Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 14:44)
Šitoks įsiūtis tikinčiajam?  g.gif (tai čia, atrodo, neklydau dėl tikėjimo nebuvimo.)

Siaip, ir ateistas yra tikintis, jog dievo nera mirksiukas.gif

O ka g.gif tikintis yra ne zmogus?
Kaip mes zinome, viskas kas yra zmogiska zmogui nesvetima, juk mes ne dievai.
Atsakyti
miela giurzule smile.gif as ne sau priemiau siuos zodzius,
nustebau, kad tokia nuomone susidarei, girzciausia cia buvo aimeja, bet as jospostus supratau, kaip raginima kazka daryti, keisti, o ne tik skustis..aisku, kad sunku alkoholienem, bet nenusileis niekas is dangaus ir neisdelos ju kelia rozemis, vat kodel nelabai, stengiasi, dirba, skaiciuoja, deliojasi +- ir as labai jai gero linkedama tikiuosi, kad jai TAS rytojus isaustu labai greit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 15:25)
Jeigu alkoholikas nededa jokių pastangų, tai ir reiškia, kad tai yra liga ir tai nekontroliuojama. Psichikos ligoniai (dvasios ligoniai taip pat yra ir alkoholikai) nesuvaldo savo ligos. Ir ne taip jau retas jos nepripažįsta. Taip, tai sunku, bet neatstumsi gi artimo žmogaus, jei susirgo. Stiprini save ir padedi tam ligoniui ištverti ligą.

Absurdas.
"Galeti" ir "noreti" tai ne tapatu. Neveltui yra sakoma, nori - padarai, nenori - randi pasiteisinima.
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 10, 23:57)
nustebau, kad tokia nuomone susidarei,

1. girzciausia cia buvo aimeja, bet as jospostus supratau, kaip raginima kazka daryti, keisti, o ne tik skustis..aisku, kad sunku alkoholienem, bet nenusileis niekas is dangaus ir neisdelos ju kelia rozemis, vat kodel

2. nelabai, stengiasi, dirba, skaiciuoja, deliojasi +- ir as labai jai gero linkedama tikiuosi, kad jai TAS rytojus isaustu labai greit smile.gif

1. visas kipisas prasidejo, kai parasiau, kad dar vis tebemyliu ta alkoholika kuris tiek is manes tyciojosi ir buvo neistikimas. o po to parase vienas klausimelis ir skyrelis visai pasiuto rolleyes.gif

2. o man nelinki? biggrin.gif as irgi skaiciuoju +ir - tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 12:02)
Iki šiol tą išmintį šioje temoje rodė toks šviesulėlis Ada. Bet atsirado ir besityčiojančių iš jos (mat stipresnis žmogus atsirado, reikia jį su purvais sumaišyti; čia aš apie Giurza, jei ką). Skaičiau jau temą kuris laikas, spėjau su kai kuriomis ir susipažint.  smile.gif

Valio clap.gif
dabar turiu du "sviesulelius", is kuriu galiu tyciuotis! biggrin.gif
ADA, neisizeisk, tu - palyginus su nauju "sviesuleliu" - esi nekaltas avinelis, tiesa pasakius, tave tikrai yra uz ka gerbti, tu provokacijoms nepasiduodi, kiek is taves nesijuok, tu pati nieko nepuoli ir neizeidi, varai savo tiesas ir nekreipi demesio i nesutinkancius.
Daugiau tavo adresu ne zodzio nepasakysiu, radau tinkamesni objekta lotuliukas.gif

AIMEJA (dabar nuolat bijosiu supainioti varda lotuliukas.gif ), kaip tau patiko 1*? teiginis, kad tu "antra giurza"? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 10, 23:35)

Jei jums, NEalkoholikienems, atrodo, kad postai tipo (cituoju apibendrintai) "jei 5,10 metu gyveni su alkoholiku, ir nesiskyri -  tai pati kalta, ir neturi teises skustis" - yra ne paniekinimas alkoholiku zmonu ir ne poziuris is auksto, tai atsiprasau - jus turite labai stora oda...
Net man, neturinciai ir niekada neturejusiai tokiu problemu, kai kurie issireiskimai alkoholikieniu adresu atrodo izeidziantys, tai kaip turi jaustis jos, ir taip nelaimingos ir puikiai suprantancios savo pazeidziamuma?!...
Kaip lengva patarineti ir mokyti kita, kai pats neturi (arba turejai, bet issprendei) problemas...
Na ne visi gi tokie protingi ir ryztingi kaip jus, NEalkoholikienes!

giurza balionelis tau uz supratinguma 4u.gif ta as ir norejau pasakyti, gal tik nelabai pasiseke gerai zodziais isreiksti savo minciu samburi siuo klausimu blush2.gif
Atsakyti
FEJA visom gero linkiu smile.gif kazkaip apie tave maziausiai zinau smile.gif
oi, kokia klaida padariau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(giurza @ 2011 03 10, 23:21)
Valio clap.gif
dabar turiu du "sviesulelius", is kuriu galiu tyciuotis! biggrin.gif
ADA, neisizeisk, tu - palyginus su nauju "sviesuleliu" - esi nekaltas avinelis, tiesa

giurza, suuuper biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minha: 10 kovo 2011 - 22:40
QUOTE(flamenko @ 2011 03 10, 12:51)
Ar jau atrasti vaistai nuo alkoholizmo? Kaip būtų paprasta- tabletę sugirdei ir valio....
Kodėl "dažniausiai"  blink.gif ? Dažniausiai susirgęs (ne alkoholizmu) žmogus pats eina pas gydytoją ir vaistus geria nesiginčydamas ir "po peiliu" gulasi, nes pasveikt nori. O su alkoholiku kitaip...

