Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

QUOTE(coliuce @ 2011 03 09, 15:51)
Na moterys visai nusišnekat, todel neiskesiu neparasius. As pvz. baigiau studijas, darbo nera. Tai man gal moketi 75 lt. uz soc. draudima ar but nedraustai? O gal neiti del subsidiju, kad neduokdie darbdaviam butu kazkokia "nauda"?

Tai aš ir esu UŽ darbo biržą smile.gif
Atsakyti
sveikutes,
senai buvau cia, ryt eisiu i pokalbi del darbo. Ir kaip mazai snekanti, noreciau Jusu paklausti - kai Jus nueinate i pokalbi del darbo, ka Jus klausiate pas darbdavi? Nes manau kad Jus daugiau visko zinote, nei as, nes labai mazai turiu patirties darbuose. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(aysel @ 2011 03 09, 10:17)
tuo negerai, kad darbo birža suvokiama kaip pašalpų gavėjų registras, į ją žmonės kreipiasi ir gauna ne darbą ar profesionalias konsultacijas, o pašalpas ir socialinį draudimą. ir darbdaviai iš biržos ima žmones ne todėl, kad jie yra geriausi darbuotojai rinkoje, o todėl, kad už juos gauna subsidijas. nepykit, merginos, bet man DB tikrai nesiasocijuoja su profesionalumu.

man tos subsidijos, tai tikras pelnas darbdaviui, jei nueini tai is karto klausia ne apie tave, o ar birza tave remia ir esu karta su jom net pasimokius, kad dabar labai atsargiai i tai ziuriu. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ^Austėja^: 09 kovo 2011 - 23:36
Sveikos, mergaitės, kaip gyvenate? Kas naujo darbo paieškų fronte?smile.gif

Aš tai dabar vis dažniau vėl pradėjau žiūrinėti skelbimus, kaupiuosi motyvaciniams laiškams. Patinginiavau kurį laiką, pasveikau po ligos, galvoju, gal reikia pasieškot darbo. "Normalų", jau universitetinį diplomą gausiu birželį, esu užsibrėžusi tikslą: jeigu iki tol nerasiu darbo Lietuvoj, keliu sparnus į užsienį. Jei pasiseks - super. biggrin.gif
Kažkaip liūdna pasidarė, kad radau porą fainų darbo vietų valstybės tarnyboj, o kol nėr universitetinio, nelabai galiu su savo koleginiu pretenduot. O darbą dirbau panašų prieš tai, čia būtų įšokimas kone į tuos pačius batus. ax.gif
Ir dar atsitrenkiu į sieną, nes ieškausi darbo ne savo provincijoje, o didmiestyje. Savaime aišku, atsiremia viskas į pragyvenimą ten: nuoma būsto, kelionė... Fainų darbukų randu, atrodo tinku, bet alga doh.gif niekaip nepragyvenu. Jei būtų mano miestely, dirbčiau ir už tiek, kiek siūlo, bet didmiesty nu niekaip. Nėprokur. Nesitikiu gaut oho algos, nes mano patirtis - metai finansininkės kėdėj, bet bet, nu už tūkstantį jau neičiau į darbą, kai gaudavau dvigubai daugiau. Ką daryt unsure.gif liūdna kažkaip. guodžiuos tuo, kad pavasariop darbo rinka atsigauna... Labai tikiuos, kad pasiseks ne tik man, bet ir kitoms nelaimėlėms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2011 03 10, 00:03)
Sveikos, mergaitės, kaip gyvenate? Kas naujo darbo paieškų fronte?smile.gif

Aš tai dabar vis dažniau vėl pradėjau žiūrinėti skelbimus, kaupiuosi motyvaciniams laiškams. Patinginiavau kurį laiką, pasveikau po ligos, galvoju, gal reikia pasieškot darbo. "Normalų", jau universitetinį diplomą gausiu birželį, esu užsibrėžusi tikslą: jeigu iki tol nerasiu darbo Lietuvoj, keliu sparnus į užsienį. Jei pasiseks - super. biggrin.gif
Kažkaip liūdna pasidarė, kad radau porą fainų darbo vietų valstybės tarnyboj, o kol nėr universitetinio, nelabai galiu su savo koleginiu pretenduot. O darbą dirbau panašų prieš tai, čia būtų įšokimas kone į tuos pačius batus. ax.gif
Ir  dar atsitrenkiu į sieną, nes ieškausi darbo ne savo provincijoje, o didmiestyje. Savaime aišku, atsiremia viskas į pragyvenimą ten: nuoma būsto, kelionė... Fainų darbukų randu, atrodo tinku, bet alga doh.gif niekaip nepragyvenu. Jei būtų mano miestely, dirbčiau ir už tiek, kiek siūlo, bet didmiesty nu niekaip. Nėprokur. Nesitikiu gaut oho algos, nes mano patirtis - metai finansininkės kėdėj, bet bet, nu už tūkstantį jau neičiau į darbą, kai gaudavau dvigubai daugiau. Ką daryt  unsure.gif liūdna kažkaip. guodžiuos tuo, kad pavasariop darbo rinka atsigauna... Labai tikiuos, kad pasiseks ne tik man, bet ir kitoms nelaimėlėms  4u.gif

