Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

QUOTE(gira @ 2011 02 22, 11:38)
dabar tai aplamai neaišku, pagal ką tie darbdaviai renkasi. Nori kad mokėtų begales dalykų, o algą siūlo tokią juokingą, kad net graudu..
ir labai daug per pažįstamus prastumiama darbuotojų, nes tarkim siunti cv pagal skelbimą, nu idealiai tinki tam darbui, o tau net nepaskambina, net į pokalbį nepakviečia.. aš kito paaiškinimo nerandu..

Vadinasi, atsirado idealiau tinkančių 4u.gif
Atsakyti
As pati nedirbau , kol mokiausi tiek, kiek galejau. del to problemu nebuvo nei del darbdavio, nei del mokslu.

kas liecia darbo skelbimus, man jau toks vaizdas susidaro, kad kai kurie skelbimai kurie kartojasi, tai kad darbdaviai apskritai neturedami darbo vietos deda skelbima.

Ar jus manot, kad darbo pasiula turi sezoniskumus? Nezinau kodel, bet manau, kad didziausias pasirinkimas turetu buti pavasari. Taip, kad manau arteja metas, kai skelbimu bus daugiausiai, kadangi vasara bus atostogu metas, jauciu, bus stilis....
Atsakyti
QUOTE(asiuklis1 @ 2011 02 22, 11:05)
As pati nedirbau , kol mokiausi tiek, kiek galejau. del to problemu nebuvo nei del darbdavio, nei del mokslu.

kas liecia darbo skelbimus, man jau toks vaizdas susidaro, kad kai kurie skelbimai kurie kartojasi, tai kad darbdaviai  apskritai neturedami darbo vietos deda skelbima.

Ar jus manot, kad darbo pasiula turi sezoniskumus? Nezinau kodel, bet manau, kad didziausias pasirinkimas turetu buti pavasari. Taip, kad manau arteja metas, kai skelbimu bus daugiausiai, kadangi vasara bus atostogu metas, jauciu, bus stilis....

turi sezoniškumus, dėl pavasario kažkaip nepastebėjau, bet aš visada darbą susirasdavau rudenį. Nes vasarą tai štilis, visi atostogauja arba kuria planus, o po vasaros sukrunta. Paskui po rudens vėl ramybė, šventės, o tada pavasarį pagal viską turėtų vėl kiek suaktyvėti..
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2011 02 22, 11:00)
Vadinasi, atsirado idealiau tinkančių  4u.gif

tą idealumą irgi reikia patikrinti, nes viena, ką rašai ant popieriaus, o kita, kokį vaizdą gali susidaryt gyvai su žmogum pakalbėjęs. Manau, kad jeigu kandidatas ant popieriaus atitinka reikalavimus, tai darbdavys turėtų būt suinteresuotas bent jau pasikalbėti su juo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gira: 22 vasario 2011 - 11:15
QUOTE(gira @ 2011 02 22, 12:14)

Papildyta:
tą idealumą irgi reikia patikrinti, nes viena, ką rašai ant popieriaus, o kita, kokį vaizdą gali susidaryt gyvai su žmogum pakalbėjęs. Manau, kad jeigu kandidatas ant popieriaus atitinka reikalavimus, tai darbdavys turėtų būt suinteresuotas bent jau pasikalbėti su juo..

Dar yra toks dalykas, kad darbdavys ne visus reikalavimus surašo į skelbimą. Kandidatas gali atitikti visus išvardintus reikalavimus, bet nepatikti, tarkim, savo lytimi, vardu, veido bruožais (jei yra foto), plaukų spalva, tautybe ir tt ir pan
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
As jau baigiu prarasti upa :/ Sitaip negalima, bene kiekviena savaitgali po pokalbi, bet darbo dar neturiu. Buvau trijuose is viso, ir po ju nieko negirdet. Na, bent gerai kad siandien vel eisiu i pokalbi.. Ziuriu daug ko nekviecia i pokalbius, bet kaip jaustis kai kviecia o darbo dar neturi?

Vakar kai paminejau per pokalbi, jog turiu puikias salygas neiti bet kur, sukluso ir net uzsizymejo biggrin.gif Manau dabar per kiekviena pokalbi taip sakysiu. Bet va, kai paklause kur draugas dirba biski susimeciau ir isklojau viska biggrin.gif Sutrikau tiesa sakant del tokio klausimo blink.gif Niekam anksciau nebuvo tai idomu. Kazin, kodel klause? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 02 22, 12:26)
Sveikos  4u.gif
As jau baigiu prarasti upa :/ Sitaip negalima,  bene kiekviena savaitgali po pokalbi, bet darbo dar neturiu. Buvau trijuose is viso, ir po ju nieko negirdet. Na, bent gerai kad siandien vel eisiu i pokalbi.. Ziuriu daug ko nekviecia i pokalbius, bet kaip jaustis kai kviecia o darbo dar neturi?

