labutis
mergaites, noriu konsultacijos kurios pernai mezge mergut dryzuotuka
uzsidejau 150 akiu, gaunas apie 59 cm, tai cia bus ilgis ar ne? o kaip paskaiciuoti su plociu
QUOTE(ingauk @ 2012 11 29, 15:11)
uzsidejau 150 akiu, gaunas apie 59 cm, tai cia bus ilgis ar ne? o kaip paskaiciuoti su plociu
Jei rusiskai suprantat http://club.osinka.ru/topic-84240
Is Osinkos
Меня тоже немного смутила форма детали. Это по описанию так получается? Или какой-то свой способ?
Я планирую вязать примерно так:
Стрелка - направление вязания.
Набрать количество петель из расчета длины юбки * 1,4
В каждом втором ряду в начале ряда - одна петля прибавляется, в конце ряда - одна петля убавляется. Получится такой "ромбик".
Меня тоже немного смутила форма детали. Это по описанию так получается? Или какой-то свой способ?
Я планирую вязать примерно так:
Стрелка - направление вязания.
Набрать количество петель из расчета длины юбки * 1,4
В каждом втором ряду в начале ряда - одна петля прибавляется, в конце ряда - одна петля убавляется. Получится такой "ромбик".
QUOTE(ingauk @ 2012 11 29, 16:11)
labutis
Čia nebus ilgis. Čia skersai tiek bus. Kaip paskaičiuot ilgį kažkuri buvo rašiusi. Gal panaudojant Pitagoro teoremą nepamenu
O plotį mezgant galėsit matuotis.
QUOTE(aiwita @ 2012 11 30, 09:07)
Čia nebus ilgis. Čia skersai tiek bus. Kaip paskaičiuot ilgį kažkuri buvo rašiusi. Gal panaudojant Pitagoro teoremą nepamenu
bet jis man koks siauras iseina, ta prasme per liemeni gerai gal, bet apacioj tai nu jau gero normalaus zingsnio tai nelabai ko gero galesiu zengti
QUOTE(ingauk @ 2012 11 30, 09:25)
bet jis man koks siauras iseina, ta prasme per liemeni gerai gal, bet apacioj tai nu jau gero normalaus zingsnio tai nelabai ko gero galesiu zengti
Dar truputį pamegzk. Aš savo pirmąjį mezgiau iš spalvotų siūlų, tai reikėjo spalvas gražiai sujungti. Gavosi gan siauras. Šiaip vaikščiot nieko, bet lipant į mašiną tai jau sunkokai. Ir ne vieną kartą apačioje siūlas yra nutrūkęs dėl per didelio įtempimo. Apačia tvarkyta jau ne kartą. Todėl antrąjį sau mezgiau iš dviejų spalvų siūlų. Tą pasidariau pakankamai platų. Nebėra tokios problemos
Ingauk, paskaitykite šioje temoje
apie sijoną
Ir aš mezgiau šį sijoną, tai ten esu parašius kiek akių dėjau
Sėkmės
apie sijoną
Sėkmės
QUOTE(aiwita @ 2012 11 30, 09:42)
Dar truputį pamegzk. Aš savo pirmąjį mezgiau iš spalvotų siūlų, tai reikėjo spalvas gražiai sujungti. Gavosi gan siauras. Šiaip vaikščiot nieko, bet lipant į mašiną tai jau sunkokai. Ir ne vieną kartą apačioje siūlas yra nutrūkęs dėl per didelio įtempimo. Apačia tvarkyta jau ne kartą. Todėl antrąjį sau mezgiau iš dviejų spalvų siūlų. Tą pasidariau pakankamai platų. Nebėra tokios problemos
bet jeigu platesni daryt tai jau sonai kabaliuoja ir kaip kapsas koks gaunas
QUOTE(Gelita @ 2012 11 30, 09:46)
Ingauk, paskaitykite šioje temoje
apie sijoną
Sėkmės
apie sijoną
Sėkmės
aciu einu ziuret
vadinas viska as taip darau bet nezinau toks vaizdas kad vistiek ne taip kaip foto ot kabliuku ieskau ar ne
QUOTE(ingauk @ 2012 11 30, 10:21)
Jei siūlai spalvoti, tai norisi, kad jie gražiai susijungtų, nes ta siūlė eina skersai. kaip sijoną besidėtum, vistiek dalis siūlės matysis ir priekyje.
Bet man tikrai labai patiko megzti iš dviejų skirtingų siūlų. Tada gali dayti tokį plotį kokio tikrai reikia. Aš jį dariau tokį, kad klubams būtų patogu. Į viršų surinkusi akis numezgiau liemenį stulpeliu. Ir niekur jokių kapšų nepasidarė.
Ingauk, savo sijoną mezgiau iš Teksrenos vilnos (juodai - pilka). Savo 165 ūgiui dėjau 155 akis, virbalai Nr. 2,5. Paskaičiavimų jokių nedariau - intuityviai dėjau. Kadangi mezgasi skersai, tai iš 155 akių mezgamos dalies ilgis buvo 46 cm. Žinoma priklauso ir nuo mezgimo laisvumo. Juosmenį primezgiau iš vienspalvių siūlų.
Nuotraukos čia
Nuotraukos čia
QUOTE(aiwita @ 2012 11 30, 10:35)
Jei siūlai spalvoti, tai norisi, kad jie gražiai susijungtų, nes ta siūlė eina skersai. kaip sijoną besidėtum, vistiek dalis siūlės matysis ir priekyje.
Bet man tikrai labai patiko megzti iš dviejų skirtingų siūlų. Tada gali dayti tokį plotį kokio tikrai reikia. Aš jį dariau tokį, kad klubams būtų patogu. Į viršų surinkusi akis numezgiau liemenį stulpeliu. Ir niekur jokių kapšų nepasidarė.
va ta vieta mane ir balamutina, nes keli cm tikrai susisiuna prieki ir vis ardau as ji todel Bet man tikrai labai patiko megzti iš dviejų skirtingų siūlų. Tada gali dayti tokį plotį kokio tikrai reikia. Aš jį dariau tokį, kad klubams būtų patogu. Į viršų surinkusi akis numezgiau liemenį stulpeliu. Ir niekur jokių kapšų nepasidarė.
QUOTE(Gelita @ 2012 11 30, 11:40)
Ingauk, savo sijoną mezgiau iš Teksrenos vilnos (juodai - pilka). Savo 165 ūgiui dėjau 155 akis, virbalai Nr. 2,5. Paskaičiavimų jokių nedariau - intuityviai dėjau. Kadangi mezgasi skersai, tai iš 155 akių mezgamos dalies ilgis buvo 46 cm. Žinoma priklauso ir nuo mezgimo laisvumo. Juosmenį primezgiau iš vienspalvių siūlų.
Nuotraukos čia
Nuotraukos čia
as taip pat is ju mezgu, tik mano bordo juoda, dejau 150 bet ilgio man uztenka, noriu kad butu auksciau keliu tai taip ir yra jis man ir megzu irgi 2,5 nr virabaliukais
aciu mergaites
QUOTE(ingauk @ 2012 11 30, 14:31)
va ta vieta mane ir balamutina, nes keli cm tikrai susisiuna prieki ir vis ardau as ji todel
O ardai dėl ko? Niekaip nesuprantu
Vistiek dalis siūlės bus priekyje. Todėl aš labai taikiau, kad spalvos sueitų.