Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

amber123, drinks_cheers.gif wink.gif
aysel, nesupykit bet paklausiu - ar eitumet dirbti uz minimuma pati? Ir dar jei zinotumet kad alga veluos arba jos nemokes kol nenusipelnysite? Nujauciu, kad sakysit jog eitumet ir viskas su tuom ok, bet aisku jusu pareigose nemanau kad tai yra imanoma.
Bet ar eitumet turedama patirties, issilavinima, mokedama gerai dirbt su 4 grafikos programomis, mano vietoje? Nuejau jau viena kart, nebenoriu schmoll.gif Nes alga yra geras paskatinimas, kad ir ka jus besakytumet. Geras paskatinimas irodyt darbaviui ka gali, kad gali geriau ir kad nori dirbti jo imoneje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 03 05, 23:51)
amber123,  drinks_cheers.gif  wink.gif
aysel, nesupykit bet paklausiu - ar eitumet dirbti uz minimuma pati?

drinks_cheers.gif apie minimuma cia ne karta iki nunkritimo diskutavom drinks_cheers.gif tikrai visos cia arba bent dauguma yra dirbe, ir nemirem.. bet tai juk nereiskia, kad taip ir turi but... suprantu, kai nera patirties butent toj sriti, kai nera kitos iseities, kai reik moket uz buta ir t.t o papildomu lt ner.. eini ir dirbi..bet kai gali pasirinkt, tai ir renkies geresni darba ir ieskai kiek imanoma.. juk tam ir mokosi zmones, siekia kazko gyvenime, kad gyvent geriau, o ne art 12val uz minimuma..
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2011 03 05, 23:56)
juk tam ir mokosi zmones, siekia kazko gyvenime, kad gyvent geriau, o ne art 12val uz  minimuma..

Sutinku wink.gif Ne tam naktim sededavau ir studijavau programas, naujas dizaino tendencijas, kad dabar eiciau bet kur uz dyka dirbti, kur dar po bandomojo laikotarpio ismeta jei pradedi zirst del pinigu...
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 03 06, 00:26)
Sutinku wink.gif Ne tam naktim sededavau ir studijavau programas, naujas dizaino tendencijas, kad dabar eiciau bet kur uz dyka dirbti, kur dar po bandomojo laikotarpio ismeta jei pradedi zirst del pinigu...

O jus jau kaip suprantu esat dirbus toki darba? Ta prasme patirties toje srityje turit? 4u.gif nes as susiduriau, kad teorija ir praktika du skirtingi dalykai.. ir daznas dalykas dabar, kai jei ner patirties toj srityje vargiai nori moket daugiau doh.gif
Atsakyti
blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 06 kovo 2011 - 01:03
QUOTE(amber123 @ 2011 03 06, 00:45)
O jus jau kaip suprantu esat dirbus toki darba? Ta prasme patirties toje srityje turit? 4u.gif nes as susiduriau, kad teorija ir praktika du skirtingi dalykai.. ir daznas dalykas dabar, kai jei ner patirties toj srityje vargiai nori moket daugiau doh.gif

Jau rasiau kad esu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 03 06, 12:15)
Jau rasiau kad esu wink.gif

Atsiprasau..nedaskaiciau matyt ax.gif 4u.gif tai tada aisku, be jokios abejones, kovokit del to, ko esat verta drinks_cheers.gif
Atsakyti
amber123, citavau jus, kai kur kreipiausi daugiskaita ir adresavau pasisakymą daugiau merginų.
Chrysocolla, kalbėjau ne apie tai, eičiau aš ar neičiau dirbti už minimumą, kalbu apie tai, kad jei darbdaviai siūlytų man tik minimumą, tai reikštų, kad ne jie kalti (~80 proc. atveju), ne aplinka kalta (nes ji visiems vienoda), o tik aš pati. nesvarbu, ką studijavau, kiek studijavau ir kaip studijavau, esmė - šiuo metu mano vertė šioje šalyje/šiame mieste yra nedidesnė nei minimumas. taškas.