3 pokalbiai tai mizeris, nėra dar dėl ko nusiminti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos  4u.gif
As jau baigiu prarasti upa :/ Sitaip negalima,  bene kiekviena savaitgali po pokalbi, bet darbo dar neturiu. Buvau trijuose is viso, ir po ju nieko negirdet. Na, bent gerai kad siandien vel eisiu i pokalbi.. Ziuriu daug ko nekviecia i pokalbius, bet kaip jaustis kai kviecia o darbo dar neturi?

Vakar kai paminejau per pokalbi, jog turiu puikias salygas neiti bet kur, sukluso ir net uzsizymejo biggrin.gif Manau dabar per kiekviena pokalbi taip sakysiu. Bet va, kai paklause kur draugas dirba biski susimeciau ir isklojau viska  biggrin.gif Sutrikau tiesa sakant del tokio klausimo  blink.gif Niekam anksciau nebuvo tai idomu. Kazin, kodel klause?  rolleyes.gif

Kiti ir po keliolika pokalbiu sudalyvauja ir darbo ieskosi ne viena ir ne du menesius smile.gif Ir susiranda vistiek smile.gif

Na, as tavo vietoje "zajavkem" tokiom nesimetyciau cool.gif Mano logika kiekvienas darbdavys laukia darbuotojo, norincio dirbti pas ji ir niekur kitur. Todel tokie pareiskimai skamba kaip "atejau pas tave tik tarpkitko"-tikrai pliuso kaip potenciali darbuotoja neuzsidesi. Manau, kad ta pati galima pasakyti kiek kitaip. Pvz as ta daryciau tik derdamasi del algos ir uzsiminciau tik tiek, kad neieskau bet kokio darbo, o renkuosi man priimtiniausia pasiulyma.

Matai, darbdaviu tarpe sklando nuomone, kad jei kandidatas ir dabar "gali sau leisti nedirbti ir dar pvz apie tai giriasi, tai ir i darba bus toks atsainus poziuris-ai kam man persistengt, man ir taip gerai... Pvz. MB pasakojo rimciau ziuri i atvaziavusius is kitu miestu, nes pvz tie patys vilnieciai neretai gyvena su tevais, yra ju islaikomi dalinai ir taip dantimis nesikabina i darba, kaip pvz savarankiskai gyvenantis, busta nuomojantis ir save islaikantis darbuotojas is kito miesto.

Manes irgi daznai klausia kuo dirba vyras, manau irgi tam, kad patikrinti finansini statusa. Pasakau tik sriti-cia tam reikalui, kad nebutu interesu konflikto jei sritis gimininga. O daugiau zinoti tikrai nera butina. Karta vienas darbdavys isigudrino paklausti ar seniai su vyru turime savo busta. As atsakiau klausimu-o kokia itaka Jusu manymu tai gali tureti mano darbui?Pasimete ir uzdave kita klausima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamucis: 22 vasario 2011 - 12:01
Sveikos  4u.gif

Vakar kai paminejau per pokalbi, jog turiu puikias salygas neiti bet kur, sukluso ir net uzsizymejo biggrin.gif Manau dabar per kiekviena pokalbi taip sakysiu. Bet va, kai paklause kur draugas dirba biski susimeciau ir isklojau viska  biggrin.gif Sutrikau tiesa sakant del tokio klausimo  blink.gif Niekam anksciau nebuvo tai idomu. Kazin, kodel klause?  rolleyes.gif

Gali būti, jog paprasčiausiai žmogiškai įdomu, kokios tos puikios sąlygos. Arba kitas variantas - išsiaiškinti, ar jūs ne kokio labai turtingo verslininko (politiko ar pan.) draugė, kuriai darbas būtų tik laikina užgaida.

