Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(ada21lt @ 2011 03 10, 20:41)
Dekui uz siuos zodzius, kaiptik man kazka tokio dabar reikejo isgirsti...

Va gal galima apie tai placiau  4u.gif Kantrybes as turiu nemazai, bet kai pamatau girta vyra ji man kazkur isgaruoja, nemoku nutyleti, kaip buti nuolankiai , bet nenusizeminti?

Tave paskaitinėjau jau seniai. Mačiau, kaip atėjai į šią sunkią temą. Net nustebau, kad gali ateiti toks šviesus žmogus. 4u.gif Labai tiksliai apibūdinai savo atsiradimą: tam tikras žmogus (o ir atsakymas) atsiranda, kai ateina laikas.
Nesakau, kad neįdomios kitų moterų mintys. Bet taviškės man pasirodė šviesiausios. Vakar dar sykį perskaičiau visus tavo šios temos pasisakymus. Kai kuriuos net verta nusikopijuoti. Matosi, kai tu rašai, per tave aukštesnė jėga liejasi. Tu jai leidi laisvai tekėti. Manau, kad ir tau pačiai turėtų būti įdomu vis perskaityti, ką anksčiau rašei. Tai skatina dar kartą permąstyti ir sustiprina. 4u.gif

Dėl kantrybės ir išlaukimo. Labai svarbu kreipti mintis į šviesius dalykus. Tai panašiai kaip savo kūno užsiteršusį (nešvariomis, negeromis mintimis) indą nuolat papildyti (praskiesti) švariu, tyru vandeniu.
Sakai, kad vyras geria retai. Tai ir koncentruokis į jį tokį, kai jis būna geras. Kuo dažniau apie tai galvok. Taip pergalėsi negeras mintis geromis, ir tavo sąmonėje įsispaus vaizdas, kad TAVO VYRAS GERAS. Jei kils pyktis, paanalizuok, kuri tavo fizinio kūno vieta įsitempusi. Bandyk ją atpalaiduoti, ramiai kvėpuoti.
O nuolankumui pajusti, kad jis nevirstų nusižeminimu, reikia laiko. Juk, kai netikėtai būni nuolanki, dar greičiausiai gauni ir „grąžos“, nes kitam atrodo netikėta – juk visą laiką sutikdavo tavo pasipriešinimą, o dabar esi nusileidžianti. Aišku, kitam norisi šiek tiek parodyti valdžią „tuščioje vietoje“. Ilgainiui išmoksi skirti, kada reikia būti nuolankiai, o kada „paspausti“, būti tvirtai (nors ir nuolankumas yra stiprybė). Tik reikia numatyti kelis žingsnius į priekį.
Dažniau girk savo vyrą, atkreipk dėmesį į gerąsias charakterio savybes. Tik nedaryk tai pataikaujančiai. Jisai pajus. Bet vertink ir save. Jūs abu vienas kito verti savo gerosiomis savybėmis. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2011 03 11, 15:50)
Skyrybos buvo jam saltas dusas.

Tai vis dėlto, kodėl šita jūsų, kaip sakėte, „instrukcija“ kitoms nesuveikia?
Papildyta:
QUOTE(giurza @ 2011 03 11, 02:31)
Na ir i kokia pagarba pasnekovui tu su tokiais issireiskimais pretenduoji? g.gif

Jeigu nebūtumėt nukirpusi mano minties tęsinio, tai būtų aišku, kokia iš tiesų buvo ta mintis.

Tiesa, čia aš parašiau tik paaiškinimą, juk Giurza neturės laiko manęs skaityti. smile.gif
Atsakyti

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 11, 16:29)

Dar kartą labai prašau atsakyti į klausimus kurių tiesiog "nematote":

QUOTE(Forget @ 2011 03 11, 15:25)
Galit atsakyti į klausimus trumpai konkrečiai:
1. Ar žmogus sergantis depresija yra tapatus gabytes_b patėvui?
2. Konkrečiai ar jos mama elgiasi pagal jūsų principus ir moralines normas nepalikdama ligonio?
tik be knygų citavimo ir išvedžiojimų

Atsakyti
nuejo pasaku knyguciu toliau skaityti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 11, 16:29)
Tai vis dėlto, kodėl šita jūsų, kaip sakėte, „instrukcija“ kitoms nesuveikia?

