Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(minha @ 2011 03 10, 11:18)
Vienas klausimeli, tas jusatvede i sia tema?

kyla konfliktai, tai lengviau kazkuriam eiti gerti, o antrajam mat pult taisyti padeti ir kreiptis i psichologus?

Turėjau gyvenime sunkumų. Juos nelengvai, bet sėkmingai sprendžiau. Todėl mėgstu „sunkias“ temas. smile.gif
Manau, kad ir ateity sunkumų turėsiu, nes vienokios ar kitokios priklausomybės (savo ar kitų) mus vis apninka (pvz., kad ir priklausomybė nuo kompiuterio). smile.gif

O dėl konfliktų – tai jeigu vienas geria ir nieko kol kas negali padaryti, tai kodėl kitam neieškoti išeities? Juk paprastai kai vienas serga ir nieko negali su savimi padaryti (pats ligos įveikti negali), tai dažniausiai ne pats ligonis, o būtent sveikasis ieško vaistų ir domisi patarimais, kaip neužsikrėsti būnant šalia ar stiprinti imuninę sistemą.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 10, 00:40)
Bet va kiek zinote seimu gyvenanciu meileje ir santarveje?As nei vienos.....

Malonu susipažinti. Tėvų šeima 45 metus, sesers beveik 20 smile.gif Savos nestatysiu pavyzdžiu, nes ji labai jauna.

QUOTE(Aimeja @ 2011 03 10, 09:05)
Apgaudinėjimas savęs. Kad viskas gerai, kokia linksma aš su draugais.

Pvz, jei aš ketinu romantiškai pavakarieniauti su vyru, tai neturiu jokio noro vakarieniaut su drauge. Kaip galima tarp šių vakarienių dėti lygybės ženklą ir dar apsimesti nenusivylusia g.gif

QUOTE(flamenko @ 2011 03 10, 10:59)
Ir išvis man šlykštus tas lyginimas. Taip, alkoholikai yra ligoniai, bet lyginti juos su kitais ligoniais, tai tas pats kaip lyginti mane su varvančia šiandien nosim (koks biesas čia man dabar??) ir moterį, besigalinėjančią su 4 stadijos vėžiu.

Man irgi...

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 12:02)
Iki šiol tą išmintį šioje temoje rodė toks šviesulėlis Ada. Bet atsirado ir besityčiojančių iš jos (mat stipresnis žmogus atsirado, reikia jį su purvais sumaišyti; čia aš apie Giurza, jei ką). Skaičiau jau temą kuris laikas, spėjau su kai kuriomis ir susipažint.  smile.gif

Savo teiginius reikia argumentais parenti, o ne pilstyti beletristiką iš knygų. Kai tai bus, niekas nesijuoks.
O pasakyti, kad mylėk alkoholiką kaip vėžiu sergantį, lengviau bei lengva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 10 kovo 2011 - 11:48
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 12:02)
Taigi tas psicikos ligonis ir yra toks pats agresyvus, „kvankštelėjęs“ (juk be proto) pijokėlis. Tik pavadinimai skiriasi, esmė tai ta pati?
Negi jūs manote, kad jei jau ligonis, tai jau jis tik tyliai, graudžiai dejuoja? Taigi jis ir primuša (kai nori jį perrengti, pamaitinti ar išmaudyti), ir apspjauna tave, ne tik pridaro to, apie ką jau rašiau anksčiau. Ir namai dvokia (tualetas atliekamas tai tam pačiam kambary), ir rėkalojimo (ir koliojimosi) priepuoliai po kelias valandas būna, jau nesakau apie tai, kad atėjęs gali rast baldus išardytus.  biggrin.gif
O jūs jau turbūt įsivaizdavote, kad ligoniai tai tie, kurie trumpam ligoninėje ramiai, baltoje patalynėje paguli.  smile.gif

Ne, nemanau. Jau geriau slaugyt kažkada buvusį pijoką, nei psichikos ligonį verysad.gif Kur jau nieko padaryt negali, o pijokui dar kartas nuo karto jei tik noro yra galima užmint ant sąžinės.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 12:43)
Juk paprastai kai vienas serga ir nieko negali su savimi padaryti (pats ligos įveikti negali), tai dažniausiai ne pats ligonis, o būtent sveikasis ieško vaistų ir domisi patarimais, kaip neužsikrėsti būnant šalia ar stiprinti imuninę sistemą.

Ar jau atrasti vaistai nuo alkoholizmo? Kaip būtų paprasta- tabletę sugirdei ir valio....
Kodėl "dažniausiai" blink.gif ? Dažniausiai susirgęs (ne alkoholizmu) žmogus pats eina pas gydytoją ir vaistus geria nesiginčydamas ir "po peiliu" gulasi, nes pasveikt nori. O su alkoholiku kitaip...

Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 10, 11:28)
Del tikejimo , tai sutinku, kai dievas auksciausia vertybe, tai ir poziuris i gyvenima kitoks, bet jei mano supratimas vienoks , o vyro kitoks? Galiu issiskirti, bet del to pacio tikejimo vis gyvenu....

Kiek žinau bažnyčia turi pamokymų, kaip išgyventi šalia netikinčio žmogaus, pačiam būnant tikinčiu. Neieškosiu dabar švento rašto citatų, bet ten yra sakoma kažkas panašiai, kad netikintysis išteisinamas tikinčiuoju. Na, panašiai kaip fizikoje yra susisiekiantieji indai. Jei jumyse vanduo yra geras (jei jūs stengiatės savo minčių pykčiu, neapykanta neužsiteršti), tai ir kitam indui bus geriau (net jeigu jo vanduo ir ne toks skaidrus). Juk šeimoje tai gyvename bendroje aplinkoje ir vienas kitą savo veiksmais ir žodžiais veikiame. Todėl ir patys esame atsakingi už tai, ką darome ir ką kitam sakome.
Mūsų liaudis sako – su kuo sutapsi, toks ir pats patapsi. Taigi svarbu, kad mes būtumėme tokie, kad kitas šalia mūsų būdamas galėtų gerėti, o ne grubėti. Kantrybė, nutylėjimas, išlaukimas. Labai daug ką reikia išlaukti. Ir ligą taip pat.
Atsakyti
Laba visoms.
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 10:18)
O taip ranką prie širdies pridėjus, jeigu pamąstytumėm – ar tas, kuris į galvą gavo, taip jau nieko žingsnelis po žingsnelio nėra prisidėjęs, kad tokia situacija susidarytų?

Jep, aš nuolat vyrą provokuodavau, aišku, nesąmoningai, o dėl to, jog nesivaldžiau. Pamatydavau išgėrusį ir psio, jokios savikontrolės. Į jokius pasakymus tipo "palik mane ramybėje, atstok, patylėk, leisk pabūti vienam..." aš nereaguodavau. Mano laimė, jog maniškį nėra taip paprasta išerzint ar įsiutint,o pakilusi ranka nusileisdavo šalia.

QUOTE(ada21lt @ 2011 03 10, 10:28)
O kaip del akcijos "sodinam medzius ", kad musu oras taptu svaresnis  4u.gif

Tinka. "Raunam riešutmedžius ir vietoj vieno- sodinam du kitokius medžius".
Atsakyti
QUOTE(flamenko @ 2011 03 10, 12:51)
Ar jau atrasti vaistai nuo alkoholizmo? Kaip būtų paprasta- tabletę sugirdei ir valio....

Kodėl "dažniausiai"  blink.gif ? Dažniausiai susirgęs (ne alkoholizmu) žmogus pats eina pas gydytoją ir vaistus geria nesiginčydamas ir "po peiliu" gulasi, nes pasveikt nori. O su alkoholiku kitaip...

Jums turbūt nėra tekę susitikti su ligoniais, kurie net ir paprastesne liga sirgdami nenori gydytis. Yra tokių, kurie negali išgerti net liepžiedžių arbatos temperatūrai numušti. Na, negeria ir tiek. Negali. Ir ką tu jiems? O ligos ne visada būna iš tų menkųjų.

Vaistai nuo alkoholizmo? mastau.gif Yra. Visiškas negėrimas (taip pat ir artimųjų – šeimos narių).
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 12:07)
Vaistai nuo alkoholizmo? mastau.gif  Yra. Visiškas negėrimas (taip pat ir artimųjų – šeimos narių).

Tai privaloma?
Atsakyti
QUOTE(žvelsa @ 2011 03 10, 12:03)
Teks abu, nes esu vienturtė  smile.gif Nu tiek metų sugyvenau su mamos charakteriu, tai ir jos senatvėj ištversiu  smile.gif

Patikėk, bus baisiau negu dabar. Dešimt kartų.
Papildyta:
QUOTE(linamog @ 2011 03 10, 13:08)
Tai privaloma?

Tokia ši liga.
Atsakyti
Negalima lyginti dvasiniu ligoniu su alkoholikais. Nes ju tapimo priezastys ne vienodos. Pirmiem tai duotybe, kai kitiem igyta, per palaiduma, ar nezinojima, savo jegu pervertinima, kvailuma ir t.t. Viskas siam pasaulyje yra reiksminga, veiksmas lydi pasekmes.

O siaip V. klausimelio mintis idomu skaityti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 10 kovo 2011 - 12:14
QUOTE(minha @ 2011 03 10, 12:09)
o as ados isvis neskaitau, truksta kantrybes.

Ir aš blush2.gif ir dar giurzos blush2.gif

QUOTE(Forget @ 2011 03 10, 12:45)
Pvz, jei aš ketinu romantiškai pavakarieniauti su vyru, tai neturiu jokio noro vakarieniaut su drauge. Kaip galima tarp šių vakarienių dėti lygybės ženklą ir dar apsimesti nenusivylusia  g.gif

Būtent tą ir norėjau pasakyti.

Aš manau, kad daugelis jau net nesupranta kas yra šeima. Apie tai ką čia kalbat, tai aš laikau kambariokais, nes šeima tokių santykių pavadinti negaliu(kai vyras ne tik , kad geria, žemina, bet dar ir į kairę ne kartą nuėjęs), ar galima tokį derinį laikyti šeima, ar galima tokį žmogų laikyti savo vyru?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 10 kovo 2011 - 12:16
QUOTE(žvelsa @ 2011 03 10, 12:03)
Manau, jei myli tą savo pijoką, tai ir ligoj ir senatvėj sugebi jį su meile slaugyt. Nors mane nuo tos minties, kad reiktų slaugyt ant lovos gulinti savo pijoką, siutas ima - tiek pridirbęs žaltys, dabar šokinėk aplink jį  doh.gif

Suprast – meilės pritrūkot?
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2011 03 10, 12:45)
O pasakyti, kad mylėk alkoholiką kaip vėžiu sergantį, lengviau bei lengva.

Niekur neminėjau apie vėžiu sergantį. Alkoholikus lyginau su sergančiais psichikos ligomis.
Atsakyti