Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 03 09, 08:49)
O kuo negerai darbuotojas iš darbo biržos?
Tai aš jau beviltiška  doh.gif

QUOTE(Zinke @ 2011 03 09, 09:00)
ir aš nesuprantu kuo blogai. Juk darbo birža, tai dar viena galimybė surasti darbą. Pas mus toks stereotipas susidaręs, kad i biržą eina tik žemiausias sluoksnis. Toli gražu taip nėra...

P.S tada ir aš jau beviltiška  doh.gif

tuo negerai, kad darbo birža suvokiama kaip pašalpų gavėjų registras, į ją žmonės kreipiasi ir gauna ne darbą ar profesionalias konsultacijas, o pašalpas ir socialinį draudimą. ir darbdaviai iš biržos ima žmones ne todėl, kad jie yra geriausi darbuotojai rinkoje, o todėl, kad už juos gauna subsidijas. nepykit, merginos, bet man DB tikrai nesiasocijuoja su profesionalumu.
Zinke, nežinau kas tas žemiausias sluoksnis ir kategoriškai taip netvirtinčiau. manau, kad dalis ten yra ne žemiausio sluoksnio, o tiesiog tinginiai arba esantys laikinoje bėdoje. aj, dar ten registruojasi kokie nors atleisti valstybinių įmonių aukšti pareigūnai, tam kad dirbtinai keltų DB įvaizdį doh.gif
ar jūs beviltiškos - atsakykite pačios sau. aš taip klausimo neformuluočiau, nes tiesus atsakymas į tokį klausimą sukels begales nereikalingų emocijų. reikia ieškoti gerųjų savo savybių ir tobulinti tai, ką reikia tobulinti, o ne uždavinėti tokius retorinius beprasmius klausimus.

dontstop - 3 mėn. aktyvių paieškų tikrai yra riba. dar gali būti 3 mėn. atostogų - noro pailsėti ir pergalvoti savo karjerą. 6 mėnesiai yra maksimumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aysel: 09 kovo 2011 - 10:18
QUOTE(aysel @ 2011 03 09, 10:17)
dontstop - 3 mėn. aktyvių paieškų tikrai yra riba. dar gali būti 3 mėn. atostogų - noro pailsėti ir pergalvoti savo karjerą. 6 mėnesiai yra maksimumas.

nepritarsiu, nes turiu pavyzdžių kai ieškota darbo metus, net du pvz. turiu tokius šalia, vienas žmogus ieškojo darbo pagal specialybę ir būtent tuo momentu na nebuvo, dabar gi turi bent du darbus būtent to ko ieškojo, antras atvejis - žmogus norėjo dirbti būtent toje įmonėje ir laukė, sulaukė, aišku abu jie negulėjo ant sofkės visus tuos metus, bet būtent tiek truko norimo darbo paieška 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aysel @ 2011 03 09, 11:17)
3 mėn. aktyvių paieškų tikrai yra riba. dar gali būti 3 mėn. atostogų - noro pailsėti ir pergalvoti savo karjerą. 6 mėnesiai yra maksimumas.

Nesutikčiau schmoll.gif
Negalima taip vienareikšmiškai tvirtinti, kai nežinomos visos aplinkybės. Nei viename įstatyme tokio termino nėra minima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aysel @ 2011 03 09, 12:17)
tuo negerai, kad darbo birža suvokiama kaip pašalpų gavėjų registras, į ją žmonės kreipiasi ir gauna ne darbą ar profesionalias konsultacijas, o pašalpas ir socialinį draudimą. ir darbdaviai iš biržos ima žmones ne todėl, kad jie yra geriausi darbuotojai rinkoje, o todėl, kad už juos gauna subsidijas. nepykit, merginos, bet man DB tikrai nesiasocijuoja su profesionalumu. 

O kas čia blogo, jei žmogus, kuris ieškosi darbo stovi biržoje ir gauna pašalpą??? Juk tuo momentu yra svarbus kiekvienas sutaupytas ir papildomai gautas litas. Be to gauni įvairių lengvatų kursams. Sutinku, kad galima eiti savanoriauti. Bet juk ir tai reikalauja išlaidų (transporto, maisto)... O iš ko jas padengti, jei neturi pinigų šaltinio?

