Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(nelabai @ 2011 03 10, 15:14)
As nemanau, kad alkoholikas negali savo gerimo kontroliuoti mirksiukas.gif. Taip, alkoholizmas yra priklausomybe, bet ja galima valdyti pacio alkoholiko valios pastangomis. O jei alkoholikas nededa pastangu (kad ir kiek daug ju reiketu), kad savo gerimu, taip pat ir is to isplaukianciu elgesiu, nekankintu savo artimuju, tai tuomet lieka artimiesiems spresti ar jie nori kenteti jo gerima ir viso to pasekmes.

Zinai, NELABAI, kaip nebutu gaila, bet tu ziauriai neteisi - nei vienas alkoholikas savo gerimo nuolat kontroliuoti negali. Laikinai - taip: diena, dvi, savaite, menuo, metai... Bet kas is to...
Ir valios pastangos nepades, jos tik apsunkina ligos eiga, is savo patirties zinau - nes esu tikrai stiprus zmogus, na ir kas? Priklausomybe stipresne...
Apibendrinant: nebandyk padeti savo vyrui-alkoholikui, galvok tik apie save ir vaikus .
Papildyta:
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 10, 15:21)
Giurza privalo į tą tarpą įeit, juk baliavot pas ją važiuosim.  lotuliukas.gif

O jei ne busimas balius, tai ir mane isisustumete medeliu sodinti? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 11, 04:55)

O jei ne busimas balius, tai ir mane isisustumete medeliu sodinti? g.gif  biggrin.gif

nu kad tu ir medeliai nelabai gal derinates.svarbiausia negalvokim kas butu jeigu butuziurekime fakta,TU ESI NES VAZIUOJAM BALIAVOTI...ir taskas
Atsakyti
giurz, as tavo postu neskaitau tik tu, kur jus abi su leber romanus varot smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
Net nežinau, kodėl čia rašau, gal tiesiog noriu išsilieti...
Mano tėtė tikras parazitas, nors mama neleidžia man taip sakyti ir nuolatos aiškina, kad jis geras. Mano mama gera, o jis... na taip, jis geras žmogus, bet tik tada, kai nėra nei trupučio išgėręs. Deja, tokį aš jį mačiau gal tik prieš tris savaites...
Išgerdavo jis ir ankščiau, bet dažniausiai tik savaitgaliais, paskui prasidėjo keturių dienų gėrimo virtinės, o dabar man jau net darosi keista, kai pamatau jį blaivų. Taip man norisi jį pakratyti, rodos, taip ant jo pikta, bet ką aš, varge, padarysiu..? Pykau ir rėkiau, todėl dabar jis ant manęs supykęs, nekalba, ignoruoja ir mamą, nors ji stengiasi su juo kuo švelniau... Turim problemų su pinigais, vos susimokame mokesčius, mama stengiasi jo gražiai paprašyti, kad eitų dirbti (jam yra siūlomas darbas), bet jis tada ant jos baisiausiai supyksta. Nieko nebenoriu...
Atsakyti
Labos 4u.gif ,

QUOTE(minha @ 2011 03 10, 22:57)
vat kodel nelabai, stengiasi, dirba, skaiciuoja, deliojasi +- ir as labai jai gero linkedama tikiuosi, kad jai TAS rytojus isaustu labai greit smile.gif

biggrin.gif 4u.gif
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 10, 23:07)

2. o man nelinki?  biggrin.gif as irgi skaiciuoju +ir -  tongue.gif

As linkiu 4u.gif
QUOTE(gabyte_g @ 2011 03 11, 00:52)

Klausimeli, paaiskinkit, man,  durnai, paauglysteje traumuotai bobai unsure.gif kuri blogybe yra blogesne - palikti savo alkoholika, ar juo rupintis ir leisti jam prievartauti savo dukra g.gif Jis juk ligonis, jam galima g.gif

as net bijau isivaizduoti ta siauba, kuri tau teko ir tenka patirti verysad.gif . Laikykis console.gif

QUOTE(giurza @ 2011 03 11, 03:55)
Zinai, NELABAI, kaip nebutu gaila, bet tu ziauriai neteisi - nei vienas alkoholikas savo gerimo nuolat kontroliuoti negali. Laikinai - taip: diena, dvi, savaite, menuo, metai... Bet kas is to...

Gali.
QUOTE(tomka @ 2011 03 11, 12:10)
Sveiki,
Net nežinau, kodėl čia rašau, gal tiesiog noriu išsilieti...

4u.gif
Atsakyti

nesupratau ir nesuprasiu tokiu motinu mad.gif
Atsakyti

Pritarsiu Moontei, kuo didžiausia pagarba tau 4u.gif Tikiu, kad uždarei šitą ratą ir tavo šeimoje taip nebus, šaunuolė 4u.gif

QUOTE(Moonte @ 2011 03 11, 01:18)

Tai kaip atsakymai i klausimus, pagrindziant jusu tiesomis?
Kolkas tik skaitau jusu deklaracijas.

