Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 13:59)
Jei neklystu, esat išsiskyrusi. Turbūt natūralu, kad jus labiau domina žmonės, turintys panašios patirties kaip jūs. Mus paprastai labiau traukia bendraminčiai.  smile.gifPapildyta:

Kaip suprantu, neturit į  ką remtis. Tikrai tada jums sunku. Lengviau žmonėms, kurie tikintys. Jie turi kryptį.

Jūs klystate. O matai kas mane traukia? bigsmile.gif

Aš esu tikinti. Esu už gražų gyvenimą sau ir vaikams, būdama tikinti, manau, kad reikia žmogui padėti, suteikti pagalbą, bet jei matai,kad viskas per niek, tai eiti savo keliu be jo. Jam palikti teisę į tokį gyvenimą kokio jis nori. Bet jau be savęs.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 14:16)
O kiek vertas sveikojo gyvenimas, kai namie yra sunkus ligonis? Kas apskritai yra gyvenimo vertė? Dėl ko gyvenam?
Kad vaikus nuvestumėm į mokyklą, kad išgertumėm su draugėmis, kad namie pažiūrėtumėm televizorių? Ar kad valandų valandas sėdėtumėm kokiam nors forume, šiuo atveju SM?
Nesakau, kad nereikia ir vaikų į mokyklą jaunesnių palydėti, kad su draugėmis nepasišnekučiuotumėm. Bet juk namie yra ligonis! Juk, kai šitaip, mes daug ką savo gyvenime pakoreguojam.
Jūs atsikratėte savo sergančiu vyru. Jaučiatės geriau? Na, jei apskritai galima jaustis geriau, atsikračius ligoniu.
Tik kodėl jūs vis dar ateinate į šią temą, jei TOS PROBLEMOS jau nebeturite? Ar dėl to, kad kitas paprotintumėt – atsikratykit savo ligonių. O gal dėlto, kad vis tik nerami jaučiatės? Kad kažkas jūsų gyvenime nevisai pavyko?  g.gif

mes tau dar karta kartojam - NELYGINK alkoholiko sunkiam ligoniui, gerbk sunkius ligonius po simts.
tu tokia gera, tokia besiaukojanti, gal ikurk kokia alhasu prieglauda? priimk bvisus norincius, itariu is tolimiausiu kampeliu tau moterys suveztu "savo meiles"galesi pilnai save ir savo meile realizuoti
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 13:59)
*Kaip suprantu, neturit į  ką remtis. Tikrai tada jums sunku. Lengviau žmonėms, kurie tikintys. Jie turi kryptį.
Papildyta:

**Išgirsta. Bet iš TENAI nešoka pagal mūsų dūdelę.  ax.gif Tenai turi savus planus. Juos, aišku, pagal mūsų atsidavimą šiek tiek koreguoja.  4u.gif

*Gyvenime gali remtis tik savimi.
**Bet kodėl tas, kuris sėdi aukštai taip skaudžiai baudžia ir atima kas brangiausia....

QUOTE(_delete_ @ 2011 03 10, 14:06)
siaubas nieko nebesuprantu,tiek visokiu minciu susipyne,mano smegenai nebespej perdirbti g.gif prie ko cia alkoholiko slaugymas,o ka jis mazas vaikas kad ji slaugyti,tai susiveikei pampersu,seilinuku ir slankiok is paskos.nu nezinau ka cia su kuo lygint,juk visos zinom kad priklausomybe tai,nu kad liga,nu kad surises nepagydisi,nu bet kaip zvelsa sako-smegenu plovimas kazkiek padeda,nu koliojimasis,nu dar kazkas tokio.cia kazkada mus alkoholikienes isvadino mazochistem...nu valio galiu but ir ja,jei kazkam ramiau,bet i dusia ilyst,kodel viena gyvenam taip, kita kitaip schmoll.gif nu jau niekaip nesigaus,tas pats kai paklausi uzaugusios mergaites(berniuko) kodel jie gyvena su blogais tevais ...pateviais ...dazniausiai atsakymas buna,nes nera kitos iseities, unsure.gif nu as kaip visad gal ne taip sudejau kabliukus,bet manau esme supras kas nores.pavyzdziui man geriau vyras alkoholikas,nei slaugyt kazka serganti,(neitraukiau tik vaiku i ligoniu sarasa)tfu tfu tfu.niekada neslaugyciau ligonio,nebent tai butu dukros ar vyras.va ir palygink zmogus kad nori.nepalyginama cia-ir nera ko vargti.
linamoq  aciukas kad nepamirsti wub.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jūs atsikratėte savo sergančiu vyru. Jaučiatės geriau? Na, jei apskritai galima jaustis geriau, atsikračius ligoniu.

Skamba taip lyg ji juos būtų nužudžiusi blink.gif

O ką siūlote? Siūlote visą gyvenimą paskui jį su skudurėliu vaikščioti, dulkes jam po kojom valyti? Ką siūlote vaikams, gal pakentėti , ai pabus tie vaikai nemiegoję, gaus dar į sprandą nuo girto tėvo, ko po kojom tąsosi, na ir kas čia tokio, kad pamatys vaizdinių kai jų mamą padaužo tas ,,ligonis'', ir kas čia tokio jei vaikai naktim springs nuo ašarų nes tėvas ir vėl girtas, nu ir nieko, laimingi sau alkoholio smarvėje užaugs brandžiom asmenybėm?
Va jau ką mokate tai pezioti nesamones.

