Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(giurza @ 2011 03 11, 01:36)

Nera uz ka dekoti, PROKSI, as gi tik savo nuomone issakiau...
Jei atvirai, man tavo situacija irgi nepatinka, bet kokia teise as turiu tau patarineti ir, tuo labiau, tave smerkti - tavo gyvenimas yra tavo gyvenimas, tik tu ji sprendi ir tik tu uz ji atsakai...
Tiesa pasakius, nesuprantu vieno - kodel musu teisuoles mano, kad taip jau lengva nustoti myleti zmogu, kuri neverta myleti?

visada lengviau patarti, nei paciam buti toj situacijoje... niekada vienas zmogus, neilis i kito zmogaus dusia ir nesupras kas ir kaip yra... bet manau tam musu tema ir yra - kertele sielai, kad ne tik spirtume i uzpakali, bet ir palaikytume, uzjaustume nors ir 10 metu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 14:25)
Taip, tai sunku, bet neatstumsi gi artimo žmogaus, jei susirgo. Stiprini save ir padedi tam ligoniui ištverti ligą.

mano mamos vyras, mano patevis, alkoholikas. Ji labai stipri, jo nepalieka, net minciu tokiu neturi. iki siol - ji prarado santykius su savo mama, nes toji negalejo pakesti girto diedo kabinejimosi, nepagarbos ir aiskinimo jai, daug vyresniai moteriai; ji prarado santykius su savo dukra, nes tas alkoholikas ja, paaugle, prievartaudavo; ji prarado santykius su savo draugemis, ne jos reikalavo nors minimalios pagarbos sau - neklausyti girto diedo sapaliojimu apie ju uzpakaliu forma ir panasiai, o kazkur iseti kartu su jomis mano motina bijo del savo alkoholiko nesveiko pavydo priepuoliu.
Na... ka as zinau...
Klausimeli, paaiskinkit, man, durnai, paauglysteje traumuotai bobai unsure.gif kuri blogybe yra blogesne - palikti savo alkoholika, ar juo rupintis ir leisti jam prievartauti savo dukra g.gif Jis juk ligonis, jam galima g.gif
Atsakyti
I paskutine diskusija, tai manau, zmones visas ligas, problemas patys susikuria del nebutinai is kart suvokiamu tikslu , nepriklausomai ar tai sunki liga ar lengva ar tai polinkis trucinti save alkoholiu ar virusais smile.gif viskas tik irankiaizmogaus rankose. Tai ta prasme, manau, galima lyginti ir isgerinejimus su kitomis ligomis...
Bet visi turim laisva valia , kaip ir viska savy ,kad savas problemas ir iveitume ir turime prisiimti atsakomybe uz savo gyvenima...
O salimais zmones taip pat turi kazkokia atsakomybes dali ,jei jau atsidure ten...

Dar apie meile. Lengva myleti gerus , grazius zmones, pameginkit myleti priesus 4u.gif va cia ir yra besalygiska meile...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 10 kovo 2011 - 23:55
QUOTE(gabyte_g @ 2011 03 10, 23:52)
Klausimeli, paaiskinkit, man,  durnai, paauglysteje traumuotai bobai unsure.gif kuri blogybe yra blogesne - palikti savo alkoholika, ar juo rupintis ir leisti jam prievartauti savo dukra g.gif Jis juk ligonis, jam galima g.gif

Tu labai stipri, dvasiškai. Pagarba. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 11, 00:52)
I paskutine diskusija, tai manau, zmones visas ligas, problemas patys susikuria del nebutinai is kart suvokiamu tikslu , nepriklausomai ar tai sunki liga ar lengva ar tai polinkis trucinti save alkoholiu ar virusais smile.gif viskas tik irankiaizmogaus rankose. Tai ta prasme, manau, galima lyginti ir isgerinejimus su kitomis ligomis...
Bet visi turim laisva valia , kaip ir viska savy ,kad savas problemas ir iveitume ir turime prisiimti atsakomybe uz savo gyvenima...O salimais zmones taip pat turi kazkokia atsakomybes dali ,jei jau atsidure ten...

Dar apie meile. Lengva myleti gerus , grazius zmones, pameginkit myleti priesus  4u.gif va cia ir yra besalygiska meile...

Kaip supratau, jus atstovaujate klausimelio puse, tuomet leiskite paklausti. Kaip neadekvaciai vertinantis aplinka zmogus gali ivertinti? Ko vertas jo vertinimas? Kokia prasme jo vertinime?

