Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

QUOTE(aysel @ 2011 02 25, 15:46)
Chrysocolla, tau turi gi pagaliau atsirasti kažkokių prošvaisčių, tu tiek CV siunti ir taip stengiesi  4u.gif . primink, ar tu dabar kažką dirbi (turi kokių "chaltūrų"), ar visą save atiduodi tik darbo paieškai?

Na, as issiunciu kelis cv i savaite, pagal specialybe smile.gif plius keli i visokias vadybininko vietas smile.gif Siaip dienomis koncentruojuosi i paieskas, bet dar turiu papildomos veiklos, dalyvauju dizaino konkursuose karts nuo karto, veriu papuosalus ir pan smile.gif
Atsakyti
Įdomu, kaip Fancy sekasi. Gi irgi didžioji savaitės pabaiga...
Atsakyti
Geltonazuvis, nenusimink del to atnaujinto skelbimo, gal sutartis skelbimo talpinimo ilgesnio galiojimo, ar ka... Netikiu kad vykde atranka ir nieko nerado g.gif juk CV tikrai daug daug sulaukia ir atnaujinti ta pati skelbima netikslinga.

Seminaras patiko thumbup.gif ir pasikartojau, ir naujo suzinojau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 02 25, 15:51)
Įdomu, kaip Fancy sekasi. Gi irgi didžioji savaitės pabaiga...

o taip, vakar grizau is savo lauktojo pokalbio ir supratau, jog pavargau..pavargau save pardavineti ir irodineti kodel. Del vakar dienos nesu tikra ar mane isgirdo, ar sugebejau itikinti...kazkaip nejauciu, kad taip....na bet teik jau to, jei ats bus ne, tai reiskia man ten ne vieta smile.gif vakar buvo liudna, bet sianakt sumasciau (!), jog as nieko pakeist negaliu, padariau ka galejau, o tolimesni sprendimai jau ne nuo manes priklauso.
Taigi siryt sulaukiau pakvietimo, kur sakiau jog greiciausiai pagal simpatijas renka, reiks vaziuoti, nors ir vel reiks irodinet doh.gif , bet realiai man ten patiko aplinka ir zmones, nors ir neilgai ten uztrukau. Anyway, matysim.
Is dar vienu kolkas nesulaukiau galutinio ats, tai greiciausiai kitos sav pradzioj isaiskes.

Na savaite turbut baigiasi gerai, nors ir be konkreciu atsakymu! drinks_cheers.gif Per savaitgali stengsiuos atsipalaiduot ir "nesiparint" biggrin.gif
Papildyta:
beje, kas ismano tokius dalykus, gal galetu man pagelbeti suprasti kai ka...
Koks yra zmogus, kuris neziuri i pasnekova? Arba kodel taip yra? Ar pasnekovas jam tiesiog neidomus ir jam visiskai vienodai sviecia? Ar jis pernelyg susireiksmines ("pasikeles")? schmoll.gif
Atsakyti
Aš neišmanau, bet manau, jog tai rodo nesidomėjimą pašnekovu...

Mane šiandien dviese klausinėjo, vienas vienoj pusėj sėdėjo, kitas - kitoj. Tai stengiausi kalbėdama abu žvilgsniais apšaudyt ax.gif Beje, šiandien supratau 1 svarbų dalyką, kurį įtariau, bet... Darbdaviai abejoja mano kompetencija, kadangi dirbu mikro įmonėje, kur dokumentų realiai yra nedaug. Jie galvoja, jog aš galiu nesugebėti jų paruošti, mažai patirties. Kaip manot, kaip juos įtikinti, kad kompetencijos aš turiu? Šiandien tai taip ir pasakiau, kad nors apimtys ne tokios kaip pas juos, tačiau raštvedybos taisyklės galioja visiems tos pačios. Net klausė, ar domiuosi jų pakeitimais, naujovėmis ir kokie paskutiniai yra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 02 25, 16:47)
Aš neišmanau, bet manau, jog tai rodo nesidomėjimą pašnekovu...

Mane šiandien dviese klausinėjo, vienas vienoj pusėj sėdėjo, kitas - kitoj. Tai stengiausi kalbėdama abu žvilgsniais apšaudyt ax.gif Beje, šiandien supratau 1 svarbų dalyką, kurį įtariau, bet... Darbdaviai abejoja mano kompetencija, kadangi dirbu mikro įmonėje, kur dokumentų realiai yra nedaug. Jie galvoja, jog aš galiu nesugebėti jų paruošti, mažai patirties. Kaip manot, kaip juos įtikinti, kad kompetencijos aš turiu? Šiandien tai taip ir pasakiau, kad nors apimtys ne tokios kaip pas juos, tačiau raštvedybos taisyklės galioja visiems tos pačios. Net klausė, ar domiuosi jų pakeitimais, naujovėmis ir kokie paskutiniai yra  doh.gif

mano lygiai tokia pati situacija, kartais net matau, kai atsakau i klausima kiek darbuotoju imoneje, kaip pasikeicia viskas. Kai kuriu net mimikos isduoda smile.gif Nzn, manau tiesiog reikia, kad pamatytu poteniciala...kad patiketu. kitaip nieko nebus. As, sakau, irgi su tuo vargstu, o ypac kai pretenduoju db i dideles imones, nes i maza nenoriu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 02 25, 14:38)
Tikekimes pirmadienio pokalbis atnes geru permainu! drinks_cheers.gif

Dekui 4u.gif Tau irgi sekmes antradieni!