aš pati, jei per keliolika metų darbo patirties, baigtų kelių aukštųjų ir t.t., gaučiau darbą tik už minimumą, galvočiau, kada padariau kokių klaidų ir pasistengčiau dabar jas (o ne darbdavius) taisyti. greičiausiai šiuo metu bandyčiau eiti dirbti mažiau kvalifikuoto darbo (bet labiau reikalingo), kur galėčiau uždirbti daugiau, nei minimumas, kad galėčiau padengti savo būtinąsias išlaidas, ir tuo pačiu mokyčiausi, skaityčiau, intensyviai bendraučiau su pažįstamais, dirbančiais geresnius darbus, tobulinčiau asmenybę, savanoriaučiau ir kitaip dar labiau kelčiau savo profesinę vertę. ko nedaryčiau - nebambėčiau ant darbdavių; tai absoliučiai neefektyvu, neproduktyvu, neprideda profesionalumo ir neduoda visiškai jokios naudos darbo paieškose.
o jums, ypač toms, kurios neturi vaikų, būsto kreditų ir kitų rimtų ilgalaikių įsipareigojimų, tikrai daug daugiau galimybių arba keisti savo profesinius planus, arba pasitenkinus dabar mažesniu (atlygiu, saviraiška, etc.) siekti savo ilgalaikių karjeros tikslų.
nesakau, kad visos dabar turite susitaikyti su minimumu, tikrai ne, ir mielai ir toliau patarčiau kaip moku ar pasistengčiau pakelti ūpą visoms, kas ieško galimybių.

o baigti savo monologą norėčiau tuo, kad esu labai labai už tai, kad visi gautume sąžiningą atlyginimą, atsižvelgiant ir į asmenines savybes, ir į mikro- bei makroekonominę aplinką (t.y. įmonių ir šalies galimybes ir problemas).
Atsakyti
Niekad neteko dirbt už minimumą schmoll.gif Net studentavimo laikais. Pasikartosiu, kartą nuklydau į viešą tualetą biggrin.gif Ten dirbo bobutė, sėdi sau, mezga, kai įėjau ir įdėjau pinigus į induką, net nepakėlė galvos nuo mezginio biggrin.gif Kaip supratau, dirba nepilną dieną. Vat už tokį darbą sutinku, kad minumumas pats tas. Arba kitas pvz. Pas mus dirba valytoja, pensiinio amžiaus moteris. Ji dirba 5 dienas per sav, per diena 2,50 - 3 val. Išvalo patalpą ir namo. Darbas smegenų nevargina, daug laiko neatima. Bet kai jaunas žmogus, turintis galvą ant pečių, tiek gauna, nežinau kaip reaguoti blink.gif
Atsakyti
Jei nustatyto minimalaus atlygio uztektu pragyvenimui ar bent isgyvenimui, manau, daugelis ieskanciuju daro sutiktu pradziai pasitenkinti ir juo - bandomuoju laiku ar kol igis pakankamai igudziu. Bet ta suma daugiau nei juokinga, tuo labiau, kad ji nediferencijuota veiklos sritims - tas pats min. tiek slavejai, tiek bibliotekininkei, tiek vadybininkui. Bet Lt iki tokiu pertvarku, kaip ir iki stipriu profsajungu, manau, kaip iki menulio... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 03 06, 21:16)
Bet Lt iki tokiu pertvarku, kaip ir iki stipriu profsajungu, manau, kaip iki menulio...  biggrin.gif

drinks_cheers.gif tuo labiau jei padidins minimuma, darbdaviai sumazins val ir mokes vis tiek minimuma.. smile.gif nebus jis didesnis niekada..
Atsakyti
Sveikos
O as gyvenu tokiam mieste,kad net nera i kur siust ta CV biggrin.gif
O db vadovai tikrai ispindeja,susikuria sau palankius istatymus doh.gif isdalina lapus ,kad pasirasytumem,jog esam viskuo patenkint doh.gif nes jei kas pasiskustu,pvz.del virsvalandziu,tai jiem lb palanku butu,jog mes pasirasem ir kas dar nepatinka doh.gif
Atsakyti