Įkraunama...
Įkraunama...

SIJONAI

QUOTE(Elija* @ 2011 11 05, 18:16)
Sveikos  4u.gif
Nu jau grozis siu skersuotu dryzuotu  wub.gif ...Gal galite kuri aiskiai parasyti kaip pradeti ji megzti ,kada siula kitos spavos imti  g.gif ... schemute radau , bet kiek mazdaug uzmesti akiu, ir kaip ta skersuotuma padaryt ,kas kelinta eile reikia siaurinti ir damegzti is kito sono ... ?
Gal yra kokia nuorodele osinkoj ar supermamose, kur gyvai mezgate ?

Nu va lyg pagal naistes aprasyma pradedu suprast:D bet jei yra kokia nuorodele butu faina jei imestumete  blush2.gif

Man atrodo kad is melanziniu siulu grazu butu  wub.gif nereiktu spalvu kaitaliot  mirksiukas.gif

Jei siūlai margi, tai ir kaitaliot nieko nereikia. Ir schemų jokių nėra. Užsidedat apie 150 akių ir mezgat tris eiles geromis akimis ir vieną blogomis. Porinėse eilėse antrą ir trečią akį sumezgi, o gale eilės prieš paskutinę akį, vieną akį uždedi
Daugiau niekur nieko nereikia daryti. Tik megzti

Būtų faina, kad prieš užduodamos klausimą pasigilntumėt apie ką rašoma prieš tai. Paskui piktinamasi, kad neatsako niekas į klausimą verysad.gif Nors prieš tai vos ne pusė temos buvo aptarinėjama viskas iki smulkmenų
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2011 11 05, 17:58)
Jei siūlai margi, tai ir kaitaliot nieko nereikia. Ir schemų jokių nėra. Užsidedat apie 150 akių ir mezgat tris eiles geromis akimis ir vieną blogomis. Porinėse eilėse antrą ir trečią akį sumezgi, o gale eilės prieš paskutinę akį, vieną akį uždedi
Daugiau niekur nieko nereikia daryti. Tik megzti

Būtų faina, kad prieš užduodamos klausimą pasigilntumėt apie ką rašoma prieš tai. Paskui piktinamasi, kad neatsako niekas į klausimą  verysad.gif  Nors prieš tai vos ne pusė temos buvo aptarinėjama viskas iki smulkmenų

Aciu uz atsakyma ... 4u.gif juk rasiau ,kad jau pradedu suprasti pagal naistes parasymus ,bet tiesiog norejau kad kazkas dar parasytu , nes perskaicius visa tema tik viena aprasyma ir radau issamu ...dabar jus parasete dar aiskiau .Aciu jums...

Nereikia buti tokiai kategoriskai ,kad imsiu ir piktinsiuosi .... tikrai ne...ne tas zmogus esu... o jus ir nepazystate manes ,kad galetumete taip teigti....
Dar karta ACIU 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
pradėjau ir aš šį sijoną. uždėjau 125akis . nežinau ar nebus per ilgas. mezgu visas eiles geromis:6eiles viena spalva, 2eiles kita. keičiu siūlą vienoj pusėje, kuri bus ties liemeniu. nzn ar tesingau darau user posted image

Osinkoj yra tema šiam sijonui, bet ten mezga kitu būdu čia
Atsakyti
QUOTE(kipse @ 2011 11 05, 20:35)
pradėjau ir aš šį sijoną. uždėjau 125akis . nežinau ar nebus per ilgas. mezgu visas eiles geromis:6eiles viena spalva, 2eiles kita. keičiu siūlą vienoj pusėje, kuri bus ties liemeniu. nzn ar tesingau darau user posted image

Osinkoj yra tema šiam sijonui, bet ten mezga kitu būdu čia

Aciu ... 4u.gif Kaip idomiai atrodo tavo sijonukas bigsmile.gif Va del akiu skaiciaus ,taip ir nezinau kiek reiketu uzmesti, pagal ka matuoti reik... ax.gif
Atsakyti
Ligvita, labai mielas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Dykuma @ 2011 11 01, 11:45)
Dar į temą apie dryžius, kitas sijono variantas, irgi mano sąraše  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Blyn blink.gif itariu, kad jau turiu sekanti ''virusa'' doh.gif
koooks fainulka wub.gif
Atsakyti
sveikutes
jau senai audžiu minti ir aš nusimegzti ta istriža sijonuka bet visa problema man yra ta kad nežinau kiek akiu užsideti ant virbalu? tai va nakti (kaip visada geriausios idejos kyla naktim) kilo man mintis kaip paskaičiuoti norimam ilgiui kiek akiu užsideti, tai va nežinau ar aiškiai parašysiu bet bandau. reikia nusimegzti pavyzduka tuo budu kur mezgant sijono siule eitu tiesiai o ne iskipai taip pagal iskipuma bus galima paskaičiuoti kiek akiu reiks norimam sijonuko ilgiui o megzti bus galima iškart iskipai, ka manot apie mano ideja ar taip pasiteisintu ar ne?
Atsakyti
Labai paprasta apsiskaičiuot akis pagal Pitagoro teorema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(chimera @ 2011 11 07, 11:08)
Labai paprasta apsiskaičiuot akis pagal Pitagoro teorema biggrin.gif

thumbup.gif
jus teisi.
nusimezgi pavyzdeli pavz pavyzdeli yra 20akiu jis atitinka 7cm
tau reikia sijonu tai plocio 60cm

lygtis

7cm - 20akiu
60cm - x akiu

60*20=1200
1200 / 7x=171.4 akiu (galima susiapvalinti)

gal aiskiai paaiskinau
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2011 11 07, 12:29)
thumbup.gif
jus teisi.
nusimezgi pavyzdeli pavz pavyzdeli yra 20akiu jis atitinka 7cm
tau reikia sijonu tai plocio 60cm

lygtis

7cm  -  20akiu
60cm - x akiu

60*20=1200
1200 / 7x=171.4 akiu (galima susiapvalinti)

gal aiskiai paaiskinau

koki pavyzduka nusimezgus? jei tiesu tai gausis netikslu? tiksliau tiesiam reiktu taikyti pitagoro teorema o va jei istriža nusimegzti tai tada taip bet megzti reikia su stačiu kampu blush2.gif ax.gif pati esu pasimetus kažkiek ir paskendus apmastymuos noriu to sijonuko bet nenoriu "megzti atgal" tai ir galvoju kaip padaryti kad gautusi tokio ilgio kokio noriu. prieš sijonuka eilej megztinis vyrui (kadangi siulai stori tikiuosi kad ilgai neužtruks jo mezgimas šiandien tik su juo startuoju)
Atsakyti
QUOTE(Dykuma @ 2011 11 01, 11:45)

Gal kas mezgė šį grožį?  bigsmile.gif

dar ne... bet siualai jau uzsakyti thumbup.gif kai tik pareis - imsiuosi virbalu wub.gif

QUOTE(IngridaGal @ 2011 11 01, 12:29)
As pradejau, bet nezinau kada pabaigsiu, nes kai sau tai vis laiko prisesti nerandu  blush2.gif
Papildyta:

laikas jau vel prisesti - palaikysiu kompanija cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ligvita @ 2011 11 05, 18:33)

super sijonukas, as tokio labai noreciau 4u.gif
Atsakyti