Bet krikscionybe moko myleti artima savo, kaip pati save... Ar moteris aukojanti savo gyvenima alkoholikui myli save? Kodel alkoholikui yra aukojami vaikai, kurie ne ka maziau privalo buti mylimi? Ar nemanot, kad buti mylinica kitu saskaita yra nelabai dorovinga?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 kovo 2011 - 00:04
QUOTE(leber @ 2011 03 11, 00:22)
Nu kaip, vat valgo žmonės riešutus, vieniems nieko, o kitiems- alergija. Aiškinti, kad nereikia valgyti riešutų, nes gali susirgti alergija jiems, mano galva- utopija, vis tiek ragaus, valgys, aišku, tie, kas taps alergiški, tai jau nebegalės jų kramsnoti, turės žiūrėti ar nededa ko į burną, kas sudėtyje turi riešutų, kitaip gali priepolis, ar net kaput atsitikti. Tai va, išrovus visus riešutmedžius, juos visai išnaikinus, būtų ramu- nėra riešutų, nėra ir jiems alergiškų. Gėris.  wub.gif

p.s. būk gera, nebevadink manęs daugiskaita, ką.  smile.gif

Nu apie alergijas gal per mazai domejaisi, ne pats produktas zmogu susargdina, bat del to kad jau yra kazkokie sutrikimai viduj organizmas nesugeba isisavinti kai kuriu medziagu. O siaip alergizuoti gali bet kas ...Dar ,tiesa, negirdejau alergijos snapsui biggrin.gif O del riesutu ,tai labiausiai alergizuoja zemes riesutais ir butent is tam tikru rajonu kur jie uzsikrecia tam tikrais grybeliais.O siaip alergisi zmones zino kam alergiski ir tu produktu vengia per daug itikineti tikrai nereikia....
Jei tuo pvz norejai kazka palyginti , tai reiktu kazkokio tinkamesnio mirksiukas.gif

p.s.
atsiprasau del jus , jei stringa. neesu nei labai mandagi ar kulturinga, bet kazkaip man labai sunku vyresniam arba nepazystamam sakyti tu...kazkaip net angliskai kai sakau you turiu omeny jus smile.gif 4u.gif taisysiuos
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2011 03 11, 01:03)
Kaip supratau, jus atstovaujate klausimelio puse, tuomet leiskite paklausti. Kaip neadekvaciai vertinantis aplinka zmogus gali ivertinti? Ko vertas jo vertinimas? Kokia prasme jo vertinime?

Bet krikscionybe moko myleti artima savo, kaip pati save... Ar moteris aukojanti savo gyvenima alkoholikui myli save? Kodel alkoholikui yra aukojami vaikai, kurie ne ka maziau privalo buti mylimi? Ar nemanot, kad buti mylinica kitu saskaita yra nelabai dorovinga?

nu neatstovauju jokim pusems unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 11, 00:06)
Nu apie alergijas gal per mazai domejaisi, ne pats produktas zmogu susargdina, bat del to kad jau yra kazkokie sutrikimai viduj organizmas nesugeba isisavinti kai kuriu medziagu. O siaip alergizuoti gali bet kas ...Dar ,tiesa, negirdejau alergijos snapsui  biggrin.gif O del riesutu ,tai labiausiai alergizuoja zemes riesutais ir butent is tam tikru rajonu kur jie uzsikrecia tam tikrais grybeliais.O siaip alergisi zmones zino kam alergiski ir tu produktu vengia per daug itikineti tikrai nereikia....
Jei tuo pvz norejai kazka palyginti , tai reiktu kazkokio tinkamesnio mirksiukas.gif 

p.s.
atsiprasau del jus , jei stringa. neesu nei labai mandagi ar kulturinga, bet kazkaip man labai sunku vyresniam arba nepazystamam sakyti tu...kazkaip net angliskai kai sakau you  turiu omeny jus smile.gif 4u.gif taisysiuos

Nea, tik norėjau apie ką nors kitą pabendrauti.

Nu ir gerai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 10, 13:05)
Jep, aš nuolat vyrą provokuodavau, aišku, nesąmoningai, o dėl to, jog nesivaldžiau. Pamatydavau išgėrusį ir psio, jokios savikontrolės. Į jokius pasakymus tipo "palik mane ramybėje, atstok, patylėk, leisk pabūti vienam..." aš nereaguodavau. Mano laimė, jog maniškį nėra taip paprasta išerzint ar įsiutint,o pakilusi ranka nusileisdavo šalia.

