QUOTE(La pluie @ 2011 03 14, 15:34)
Atsiusti jums literaturos sarasa i Az? Nes jei reikia pacios literaturos, tai as nieko kompiuteryje neturiu - visi kodeksai, konstitucija, istatymai, nutarimai - popieriniai.
galite sarasa, nueisiu kada i biblioteka pasiimsiu paskaityti
Papildyta:
QUOTE(dista @ 2011 03 14, 16:48)
Kaip tik šiandien buvau DB seminare apie pokalbį su darbdaviais.
Konsultantė minėjo, kad nuotrauka nėra privaloma dėti į CV. Kai kuriose šalyse darbdavio prašymas įdėti į CV nuotrauką gali būti traktuojamas kaip asmens teisių pažeidimas. Tas pat ir su gimimo data, šeimyninės padėties nurodymu, vaikų skaičiumi ir t.t. Darbdaviui turi būti aktualūs tik jūsų profesiniai sugebėjimai tam tikroje srityje bei asmeninės charakterio savybės.
Dar įdomu buvo tai, jog ji minėjo, kad vissos rekomendacijos (ko labai dažnai prašo mūsų būsimi darbdaviai) kitose šalyje užima paskutinę vietą, t.y. jos tikrai neprideda jokių pliusų norimai darbo vietai užimti.
Kitas dalykas dar dėl informacijos pateikimo CV ir jos atitikimo tikrovei - ji patarė CV nurodyti, jei šiuo metu nedirbate ar esate vaiko priežiūros atostogose - taip sulauksite pakvietimų į pokalbį būtent iš tų potencialių darbdavių, kurie žinos, kad jūs šiuo metu nedirbate, bet vis tiek bus jumis susidomėję. Nes kartais CV būna parašyta, kad esate dirbanti (oficialiai), nors iš tikrųjų auginate vaiką. Nors man kažkaip atrodo, kad šioje vietoje lyg iš karto užsibrėžčiau sau brūkšnį, jog turiu mažą vaiką
Konsultantė minėjo, kad nuotrauka nėra privaloma dėti į CV. Kai kuriose šalyse darbdavio prašymas įdėti į CV nuotrauką gali būti traktuojamas kaip asmens teisių pažeidimas. Tas pat ir su gimimo data, šeimyninės padėties nurodymu, vaikų skaičiumi ir t.t. Darbdaviui turi būti aktualūs tik jūsų profesiniai sugebėjimai tam tikroje srityje bei asmeninės charakterio savybės.
Dar įdomu buvo tai, jog ji minėjo, kad vissos rekomendacijos (ko labai dažnai prašo mūsų būsimi darbdaviai) kitose šalyje užima paskutinę vietą, t.y. jos tikrai neprideda jokių pliusų norimai darbo vietai užimti.
Kitas dalykas dar dėl informacijos pateikimo CV ir jos atitikimo tikrovei - ji patarė CV nurodyti, jei šiuo metu nedirbate ar esate vaiko priežiūros atostogose - taip sulauksite pakvietimų į pokalbį būtent iš tų potencialių darbdavių, kurie žinos, kad jūs šiuo metu nedirbate, bet vis tiek bus jumis susidomėję. Nes kartais CV būna parašyta, kad esate dirbanti (oficialiai), nors iš tikrųjų auginate vaiką. Nors man kažkaip atrodo, kad šioje vietoje lyg iš karto užsibrėžčiau sau brūkšnį, jog turiu mažą vaiką
as sito nezn, bet man atrodo, kad musu salyje jei be foto cv tai nelabai skambins, as aisku negaliu del sito gincytis, nes nezn apie tai, na as nezinau, pati kazkada siunciau be foto tai negavau darbo.
sakot darbdaviams labai rupi asmenines savybes, bet as kai ateinu tai pamato kad as tokio sudejimo ir isvaizdos kaip vaikas, tai jie su manim nelabai ir kalbasi
Papildyta:
QUOTE(ausraiii @ 2011 03 14, 16:51)
Nemanau, kad mano gyvenimo aprašymui "iš techninės" dalies ko nors trūktų, tiesiog dabar visur labai akcentuojama išskirtinumas, bet kaip aš jį galėčiau pabrėžti, jei nepretenduoju nei į dizainerės, stilistės, maketuotojos ar pan. pareigas. Kur tas aukso viduriukas? Kad į tave atkreiptų dėmesį, bet nebūtų perlenkta lazda?
o kas tu pagal profesija - as pabandysiu pagalvoti "isskirtinuma"?
pas mane irgi zinai neprigalvosi ten per daugiausiai, bet as is ka mokiausi pabandau parasyti, tai sudominu kazkuo, ypac kai kursu, renginiu su specialybe, iskaitu prilankius esu, tai situ dalyku patraukiu.
Papildyta:
QUOTE(La pluie @ 2011 03 14, 15:48)
Testai, kuriems klausimus ruosia Vidaus reikalu ministerija - nesudetingi, nesmulkmeniski, juos atsakiau gerai, nes buvau pasiruosusi uztikrintai. Sprendziau is valstybes tarnybos puslapio. Bet va klausimai, kuriuos rengia teismas, tai tikrai laaabai smulkus, reikia zinoti ne abstrakciai, ne ismastyti vadovaujantis logika, o zinoti tiksliai. Pvz.: preliminaraus sprendimo nuorasas salims turi buti issiustas per: 1. per 3 darbo dienas, 2. per 3 dienas, 3. per 5 dienas. Ir tokiu klausimu tikrai nemazai. Kaltinti aisku, negaliu nieko, nes reikejo tiesiog viska ismokti. Zodziu klausimai buvo nesunkus, taciau mane nugalejo jaudulys - vieno klausimo tiesiog nesupratau, nors jis pats elementariausias. Siaip tai man egzaminas patiko, nes dabar turiu akstina dar geriau pasiruosti ir pasirodyti geriau. Tik va, sunus susirgo ir laiko ruostis teturiu pora valandu per jo grozio miega Na, bet prisiminus kokiom salygom ruosiausi baigiamiesiems egzaminams universitete, tai cia juokai
vajetau, jus teisininke, , tai ten tikriausiai labai jau grieztai pokalbiai vyksta.
man tokia specialybe per sudetinga.