Aysel, nuoširdžiausi sveikinimai. Labai smagu skaityti, kad tau pasisekė
O dėl tavo algos, kuri tau toookia maža ir neskani, spėju, kad daugeliui iš mūsų ji svajonė būtų
QUOTE(La pluie @ 2011 03 08, 15:10)
*Turiu dilema: grizti i senaji darba neplanuoju, tai mastau, kad gal butu protingiau nutraukti vaiko prieziuros atostogas, iseiti is darbo ir stoti i DB (vis keli litai butu i kisene)?
**O gal darbdaviai pozityviau ziuri i dirbancias, bet ieskancias kito darbo?
**O gal darbdaviai pozityviau ziuri i dirbancias, bet ieskancias kito darbo?
* atsižvelgti siūlyčiau į keletą aplinkybių:
- gal planuojate dar vieną leliuką - sakyčiau, kad tuomet nereiktų nutraukti vaiko priežiūros atostogų ;
- jei darbdavys mokės išeitinę ir jums aktualūs pinigai - sakyčiau, kad tuomet nutraukite tas atostogas ir paskui registruokitės į biržą (pašalpą gausit, kai baigsis terminas, už kurį sumokėta išeitinė)
** labai daug kas priklauso nuo darbdavių
QUOTE(Deganti @ 2011 03 08, 15:21)
lmanau palankiua bus žiūrima, nei stovint darbo biržoje,
O iš kur darbdavys sužinos apie biržą, jei pati jam to nepasakysite?
Pati ten užsiregistravau lapkrity, bet kiek ėjau į pokalbius, niekur nesakiau. Nebent darbdaviui bus aktualu dėl subsidijų už jus iš biržos ir jis bus suinteresuotas priimti žmogų būtent iš ten, tuomet reiktų apie tai užsiminti.
QUOTE(dista @ 2011 03 08, 15:40)
Pati ten užsiregistravau lapkrity, bet kiek ėjau į pokalbius, niekur nesakiau. Nebent darbdaviui bus aktualu dėl subsidijų už jus iš biržos ir jis bus suinteresuotas priimti žmogų būtent iš ten, tuomet reiktų apie tai užsiminti.
nežinau, nes neteko dar niekada toj institucijoj buvot, ar registruotis, kaip sužino, manau per sodros psl., o gal ir klystu Gal kas žino pakomentuos, mano asmeniniu požiūriu geriau būt vaiko auginimo atostogose, nei bedarbiu registruotu biržoje. Kitu atveju taip pat skaičiuočiau piniginę naudą, tik ar daug tų išeitines bemokančių
aysel džiugu , tik Jūs man priminėte mano vyrą gerąją prasme dėl darbo ir blogąja dėl atlygio už jį, jis visada ir dirba, savęs negaili ir vis laukia kol įmonei bus geriau, o jis pataps nepakeičiamas, deja, taip nebūna, nes tų nepakeičiamų pilna, pati savo kailiu patyriau ir pamačiau, kad atėjęs žmogus gali tave labai sėkmingai pakeisti vėl, ir vėl.
Kaip faina kaip Jums pavyksta issiusti daugiau nei 10 cv per diena..o as viena cv issiunciau kol kas ..ir tai neatitinki 100proc reikalavimu..
Papildyta:
[quote=aysel,2011 03 08, 14:35]
sveikinkit su reikšmingu pasikeitimu pareigose 4 dienas važinėjau į "kursus", penktą dieną rimtai sudėliojom mano darbus ir veiksmų planą, šeštą gi - naujos daug atsakingesnės pareigos. priežastys: sutapimas (išėjo kolegė), mano domėjimasis visu verslu ir jo supratimas bei "chemija" su vienu iš vadovu (jis ne kartą per tas dienas pabrėžė, kad pasitiki ir mato manyje potencialą). jei kam įdomu, ar alga padidėjo - ne, apie tai net nekalbėjom, apie tai šnekėsiuos tada, kai sukursiu realią vertę įmonei ir manęs netekti bus skausmingiau, nei man šiek tiek pakelti atlyginimą. tai nebus šantažas, tai bus normalus mąstančių žmonių susitarimas. jų vietoj elgčiausi taip pat, kaip jie elgiasi su manimi (daug darbo ir atsakomybių, startinė alga - su potencialu augti), nors man ta mano dabartinė alga toooookia maža ir tooookia neskani
Brangioji ar ne Vilniuje Tokia karjera darai?
Papildyta:
[quote='amberr,2011 03 08, 17:39]
Kaip faina kaip Jums pavyksta issiusti daugiau nei 10 cv per diena..o as viena cv issiunciau kol kas ..ir tai neatitinki 100proc reikalavimu..
