negausiu. Sekretorės darbo taip pat nepeikčiau, tik ten nelabai yra kur kilti karjeros laiptais (esu trumpai dirbusi). Dėl administratorės darbo dviprasmiški jausmai likę, bet manau tai dėl įmonės, kurioje dirbau. Šiaip sugebu viską išmokti, bet kaip tai įrodyti darbdaviui, kol jis manęs nepažįsta? biggrin.gif

pagalvosiu, veliau parsysiu isskirtinuma.
siaip darbdaviui reik patirties kad gauti darba. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ^Austėja^: 14 kovo 2011 - 21:39
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 03 14, 21:37)
pagalvosiu, veliau parsysiu isskirtinuma.
siaip darbdaviui reik patirties kad gauti darba. smile.gif

nugi visi nuo kazko pradeda, kiekvienas turintis patirties, pirmiausiai turejo isidarbinti be jos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Oliza @ 2011 03 14, 21:43)
nugi visi nuo kazko pradeda, kiekvienas turintis patirties, pirmiausiai turejo isidarbinti be jos wink.gif

taip bet visur gi reikalauja tos patirties. retas kas dabar be patirties gauna darba.
beje saket, kad netinkamai rengiuos todel su manim nekalba darbadys, kad man yra teke tokiu atveju, kai ateina darbdavys i tave pasiziuri ir sako, esi per silpna, per jauna, ir per minksta sitam darbui ir toliau nekalba su tavim, o darbas tai susijes su tuo ka tu baigei.
atvirai pasakiu man tie konkursai yra gryna nesamone, baigi mokslus ir dar kovoji del vietos po saule arba su aukstuoju eini valytoja dirbti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ^Austėja^: 14 kovo 2011 - 21:58
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 03 14, 21:57)
taip bet visur gi reikalauja tos patirties. retas kas dabar be patirties gauna darba.
beje saket, kad netinkamai rengiuos todel su manim nekalba darbadys, kad man yra teke tokiu atveju, kai ateina darbdavys i tave pasiziuri ir sako, esi per silpna, per jauna,  ir per minksta sitam darbui ir toliau nekalba su tavim, o darbas tai susijes su tuo ka tu baigei.
atvirai pasakiu man tie konkursai yra gryna nesamone, baigi mokslus ir dar kovoji del vietos po saule arba su aukstuoju eini valytoja dirbti.

Oi, tikrai nesakiau kad netinkamai rengiates schmoll.gif Tik keista kad gali zmogus taip tiesiai i akis drebt net nepabendraves blink.gif
Man taip pat yra pasake per silpna, per jauna ir per minksta siam darbui, bet tai buvo pokalbio pabaigoje ir gryniausia tiesa hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2011 03 14, 15:12)
Cia gal tokia suformuota isankstine nuomone - konkursai i VT vyksta neskaidriai. As viliuosi, kad taip nera, todel mokausi pagal duota literaturos sarasa ir dalyvauti ketinu.

tikrai taip nėra. šaunuolė, man patinka tavo nusiteikimas 4u.gif
QUOTE(dista @ 2011 03 14, 16:48)
Konsultantė minėjo, kad nuotrauka nėra privaloma dėti į CV. Kai kuriose šalyse darbdavio prašymas įdėti į CV nuotrauką gali būti traktuojamas kaip asmens teisių pažeidimas. Tas pat ir su gimimo data, šeimyninės padėties nurodymu, vaikų skaičiumi ir t.t. Darbdaviui turi būti aktualūs tik jūsų profesiniai sugebėjimai tam tikroje srityje bei asmeninės charakterio savybės.

ačiū, kad pasidalinai savo informacija 4u.gif
nuotrauka nėra privaloma, iš tiesų. bet pagalvokime apie darbdavius. kažkas minėjo, kad vos paskelbus skelbimą gavo 60 CV per vieną dieną. kokiam profesionalui reikia būti, kad visiškai nešališkai galėtum juos įvertinti ir pasirinkti 3-5 tinkamiausius kandidatus? manau, kad gera teisinga nuotrauka yra vienas iš tų kabliukų, kurie CV masėje jus gali išskirti. tik tiek. nebūtina dėti pasinę nuotrauką - labai priklauso ir nuo pareigybės, ir nuo jūsų asmenybės. nematau nieko blogo, jei kokioms kūrybinėms pareigoms keliauti mėgstanti mergina įdės nuotrauką iš kelionės. nors mažiau rizikos žinoma su "klasikine" nuotrauka. tik šypsokitės, kąąą? smile.gif
sunkiai suprantu, ką reiškia lietuviškos rekomendacijos. tiesa, pokalbyje dėl mano dabartinio darbo manęs jų paprašė. pasakiau tik, su kuo esu dirbusi. vadovas sakė pasiskambins, bet nežinau, ar skambino.
logiškai galvojant, reikia į CV rašyti visą tiesą (ir apie vaiko auginimo atostogas) - tokiu būdu sulauksite tikrai kokybiškesnių pasiūlymų dėl darbo. vienok nesiūlau tiek atvirauti CV šiuo metu. gali tų kokybiškų pasiūlymų tekti be galo ilgai laukti doh.gif