Moonte į nepatogius klausimus jos neatsakinėja. Tik prideda dar vieną deklaraciją ar eilutę iš knygos apie meilę žmonėms mirksiukas.gif

QUOTE(minha @ 2011 03 11, 12:33)
nesupratau ir nesuprasiu tokiu motinu mad.gif

Taigi mylėjo savo vyrą palaikė bigsmile.gif Neapleido vargšo ligonio. Tpfu......

Šveisulėliai, atsakykit į merginos postą, ar mama buvo teisi nepalikdama "dvasios ligonio"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 11, 00:22)
Kodėl reikėtų gyventi su žmogumi, kuris gal elgiasi bjauriai, o gal ir nesielgia, bet tiesiog nebenori su tuo žmogumi būti? Kiekvienas turi teisę rinktis su kuo jam gyventi, taip, kaip kiekvienam patogiau. 

Žmonės ne šachmatų figūrėlės: noriu – paėmiau, nenoriu – numečiau. Net ir šachmatuose yra tam tikros taisyklės. Ir dar kokios svarbios.
Kiekvienas žmogus savo gyvenime yra susijęs su kitais žmonėmis tam tikrais tvirtais (per laiką susiklosčiusiais) saitais. Šeimoje ir bendri vaikai tarpusavio santykius lemia. Juk išsiskyrus vis tiek kažkaip bendraut reikės, o ne kiekvienas vaikas taip lengvai, kad ir nuo to alkoholiko, atsiriša (reikia mamytei kai kada gerai „padirbėti“). Be to, tas ligonis dažnai turi ir nemažai gerų savybių: kartais būna geras meistras ar tiesiog paslaugus. O ir bendras turtas ne taip jau paprastai atskiriamas (ne taip jau lengva išeiti „į gatvę“). Dažnas alkoholikas vis dėlto ir neblogai uždirba, netgi būna šeimoje ir vienintelis maitintojas. Taigi tų priežasčių nesiskirti ne taip jau mažai.
O jeigu alkoholikui tik pasakai, kad skirsies, ir jam suveikia, tai tada būtų paprasta visoms alkoholikienėms – tereikėtų tik „pagąsdinti“ ir viskas susitvarkytų. smile.gif Bet taip nėra.
Ir dar neaišku, dėl kokių priežasčių alkoholikas bijo skyrybų. g.gif Gal jis yra materialiai priklausomas nuo sutuoktinio, gal net gyvena jo namuose ir netektų būsto, gal visuomenės nuomonė (įvaizdis) jam labai svarbi ar dar kas? Žodžiu, tik pats alkoholikas žino, kodėl kažkas veikia kaip pagrindinis svertas (nors tai gali žinot ir negeriantis sutuoktinis).
Taigi rimtų problemų turinčios šeimos gyvenimas būna labai supainiotas. Ir viską atpainioti ne taip jau lengva paprastu žmogaus „išpjovimu“ iš savo gyvenimo.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 11, 15:16)
Žmonės ne šachmatų figūrėlės: noriu – paėmiau, nenoriu – numečiau. Net ir šachmatuose yra tam tikros taisyklės. Ir dar kokios svarbios.
Kiekvienas žmogus savo gyvenime yra susijęs su kitais žmonėmis tam tikrais tvirtais (per laiką susiklosčiusiais) saitais. Šeimoje ir bendri vaikai tarpusavio santykius lemia. Juk išsiskyrus vis tiek kažkaip bendraut reikės, o ne kiekvienas vaikas taip lengvai, kad ir nuo to alkoholiko, atsiriša (reikia mamytei kai kada gerai „padirbėti“). Be to, tas ligonis dažnai turi ir nemažai gerų savybių: kartais būna geras meistras ar tiesiog paslaugus. O ir bendras turtas ne taip jau paprastai atskiriamas (ne taip jau lengva išeiti „į gatvę“). Dažnas alkoholikas vis dėlto ir neblogai uždirba, netgi būna šeimoje ir vienintelis maitintojas. Taigi tų priežasčių nesiskirti ne taip jau mažai.
O jeigu alkoholikui tik pasakai, kad skirsies, ir jam suveikia, tai tada būtų paprasta visoms alkoholikienėms – tereikėtų tik „pagąsdinti“ ir viskas susitvarkytų.   smile.gif Bet taip nėra.
Ir dar neaišku, dėl kokių priežasčių alkoholikas bijo skyrybų.  g.gif Gal jis yra materialiai priklausomas nuo sutuoktinio, gal net gyvena jo namuose ir netektų būsto, gal visuomenės nuomonė (įvaizdis) jam labai svarbi ar dar kas? Žodžiu, tik pats alkoholikas žino, kodėl kažkas veikia kaip pagrindinis svertas (nors tai gali žinot ir negeriantis sutuoktinis).
Taigi rimtų problemų turinčios šeimos gyvenimas būna labai supainiotas. Ir viską atpainioti ne taip jau lengva paprastu žmogaus „išpjovimu“ iš savo gyvenimo.