Butent, mano pasirinktas variantas labai veiksmingas.

Kai jusu, jau minejau, tvirkina, sudaro prielaidas ir toliau gerti. Kodel tvirkina, rasyti tapati is naujo, dekui, as ne Sizifas, kai jus net nematote prasmes isikaityti i tai kas jau prasyta oponento poste, todel nemanau, kad tai tikslinga.
Atsakyti
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 10, 23:07)
visas kipisas prasidejo, kai parasiau, kad dar vis tebemyliu ta alkoholika

Jūsų pozityvų nusiteikimą rodo net ir jūsų vardas. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2011 03 11, 16:47)
jus net nematote prasmes isikaityti i tai kas jau prasyta oponento poste, todel nemanau, kad tai tikslinga.

Kaip įdomu, kad aš irgi pastebėjau, jog neįsiskaitote į mano mintis, o perskaitote savaip (loginius kirčius kitur susidėdama), dar kai ką pridedate nuo savęs, ir man... oponuojate (su sava nuomone diskutodama, lyg tai būtų manoji). smile.gif
Papildyta:
QUOTE(gabyte_g @ 2011 03 11, 00:52)
mano mamos vyras, mano patevis, alkoholikas. Ji labai stipri, jo nepalieka, net minciu tokiu neturi. iki siol - ji prarado santykius su savo mama, nes toji negalejo pakesti girto diedo kabinejimosi, nepagarbos ir aiskinimo jai, daug vyresniai moteriai; ji prarado santykius su savo dukra, nes tas alkoholikas ja, paaugle, prievartaudavo; ji prarado santykius su savo draugemis, ne jos reikalavo nors minimalios pagarbos sau  - neklausyti girto diedo sapaliojimu apie ju uzpakaliu forma ir panasiai, o kazkur iseti kartu su jomis mano motina bijo del savo alkoholiko nesveiko pavydo priepuoliu.

O kaip ji reagavo į savo dukros prievartavimą?

Panašu, kad čia atitiko kirvis kotą. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 11, 16:59)
Kaip įdomu, kad aš irgi pastebėjau, jog neįsiskaitote į mano mintis, o perskaitote savaip (loginius kirčius kitur susidėdama), dar kai ką pridedate nuo savęs, ir man... oponuojate (su sava nuomone diskutodama, lyg tai būtų manoji).  smile.gif

Tuomet atsakykite konkreciai, be "vandnes pilstymo" i klausimus. Virtualus pasaulis, mes akcentuojame tai ka sugebam, as tik zmogus. Isgrininkite savo minti, lakoniskai, kad kuo maziau vietos butu interpretacijai. Ne viena as jusu to prasau.

Is esmes, vel nebuvo atsakymo, o bandymas permesti man atsakomybe, kai i klausima jusu buvo atsakyta net du kartus, konkreciai.
Papildyta:
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 11, 16:59)
O kaip ji reagavo į savo dukros prievartavimą?

Panašu, kad čia atitiko kirvis kotą.  g.gif

Apie ka cia jus?
Ar nauja prievartos auka, kuria pagimdo tvirkinimas neva meile?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 kovo 2011 - 16:09
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 10, 15:12)
Pirmasis nebuvo alkoholikas, jis mėgo mergas ir muštis.  unsure.gif

O kodėl tokie žmonės pritraukiami? mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2011 03 11, 17:07)
Virtualus pasaulis, mes akcentuojame tai ka sugebam, as tik zmogus.