Tai, kaip suprantu, aš jau galutinai nurašyta darbdavių akyse turėčiau būti, nes darbo ieškausi nuo rugsėjo... O jei dar nerasiu pusę metų, tai išvis beviltiška būsiu... Labai noriu tikėti, kad ne visi darbdaviai mąsto taip, kaip tu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geltonazuvis: 09 kovo 2011 - 10:52
Geltonazuvis, bet juk tu turi darbeli ir tik nori ji pakeisti, ar as kazka maisau?
Atsakyti
Chrysocolla, nemaišai smile.gif Tik man nepriimtinas toks požiūris. Jei darbo neturėčiau, tikrai pirmu taikymu nueičiau į DB. Ir nematyčiau tame nieko blogo. O darbo paieškos laikas, ar turi darbą, ar ne, vis tiek yra. Tik manuoju atveju to CV nesimato...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geltonazuvis: 09 kovo 2011 - 11:10
Tai ko tu pergyveni? manau turi puikias salygas ieskotis kito darbo, nestresuodama wink.gif
O as siandien issiunciau tik 1cv. Bet i tikrai dominancias pareigas, ir dar pridejau kad dirbsiu be atlyginimo kol irodysiu savo nauda. Nezinau ar gerai pasielgiau ir kaip jie tai ivertins, bet pamaniau kad vistiek turiu puikias salygas, tai ko ne pabandzius, juolab kad trunyt namie jau nusibodo, nors ir turiu pakankamai veiklos... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 03 09, 11:07)
Chrysocolla, nemaišai  smile.gif  Tik man nepriimtinas toks požiūris. Jei darbo neturėčiau, tikrai pirmu taikymu nueičiau į DB. Ir nematyčiau tame nieko blogo. O darbo paieškos laikas, ar turi darbą, ar ne, vis tiek yra. Tik manuoju atveju to CV nesimato...

merginos na išėjo kvaila diskusija, jei žmogus netenka darbo tai jam būtina registruotis DB, čia net nediskutuotina, tai labai labai normalu, nes juk ir išmokos, ir sveikatos paslaugos ir kitos teikiamos paslaugos kiekvienam reikalingos, aš jei netekčiau darbo ir pirmu taikymu į DB, juk diskutavom apie moteris, kurios yra vaiko priežiūros atostogose, tai tuo atveju man atrodo, kad geriau išnaudoti tą laiką kol esi priežiūros atostogose, nei pačiai išteiti iš darbo ir registruotis DB.

Dar dėl darbo ieškojimo termino, iš savo patirties, aš pirmo darbo ieškaujau daugiau nei pusmetį, baiginėjau studijas tuo metu, bet ir intensyviai ieškojau, gal net ilgiau, nes iš prinsipo nesutikau dirbti už minimumą, taigi gavau darbą už algą kokios prašiau ir net susiklosčius tokiomis aplinkybėmis, kad papuoliau į ligoninę, tie patys darbdaviai palaukė ir pradėjau dirbt ne mėnesiu anksčiau, o vėliau, tad jokių taisyklių čia nėra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zinke @ 2011 03 09, 09:00)
ir aš nesuprantu kuo blogai. Juk darbo birža, tai dar viena galimybė surasti darbą. Pas mus toks stereotipas susidaręs, kad i biržą eina tik žemiausias sluoksnis. Toli gražu taip nėra...

P.S tada ir aš jau beviltiška  doh.gif

Lb retas atvejas,kai DB kazka pasiulo,bent jau pas mumi,db patiem reik ieskotis ir pildyt anketa.Anksciau nesukdavai galvos.
O as kai nesu baigus nieko,isskirus vid.,tai einu i tokias vietas,kur tikrai zinau jog sugebesiu dirbt.galbut del to nesiseka rast darbo,o CV kaip minejau paprasciausiai net nera i kur siuncia.
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 03 09, 11:50)
O kas čia blogo, jei žmogus, kuris ieškosi darbo stovi biržoje ir gauna pašalpą??? Juk tuo momentu yra svarbus kiekvienas sutaupytas ir papildomai gautas litas. Be to gauni įvairių lengvatų kursams. Sutinku, kad galima eiti savanoriauti. Bet juk ir tai reikalauja išlaidų (transporto, maisto)... O iš ko jas padengti, jei neturi pinigų šaltinio?

Sutinku ir aš su tokia nuomone, keista, kad kiti taip „nurašo“ žmones iš darbo biržos.
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 03 09, 12:43)
Sutinku ir aš su tokia nuomone, keista, kad kiti taip „nurašo“ žmones iš darbo biržos.

Na moterys visai nusišnekat, todel neiskesiu neparasius. As pvz. baigiau studijas, darbo nera. Tai man gal moketi 75 lt. uz soc. draudima ar but nedraustai? O gal neiti del subsidiju, kad neduokdie darbdaviam butu kazkokia "nauda"?
Atsakyti
QUOTE(coliuce @ 2011 03 09, 15:51)
Na moterys visai nusišnekat, todel neiskesiu neparasius. As pvz. baigiau studijas, darbo nera. Tai man gal moketi 75 lt. uz soc. draudima ar but nedraustai? O gal neiti del subsidiju, kad neduokdie darbdaviam butu kazkokia "nauda"?

drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
Atsakyti