Šiaip tai ŽR dviem vyrais atsikratė jeigu ką. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 03 10, 13:49)
Na tarkim. Ateina namo nusigeres, issivoliojes, nusivemes, nusi..., nusi..., nusi... Tu nuprausi, i svaria lova paguldai, viska isvalai, sutvarkai, ryte aspirino, ar apelsinu sulciu duodi, kitos alucio nuperka, i darba paskambini, kad neateis serga ir t.t. ir t.t. ir t.t. Ir tai tesiasi metai metus. Keicia tik skystis. Pirma jis geria konjaka, brendi, viski, veliau nusirita iki pilstuko, miauses, kaukuolinio ir t.t. O tu vis ji sutinki, migdai, valgidini, myyyyyyli.

O jūs manote, prižiūrint neįgalų psichikos ligonį yra kitaip? Ar jūs manote, kad reikėtų irgi tokiais žmonėmis atsikratyti? Kaip sakoma, nėra žmogaus, nėra problemos. ax.gif
Žinau ne vieną žmogų, kurie su sunkais ligoniais gyvena metų metus, ir žino, kad jie nepagydomi, kad rytoj bus tik blogiau. Nes ta liga mirštama. Bet tik tada žmogus gali pasakyti: viską padariau.
O čia juk liga nebūtinai mirštama. Juk yra viltis nebegerti? Negi dėl to neverta stengtis? O juk, kaip tam eilėrašty, tą žmogų „rinkais iš tūkstančių kadais“. Kodėl leisti ligai nužudyti savo meilę?
Atsakyti
Labos biggrin.gif

Atsakyti
O kiek vertas sveikojo gyvenimas, kai namie yra sunkus ligonis? Kas apskritai yra gyvenimo vertė? Dėl ko gyvenam?
Kad vaikus nuvestumėm į mokyklą, kad išgertumėm su draugėmis, kad namie pažiūrėtumėm televizorių? Ar kad valandų valandas sėdėtumėm kokiam nors forume, šiuo atveju SM?
Nesakau, kad nereikia ir vaikų į mokyklą jaunesnių palydėti, kad su draugėmis nepasišnekučiuotumėm. Bet juk namie yra ligonis! Juk, kai šitaip, mes daug ką savo gyvenime pakoreguojam.
Tik kodėl jūs vis dar ateinate į šią temą, jei TOS PROBLEMOS jau nebeturite? Ar dėl to, kad kitas paprotintumėt – atsikratykit savo ligonių. O gal dėlto, kad vis tik nerami jaučiatės? Kad kažkas jūsų gyvenime nevisai pavyko?  g.gif

Bet ar gyvenimo tikslas yra vien tik ligonis? g.gif Jau turint tą vadinamą ligonį namuose reik užsirakint su juo namuose ir raktą išmest? Ko gero aš per didelė egoistė.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 10, 14:17)
Jūs klystate. O matai kas mane traukia? bigsmile.gif

Aš esu tikinti. Esu už gražų gyvenimą sau ir vaikams, būdama tikinti, manau, kad reikia žmogui padėti, suteikti pagalbą, bet jei matai,kad viskas per niek, tai eiti savo keliu be jo. Jam palikti teisę į tokį gyvenimą kokio jis nori. Bet jau be savęs.

Sakot, tikinti? g.gif Tai kodėl nepajėgiate skaityti gana dažnų Ados ir Giurzos pasisakymų? Gal esate ne tikinti, o religinga (žodžiu praktikuojanti kultą). Nes paprastai tikintis žmogus gali įvairių pašnekovų klausytis, skirtingos mintys jam nekliudo.
Atsakyti
Nu gerai, trumpai pasisakysiu biggrin.gif
I sia, kelis lapus apimancia diskusija net nesivelsiu, nes mintis nepagydoma ligoni lyginti su savo silpnybems neatsispirianciu alkoholiku mano protui nesuvokiama.
Atsakyti
QUOTE(nelabai @ 2011 03 10, 14:28)

Labukas 4u.gif
Kaip tu ? Kaip vaikų sveikata? Vis dar paskendus darbuos?

Delete, tai kad pas mus niekas taip greit nesikeičia.
Atsakyti
QUOTE(žvelsa @ 2011 03 10, 14:30)
Bet ar gyvenimo tikslas yra vien tik ligonis?  g.gif Jau turint tą vadinamą ligonį namuose reik užsirakint su juo namuose ir raktą išmest? Ko gero aš per didelė egoistė.

Galbūt. smile.gif (čia dėl egoistės)

Bet juk ligonis neamžinas. Jokia problema amžinai netrunka. Negi taip ir reikia bėgt per visą gyvenimą nuo kiekvienos sunkesnės problemos? Juk kurdami šeimą, mes juk mylime žmogų? Na, jei santuoka sudaryta kitu pagrindu, tada kas kita. Tada tikrai sunku pakęsti net kito buvimą ilgainiui.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 14:34)
Sakot, tikinti?  g.gif Tai kodėl nepajėgiate skaityti gana dažnų Ados ir Giurzos pasisakymų? Gal esate ne tikinti, o religinga (žodžiu praktikuojanti kultą). Nes paprastai tikintis žmogus gali įvairių pašnekovų klausytis, skirtingos mintys jam nekliudo.

Paklausyk tu visažine. Tu man dar pasakyk, kad skaityti Ados ir giurzos pasisakymų yra privaloma kiekvienam tikinčiajam. Kitaip jis netikintis.
Atsakyti