Aš šiandien irgi žiauriai be ūpo. Kiek išsiunčiau pastarosiomis dienomis cv - jokios reakcijos. O tie, kur siunčiau per cvmarket ar cvonline, net neskaityti... Pradėjau galvoti apie cv siuntimą pagal ne pirmą prioritetą. Man įdomu, ką sakyti tokiame pokalbyje, kodėl norėtum dirbti šį darbą? Jei aš čia einu iš bėdos. Dontstop, pasidalink patirtim ax.gif
Mano bėda ta, kad aš labai nemoku nuslėpti tai, kaip yra iš tiesų. Toks jausmas, kad man ant veido viskas parašyta.
Atsakyti
QUOTE(mamucis @ 2011 02 22, 12:58)
Kiti ir po keliolika pokalbiu sudalyvauja ir darbo ieskosi ne viena ir ne du menesius smile.gif Ir susiranda vistiek smile.gif kad neieskau bet kokio darbo, o renkuosi man priimtiniausia pasiulyma.

Bliamba, as ta ir turejau omeny, tik ne taip issireiskiau blink.gif Gerai kad vakar per pokalbi visiap kaip basndziau aiskinti kad man labai tinka ju pasiulymas blush2.gif ir kad labai noriu dirbt ju bendroveje bigsmile.gif

Manes irgi daznai klausia kuo dirba vyras, manau irgi tam, kad patikrinti finansini statusa. Pasakau tik sriti-cia tam reikalui, kad nebutu interesu konflikto jei sritis gimininga. O daugiau zinoti tikrai nera butina. Karta vienas darbdavys isigudrino paklausti ar seniai su vyru turime savo busta. As atsakiau klausimu-o kokia itaka Jusu manymu tai gali tureti mano darbui?

Cia irgi geras patarimas, aciu drinks_cheers.gif thumbup.gif As vakar net darbovieciu pavadinimus susijaudinusi isklojau doh.gif Ot vista doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(CESARIA @ 2011 02 22, 13:00)
Gali būti, jog paprasčiausiai žmogiškai įdomu, kokios tos puikios sąlygos. Arba kitas variantas - išsiaiškinti, ar jūs ne kokio labai turtingo verslininko (politiko ar pan.) draugė, kuriai darbas būtų tik laikina užgaida.

lotuliukas.gif antras variantas manau baisiai neitikimas lotuliukas.gif Net jei ir taip butu, manau kiekviena moteris nori kovoti uz save, nenori buti visa gyvenima islaikoma. Kaip gali darbdaviai to nesurast? unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 02 22, 11:26)
Dar yra toks dalykas, kad darbdavys ne visus reikalavimus surašo į skelbimą. Kandidatas gali atitikti visus išvardintus reikalavimus, bet nepatikti, tarkim, savo lytimi, vardu, veido bruožais (jei yra foto), plaukų spalva, tautybe ir tt ir pan

tai ir sakau - darbdaviai vis dar išpindėję .. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gira @ 2011 02 22, 12:16)
tai ir sakau - darbdaviai vis dar išpindėję .. smile.gif

Ar siunciate motyvacini laiska?
Atsakyti
gavau darbą bigsmile.gif džiaugsimės kovo 1-ąją.

trumpai įsilieju į jūsų diskusijas:
dėl darbo studijų metu - aš nedirbau ir didžiuojuosi, kad turėdama po 16 dalykų per semestrą (magistrantūroj) nepraleidau nei vienos paskaitos, o ko išmokau, dabar ant pečių nenešioju. išgyvenau dirbdama vasaromis užsienyje, tuo pačiu dar išmokau kalbų. pati rinkčiausi darbuotoją ne pagal tai, ar būdamas studentas žmogus dirbo. tiksliau, ne vien pagal tai.
dėl darbo radimo po studijų - radau per pažįstamus už minimumą, bet super įdomų ir atsakingą darbelį; važinėjau po užsienius, organizavau muges, etc.
dėl darbdavių nenoro priimti studentus ar tik baigusius už normalią algą - suprantu juos ir pati taip daryčiau: arba ariat už minimumą užgniaužę savo ambicijas ir įgyjat patirties bei išlavinat reikalingas savybes, arba toliau filosofuojat apie aukštojo mokslo svarbą asmenybės vystymui ir tikitės savo svajonių darbo.
studentams ir žmonėms be patirties ne kartą ir ne vienoje temoje rekomendavau pasavanoriauti (nevyriausybinės siūlo milijonus biuro darbų, ne tik vaikus prižiūrėti ar ligonius slaugyti), rasti galimybių stažuotėms ir praktikoms verslo įmonėse ir taip įgyti patirties, rekomendacijų, ryšių, o ne samdytis ir tikėtis iškart 2000 algos vien dėl to, kad turi aukštąjį.

Atsakyti