Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 15:25)
Jeigu alkoholikas nededa jokių pastangų, tai ir reiškia, kad tai yra liga ir tai nekontroliuojama. Psichikos ligoniai (dvasios ligoniai taip pat yra ir alkoholikai) nesuvaldo savo ligos. Ir ne taip jau retas jos nepripažįsta. Taip, tai sunku, bet neatstumsi gi artimo žmogaus, jei susirgo. Stiprini save ir padedi tam ligoniui ištverti ligą.

Na jus nepykit, bet nezinau ar juoktis, ar piktintis, ar pan. Nematau net diskusiju prasmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 15:25)
Jeigu alkoholikas nededa jokių pastangų, tai ir reiškia, kad tai yra liga ir tai nekontroliuojama. Psichikos ligoniai (dvasios ligoniai taip pat yra ir alkoholikai) nesuvaldo savo ligos. Ir ne taip jau retas jos nepripažįsta. Taip, tai sunku, bet neatstumsi gi artimo žmogaus, jei susirgo. Stiprini save ir padedi tam ligoniui ištverti ligą.

Vienas*klausimėli, vienas klausimėlis - argi tokiam pasirinkimui nebūtina meilė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ŽIEMOS RYTAS: 10 kovo 2011 - 14:33
QUOTE(flamenko @ 2011 03 10, 15:01)
Kiek matau, diskusija aršiai vyksta

Diskusija aršiai nevyksta. Bent jau aš neturiu jokio negatyvumo nė vienos diskusijos dalyvės atžvilgiu (aišku, kartais kiek keistoki atrodo vienos ar kitos išsireiškimai).
Dabar darau pertrauką, nes vis dėlto neturiu tokios didelės priklausomybės nuo kompiuterio. smile.gif
Geros likusios dienos! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 15:33)
Diskusija aršiai nevyksta. Bent jau aš neturiu jokio negatyvumo nė vienos diskusijos dalyvės atžvilgiu (aišku, kartais kiek keistoki atrodo vienos ar kitos išsireiškimai).
Dabar darau pertrauką, nes vis dėlto neturiu tokios didelės priklausomybės nuo kompiuterio.  smile.gif
Geros likusios dienos! 4u.gif

Aš jūsų klausiau ne to, ne apie negatyvumą dalyvių atžvilgiu klausiau. Aš uždaviau konkretų klausimą ir paprašiau konkrečiai atsakyti. O jūs toliau sekate pasakas apie negatyvumą, priklausomybes nuo kompiuterio ir pan. Tai kur tas jūsų stebuklingas receptas, kaip padėti alkoholikui?
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 16:25)

