Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 12, 11:32)
Giurza ant manęs taip pyksta, kad net vardo mano vardo negali parašyti. Mano vardas tabu.  smile.gif
Papildyta:

Ne visada į sudėtingus dalykus gali atsakyti tik taip ar ne. Gyvenimas tai ne stovėt su šautuvu. Reikia ir pamąstyt ir pabręst.Papildyta:

O kaip tapsi stiprus, jei nesistengsi atlaikyt išbandymų? Juk bėgimas nelabai yra stiprybė. Na, nebent laikinas atsitraukimas.

1. O jus pameginkite kelis kartus is eiles parasyti savo nika? Ilgas ir nepatogus. Labai gerbiu Peliaucku Jadze. bet rasydama neretai miniu tik inicialus P. J.
Kaip vertinat kito asmens poelgius ne ka maziau jus atestuoja, nes suteikiat zmogui savo kriterijus, kaip darytumet jus, ne jis.

2. Fui, kaip nemegstu zmoniu puikybes, ypac kai kalbama su zmogumi tokiam lygmenyje, tarytum tamstai bresti ir sirpti nereikia...

Na jei jau toks protingas, kokio velnio einate i besmegeniu sutve diskutuoti?

3. O mano mociute sake, kuri buvo baisiai tikinti. Kad suda apeinama ne todel, kad bijoma, o todel kad smirdi.

Kad ir Vytautas Zalgirio musio metu pradzioje atsitrauke, taip suklaidindamas priesininka, veliau sutriuskino ji.

Yra toks zodis, strategija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 12 kovo 2011 - 10:46
QUOTE(Moonte @ 2011 03 11, 18:32)
Man tenka kars nuo karto susitikti su tokiais vaikais, problema yra tame, kad augdami tokioje seimoje, neturi kitokio suvokimo apie seima, seimos vertybes. Tuomet yra labai didele tikimybe apie 70 procentu, kad tokie vaikai eis tetusio pedomis, nes kito seimos modelio pazinimo neturi.

Žinau alkoholikų šeimų, kur vaikai užauga puikiais žmonėmis. Bet ten vyrauja meilė.
Pažįstu moterį, turinčią keturis, jau suaugusius, vaikus. Jų tėvas gėrė. Žmona buvo labai veikli ir darbšti. Rado kuo domėtis gyvenime, dalyvavo įvairioje veikloje. Ji viską sugebėjo taip organizuoti, kad rado kaip užpildyti spragas, kai tėvelio „nebūdavo“. Jos vaikams nereikėdavo nurodyti darbų, jei ką namie reikėdavo dirbti. Tik pasakydavo, kokie darbai, vaikai iš karto pasiskirstydavo: aš imsiu šitą, aš šitą, o aš tą. Ir puldavo visi į darbus. Jie buvo susitelkę ir vieningi. Vaikai suaugo, ir kiek žinau, kad tas tėvelis nebegeria. Apie vaikus, kad gertų, ir kalbos nėra.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 12, 11:47)
Žinau alkoholikų šeimų, kur vaikai užauga puikiais žmonėmis. Bet ten vyrauja meilė.
Pažįstu moterį, turinčią keturis, jau suaugusius, vaikus. Jų tėvas gėrė. Žmona buvo labai veikli ir darbšti. Rado kuo domėtis gyvenime, dalyvavo įvairioje veikloje. Ji viską sugebėjo taip organizuoti, kad rado kaip užpildyti spragas, kai tėvelio „nebūdavo“. Jos vaikams nereikėdavo nurodyti darbų, jei ką namie reikėdavo dirbti. Tik pasakydavo, kokie darbai, vaikai iš karto pasiskirstydavo: aš imsiu šitą, aš šitą, o aš tą. Ir puldavo visi į darbus. Jie buvo susitelkę ir vieningi. Vaikai suaugo, ir kiek žinau, kad tas tėvelis nebegeria. Apie vaikus, kad gertų, ir kalbos nėra.

Va skaitau ir mastau, jus brangute/-uti, gal eikite padirbeti i socrupyba, ar pabukite volontieriumi. Ar matete procentine israiska, kuria paminejau 70 procentu, todel jusu minimi 30 procentu liko normos ribose ne vien todel, kad meile, o todel kad kaip ir FEJA eina dirba su savimi... O ka daryti su likusiais 70 procentu i siuklyna? Ar ne prabanga?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 12 kovo 2011 - 10:54
QUOTE(Moonte @ 2011 03 11, 18:32)
Kai alkoholikas meta gerti, ju zmonos lygiai taip pat privalo eiti pas psichoterapeuta, net yra tokia savoka, kaip alkoholiko zmona.