sveika,
saunu kad baigsi ir gausi diploma universitetini. o sakai pries tai dirbai, tai kodel taves dabar nepriimtu? manau priimtu, nes patirties turi. smile.gif
as ir dabar dar mokausi, man 2 metai liko iki universitetinio, turiu taip pat kolegini, bet labai sunku su siuo diplomu isidarbinti, nori visi universitetinio.
o siaip del algos tai sunku ka ir pasakyti, darbdaviai ziuri i tai labai.
Atsakyti
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 03 10, 00:20)
sveika,
saunu kad baigsi ir gausi diploma universitetini. o sakai pries tai dirbai, tai kodel taves dabar nepriimtu? manau priimtu, nes patirties turi. smile.gif
as ir dabar dar mokausi, man 2 metai liko iki universitetinio, turiu taip pat kolegini, bet labai sunku su siuo diplomu isidarbinti, nori visi universitetinio.
o siaip del algos tai sunku ka ir pasakyti, darbdaviai ziuri i tai labai.

Mūsų nemažai atleido dėl reorganizacijos. Mano buvęs vadovas dar ir dabar man paskambina, jei sužino, kur galėčiau nueiti darbo. Bet deja, visur reikalauja universitetinio, kas labai liūdina. Ir reikia laukti. Nors, mane priėmė kątik po kolegijos, išdirbau metus laiko. Ir labai atsakingą darbą dirbau. Vadinasi ir su tokiu įmanoma, kad tavimi kažkas patiki.
Dėl algos, tai aš nesitikiu uždirbti milijonų, kelių tūkstančių gauti irgi nežadu, nes man reikia dar "dagyventi" iki to. Bet daugiau nei minimumo reikalauti manau tikrai galiu. Ir daugiau nei tūkstančio su trupučiu. O gal klystu? unsure.gif
Dabar nesimiega man, tai kuičiu puslapius. Patinka ypač darbo.lt, nes atsiliepimų apie įmones galima prisiskaityti. smile.gif bet marširuoju visur. mirksiukas.gif
O tu mokaisi išlyginamosiose studijose, gal neseniai įstojai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 03 10, 00:39)
sveikutes,
senai buvau cia, ryt eisiu i pokalbi del darbo. Ir kaip mazai snekanti, noreciau Jusu paklausti - kai Jus nueinate i pokalbi del darbo, ka Jus klausiate pas darbdavi? Nes manau kad Jus daugiau visko zinote, nei as, nes labai mazai turiu patirties darbuose.  smile.gif

Paprastai klausiu:
kiek įmonėje dirba žmonių iš viso, kiek būtent tam skyriuje, į kurį pretenduoju
kiek laiko įmonė gyvuoja rinkoje
ar draugiškas kolektyvas, ar didelė darbuotojų kaita
ar bus apmokymų, kokia trukmė
kokia bandomojo trukmė
už ką būtent busiu atsakinga, kas įeis į pareigas
kokios fizinės darbo sąlygos, koks kabinetas, kokios sąlygos pavalgymui
koks atlyginimas, kaip jis skaičiuojamas, kaip pervedamas, kuriom dienom
ar dirba įmonė švenčių dienomis, per ilgus savaitgalius
viršvalandžiai - būna, jei taip, kaip apmokami
atostogos - kokia tvarka
karjeros galimybės - tiesiai neklausiu, stengiuosi per aplinkui
dėl ko ieško naujo darbuotojo (stengiuosi išsiaiškinti, kas nepatiko senam)
koks dress kodas
kaip toliau vyks atranka, kiek bus turų, kada laukti atsakymo dėl einamo turo
ar daug turiu konkurentų, kokios jų stiprios pusės, kokie mano šansai

Paprastai smulkiau klausinėju apie patį darbą, jo pobūdį, kas įeis į pareigas, kas neįeis, kam būsiu atsakinga, kam pavaldi, klausimai kyla bediskutuojant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 03 08, 12:39)
Sveikos smile.gif
Siandien ikvepta optimizmo issiunciau 12 cv  rolleyes.gif Ryt darba pratesiu  biggrin.gif (siandien jau upas isseko). Keliausiu geriau savo 3dmax programos igudzius palavinti wink.gif