Papildyta:
sveikinkit su reikšmingu pasikeitimu pareigose 4 dienas važinėjau į "kursus", penktą dieną rimtai sudėliojom mano darbus ir veiksmų planą, šeštą gi - naujos daug atsakingesnės pareigos. priežastys: sutapimas (išėjo kolegė), mano domėjimasis visu verslu ir jo supratimas bei "chemija" su vienu iš vadovu (jis ne kartą per tas dienas pabrėžė, kad pasitiki ir mato manyje potencialą). jei kam įdomu, ar alga padidėjo - ne, apie tai net nekalbėjom, apie tai šnekėsiuos tada, kai sukursiu realią vertę įmonei ir manęs netekti bus skausmingiau, nei man šiek tiek pakelti atlyginimą. tai nebus šantažas, tai bus normalus mąstančių žmonių susitarimas. jų vietoj elgčiausi taip pat, kaip jie elgiasi su manimi (daug darbo ir atsakomybių, startinė alga - su potencialu augti), nors man ta mano dabartinė alga toooookia maža ir tooookia neskani
[/quote]
o .."Chemija su vienu is vadovu" -...stai kaip daroma karjera tiesiog super man tas sakinukas lb patiko
Papildyta:
Papildyta:
[quote='amberr,2011 03 08, 17:39]
Papildyta:
[/quote]
o .."Chemija su vienu is vadovu" -...stai kaip daroma karjera tiesiog super man tas sakinukas lb patiko
QUOTE(dontstop @ 2011 03 08, 12:38)
Sveikos, merginos
Neseniai ieškodama kažkokio dokumento tarp direktoriaus daiktų radau savo cv O taip pat ir konkurenčių Štai kas man buvo įdomu ir galbūt bus įdomu jums.
Kaip supratau iš pastabų, prirašytų ant mano cv, mane dyrikas atrinko dėl 3 priežasčių:
Neseniai ieškodama kažkokio dokumento tarp direktoriaus daiktų radau savo cv O taip pat ir konkurenčių Štai kas man buvo įdomu ir galbūt bus įdomu jums.
Kaip supratau iš pastabų, prirašytų ant mano cv, mane dyrikas atrinko dėl 3 priežasčių:
Labai įdomu. Ačiū, kad pasidalinai informacija
QUOTE(aysel @ 2011 03 08, 15:35)
sveikinkit su reikšmingu pasikeitimu pareigose
Nuoširdūs sveikinimai
QUOTE(Deganti @ 2011 03 08, 16:31)
nežinau, nes neteko dar niekada toj institucijoj buvot, ar registruotis, kaip sužino, manau per sodros psl., o gal ir klystu Gal kas žino pakomentuos, mano asmeniniu požiūriu geriau būt vaiko auginimo atostogose, nei bedarbiu registruotu biržoje. Kitu atveju taip pat skaičiuočiau piniginę naudą, tik ar daug tų išeitines bemokančių
aysel džiugu , tik Jūs man priminėte mano vyrą gerąją prasme dėl darbo ir blogąja dėl atlygio už jį, jis visada ir dirba, savęs negaili ir vis laukia kol įmonei bus geriau, o jis pataps nepakeičiamas, deja, taip nebūna, nes tų nepakeičiamų pilna, pati savo kailiu patyriau ir pamačiau, kad atėjęs žmogus gali tave labai sėkmingai pakeisti vėl, ir vėl.
man irgi nepatinka darbo birža, niekaip nenorėčiau nei pati būti susieta su ja, nei darbuotoją priimti iš jos. kita vertus, ir vaiko auginimo atostogos profesine prasme neskamba gerai. logiškiausia po vaiko atostogų būtų grįžti į seną darbą ir iš ten ieškotis kito darbo.
jei man labai reikėtų darbo ir nepavyktų nuslėpti karjeros pertraukos, aš turbūt rašyčiau, kad šiuo metu užsiimu savanoriška veikla, uždarbiauju privačiai ir pan. ir, žinoma, pabrėžčiau savo žymiai mažesnius finansinius lūkesčius (palyginus su aktyvioje darbo rinkoje esančių kolegų). gal taip įmano atkreipti darbdavio dėmesį ir turėti galimybę bent sudalyvauti darbo pokalbyje.
ačiū, Deganti; šiaip nesijaučiu kol kas labai skriaudžiama. o dėl nepakeičiamų, sutinku, nepakeičiamų nėra, klausimas, kiek pakeitimas kainuos laiko ir pinigų. skaičiuoti mokame ir jie, ir aš bet ok kol kas alga man nerūpi, pašnekėsim po 3-6 mėn.
amberr, esu iš Vilniaus, bet dirbu kitame mieste, o dėl "chemijos" tai eeeeiii stop čia su "tokiu karjeros darymu" galima tai vadinti "biolaukų sutapimu", "šnekėjimu viena kalba" ir kaip tik nori. bet... na... man labiau patinka chemija vadinti vyras gražus, tegu būna chemija
ačiū Geltonažuvie ir 2softly
QUOTE(aysel @ 2011 03 08, 21:25)
vyras gražus, tegu būna chemija
nespejau pasveikinti
Sveikinu ir as!!!
O kiek reiskias kad per ilgai iesko darbo - 1 metai ar daugiau maziau?
O kiek reiskias kad per ilgai iesko darbo - 1 metai ar daugiau maziau?
QUOTE(Saule26 @ 2011 03 08, 22:52)
3 mėn
QUOTE(aysel @ 2011 03 08, 22:25)
man irgi nepatinka darbo birža, niekaip nenorėčiau nei pati būti susieta su ja, nei darbuotoją priimti iš jos.
O kuo negerai darbuotojas iš darbo biržos?
QUOTE(dontstop @ 2011 03 09, 03:05)
3 mėn
Tai aš jau beviltiška
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 03 09, 08:49)
O kuo negerai darbuotojas iš darbo biržos?
ir aš nesuprantu kuo blogai. Juk darbo birža, tai dar viena galimybė surasti darbą. Pas mus toks stereotipas susidaręs, kad i biržą eina tik žemiausias sluoksnis. Toli gražu taip nėra...
P.S tada ir aš jau beviltiška
Merginos, neimkit į galvą dėl tų 3 mėn, čia tik vieno vadovo nuomonė Man pačiai iš ieškančiųjų pusės atrodo, kad toks periodas darbo paieškoms visai nedidelis