ta prasme papilstyti kai nebeturi jegu isipilti...,pakeisti patalyne,isplauta arieliu,lenoriu...parnesti pagal pareikalavima,kad nesunervyt,glostyt kojas,paausius,kad ramus butu ...myletis,tik jam uzsigeidus...pagal pageidavima pateikti maista(cia manajam tinka),nes gerimo periodu jie buna dievai...jiems zvaigzdes nuo dangaus nukelti reikia.vienas dalykas yra gyventi su alkoholiku,kitas ji slaugyti.pati va uz savaites bus kaip 23 metai alko zmona.patikek ir apibegiota per visas landynes,ir tempta i lova,paskui jau bent i kolidoriu,nes geda,ka kiti pasakys,nes geda,ka apie mane pagalvos,nes gali susalti.pasalti inkstus,ar dar koki ten savo biesa.patikek nusisikt dabar ant viskokaip tu man,taip as tau.nu maniskis gal is tu dar kur valdiska darba siuo metu palaiko,nes ir visko buvo iki siol,ir paskui masina lekiau,kad girtas nevaziuotu,ir kojom trypiau,ir keliais ejau,kol neparodziau visisko dzin,tol neapsisuko pas ji smegenai,dabar kad ir geria skaitosi,su aplinkiniais,vadinas supratimo turi,kad va jei bus taip,tai nieko gero,tai jau geriau ramiau...ir baikit cia pasakas pasakoti,kaip ka tik psichologijos moksla baigus,ir disertacija rasydama, g.gif jetau jei kyla kokiu klausimu apie alkoholikus kklauskit,esu alkoholiku vaikas,ir alkoholiko zmona 23 metai.aigiam tas pasakas sekt,kol nepradejau tiketi,nes arteja savaitgalis,begti reikia i krautuve uzpirkti,kad netruktu doh.gif nes gi ligonis namie doh.gif nu kas per slaugymas alkoholiko doh.gif o gal as ko nesupratau blush2.gif tai paaiskinkite prasau,nes sorry bemoksle as,bo visa gyvenyma vien alokholikai blush2.gif ai tiesa cia ne man geda kad kazkas alkoholikai doh.gif as juk nekalta ten del visko ka kiti daro mirksiukas.gif vat
Papildyta:
vaje kol surasiau doh.gif klausimelis dingo doh.gif
Atsakyti
Žodžiui „priklausomybė“ priskiriama daugybė įvairių reikšmių. Juo yra apibūdinami žmonės, turintys liguistų polinkių, - nuo vadinamųjų „darboholikų“ iki tų, kurių gyvenimas priklauso nuo alkoholio, narkotikų, azartinių žaidimų, sekso ir maisto.
Bendras visų minėtų asmenų bruožas yra, kaip yra minima AA/NA (anoniminių alkoholikų/anoniminių narkomanų) Pirmajame žingsnyje, tai, kad jie yra „bejėgiai“ prieš savo ligą.
Buvęs Nacionalinio piktnaudžiavimo narkotikais instituto (The National Institute on Drug Abuse) prie Nacionalinių sveikatos institutų (The National Institutes of Health) direktorius medicinos dr. Alanas Lešneris (Alan I. Leshner) apibūdina priklausomybės sąvoką kaip „smegenų ligą“. Jis teigia:
Pagal pagrindinę koncepciją, išsrutuliojusią iš pastarojo dešimtmečio mokslo pasiekimų, priklausomybė yra smegenų liga, kuri išsivysto laikui bėgant, dėl pradžioje savo noru pasirinktos elgsenos - narkotikų ar alkoholio vartojimo. Pasekmė yra iš esmės nevaldomas narkotikų neįveikiamasis geismas, siekimas jų gauti ir vartoti, kas sutrikdo (arba visiškai sunaikina) žmogaus funkcijas šeimoje ir visuomenėje. Šiai būklei yra būtinas medikų gydymas.

dar va sitas sakynys atsako i musu diskusija: "Priklausomybė yra esmingiausias biologinis ir elgsenos sutrikimas. Daugelis žmonių vis dar klaidingai mano, kad priklausomybė yra paprasčiausiai valios ar charakterio stiprybės stoka. Tyrimų rezultatai prieštarauja šiam požiūriui."

----------------------------------------------------------------
Sveikos miargos, jungiuosi prie kavos puodelio cool.gif

Diskusijos idomios, tik labai prasyciau bendrauti be izeidinejimu, nemalonu skaityt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *F*E*J*A*: 10 kovo 2011 - 15:44
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 14:26)
O jūs manote, prižiūrint neįgalų psichikos ligonį yra kitaip? Ar jūs manote, kad reikėtų irgi tokiais žmonėmis atsikratyti? Kaip sakoma, nėra žmogaus, nėra problemos.  ax.gif
Žinau ne vieną žmogų, kurie su sunkais ligoniais gyvena metų metus, ir žino, kad jie nepagydomi, kad rytoj bus tik blogiau. Nes ta liga mirštama. Bet tik tada žmogus gali pasakyti: viską padariau.
O čia juk liga nebūtinai mirštama. Juk yra viltis nebegerti? Negi dėl to neverta stengtis? O juk, kaip tam eilėrašty, tą žmogų „rinkais iš tūkstančių kadais“. Kodėl leisti ligai nužudyti savo meilę?

