Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

QUOTE(aistuliaa @ 2011 02 26, 12:21)
Aš eičiau dirbti ir už minimumą, vertinu savo galimybes realiai, patirties neturiu, už ką man daug mokėt...

QUOTE(odes @ 2011 02 26, 20:46)
aišku, atlyginimo pati prašiausi minimalaus, nes neturiu visiškos patirties toje srityje, o ir šiaip, man svarbiausia buvo pats darbas, galimybė mokytis, tobulėti ir auginti savo kompetencijas.

su tokiais požiūriais žmonės ir randa darbus. ir esu tikra, kad tie minimumai bus tikrai labai trumpai. darbdaviai mėgsta norinčius dirbti, o ne skaičiuojančius algą ir darbo valandas darbuotojus.
šaunuolės 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(aysel @ 2011 02 26, 22:58)
su tokiais požiūriais žmonės ir randa darbus. ir esu tikra, kad tie minimumai bus tikrai labai trumpai. darbdaviai mėgsta norinčius dirbti, o ne skaičiuojančius algą ir darbo valandas darbuotojus. 
šaunuolės  4u.gif

iš savo darbinės patirties galiu pasakyti, kad darbdaviai nelabai skuba kelti atlyginimo, nors ir labai žmonės stengiasi ir daug dirba schmoll.gif , o ypač esant tokiai situacijai Lietuvoje, kai darbdaviai net realiai nejaučiantys krizės padarinių tuo naudojasi samdydami darbuotojus už minimumą, nors realiai turėtų mokėti daugiau..
Atsakyti
Na, bet pripazinkit, kad Vilniuj uz minimuma niekaip nepragyvensi. Butent del to ir nesutikciau dirbti uz 680 i rankas.
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2011 02 27, 14:05)
Na, bet pripazinkit, kad Vilniuj uz minimuma niekaip nepragyvensi. Butent del to ir nesutikciau dirbti uz 680 i rankas.

Taip, jei reikia susimokėti už butą, nuomą, maistą ir pan smile.gif
mano atveju šiek tiek kitaip...
Atsakyti
Sveikos, mergaites. Tai gal kas nors buvote Astroidej del dizaineres darbo? Ir kaip jum...? Ka galvojat, verta isivelti, ar ne? Juk tiek skundu internete prirasyta... As tai ten buvau. Dabar va nezinau, ka daryti, kam tiketi... Kokiu turite minciu apie visa sita situacija? g.gif
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2011 02 27, 13:05)
Butent del to ir nesutikciau dirbti uz 680 i rankas.

jei turi darbą už daugiau, gali nesutikti, jei gali laukti savo svajonių darbo, tada irgi, tačiau kitu atveju... aš eičiau už minimumą, nes už nulį pragyventi sunkiau nei už 600 wink.gif
būdama darbdavė norėčiau, kad žmogus dirbtų ir uždirbtų (ar padėtų kitiems uždirbti) pinigus; deja labai dažnai žmonės ateina į darbą mokytis, trukdyti kitiems (nemokėdami elementarių dalykų) ir dar nori gauti neadekvatų atlyginimą doh.gif
darbdaviai nekelia algų tiems 1) kas neuždirba jiems pinigų arba neatneša kitos naudos, arba 2) ką galima pakeisti kitu darbuotoju per pvz. 1 mėn. už tokį patį atlyginimą.
nesakau, kad mano požiūris yra vienintelis teisingas, bet ieškodama samdomo darbo/dirbdama aš be išlygų gerbiu darbdavį (tai, žinoma, nereiškia, kad neprašau atlyginimo, nesiginčyju dėl užduočių, neginu savo nuomonės ir pan.) ir stengiuosi save vertinti ne pagal baigtus mokslus ar už kiek galima pragyventi, o pagal tai, kiek naudos atnešu darbdaviui. mažiau nervų kainuoja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(medi @ 2011 02 27, 11:54)
iš savo darbinės patirties galiu pasakyti, kad darbdaviai nelabai skuba kelti atlyginimo, nors ir labai žmonės stengiasi ir daug dirba  schmoll.gif , o ypač esant tokiai situacijai Lietuvoje, kai darbdaviai net realiai nejaučiantys krizės padarinių tuo naudojasi samdydami darbuotojus už minimumą, nors realiai turėtų mokėti daugiau..

Sutinku. Darbdaviai megsta norincius dirbti, taciau nemegsta jiems moket ar kelt atlyginima.. ir siais laikais manau daugelio darbdaviu poziuris einancio dirbti uz minimuma - zmogui nera kur detis, tai dirbs ir uz minimuma, o kam kelti, tie 680 geriau nei 0, todel darbuotojas niekur nedings..

QUOTE(abiga @ 2011 02 27, 14:05)

O kam tai rupi? Jie jusu (musu) gyvenimu negyvena, todel ir vienodai rodo..
Atsakyti
Labas 4u.gif
Tylu rolleyes.gif

Norėjau pasiteirauti, ar cv būtina rašyti mokausi dieniniam ar neakivaizdiniam? Ar tiesiog užtenka, kad studijuoju IV kurse tokioj ir tokioj spacialybėj?
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 02 28, 11:28)
Labas  4u.gif
Tylu  rolleyes.gif

Norėjau pasiteirauti, ar cv būtina rašyti mokausi dieniniam ar neakivaizdiniam? Ar tiesiog užtenka, kad studijuoju IV kurse tokioj ir tokioj spacialybėj?

Nėra tokių dalykų, kuriuos būtina rašyti į cv, nebent vardą pavardę biggrin.gif Kitkas rašoma taip, kad išryškint privalumus, paslėpt trūkumus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 02 28, 11:40)
Nėra tokių dalykų, kuriuos būtina rašyti į cv, nebent vardą pavardę  biggrin.gif  Kitkas rašoma taip, kad išryškint privalumus, paslėpt trūkumus  ax.gif

Tada gal geriau neminėt, kad dieninis, nes darbdavys gali pažiūrėt ir pagalvot, kad nesuderinsiu darbo laiko su mokslais, o kad man per savaitę 1 paskaita tai niekas nepaskambins ir nepasidomės doh.gif biggrin.gif

O aš šiandien išsiunčiau CV ir pakvietė į pokalbį, aišku, ne stebuklas ten - moteriškų drabužių, kosmetikos parduotuvė, bet vistiek smagu kažkaip smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 28 vasario 2011 - 11:34
Wow, kaip greitai thumbup.gif . Šiandien išsiuntei ir jau pakvietė? Šaunu. Kokioms pareigoms?

Manajame fronte liūdna. CV dar nemačiau kur galėčiau siųsti. Laukiu atsakymų iš poros įmonių, bet iš vienos jau greičiausiai nesulauksiu nieko, o iš kitos iki savaitės vidurio apsireikšt turėtų...
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 02 28, 11:56)
Tada gal geriau neminėt, kad dieninis, nes darbdavys gali pažiūrėt ir pagalvot, kad nesuderinsiu darbo laiko su mokslais, o kad man per savaitę 1 paskaita tai niekas nepaskambins ir nepasidomės  doh.gif  biggrin.gif

Taip ax.gif
Atsakyti