QUOTE(aysel @ 2011 02 25, 15:46)
mamuci, aš irgi turiu nuojautą, tik nieko nesakysiu  bigsmile.gif

aš pradėsiu tik nuo antradienio, bet jau šią savaitę gavau daugybę informacijos, buvom ilgam susitikę su savininku, pirmadienį - pirmieji darbo susitikimai kitame mieste. žodžiu, aš jau visa in.
tikiuosi, darbo sutartis manęs labai nenustebins (nors mane nustebinti, turbūt, nedaug kas gali  biggrin.gif ).

Nesakyk. Kogero tai bus rimciausias pokalbis per mano beveik 3 menesiu paieskas.

Oho kaip tave itrauke naujas darbas...Faktiskai jau dirbi. Tik algos uz tas dienas negausi cool.gif O su sutartim linkiu, kad viskas butu ok! Esu berods pasakojusi kaip mane vienoj imonej isdure su DS-ja dave pasirasyt tik 3 darbo diena ir alga buvo dvigubai mazesne doh.gif

QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 02 25, 15:50)
Mamuči, liuks, sėkmės pokalbyje  thumbup.gif

Dekui! Pati irgi mazais zingsniukais matau judi i prieki thumbup.gif

QUOTE(Oliza @ 2011 02 25, 16:04)
Geltonazuvis, nenusimink del to atnaujinto skelbimo, gal sutartis skelbimo talpinimo ilgesnio galiojimo, ar ka... Netikiu kad vykde atranka ir nieko nerado  g.gif  juk CV tikrai daug daug sulaukia ir atnaujinti ta pati skelbima netikslinga.

Seminaras patiko  thumbup.gif ir pasikartojau, ir naujo suzinojau  rolleyes.gif

As neisivaizduoju kodel tie skelbimai vis "kabo". Pvz kai tik pradejau ieskotis darbo, atsirado "Kruzo" skelbimas produktu vadybininkui ir kabo iki siol.

QUOTE(fancy @ 2011 02 25, 16:36)
Koks yra zmogus, kuris neziuri i pasnekova? Arba kodel taip yra? Ar pasnekovas jam tiesiog neidomus ir jam visiskai vienodai sviecia? Ar jis pernelyg susireiksmines ("pasikeles")? schmoll.gif

Manau tiesiog bijo akiu kontakto.
Atsakyti
QUOTE(fancy @ 2011 02 25, 15:36)
o taip, vakar grizau is savo lauktojo pokalbio ir supratau, jog pavargau..pavargau save pardavineti ir irodineti kodel. Del vakar dienos nesu tikra ar mane isgirdo, ar sugebejau itikinti...kazkaip nejauciu, kad taip....na bet teik jau to, jei ats bus ne, tai reiskia man ten ne vieta  smile.gif  vakar buvo liudna, bet sianakt sumasciau (!), jog as nieko pakeist negaliu, padariau ka galejau, o tolimesni sprendimai jau ne nuo manes priklauso.

Papildyta:

labai tave suprantu, man irgi taip buvo. aš tiesiog išlaukiau savo vietos (tfutfutfu): manimi irgi ilgai netikėjo (o aš savęs ir nepardavinėjau), man tiesiog pasisekė, kad darbdaviai buvo kantrūs ir pamatė mano potencialą iškart. tie 3 susitikimai buvo jų nuoširdus bandymas ištraukti iš manęs įrodymų, patvirtinančių jų nuojautą. esu tikra, kad jų nenuvilsiu, o dar nepradėjusi dirbti matau, kad jie į mane deda dideles viltis, susijusias ne vien su tiesioginėmis pareigomis.

dėl nežiūrėjimo į akis - nebūtinai nesidomi, žmogus gali pats turėti bendravimo problemų. iš patirties - man su tokiais būdavo sunku dirbti, jie nemokėdavo pateikti užduočių, bijodavo kritikos, labai asmeniškai reaguodavo į bet kokias pastabas, bijodavo atsakomybės ir pan.

QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 02 25, 15:47)
Kaip manot, kaip juos įtikinti, kad kompetencijos aš turiu?