Nemanau, as gyvenau ir gyvenu su alkoholiku, kai jis gere ir kai ne, jau daugiau kaip 15 metu negeria. O dabar karsinu moteryte, kuri serga alzheimeriu. Nieko bendro nera. Cia tik jums hipotetiniai klausimai, teiginiai, izvalgos, kuriais patogus manipuliuoti. Man gi gyvenimas.

Nezinau, kiekvienas zmogus turi savo pasirinkima, savo kelia. Pasirinkau savo varianta, mano vyras uz tai dekoja, nes priimtas sprendimas skirtis, jam suveike kaip katalizatorius susimastyti, veikti, keistis. Zmones ima branginti, tai ka praranda.

Chirurgai irgi daro skaudziai, tam kad zmogus pagytu, o ne glosto skaudama vieta. Kad ir Biblijoje, ne karta parodoma, kaip bausme privercia zmogu susimastyti, kisti. Bausme skirta mokyti, itakoti. Taigi.

Va toks, kaip jusu cia siulomas poziuris, tvirkina alkoholika ir jis dar giliau grimsta i liuna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 10 kovo 2011 - 15:45
QUOTE(leber @ 2011 03 10, 13:05)
Tinka. "Raunam riešutmedžius ir vietoj vieno- sodinam du kitokius medžius".

o ko jums taip riesutmedziai uzkliuvo ?ir cia kokiu riesutu?
Nu del sodinimo, tai as ta akcija jau pradejau biggrin.gif Tiksliau nei sodint nereikia, pgl Kurdiumova palikau ramybej visa sodo zole, tai koks 30 azuoliuku isdygo ir auga dabar , dar prisisodinau ir kitu medziu seklu , turim apie 4 ha zemes galvoju gal aplink miskeliu apsisodinti , nes ukininkauti nesiruosiam.....
Papildyta:
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 12:02)
Iki šiol tą išmintį šioje temoje rodė toks šviesulėlis Ada. Bet atsirado ir besityčiojančių iš jos (mat stipresnis žmogus atsirado, reikia jį su purvais sumaišyti; čia aš apie Giurza, jei ką). Skaičiau jau temą kuris laikas, spėjau su kai kuriomis ir susipažint.  smile.gif

dekui uz grazius zodzius, jei jus rimtai blush2.gif 4u.gif Paskutiniu metu nelabai graziu zodziu savo atzvilgiu isgirstu....o siaip nesijauciu kazkuom pranasesne, nes jei buciau, tai tokioj temoj tikriausia nesedeciau. O kitos moteriskes, tik reiskia savo nuomuone.... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 10, 13:18)
blink.gif Vienas tas žmogus, vienas, viskas tik jūsų fantazijose. Ypač kai žmonės suserga, va tuomet labai aiškiai mato, kad nusispjaut jie toms "aukštesnėms jėgom" ir lieka vieni. Ir miršta vieni, ir kenčia vieni.

va cia tai tikrai nesutinku, cia pirmas karta kategoriskai galiu tokia nuomuone atmesti ,kaip sake Giurza. Nieko gyvenime beveik nezinau, nei del nieko neesu garantuota, tik del vieno ,kad Dievas mane sukure, kad atidave man visa ka geriausia galejo ir ,kad yra visad sale, net ne salia, o many ir visad laukia, visad myli , visad palaiko....
Daug gyvenime patyriau, aisku visada buna ir blogiau, bet Dievulis visada salia. Yra toks airiu pasakojimas. Pedsakai. Zmogus kalbasi su Dievu, sako kodel tavo ir mano pedsakai visada salia , o kai gyvenime man budavo sunkiausia , paziurek, vieni pedsakai belike, kur tu dingdavai?Dievas atsako: Nesdavau tave ant ranku..... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 10, 18:09)
...kur tu dingdavai?Dievas atsako: Nesdavau tave ant ranku..... wub.gif

aga, sita zinau, mano megstamiausia wub.gif tik nezinajau kad airiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 10, 17:09)
Daug gyvenime patyriau, aisku visada buna ir blogiau, bet Dievulis visada salia. Yra toks airiu pasakojimas. Pedsakai. Zmogus kalbasi su Dievu, sako kodel tavo ir mano pedsakai visada salia , o kai gyvenime man budavo sunkiausia , paziurek, vieni pedsakai belike, kur tu dingdavai?Dievas atsako: Nesdavau tave ant ranku..... wub.gif