Kaip viskas pazystama ir isgyventa...
Tik ta: "palik mane ramybėje, atstok, patylėk, leisk pabūti vienam..." nuolat kartuoju as, o vyras vis vien nori su manim bendrauti!...
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 11, 01:06)
nu neatstovauju jokim pusems  unsure.gif

Na kaip tai sviesulelis ir t.t. O ir pozicijos diskusijoje panasios.

Tai kaip atsakymai i klausimus, pagrindziant jusu tiesomis?
Kolkas tik skaitau jusu deklaracijas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 kovo 2011 - 00:25
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 10, 13:13)
Ir aš  blush2.gif ir dar giurzos  blush2.gif

Visu mano postu neskaitai? g.gif
O kaip tada pastebejai, kad as tave ne to vardu pavadinau? biggrin.gif

Jei perskaitei si posta, buk gera, atsakyk: del ko tu mano postu neskaitai?
Ar as tau kaip asmenybe nepatinku (aisku, turiu omeny, kaip virtuali asmenybe smile.gif ), ar as rasau nuobuodziai ir neidomiai?

P.S.Ar atrasysi ar ne - as tavo postus vis vien skaitysiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 13:59)
Viena pakylėta, kita sunkus ligonis. Abi jos ištekėjusios. Viena mylinti žmona, kita turi mylintį vyrą.

Obana!
ADA, tu tikrai pakyleta, kad tavo vyras potencialus alkoholikas? g.gif lotuliukas.gif
Ir kodel niekas, isskyrus 1*? iki siol nepastebejo ir nesuprato, kad as sunkus ligonis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 15:01)
Tai neskaityk. Ne viena tokia būsi. Nes vis tiek nelabai ką supranti

Na ir i kokia pagarba pasnekovui tu su tokiais issireiskimais pretenduoji? g.gif
Turek omeny - cia mano pirmas ir paskutinis kreipimasis i tave, negaisk laiko ir nervu mane juodindama - vis vien nesureaguosiu biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 10, 14:39)
Paklausyk tu visažine. Tu man dar pasakyk, kad skaityti Ados ir giurzos pasisakymų yra privaloma kiekvienam tikinčiajam. Kitaip jis netikintis.

O kodel Ados vardas is dideles raides, o mano is mazosios? verysad.gif Kuo as blogesne? cray.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 10, 13:47)
Vat skaitau aš jus ir mane neviltis ima....Gražu aišku, kai žmonės daro žygdarbius iš meilės ir t.t. Bet kokią jūs turit teisę aukot kitą žmogų vardan kito gerovės/patogumo/saugumo? Jūs dabar tokiu kategorišku tonu visoms dėstot, apie tai, kad geriančio žmogaus artimasis PRIVALO jį toleruot, suprast, slaugyt jį, taikstytis su tuo ir t.t. Kodėl? Aš pati išsiskyriau su geriančiu. Atlaikiau nemenką spaudimą iš jo , jo artimųjų, net iš savo giminių. Mane siutas ėmė vien nuo minties, kad tie žmonės užsimerkę mane paaukotų, kad tik alkoholikui būtų geriau. Nė vienam nebuvo įdomu kaip aš jaučiuosi, kas dedasi mano sieloj, kokios mintys sukasi - nusispjaut ko nori ir kaip nori gyventi, viskas sukosi tik apie pijoko interesus. Jūs dabar darot lygiai tą patį - pamirštat, kad šalia girtuoklio yra gyvi žmonės ir man jų labiau gaila, nes ne jų valia darkomas jų gyvenimas, anot jūsų - palygint su JO didenybe alkoholiku - visiškai bevertis.

ZIEMOS RYTAS,
manau, kad tu uzduodi retorini klausima - t.y.toki, i kuri atsakymo tau nereikia, nes tu ir pati puikiai ji zinai.
Grazu, zinoma, kai zmogus aukojasi is meiles...Bet tik tada, kai jis aukojasi savo noru, savo pasirinkimu - ir kitu zmoniu likimu tas pasirinkimas neliecia.
Cia ne tavo atvejis - ir tu nieko niekam neskolinga, ir nieko niekam neprivalai aukoti, ypac savo gyvenimo.
Bet yra klausimas: jei tu iki siol reaguoji i tokias provokacijas (kurios net ne i tave nukreiptos), tai tau iki siol nejauku del savo sprendimo? Tu iki siol nesi tikra, kad teisingai pasielgei, kai issilaisvinai ir pradejai nauja gyvenima?
Nepyk, bet kam kitaip tau reiketu rasyti toki ilga atsakyma, jei tai taves tiesiogiai neliestu?

Atsakyti