Smalsu ar is tiek issiustu cv jau koks darbdavys pakviete pokalbiui?
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2011 03 10, 01:03)
Ir  dar atsitrenkiu į sieną, nes ieškausi darbo ne savo provincijoje, o didmiestyje. Savaime aišku, atsiremia viskas į pragyvenimą ten: nuoma būsto, kelionė... Fainų darbukų randu, atrodo tinku, bet alga doh.gif niekaip nepragyvenu. Jei būtų mano miestely, dirbčiau ir už tiek, kiek siūlo, bet didmiesty nu niekaip. Nėprokur. Nesitikiu gaut oho algos, nes mano patirtis - metai finansininkės kėdėj, bet bet, nu už tūkstantį jau neičiau į darbą, kai gaudavau dvigubai daugiau. Ką daryt  unsure.gif liūdna kažkaip. guodžiuos tuo, kad pavasariop darbo rinka atsigauna... Labai tikiuos, kad pasiseks ne tik man, bet ir kitoms nelaimėlėms  4u.gif

Va va, didmiesty tikrai sunku... Aš džiaugiuosi, kol su tėvais gyvenu, tai išlaidų kiek nukrenta nuo galvos... O lyg ir norėčiau eiti nuomuotis atskirai, laikas jau gal biggrin.gif, nu bet kiek reikia uždirbti, kad viena išgyvenčiau doh.gif
Atsakyti
Merginos, sveikutes 4u.gif mirksiukas.gif
Tarkim darbdavys paklausia, kodel butent jus, turiu priimti i sias pareigas ? kaip nepasimesti ir ka pasakyti??? jei, tarkim neturi su popieriais patirties, tik toje srityje baigiai mokslus ir daug teoriniu ziniu turi rolleyes.gif cia admines darbas mirksiukas.gif
Patarkit biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 03 09, 23:39)
sveikutes,
senai buvau cia, ryt eisiu i pokalbi del darbo. Ir kaip mazai snekanti, noreciau Jusu paklausti - kai Jus nueinate i pokalbi del darbo, ka Jus klausiate pas darbdavi? Nes manau kad Jus daugiau visko zinote, nei as, nes labai mazai turiu patirties darbuose.  smile.gif
Papildyta:
man tos subsidijos, tai tikras pelnas darbdaviui, jei nueini tai is karto klausia ne apie tave, o ar birza tave remia ir esu karta su jom net pasimokius, kad dabar labai atsargiai i tai ziuriu. g.gif

mane irgi perspejo DB, kad su subsidijom na taip greit neiseisiu is darbo, jei darbas nepatiks...na nesuprasi ka ten konsultante turejo minty. sake, kad isbrauks is DB. Na is DB vistiek iseini, kai isidarbini.
Tai pasirodo as DB dabar esi tik del sveikatos draudimo dry.gif .
Manes tai dar niekas neklause taip.
O kokia Tavo patirtis? Nepatiko darbas?
Papildyta:
QUOTE(Irmama @ 2011 03 10, 10:55)
Merginos, sveikutes 4u.gif  mirksiukas.gif
Tarkim darbdavys paklausia, kodel butent jus, turiu priimti i sias pareigas ? kaip nepasimesti ir ka pasakyti??? jei, tarkim neturi su popieriais patirties, tik toje srityje baigiai mokslus ir daug teoriniu ziniu turi rolleyes.gif cia admines darbas mirksiukas.gif
Patarkit biggrin.gif  mirksiukas.gif

I šitą kl. patariama atsakyti kodėl tu tinki į šitas pareigas.
Gal gali suzinoti, ko konkreciai reikia tam darbui, ir paminek, kad to mokeis, turejai paskaita...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo coliuce: 10 kovo 2011 - 10:59
QUOTE(Irmama @ 2011 03 10, 11:55)
Merginos, sveikutes 4u.gif  mirksiukas.gif
Patarkit biggrin.gif  mirksiukas.gif

Akcentuočiau, kad turiu atitinkamą išsilavinimą ir tinkamas tokiam darbui charakterio savybes (reikia pažiūrėti dar kartą jų skelbimą, kokių savybių reikalavo)
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 03 10, 12:19)
Akcentuočiau, kad turiu atitinkamą išsilavinimą ir tinkamas tokiam darbui charakterio savybes (reikia pažiūrėti dar kartą jų skelbimą, kokių savybių reikalavo)

ACIU 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti