Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 12, 12:39)
Bet kaip čia yra? Susituokiau su vienu – mylėjau. Mylėti nustojau. Paskui susituokiau su kitu, nes mylėjau. Vėl mylėti nustojau.

Tai kas gi ta meilė? Kaip kuriama santuoka? Negi nematoma, kad žmogus turi polinkį vaikščioti į kairę, muštis ir gerti? Na, kad žmogus gali būti neištikimas, kartai sunku numatyt, nes gi gyvenime visko būna. Bet kad ūmus ir prie šnapsiuko, tai rečiau turbūt nepastebima. Juk prieš santuoką draugaujama turbūt ne vieną mėnesį?  g.gif

O kaip tą pamatyt be patirties? Kaip atpažint, kai nesi to patyręs? Jūs jau gimėt su dabartiniu patirties bagažu? Žmonės labai dažnai pamiršta kad ir jie buvo jauni, kad klaidas darė, nes juk visko mokomasi pamažu, per skausmą, per netektis...Argi ne pati apie tai ir kalbate, kad neiškart tampama stipriu, kad neiškart supranti kokiu keliu nori/gali eiti? O meilė - ne daiktas, kurį nusipirkus pastatai ir stovi nekisdamas. Vienus žmones myli labiau, kitus - mažiau. Jums taip nebūna? Jus visus mylit besąlygiškai vienodai?
Atsakyti
ogo-go kokios diskusijos !!! galvojau atrasyti i viena - kita posta, bet nespeju vytis smile.gif

Feja grazink ankstesni avatara smile.gif man irgi didele krutine patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2011 03 12, 17:51)
ogo-go kokios diskusijos !!! galvojau atrasyti i viena - kita posta, bet nespeju vytis smile.gif

Feja grazink ankstesni avatara smile.gif man irgi didele krutine patinka  mirksiukas.gif

ai zinai, cia jau per daug druskos siam skyrelyje, tai ledu palaizysim biggrin.gif
Atsakyti
Labas visoms.
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 11, 14:16)
Žmonės ne šachmatų figūrėlės: noriu – paėmiau, nenoriu – numečiau. Net ir šachmatuose yra tam tikros taisyklės. Ir dar kokios svarbios.
Kiekvienas žmogus savo gyvenime yra susijęs su kitais žmonėmis tam tikrais tvirtais (per laiką susiklosčiusiais) saitais. Šeimoje ir bendri vaikai tarpusavio santykius lemia. Juk išsiskyrus vis tiek kažkaip bendraut reikės, o ne kiekvienas vaikas taip lengvai, kad ir nuo to alkoholiko, atsiriša (reikia mamytei kai kada gerai „padirbėti“). Be to, tas ligonis dažnai turi ir nemažai gerų savybių: kartais būna geras meistras ar tiesiog paslaugus. O ir bendras turtas ne taip jau paprastai atskiriamas (ne taip jau lengva išeiti „į gatvę“). Dažnas alkoholikas vis dėlto ir neblogai uždirba, netgi būna šeimoje ir vienintelis maitintojas. Taigi tų priežasčių nesiskirti ne taip jau mažai.
O jeigu alkoholikui tik pasakai, kad skirsies, ir jam suveikia, tai tada būtų paprasta visoms alkoholikienėms – tereikėtų tik „pagąsdinti“ ir viskas susitvarkytų.  smile.gif Bet taip nėra.
Ir dar neaišku, dėl kokių priežasčių alkoholikas bijo skyrybų.  g.gif Gal jis yra materialiai priklausomas nuo sutuoktinio, gal net gyvena jo namuose ir netektų būsto, gal visuomenės nuomonė (įvaizdis) jam labai svarbi ar dar kas? Žodžiu, tik pats alkoholikas žino, kodėl kažkas veikia kaip pagrindinis svertas (nors tai gali žinot ir negeriantis sutuoktinis).
Taigi rimtų problemų turinčios šeimos gyvenimas būna labai supainiotas. Ir viską atpainioti ne taip jau lengva paprastu žmogaus „išpjovimu“ iš savo gyvenimo.

Būtent, aš nesu šachmatų figūrėlė, todėl ir neprivalau leistis stumdoma nei pagal vyro, nei giminės, nei pagal, man mistinės, visuomenės ar dar kieno nors, tipo, taisykles.
Aš turiu teisę gyventi taip, kaip man norisi, ar bent jau to siekti- su vyru, be vyro ir jokio skirtumo alkoholikas jis ar ne. Aišku, kalbu siaurąja prasme "gyventi su alkoholiku ar ne".

Kaip esi susieta/s su alkoholizmu?

QUOTE(Forget @ 2011 03 11, 14:25)
Leber tik nesenai suprasti pradėjau  smile.gif  seniau atrodė, kad kalba vien šablonais iš kitur  smile.gif

Čia ne priekaištas, ne ąsmeniškai, tiesiog pastebėjimas bendrąja prasme. 4u.gif
Jei nesupratai, kodėl neklausei, kad suprastum?

QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 11, 17:31)
....jaučiu  nuoskaudą dėl artimųjų reakcijos. Jis verkia, žliumbia, keliais eina ir visiems jo labai gaila, o mane mielu noru sudraskytų į skutelius. Kaip aš išdrįsau, kaip aš galėjau....juk jis kenčia.  blink.gif Ir tie moralai tokie patys kaip klausimėlio - turi kryžių ir nešk kol mirsi. Mane tai žeidžia, nes mano gyvenimas yra nurašomas ir aš pati išmetama į sąvartyną, nes jei nesirūpinu "ligoniu" aš nieko verta.  unsure.gif Gal jie kažkuo ir teisūs, aš nežinau, velniop, bet kai išgirstu kažką panašaus, mane purto iš įniršio....

Aš ir jaučiau nuoskaudą, vėliau- dėjau skersą. biggrin.gif

QUOTE(Aimeja @ 2011 03 12, 13:49)
Tai gerai, tęsiant mano pasakojimą, aš pati blogiausia žmona, aš paburbu, parėkiu ant jo, gerai, aš labai bloga, aš išeinu ir tiesiog jam suteikiu laisvę, na kad jis žymiai geresnę parsivestų, susirastų, kuri  dainuodama vėmalus valytų, aš dar kartą klausiu-Ką aš blogo jam padarau jį palikdama? Tikuosi atsakymo.

Ką tu čia makaluojies. blink.gif Gavai kryžių, tai ir nešk nepypavus. lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas, mergaites 4u.gif
Grizau siandien 7 ryto, pailsejau/issimegojau po 9 valandu aerouostuose (skridau su 2 persedimais) ir is karto i SM ilindau smile.gif
O jus tiek prirasete per pusantros paros, kad kol viska perskaitysiu, apmastysiu ir atsakysiu, vel bus laikas miegoti eiti... lotuliukas.gif

QUOTE(_delete_ @ 2011 03 11, 11:20)
nu kad tu ir medeliai nelabai gal derinates.svarbiausia negalvokim kas butu jeigu butuziurekime fakta,TU ESI NES VAZIUOJAM BALIAVOTI...ir taskas

DELETE, labai noreciau, kad tu galetum sudalyvauti baliuje 4u.gif
Primink, kada tu planuoji buti LT.

QUOTE(minha @ 2011 03 11, 11:58)
giurz, as tavo postu neskaitau tik tu, kur jus abi su leber romanus varot smile.gif

Romanus? g.gif lotuliukas.gif
O man musu su LEBER debatai labiau primena klausimu-atsakymu vakarus biggrin.gif

QUOTE(Aimeja @ 2011 03 11, 15:48)
Giurza, aš neskaitau todėl, kad na tu ten suveli viską, kad sudėtinga skaityti. Prieš tave nieko neturiu. 4u.gif  Gal tas tavo rašymo stilius toks ,,sunkus'' man. Skaitau kai trumpai parašai, jau kau ,,paklodėm '' varai tai ne  schmoll.gif
Imk tau  4u.gif  biggrin.gif

Aciu uz 4u.gif , AIMEJA smile.gif
Tai kad kartais neiseina trumpai, kai atsakai i koki nors rimta LEBER klausima... Norisi isreiksti mintis kuo aiskiau ir ant kiek imanoma atviriau, o tema tai vis del to nelengva - apie save rasyti tokius dalykus, vat kartais ir stilius sunkus skaitymui iseina, nes minciu daug, o zodziu truksta... Stengsiuos "palengveti" biggrin.gif
Atsakyti
*F*E*J*A*, tu malačius. 4u.gif

Moonte 4u.gif

Nelabai, geros atgaivos dūšiai. vacation1.gif

p.s ai, dar apie Giurza, nežinau, man ji neatrodo nei visažinė, nei išsistačiusi. schmoll.gif Aišku, apie alkoholiką, kaip po apie tokį objektą, tai ji supranta daugiau, keista būtų, jei būtų kitaip.
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2011 03 12, 16:51)

Feja grazink ankstesni avatara smile.gif man irgi didele krutine patinka  mirksiukas.gif

As irgi nespeju - tik pradedu skaityti praleistus 10 puslapiu, o cia jau nauji postai atsiranda, i kuriuos irgi norisi atsakyti! lotuliukas.gif

Prisidedu prie taves: FEJA, grazink ankstesni avatara!!!

Papildyta:
QUOTE(leber @ 2011 03 12, 17:03)
p.s ai, dar apie Giurza, nežinau, man ji neatrodo nei visažinė, nei išsistačiusi.  schmoll.gif  Aišku, apie alkoholiką, kaip po apie tokį objektą, tai ji supranta daugiau, keista būtų, jei būtų kitaip.

O cia kada mane taip pavadino? g.gif
Skaiciau tik, kad as silpna, pikta, sunkus ligonis, o vat situ komplimentu neatsimenu lotuliukas.gif
Turbut, dar nedaskaiciau iki ju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 12, 13:16)
ZR, gal apie tai ir buvo uzsiminta del tavo santykiu? jei du zmones tavo gyvenime, pasizymejo distrukcija (t.y. vienas buvo mergisius ir musesi, kitas alkoholikas), tai gal tavyje yra kazkokia problema, del kurios tu trauki tokius zmones, o visu svarbiausia, pati juos issirenki?  g.gif

Gal. Aš tą mintį jau ne pirmą kartą girdžiu ir pati apie tai mąsčiau....Nors jie visiškai skirtingi: vienas buvo stipri asmenybė, kitas silpnas, vienas žinojo ko nori gyvenime, kitas - besiblaškantis, vienas ramus, kitas - lyg chaosas. Bet tai jau praeitis ir aš nebeanalizuoju. Man pastaruoju metu galvą gręžia kita mintis apie save.... g.gif Abiem atvejais šeimą išdraskiau aš pati, savo rankom. Aišku tam buvo priežasčių, bet taškus sudėliojau aš. Ir vat man kirba mintis, kad gal aš iš tų moterų, kurioms nereikia vyro šalia? Mane anksčiau ar vėliau pradeda slėgti tie santykiai lyg kokie pančiai ir man norisi iš jų išsivaduot....Nežinau...kartais man atrodo, kad mano gyvenimas lyg amžinas ieškojimas kažko....
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 12, 18:03)
*F*E*J*A*, tu malačius.  4u.gif

aciu blush2.gif

QUOTE(giurza @ 2011 03 12, 18:19)
Prisidedu prie taves: FEJA, grazink ankstesni avatara!!!

noriu paaapu, noriu paaapu, se jums DD su gipiuru lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 03 12, 14:43)
Pateisinimus matau tame, kad rasote, smurtas alkoholiku seimose ir tariamai normaliose seimose egzsituoja... Jei jus butumet isisamoninusi problema, tokiu izvagu nerasytumete. Ir tikrai tai nieko bendro neturi su supratimu. Emocijos musm maiso suprasti, nes itakoja mastyma. Svetimus zmones mes galime blaiviau ivertinti nei savus.

Suprasti ka?

Savo gyvenime maciau zmones istvirkintus meile, kaip minejau vaikai lepuneliai, vyrai mamiciukai - infantilus zmones, neturintys igudziu spresti savo problemas.

Va tame ir yra esme, kad mums kiekvienai problemos yra problemiausios, nes yra arciau kuno (be pykcio)  mirksiukas.gif Tiesiog, as nelaukiau, o sprendziau. Tas taikstymasis, laiko gaisinimas, prailgine degradacijos laika. Manau man pasiseke, laiku sureaguoti, tikrai nezinau, kas butu, jei nebutu tai paskatinantis ivykis.

Tas vidus vadinasi pareigos, atsakomybes jausmas, kuriuo galima lengvai manipuliuoti.
Papildyta:
Na turi gi buti pas zmogu kazkoks malonumas  friends.gif

Palaukit , jus norit pasakyti smurtas egzistuoja tik pijoku seimose?????? blink.gif
Ar tik girtos mamos ar teciai musa savo vaikus, ar taip terorizuoja moraliskai,kad jiems jau geriau ,kad juos mustu?
o pvz esat girdejusi kaip kunigai berniukus prievartavo, cia vienas is pvz tik.
Kitas ne toks baisus. Turiu pazystama moteri, buvusi bendradarbe, pasakojo apie savo vaikyste. Tevai inteligentai profesoriai, destantys universitet, sake niekada jai jokio svelnumo nerode, tetis niekada nera psisodines ant keliu paglostes, mama nera pagyrusi. Vis jiems buvo mazai ir mazai ka ji dare, reikejo mokintis geriausiai, visur but pirmai. To pasekoji , ji jau suaugus moteris savivertes neturi jokios, nuoskaudos like dizdiules, uzsiaugintas jau tikrai nemazas virsvoris, vyras , beja, alkoholikas, kuris guli ant lovos per dienas ziuri tv ,ji nei skirtis negali, nes nepajegia, nei gyventi kartu....(nu cia senai buvo , gal kas pasikeite dabar)

As vien saltu protu niekad nesivadovauju, vadovaujuosi intuicija plius patirtim , ismastymu ir rezultato ivertinimu mirksiukas.gif

Suprasti gyvenima, pasauli ,kitus zmones, save...

dar kart sakau , tai ka jus vadinate lepuneliais , mamyciukais ir t.t. tai ne nuo meiles zmn tokie pasidaro, blink.gif vaje, tada pasakykit kas jums yra meile, gal mes terminus ne tokius vartojam? Sugadina vaikus kaip tik meiles trukumas arba tevu, mamu isminties, ziniu trukumas, kvailas auklejimas, pvz savarankiskumo slopinimas, vaiko judrumo slopinimas, noro ismokti ir t.t. prie ko cia meile?

Suprantat, jus viska labai ziurit per savo prizme, ar tikrai manot ,kad yra vienas receptas visiems? ar galvojat, kad va visos issiskirs ir ju vyrai atsipeikes ir nustos gerti? Mano tevai issiskyre, nu tebegere tetis stabiliai kas savaitgali biggrin.gif

Nu vidaus apibrezima jus labai jau susiaurinot doh.gif atsakomybe ir pareigos , cia vel labai pritempet prie savo suvokimo, as nelabai jau jauciuosi pareiginga g.gif Bent jau mano ataskomybe ir pareigingumu vyras negali zaisti, greiciau meile jam, nes nu va myliu ir viskas ir nieko man su tuo pdaryti neina nors tu ka , nors ir jis myli, nes jei nemyletu senai nebutu salia biggrin.gif Zinot ta daina Ir kas per viens ta meili yr....

Man vidus visa mano pasauleziura, visi jausmai , emocijos, isgyvenimai , prisiminimai, pasamone galu gale, platus tas vidus taip,kad nusakyti cia tikrai nepajegsiu....
Atsakyti
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 11, 17:24)
kas tas "1*"?  g.gif as tikiu kad jus/tu ligonis, bet nemanau kad labai sunkus, dar pakankamai kontroliuojat padeti. Labai linkiu tapti "blaiviu" alkoholiku, o ne "sausu" (jei teisingai supratau, jus/tu (nzn kaip kreiptis) siuo metu negeriat). Ot suveliau  biggrin.gif

FEJA, be jokiu abejoniu kreipkis i mane "tu" lotuliukas.gif
Uz palinkejima aciu 4u.gif
Siuo metu as tikrai dar neturiu teises vadinti save blaiviu alkoholiku, bet tikuosi, kad tokia teise turesiu.
O kas liecia sunku/nesunku ligoni - ir aplamai ligoni...
Mano aplinkoje (manau, kaip ir jusu visu) yra nemazai zmoniu, gerianciu dazniau ir daugiau uz mane, bet jie save ligoniais nelaiko, nors ir visi pozymiai akivaizdus, ir labai isizeistu, jei jiems pasakyti, kad jie turi priklausomybe. Atseit vakarai ir savaitgaliai su buteliu - tai tik ju laisvalaikio praleidimo budas...
Atsakyti
Ir vel is naujo. Nejau neaisku, kad ne tiek svarbu kur vykdomas smurtas, svarbu, kad zmones kencia. Svarbu veiksmo motyvai ir pasekmes.

Jus niekada nesuprasti kito 100 proc. tik priartesite prie supratimo, juk mes patys ne visada save suprantam, ka jau kalbetiapie kita...

Paziurekite i Viena klausimeli, jis gi vertina kito motyvos vadovaujantis savo kriterijais ir jie nevisada atspindi esme. Tarkim, kad giurza kerstinga, as pikta ir t.t. As, jus, klausimelis, kiti, neisimtis.

Taip tai normalu, as ziuriu per savo prizme, bet ar atkreipet demesi,kad as vengiu tiesioginiu patarimu? O aiksinu banalias tiesas, kad zmogus nera nuosavybe.

O kas yra myliu, juk tas jausmas vien fiziologija neapsiriboja, tai jaudinimasis del zmogaus, atsakomybe, pareiga ir t.t. Nejau reikia kozna syki sarasiuka pateikti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 12 kovo 2011 - 17:00