QUOTE(La pluie @ 2011 03 04, 18:29)
Seima turint, man toks grafikas tiesiog zudantis: iseini i darba tada, kai vyras ir vaikas jau buna iseje kas i darba, kas i darzeli; grizti, kai vaikas jau miega, o vyras snuduriuoja; laisvas savaitgalis tik vienas per menesi; darbas svenciu metu, kai visi sau linksmai svencia. Zodziu, mano atveju vieni minusai.
Iš kitos pusės:
ryte prieš darbą yra laiko kažkokiems savo reikalams
jei grafikas toks, kad laisvų dienų tiek pat, kiek ir darbo (tarkim, 3 dirbi, 3 laisvos ir pan), tada darbo dienų per mėn mažiau, tik 15 vidutiniškai, o ne 22 - 23
svarbiausias privalumas (asmeniškai man) - per savaitę gaunasi 1 - 4 laisvi šiokiadieniai, kuomet galima daryti ką tik nori, kol vyras darbe, o vaikas darželyje
O tai reiškia, yra laiko laisvalaikio pomėgiams, ko visiškai nėra, kai dirbi standartiniu grafiku
yra galimybė vaikščioti į pokalbius dėl darbo, lankyti sporto klubą, biblioteką, no problem, jei reikia pas gydytoją, į kirpyklą ir pan
Darbas per šventes - tikrai didelis minusas
Darbas savaitgaliais - visai ne bėda, nes išpuola 1 laisvas ir 2 pusiau laisvi savaitgaliai (kai laisvas tik šeštadienis ar tik sekmadienis). Tai kokias nors keliones pas gimines ar turistinius žygius su nakvynę galima planuoti per tą visai laisvą savaitgalį.
Aš dabar dirbu 9 - 18 val 5 dienas per savaitę. Kaip viskas atrodo: keliuosi, keliu vaiką, greitai ruošiames minutės tikslumu, į darželį, aš į darbą, po darbo labai skubu vėl į darželį, ir taip vaiką paskutinį paimu, tada namo, maisto gaminimas, tvarkymas, vakarienė, miegot. Pomėgiams šiokiadieniams neturiu nei minutės
Į biblioteką patekt be šansų, nes ji dirba 10 - 18 val, į sporto klubą taip pat, nes po darbo skubu į darželį. Mezgimui ar kokiam žurnalo pavartymui yra niekingos kelios valandos savaitgalio vakarais, ir tai vyras dejuoja, kad neskiriu jam ir vaikui laiko