Neretas alkoholikas, palankęs kokį AA klubą ir išsiblaivęs, išsiskiria. Nes pamato, su kokia „žiežula“ gyvena. smile.gif
Apie tai, kad reikia nuolat stebėti ir tobulinti save, kad pats nenusiristum, mes ir kalbam.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 12, 11:54)
Neretas alkoholikas, palankęs kokį AA klubą ir išsiblaivęs, išsiskiria. Nes pamato, su kokia „žiežula“ gyvena.  smile.gif
Apie tai, kad reikia nuolat stebėti ir tobulinti save, kad pats nenusiristum, mes ir kalbam.

Jus reiskiate pretenzijas alkoholiku zmonom, bet ne alkoholikams.

As pasakyciau ir aciu dievui, kad jas palieka ramybeje, veliava jam i rankas, vadinasi, ten meiles ir nebuvo.

Is kitos puses, idomiai cia pas jus skamba, alhasa myleti reikia bet koki, o jau moteri ziezula negalima, keista... Dvigubi standartai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 12 kovo 2011 - 10:56
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 11, 18:31)

Jei taip... g.gif
Papildyta:
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 11, 19:12)
Ji tau neatsakys.

Kaip įdomu. g.gif Mes žinome, ir kokie atsakymai bus ateityje. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 11, 18:53)
Vienas klausimėli, isivaizduok kad aš paprasta moteriškė, kuri turi na 2-3 vaikus, gyvenu su alkoholiku, jis geria dieną naktį jau kokius 5 m., nedirba, neišlaiko šeimos, nemoka mokesčių, nesirūpina vaikais, aš valau jo vėmalus ir myžalus, skalbiu patalynę, darau jam valgyt, jis mane keikia, muša, žemina, moku jo baudas ir t.t.

Tai yra vienas pasakotojas. O kitas? Gal jis irgi papasakotų, kodėl jam norisi ir nuo ko pasislėpti degtinėje, atsijungti, kad nematytų ir negirdėtų kažko?

Klausantis šio skyrelio istorijų, man ir kartais atrodo, kad jei turėčiau polinkį gerti, tai nuo kai kurių žmonių persekiojimo tikrai užsikabliuočiau. Juk užsikabliuoti galima ne tik už degtinės, bet ir už žmogaus, kurio nuomonė tau nepatinka. Galima jį persekioti, išvartyti žodžius, iškreipti mintis. Netgi padaryti jas priešingomis, negu buvo pasakyta. doh.gif

Jeigu bus kalbama apie pamąstymą, pabrendimą, tai toks „užsikabliavęs“ nesupras, kad buvo sakoma apskritai, jog viskam reikia laiko, tiek klausytojui, tiek kalbančiajam, kad mintys ir atsakymai turi subręsti, kad jų reikia išlaukti.

Juk geriausi pozityvūs atsakymai yra tie, kurie kyla pačiam žmogui. O jei dar randi ir kur apie tą patį perskaityti, tada dar tvirtesnis jautiesi. Bet juk tas pozityvumas yra kilęs pačiame žmoguje. 4u.gif
Atsakyti
Kaip lengva, svetimom rankom zarijas zarstyti. Ir buti pozitiviam, koks as geras ir pozitivus... Poza vardan pozos, o kas su tais zmonemis, ju likimais nemotais...
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 11, 18:56)
Kokie "tokie"?  unsure.gif Juk anot jūsų juos reikia mylėti....va ir mylėjau (būtasis laikas).

Bet kaip čia yra? Susituokiau su vienu – mylėjau. Mylėti nustojau. Paskui susituokiau su kitu, nes mylėjau. Vėl mylėti nustojau.

Tai kas gi ta meilė? Kaip kuriama santuoka? Negi nematoma, kad žmogus turi polinkį vaikščioti į kairę, muštis ir gerti? Na, kad žmogus gali būti neištikimas, kartai sunku numatyt, nes gi gyvenime visko būna. Bet kad ūmus ir prie šnapsiuko, tai rečiau turbūt nepastebima. Juk prieš santuoką draugaujama turbūt ne vieną mėnesį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 12, 12:39)
Bet kaip čia yra? Susituokiau su vienu – mylėjau. Mylėti nustojau. Paskui susituokiau su kitu, nes mylėjau. Vėl mylėti nustojau.