QUOTE(fancy @ 2011 02 25, 15:52)
mano lygiai tokia pati situacija, kartais net matau, kai atsakau i klausima kiek darbuotoju imoneje, kaip pasikeicia viskas. Kai kuriu net mimikos isduoda  smile.gif  Nzn, manau tiesiog reikia, kad pamatytu poteniciala...kad patiketu. kitaip nieko nebus. As, sakau, irgi su tuo vargstu, o ypac kai pretenduoju db i dideles imones, nes i maza nenoriu.  ax.gif

aš tokiais atvejais parduodu save "atvirkščiai" - jei matau, kad nepatiki manim, aš dar įpilu druskos: "matau, kad neapsisprendžiate, gal ir jūsų tiesa, šiaip norėjau padėti ir galvoju, kad galėjau, bet jūs turite daugiau patirties ir, tikriausiai, geriau žinote, kad man seksis prasčiau nei aš maniau".. dažnai atsakymas būna "ne ne ne, ką jūs, mes kaip tik galvojame, kad...."
kitas variantas - "matau, kad abejojate, gal galėčiau padėti tas abejones išsklaidyti, jei tik pasakytumėte, dėl ko konkrečiai manimi nepasitikite". kartais tai juos irgi nuginkluoja.
bet aš būnu iš tiesų stipri ten, kur pretenduoju... tokiu atveju ir rizikuoju mažiau. nežinau, kokia jūsų situcija.
Papildyta:
QUOTE(mamucis @ 2011 02 25, 16:26)
Faktiskai jau dirbi. Tik algos uz tas dienas negausi  cool.gif O su sutartim linkiu, kad viskas butu ok! Esu berods pasakojusi kaip mane vienoj imonej isdure su DS-ja dave pasirasyt tik 3 darbo diena ir alga buvo dvigubai mazesne  doh.gif

nebijau nei tos darbo sutarties, nei tos negautos algos smile.gif ne taip algą skaičiuoju, ir ne taip matau save toje organizacijoje. gal už tą dieną algos ir nebus, bet informacija, kurią gausiu ir mano indėlis į tos organizacijos veiklos sėkmę bus nesulyginimas su tuo, ką prarasiu. o dėl algos - net nežinau, kokia ji bus, per visą atrankos laiką algai buvo skirtos gal 2 minutės. mąstau taip - jei jie matys mano naudą įmonėje, algą gausiu tokią, kokios esu verta. jei nematys naudos - tai alga nieko nekeis, lėksiu iš ten, bandomojo pabaigos nesulaukus. o jei matys naudą, o pakankamos algos negausiu - yra du variantai: 1. eisiu ten, kur gausiu geresnę; 2. dirbsiu už tą, kurią gaunu. aš turiu savo skaičiukus ir darysiu viską, kad juos ir gaučiau bigsmile.gif žo, stengsiuosi tapti "nepakeičiama" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zibuoklexxx @ 2011 02 25, 14:37)
Sveikos. as dar rimtai neieskau darbo, nes dekrete iki rugpjucio, bet slaitau foruma is skelbimus perziuriu. Radau senai pries kelias sav skelbima kad iesko zmogaus 3-4 dirbt, galvoju nusiusiu cv, bet parasiau domina, tik jei neoficialus. ir siandien skambina...sako jei ofise neiseina del vaiko dirbt galit namuose neoficialiai, jei i susitikima negalit atvaziuot, galiu pas jus i namus atvaziuot pakalbet...kazkaip keista...bijau, kad neisdurtu...internete nieko beveik apie ta imone nerandu...nepvm moketoja
nors radau jau ju psl ir jame raso pvm moketojai  blush2.gif

Užsiregistruok (nemokamai) www.cr.lt ir gali matyti, ar yra tokia įmonė registruota, kada ir kas vadovas.
PVM kodą (jei jie turi) gali atrasti čia
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 02 25, 09:57)
O praktikas prie darbo patirties rašyti ar kur?  g.gif

Rašykit taip:
Išsilavinimas....
Praktika...kada, kur atlikote, kas vadovas, kokia tema.
Darbo patirtis.....(jei jos nėra, tai užteks ir praktikos)
ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Soul @ 2011 02 25, 18:48)
Rašykit taip:
Išsilavinimas....
Praktika...kada, kur atlikote, kas vadovas, kokia tema.
Darbo patirtis.....(jei jos nėra, tai užteks ir praktikos)
ir t.t.

Ačiū smile.gif
O tokius dalykus kaip išklausytus kursus rašot į CV kažkur?
Atsakyti
clap.gif clap.gif clap.gif sulaukiau as to skambucio, cia kur savaites pradzioje buvau. Pasirinko mane, viskas tenkina, kiek prasiau tiek ir siulo. Tikiuosi kita sav. pasirasyt viska ir tada sausiu shampe! drinks_cheers.gif
Atsakyti