Gražu. Man gražu tos visos citatos ir teiginiai. Ir aš turiu vieną, kuris man virpina širdį, bet...tik tiek. na bet nesigilinkim į religijos temą. Aš tikrai neturiu nieko prieš ją ir tikinčiuosius.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 12:57)
Kiek žinau bažnyčia turi pamokymų, kaip išgyventi šalia netikinčio žmogaus, pačiam būnant tikinčiu. Neieškosiu dabar švento rašto citatų, bet ten yra sakoma kažkas panašiai, kad netikintysis išteisinamas tikinčiuoju. Na, panašiai kaip fizikoje yra susisiekiantieji indai. Jei jumyse vanduo yra geras (jei jūs stengiatės savo minčių pykčiu, neapykanta neužsiteršti), tai ir kitam indui bus geriau (net jeigu jo vanduo ir ne toks skaidrus). Juk šeimoje tai gyvename bendroje aplinkoje ir vienas kitą savo veiksmais ir žodžiais veikiame. Todėl ir patys esame atsakingi už tai, ką darome ir ką kitam sakome.
Mūsų liaudis sako – su kuo sutapsi, toks ir pats patapsi. Taigi svarbu, kad mes būtumėme tokie, kad kitas šalia mūsų būdamas galėtų gerėti, o ne grubėti. Kantrybė, nutylėjimas, išlaukimas. Labai daug ką reikia išlaukti. Ir ligą taip pat.

Dekui uz siuos zodzius, kaiptik man kazka tokio dabar reikejo isgirsti...
Va gal galima apie tai placiau 4u.gif Kantrybes as turiu nemazai, bet kai pamatau girta vyra ji man kazkur isgaruoja, nemoku nutyleti, kaip buti nuolankiai , bet nenusizeminti?
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 09, 22:14)
giurza?????? niekinancias ir ziurincias is auksto??? ka cia sapalioji?? (ar koks ten zodis)

Na, gal ir nusisnekejau (sapalioju smile.gif ) truputi, per daug grieztus zodzius panaudojau is skubejimo blush2.gif
Dabar niekur neskubu, vakaruoju viesbutyje ir dziaugiuosi, kad paskutiniu momentu pagrebiau noutbuka (nors buvau nusprendusi, kad 2 paras as be jo - ir be SM - kaip nors apsieisiu lotuliukas.gif ).

MINHA, na kodel tu taip astriai reaguoj ir priimi viska savo saskaiton? Kiek atsimenu, tu niekada nieko neizeidi isreiskiant savo nuomone... Ko nepasakysi apie kitas (ir tame tarpe apie mane blush2.gif ).

Vel gi istrauka is Zodynas.lt:
"niekin|ti, niekina, niekino
1. rodyti panieką, žiūrėti iš aukšto..."

Jei jums, NEalkoholikienems, atrodo, kad postai tipo (cituoju apibendrintai) "jei 5,10 metu gyveni su alkoholiku, ir nesiskyri - tai pati kalta, ir neturi teises skustis" - yra ne paniekinimas alkoholiku zmonu ir ne poziuris is auksto, tai atsiprasau - jus turite labai stora oda...
Net man, neturinciai ir niekada neturejusiai tokiu problemu, kai kurie issireiskimai alkoholikieniu adresu atrodo izeidziantys, tai kaip turi jaustis jos, ir taip nelaimingos ir puikiai suprantancios savo pazeidziamuma?!...
Kaip lengva patarineti ir mokyti kita, kai pats neturi (arba turejai, bet issprendei) problemas...
Na ne visi gi tokie protingi ir ryztingi kaip jus, NEalkoholikienes!
Atsakyti