Tai kas gi ta meilė? Kaip kuriama santuoka? Negi nematoma, kad žmogus turi polinkį vaikščioti į kairę, muštis ir gerti? Na, kad žmogus gali būti neištikimas, kartai sunku numatyt, nes gi gyvenime visko būna. Bet kad ūmus ir prie šnapsiuko, tai rečiau turbūt nepastebima. Juk prieš santuoką draugaujama turbūt ne vieną mėnesį?  g.gif

Elementaru, zmogaus jausmai yra kintantys, cia ne matematika i formule neirasysi. Jus galite garantuoti, kad po kokiu 10 metu jausite tapati, kad gyvenime prioritetai bus tie patys? Zmones kinta, kinta ir ju poreikiai. Santuoka gi nera tramdomieji marskiniai. Santuoka daro vertybe ne santuoka, o gyvenimo budas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 12 kovo 2011 - 11:44
QUOTE(Moonte @ 2011 03 12, 12:36)
Kaip lengva, svetimom rankom zarijas zarstyti. Ir buti pozitiviam, koks as geras ir pozitivus... Poza vardan pozos, o kas su tais zmonemis, ju likimais nemotais...

Nesuprantu, kodėl esate tokia pikta? g.gif Juk jeigu man nerūpėtų, kad kai kurios mintys gali būti kai kuriems žmonėms naudingos, čia neateičiau. Juk geriau čia išsikalbėt, paieškot sprendimų, priežasčių, išeičių, negu paskui eiti ir kautis su savo ligoniais.
Juk jeigu neįdomios mano mintys, jūs galite jas praleisti. Kam gaišti laiką jaudinantis?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2011 03 12, 12:43)
Elementaru, zmogaus jausmai yra kintantys, cia ne matematika i formule neirasysi. Jus galite garantuoti, kad po kokiu 10 metu jausite tapati, kad gyvenime prioritetai bus tie patys? Zmones kinta, kinta ir ju poreikiai. Santuoka gi nera tramdomieji marskiniai. Santuoka daro vertybe ne santuoka, o gyvenimo budas.

Nesvarsytikim, kas bus ar nebus. O apie tą gyvenimo būdą ir kalbamės.

O santuoka būtent ir yra tam tikri tramdomieji marškiniai. Bendras gyvenimas – ne kojinės, kad galėtum lengvai pakeisti.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 12, 12:50)
Nesuprantu, kodėl esate tokia pikta?  g.gif Juk jeigu man nerūpėtų, kad kai kurios mintys gali būti kai kuriems žmonėms naudingos, čia neateičiau. Juk geriau čia išsikalbėt, paieškot sprendimų, priežasčių, išeičių, negu paskui eiti ir kautis su savo ligoniais.
Juk jeigu neįdomios mano mintys, jūs galite jas praleisti. Kam gaišti laiką jaudinantis?
Papildyta:

Nesvarsytikim, kas bus ar nebus. O apie tą gyvenimo būdą ir kalbamės.

O santuoka būtent ir yra tam tikri tramdomieji marškiniai. Bendras gyvenimas – ne kojinės, kad galėtum lengvai pakeisti.

1 Jums taip patogu galvoti? As ne pikta, o tiesiog, sekdama jusu mintis sudelioku akcnetus, kurie man kelia abejones, nepritariu. Pilnai sutinku, bet ne jums gi vienam kalbeti, va ir as padedu jums, lai zmones renkasi kas jiems prie dusios.

Noretumet, jos man baisiai idomios. Velgi nesusireiksminkite taip, jog galite itakoti mano jausena. Jusu mintys siuo metu yra man kaip treniruoklis, pamiklinti smegeneles, oponuojant.

2. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tame ir esme, pries duodamas pazadus privalai mastyti, ir vertinti savo veiksmu pasekmes. Taip ir dalinant patarimus, reikia suvokti, elementarius dalykus. Kad gyvenimas nera statiskas jis yra kintantis.
Tuomet jums gili uzuojauta, kad santuoka traktuojate kaip tramdomuosius marskinius. Nes budama laisvas zmogus, laisva valia riboju savo pasirinkima, nieko netramdydama, tikiuosi ir vyras. Per prievarta zmogaus salia saves nelaikau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 12 kovo 2011 - 12:00