QUOTE(ausraiii @ 2011 03 14, 16:51)
Nemanau, kad mano gyvenimo aprašymui "iš techninės" dalies ko nors trūktų, tiesiog dabar visur labai akcentuojama išskirtinumas, bet kaip aš jį galėčiau pabrėžti, jei nepretenduoju nei į dizainerės, stilistės, maketuotojos ar pan. pareigas. Kur tas aukso viduriukas? Kad į tave atkreiptų dėmesį, bet nebūtų perlenkta lazda? smile.gif

pagūglink CV dizaino puslapių - kažkada Chrysocolla buvo įdėjusi nuorodų, o donstop net buvo išsirinkusi konkrečių įdomesnių formatų. man visai patiko.
aukso viduriuką tau sunkiai kas patars. tiesiog bandyk taip, kaip tau arčiausiai širdies, tuomet tikėtina, kad rasi artimiausią širdžiai darbą pas artimiausią širdžiai darbdavį. 4u.gif

QUOTE(Oliza @ 2011 03 14, 20:58)
1. Niekada gyvenime nebuvau idejusi nuotraukos i CV - tikrai skambina, i pokalbius kviecia, i darba priima smile.gif

2. Dalykiska isvaizda, pasitikejimas savimi ir supratimas apie ka sneki, pati paprasciausia sekmes formule, bet reikia ir darbo ideti  ax.gif

1. na va - puikus įrodymas, kad kviečia ir be foto smile.gif

2. pritariu.

kaip tau, Oliza, sekasi? turėtų būti tavo eilė pagaliau 4u.gif
ir kur mamucis dingo? gal į gera? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aysel @ 2011 03 14, 23:09)
kaip tau, Oliza, sekasi? turėtų būti tavo eilė pagaliau  4u.gif

Na pas mane viskas vyksta be galo letai doh.gif vis dar tuose paciuose dvejuose konkursuose dalyvauju, jau po treciuju etapu laukiu atsakymu smile.gif abejuose etapu bus dar smile.gif prie vienos komandos labai noreciau prisijungti, o kitos greiciausiai atsisakyciau, ech, bet viskas pries akis, taip kad netgi didziausios sekmes atveju, galiu drasiai uzleisti bent keleta i eiles prieki lotuliukas.gif nes greitu metu nezadu apleisti sios temos smile.gif Ir dar pora imoniu trypcioja vis atversdamos mano CV (matau per cv puslapius), bet nedrisdamos pasikviesti pabendraut artimiau hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oliza: 15 kovo 2011 - 00:32
Pasiguosiu. Aš dabar truputi pergyvenu unsure.gif Buvau pokalbyje ir dabar galvoju, ar tik nebuvau per daug atvira, t.y. kalbėjau per daug nuoširdžiai doh.gif. Kalbėjom apie valandą. Kalbėjau daug, į klausimus atsakinėjau pateikdama pavyzdžius iš realių situacijų. Gale pokalbio dar perklausiau, ar, jeigu kas, galėčiau pati susisiekti ir paklausti kas ir kaip doh.gif. Nežinau ką pagalvojo. O taip norėčiau to darbo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2softly: 15 kovo 2011 - 01:16
QUOTE(2softly @ 2011 03 15, 01:14)
Pasiguosiu. Aš dabar truputi pergyvenu unsure.gif Buvau pokalbyje ir dabar galvoju, ar tik nebuvau per daug atvira, t.y. kalbėjau per daug nuoširdžiai  doh.gif. Kalbėjom apie valandą. Kalbėjau daug, į klausimus atsakinėjau pateikdama pavyzdžius iš realių situacijų. Gale pokalbio dar perklausiau, ar, jeigu kas, galėčiau pati susisiekti ir paklausti kas ir kaip doh.gif. Nežinau ką pagalvojo. O taip norėčiau to darbo ax.gif

čia amžina mano problema doh.gif pašneku, po to suku galvą, ar tikrai reikėjo tiek ir taip pasakyti. doh.gif
tai va, mano patirtis tokia, kad tai, kas mums, savikritiškoms, atrodo vienaip, o su mumis bendraujantiems - visai kitaip. aišku, mažiau kalbant ir neatviraujant mažesnė galimybė nusišnekėti, tačiau kai kuriems būtent nuoširdumas (dontstop atveju) atveria kelius gauti darbą 4u.gif
be to, nuoširdūs žmonės atrodo patikimesni - nereikia sukti galvos, ką jis galvoja, kas slepiasi už pasakyto žodžio, ir t.t.
net jei prišnekėjai per daug atvirų asmeniškų dalykų, tai buvo tik pokalbis su tik svetimais žmonėmis. kitąkart būsi atsargesnė.
linkiu tau gauti šį darbą 4u.gif
Atsakyti