Aš irgi.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 11, 01:22)
1. Mergaičiai, tik nesublūdykit. protest.gif

2. ....geria, BET TAI NEREIŠKIA, JOG NETURI ATSAKYTI UŽ SAVO VEIKSMUS AR ELGESĮ.  schmoll.gif 

pritariu 4u.gif

QUOTE(gabyte_g @ 2011 03 11, 01:52)
.... nes tas alkoholikas ja, paaugle, prievartaudavo...

kaip baisu unsure.gif kaip jums pavyko susitvarkyti? unsure.gif

QUOTE(giurza @ 2011 03 11, 02:59)
...Ir kodel niekas, isskyrus 1*? iki siol nepastebejo ir nesuprato, kad as sunkus ligonis?

kas tas "1*"? g.gif as tikiu kad jus/tu ligonis, bet nemanau kad labai sunkus, dar pakankamai kontroliuojat padeti. Labai linkiu tapti "blaiviu" alkoholiku, o ne "sausu" (jei teisingai supratau, jus/tu (nzn kaip kreiptis) siuo metu negeriat). Ot suveliau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 11, 17:23)

Tai reikia suprasti, kad lakonisko atsakymo nebus? Tik "vandens kibirai"?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 03 11, 17:24)
Tai reikia suprasti, kad lakonisko atsakymo nebus? Tik "vandens kibirai"?

Jeigu jūs taip mano mintis perskaitote, tai tik tai turbūt ir matysite – tik „kibirus“. Ir ką aš galiu padaryti? g.gif

Jūs galite ieškoti sau rūpimų atsakymų kitur. Nesu aš čia, kad atverčiau čia esančius į kažkokį „savo“ tikėjimą. Tiesiog sakau mintis, kaip man atrodo, kaip būtų geriau dažnu atveju, o jei netinka, labiau kreipiate dėmesį į tų, kurie jums svarbesni.

Kiek žinau, užsikabliavimas negerai tiek alkoholikui, tiek su juo gyvenančiam.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 11, 17:38)

Ar jūs mane ignoruojate ar aš net neverta jūsų skaitymo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 11, 17:38)
Jeigu jūs taip mano mintis perskaitote, tai tik tai turbūt ir matysite – tik „kibirus“. Ir ką aš galiu padaryti?  g.gif

Jūs galite ieškoti sau rūpimų atsakymų kitur. Nesu aš čia, kad atverčiau čia esančius į kažkokį „savo“ tikėjimą. Tiesiog sakau mintis, kaip man atrodo, kaip būtų geriau dažnu atveju, o jei netinka, labiau kreipiate dėmesį į tų, kurie jums svarbesni.

Kiek žinau, užsikabliavimas negerai tiek alkoholikui, tiek su juo gyvenančiam.

Man jusu cia misija netrukdo, tik prasau atsakyti i jums pateiktus klausimus. Kurie kilo skaitant jusu mintis. O kodel as privalau ieskoti atsakymo kitur, kai jus, zmogus sukeles juos esate cia...
Nejau tai labai sunkiai suvokiamas prasymas, ar neispildomas, kad nera sistemos jusu mintyse, vien apeliavimas i jausenas.

Siaip, manau, is pagarbos oponentui tai jums reikia savo mintis gryninti, o ne oponentui, nes ne jis jas desto. Manau, tai logiska.

O ar kas kalba apie uzsikalbliavima mirksiukas.gif

1. Man idomu, kodel jusu manymu yra normalu meile tvirkinti zmogu?
Net skaitant Biblija matosi, dievas auklejo savo vaikus, su meile, bet dare skaudziai, tam, kad priversui zmogu susimastyti, net savo sunu paaukojo, kad zmones susimastytu... O cia dabar, visus agituojate sokineti aplink pijokeli.

2. Kodel jums yra normalu kai alkoholikui yra aukojami kiti seimos nariai-vaikai, kurie neturi kito pasirinkimo, nes yra priklausomi nuo tevu?

Na dar be mano yra ir Forget klausimai ax.gif
Atsakyti