mamytes paaiskinkite man kuo skiresi pilvo dieglei nuo pilvo putimo ???
pilvo diegliai (kitaip vadinama c(k)olikos
ir pilvuko putimas:
Pilvo pūtimas - dažnas kūdikių ir mažų vaikų negalavimas. Pilvą išpučia, kai maistas ir dujos sunkiau slenka žarnomis ir per lėtai pasišalina pro išangę. Dujų perteklius žarnyne sukelia daug nemalonumų bet kurio amžiaus vaikui. Dėl jų susikaupimo skauda, sumažėja apetitas, sutrinka miegas. Žindomam kūdikiui pilvą gali pūsti dėl daugelio priežasčių.
* Žįsdamas arba maitinamas iš buteliuko kūdikis prisiryja daug oro dėl blogos žindymo, maitinimo technikos (kūdikis žįsdamas krūtį kartu su speneliu neapžioja aplink jį esančio tamsaus laukelio arba yra neteisingai maitinamas iš buteliuko (buteliuko kaklelis nepilnai užpildytas pieno mišiniu, kūdikis jį traukia kartu su oru).
* Žindanti motina valgo daugiau maisto, kuris skatina dujų susidarymą ir jame esančios medžiagos pereina į pieną.
* Žindanti motina yra blogos nuotaikos, suirzusi, nepailsėjusi, žindymo metu galvoja apie situacijas, nesusijusias su žindymu, pvz., kalba telefonu ar skaito laikraštį.
* Kūdikis netoleruoja pieno cukraus (laktozės) bei įvairių cukrų, pvz., fruktozės (vaisių cukraus). Tai kūdikiams pasitaiko itin retai. Tuomet pilvo pūtimą lydi viduriavimas. Laikinai iš dalies pieno cukraus kūdikis gali netoleruoti, jam pūsti pilvuką gali po gydymo antibiotikais.
ir pilvuko putimas:
Pilvo pūtimas - dažnas kūdikių ir mažų vaikų negalavimas. Pilvą išpučia, kai maistas ir dujos sunkiau slenka žarnomis ir per lėtai pasišalina pro išangę. Dujų perteklius žarnyne sukelia daug nemalonumų bet kurio amžiaus vaikui. Dėl jų susikaupimo skauda, sumažėja apetitas, sutrinka miegas. Žindomam kūdikiui pilvą gali pūsti dėl daugelio priežasčių.
* Žįsdamas arba maitinamas iš buteliuko kūdikis prisiryja daug oro dėl blogos žindymo, maitinimo technikos (kūdikis žįsdamas krūtį kartu su speneliu neapžioja aplink jį esančio tamsaus laukelio arba yra neteisingai maitinamas iš buteliuko (buteliuko kaklelis nepilnai užpildytas pieno mišiniu, kūdikis jį traukia kartu su oru).
* Žindanti motina valgo daugiau maisto, kuris skatina dujų susidarymą ir jame esančios medžiagos pereina į pieną.
* Žindanti motina yra blogos nuotaikos, suirzusi, nepailsėjusi, žindymo metu galvoja apie situacijas, nesusijusias su žindymu, pvz., kalba telefonu ar skaito laikraštį.
* Kūdikis netoleruoja pieno cukraus (laktozės) bei įvairių cukrų, pvz., fruktozės (vaisių cukraus). Tai kūdikiams pasitaiko itin retai. Tuomet pilvo pūtimą lydi viduriavimas. Laikinai iš dalies pieno cukraus kūdikis gali netoleruoti, jam pūsti pilvuką gali po gydymo antibiotikais.