Ir vėl beletristika, teorija kas būtų jei būtų. Galit atsakyti į klausimus trumpai konkrečiai:
1. Ar žmogus sergantis depresija yra tapatus gabytes_b patėvui?
2. Konkrečiai ar jos mama elgiasi pagal jūsų principus ir moralines normas nepalikdama ligonio?
tik be knygų citavimo ir išvedžiojimų

o šiaip skaitau jus jau senai, ir kartais pasisakau. Ypač apie depresiją biggrin.gif labai pationka ssima paskutiniu metu mirksiukas.gif kažkokia linksmesnė, juokinga (garąja prasme) nors nieko nepakeitė.
Proksi, tikrai nepuola niekas tavęs, nors ir griežtesnį žodį pasako, juk ne iš blogos valios smile.gif
Leber tik nesenai suprasti pradėjau smile.gif seniau atrodė, kad kalba vien šablonais iš kitur smile.gif
Delete 4u.gif
Visų nesuminėsiu, bet toks vaizdas, kad senai pažįstu smile.gif
Kas atvijo į temą esu sakius labai senai. Buvo kalbos apie depresijas, tuo metu iš to vadavausi, paskui pripratau skaityt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 11 kovo 2011 - 14:35
QUOTE(Moonte @ 2011 03 10, 16:34)
O dabar karsinu moteryte, kuri serga alzheimeriu. Nieko bendro nera. Cia tik jums hipotetiniai klausimai, teiginiai, izvalgos, kuriais patogus manipuliuoti. Man gi gyvenimas.

Man ne hipotetiniai. Irgi mano gyvenimas. O alzheimerininkus paėmiau tik kaip pavyzdį. Turėjau omeny sunkią (agresyviąją) psichikos ligų formą (su tokia ne vienerius metus teko susidurti). Juk ir su alhoholikais, kurie serga lengvesne forma (išgėrę nugriūva miegoti, o ne šoka su peiliu) irgi lengviau išgyvenama.
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2011 03 10, 15:30)
Akivaizdu, kad nesuvokiate ir neteko susidurti su dvasios liga, jei liežuvis apsiverčia taip sakyti.
Siūlau eit į vėžininkių temą ir paporint kaip jos tapačios su alkohilikais.

O jūs vėžininkus priskiriat psichikos ligoniams?
Atsakyti

QUOTE(giurza @ 2011 03 11, 01:59)
Visu mano postu neskaitai? g.gif
O kaip tada pastebejai, kad as tave ne to vardu pavadinau? biggrin.gif

Jei perskaitei si posta, buk gera, atsakyk: del ko tu mano postu neskaitai?
Ar as tau kaip asmenybe nepatinku (aisku, turiu omeny, kaip virtuali asmenybe smile.gif ), ar as rasau nuobuodziai ir neidomiai?

Giurza, aš neskaitau todėl, kad na tu ten suveli viską, kad sudėtinga skaityti. Prieš tave nieko neturiu. 4u.gif Gal tas tavo rašymo stilius toks ,,sunkus'' man. Skaitau kai trumpai parašai, jau kau ,,paklodėm '' varai tai ne schmoll.gif
Imk tau 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 11, 15:37)
Man ne hipotetiniai. Irgi mano gyvenimas. O alzheimerininkus paėmiau tik kaip pavyzdį. Turėjau omeny sunkią (agresyviąją) psichikos ligų formą (su tokia ne vienerius metus teko susidurti). Juk ir su alhoholikais, kurie serga lengvesne forma (išgėrę nugriūva miegoti, o ne šoka su peiliu) irgi lengviau išgyvenama.

Na jei buvote susidures tai zinote, kad alzheimeri tik gali vaistu pagalba pristabdyti, bet niekas, nei slaugantysis nei pats ligonis sio proceso visiskai nesustabdys, sis mechanizmas kaip ir pasileides.

Kai alkoholizmas, priesingai. Mano vyras sugebejo mesti gerti, kaip minejau, vien todel, kad emiausi grieztu priemoniu. Skyrybos buvo jam saltas dusas. Tas mano lakstymas, meile, supratingumas buvo nevertinama, nes tai buvo savaime suprantami dalykai, kaip duona kasdienine, ar diena kuri ateina po nakties. Jis puikiai mokejo manipuliuoti mano kaltes, pareigos jausmais. Va praradimas, spiris i uzpakali, priverte, kitaip sakant tapo katalizatoriumi pagreitinanti ir pagerinanti mastyma.

Nemaciau nei vieno alkoholiko, kuris mete gerti vadovaujantis jusu "instrukcija", bet maciau aibes, kurie nusigere ir puole i dugna ir mire pavarteje. Spiris i subine, velgi nera tapatus moraliniam, ar fiziniam smurtui, tiesiog zmogus privalo zinoti savo ribas. Net ir Dievas, kuris moko mus visus myleti, mus pateike dekaloga, kad turetumeme kuo vadovautis. Negalima geri ir blogi sunyveliuoti i viena visuma. Net tevai aukleja savo vaikus, nuolankiai netoleruoja vaiku sunybiu, o tie kurie toleruoja, nenurodo vaikams ribu, kriteriju, isiaugina is ju lepunelius istvirkinus meile.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 kovo 2011 - 14:56