Ne su visais alkoholikais kitaip, FLAMENKO...
Manes niekas nevare ir nevaro pas gydytojus, tik savo noru einu ir ieskau pagalbos, ir vaistus geriu savo valia, ir "po peiliu" gulciausi, jei padetu, bet...
Tiesa pasakius, nedvejodama pasikeisciau likimais net su veziu serganciu ligoniu - tada nors vaistus galeciau gerti neslepdama ju pavadinimo, ir mirciau nuo "garbingos" ligos, o ne nuo kepenu cirozes (kol kas man tai negresia, bet as gi nekvaila ir puikiai zinau, kuo baigiasi alkoholiko kelias...).
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 11, 00:38)
FEJA visom gero linkiu smile.gif kazkaip apie tave maziausiai zinau smile.gif
oi, kokia klaida padariau biggrin.gif

na, si karta tiek to, atleidziu irnesakyk.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 10, 23:46)
na, si karta tiek to, atleidziu  irnesakyk.gif  hihihi.gif

friends.gif
Papildyta:
QUOTE(giurza @ 2011 03 10, 23:46)
Tiesa pasakius, nedvejodama pasikeisciau likimais net su veziu serganciu ligoniu - tada nors vaistus galeciau gerti neslepdama ju pavadinimo, ir mirciau nuo "garbingos" ligos, o ne nuo kepenu cirozes (kol kas man tai negresia, bet as gi nekvaila ir puikiai zinau, kuo baigiasi alkoholiko kelias...).

koks skirtumas kokia liga, svarbiausia, kad tu nori ja iveikti!!
Atsakyti
Mergaičiai, tik nesublūdykit. protest.gif
Jokia moteris neprivalo gyventi su jokiu vyru, jei to pati nenori.
Kokia čia gali būti prievolė gyventi su alkoholiku. blink.gif
Taip, alkoholikas serga, taip, gal nemoka negerti, valdyti savo ligos, o gal nenori. Nu ir kas? Tegul nemoka, tegul nepripažysta, tegul nori, bet neišeina negerti.....geria, BET TAI NEREIŠKIA, JOG NETURI ATSAKYTI UŽ SAVO VEIKSMUS AR ELGESĮ. schmoll.gif
Kodėl reikėtų gyventi su žmogumi, kuris gal elgiasi bjauriai, o gal ir nesielgia, bet tiesiog nebenori su tuo žmogumi būti? Kiekvienas turi teisę rinktis su kuo jam gyventi, taip, kaip kiekvienam patogiau.

QUOTE(ada21lt @ 2011 03 10, 16:09)
o ko jums taip riesutmedziai uzkliuvo ?ir cia kokiu riesutu?

Nu kaip, vat valgo žmonės riešutus, vieniems nieko, o kitiems- alergija. Aiškinti, kad nereikia valgyti riešutų, nes gali susirgti alergija jiems, mano galva- utopija, vis tiek ragaus, valgys, aišku, tie, kas taps alergiški, tai jau nebegalės jų kramsnoti, turės žiūrėti ar nededa ko į burną, kas sudėtyje turi riešutų, kitaip gali priepolis, ar net kaput atsitikti. Tai va, išrovus visus riešutmedžius, juos visai išnaikinus, būtų ramu- nėra riešutų, nėra ir jiems alergiškų. Gėris. wub.gif

p.s. būk gera, nebevadink manęs daugiskaita, ką. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 10, 22:57)
nustebau, kad tokia nuomone susidarei, girzciausia cia buvo aimeja, bet as jospostus supratau, kaip raginima kazka daryti, keisti, o ne tik skustis..aisku, kad sunku alkoholienem, bet nenusileis niekas is dangaus ir neisdelos ju kelia rozemis, vat kodel nelabai, stengiasi, dirba, skaiciuoja, deliojasi +- ir as labai jai gero linkedama tikiuosi, kad jai TAS rytojus isaustu labai greit smile.gif

Aciu, MINHA 4u.gif
"Giurzule" labai maloniai skamba smile.gif
Na ir gerai, kad nepriemei sau (man tikrai lengviau pasidare, kad taves neizeidziau) 4u.gif
O Aimeja ant manes nesupyks, jinai gi mano postu neskaito biggrin.gif
QUOTE(proksi @ 2011 03 10, 23:33)
giurza balionelis tau uz supratinguma  4u.gif  ta as ir norejau pasakyti, gal tik nelabai pasiseke  gerai zodziais isreiksti savo minciu samburi siuo klausimu  blush2.gif

Nera uz ka dekoti, PROKSI, as gi tik savo nuomone issakiau...
Jei atvirai, man tavo situacija irgi nepatinka, bet kokia teise as turiu tau patarineti ir, tuo labiau, tave smerkti - tavo gyvenimas yra tavo gyvenimas, tik tu ji sprendi ir tik tu uz ji atsakai...
Tiesa pasakius, nesuprantu vieno - kodel musu teisuoles mano, kad taip jau lengva nustoti myleti zmogu, kuri neverta myleti?
Atsakyti