QUOTE(saulyte-x @ 2011 02 21, 20:53)
Man atrodo kad putimas ir diegliukai yra tas pats,arba kitaip pasakius du viename
QUOTE(perfa$ @ 2011 02 21, 13:45)
Man visos bobutes irodineja,kad cia kaltas tik cezario pjuvis .Pasidalinkite jei galit apie savo leliu gimimo buda.Bandysiu suvesti statistika
o siaip kiek girdziu tai beveik visi vaikai ,kurie turejo pilvo bedu ir siaip buna jautresni,irzlesni,jiems ir dantys skaudziai lenda ir nemigos kankina
o siaip kiek girdziu tai beveik visi vaikai ,kurie turejo pilvo bedu ir siaip buna jautresni,irzlesni,jiems ir dantys skaudziai lenda ir nemigos kankina
Cezaris gali lemti didesni vaiko jautruma, bet su pilvuko skausmais tai nebutinai susije. Maniskis gime naturaliai, o su pilvu kankinomes iki metu ir madaug 3 men. Iki kokiu 9 men budavo nuolatinis klykimas vosm aks ne taip. Veliau gerejo situacija
Siaip be kita ko labai blogai valge, blogai virskino maista, apie miega isvis patyliu... iki siol atsibunda nakti rekdamas. Pilva pusdavo nuo nezinia ko, o per dantuku dygima isvis tragedijos budavo. Tiesa, kai baigesi pilvuko putimai, tapo vaikas kiek kitoks, bet tos pilvo bedos aiskiai paliko psichologiniu aspektu. Tiksliau, pucia ir dabar, bet vaikui matyt tiesiog taip nebeskauda.
pilvo diegliai spazminiai skausmai,kuriuos beveik niekas nenumalsina (nezinia is kur jie atsirandair trunka iki 4 men. mazdaug,o pilveli gali pust ilgai ir nuobodziai) o putimas ir yra putimas,zinom ta jausma ir mes suaugusieji kai nezmoniskai pucia ir raizo pilva o leliukam istvert kancia
Mano dukrytė gimus CP pagalba, tačiau pilvuko diegliai baigėsi, kai suėjo 3 mėn. ir maždaug savaitė. Papučia pilvuką kartais ir dabar, bet pakelia kojytes į viršų, pasportuoja ir išsibezda.
Tuo sunkiuoju periodu, maždaug nuo 1 mėn. mums labai padėjo Colic Calm. O iki mėnesio nepadėjo niekas Nei masažai, nei šildymai, nei mankštelės.
Tuo sunkiuoju periodu, maždaug nuo 1 mėn. mums labai padėjo Colic Calm. O iki mėnesio nepadėjo niekas Nei masažai, nei šildymai, nei mankštelės.
QUOTE(Soffyyy @ 2011 02 22, 11:22)
Mano dukrytė gimus CP pagalba, tačiau pilvuko diegliai baigėsi, kai suėjo 3 mėn. ir maždaug savaitė. Papučia pilvuką kartais ir dabar, bet pakelia kojytes į viršų, pasportuoja ir išsibezda.
musu merginos gime 8 dienu skirtumu o kaip dabar mergaite-ar ramesne pasibaigus diegliams? p.s.antro leliuko ilgai turbut nesinores
QUOTE(saulyte-x @ 2011 02 22, 04:53)
tai vienas ir tas pats
QUOTE(donna bella @ 2011 02 23, 18:35)
tai vienas ir tas pats
o kodel pasireiskia visiskai skirtingai jai tas pats?
kiek zinau tai pilvo putimas -tiesiog susidare dujos zarnyne,o pilvo diegliai- skausmingi zarnyno spazmai sukelti alerginiu reakciju i maista,per greito mamos pieno tekejimo,nepakankamai susiformavusio zarnyno ir t.t.Dazniausiai diegliai-skausmingesnis ir ilgesnis procesas
na taip ir yraperfa$
mano dukros nebuvo susiformaves zarnynas iki galo tai diegliai kankino butent tuo paciu metu vakare nuo 19 iki 22 val. ilgai ir skausmingai dukra verkdavo (klykdavo),o pusdavo tai bet kuriuo paros metu.Visiskai du skirtingi dalykai,juokinga ,kad pa'GOOGLINUS viska suvienodyta klaidina ir tiek.
mano dukros nebuvo susiformaves zarnynas iki galo tai diegliai kankino butent tuo paciu metu vakare nuo 19 iki 22 val. ilgai ir skausmingai dukra verkdavo (klykdavo),o pusdavo tai bet kuriuo paros metu.Visiskai du skirtingi dalykai,juokinga ,kad pa'GOOGLINUS viska suvienodyta klaidina ir tiek.
QUOTE(Ausra1976 @ 2011 02 23, 21:49)
na taip ir yraperfa$
tikrai taip