Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(flamenko @ 2011 03 10, 10:59)
Man yra skirtumas tarp "alchašo", kuris turi galimybę pasveikti, gali rasti pagalbos, ir alzhaimeriu sergančio ligonio (jis taip pat gali būti agresyvus ir pan.), kuris priklausomas nuo artimųjų ir jokių pagerėjimo prošvaičių.
Man yra skirtumas tarp žmogaus, visą gyvenimą geriančio, terorizuojančio savo šeimą ir tiesiog elementariai parazituojančio, ir tarp žmogaus, kuris rūpinosi savo šeima ir vaikais, vaikams dėl jo gėda nebuvo, nebuvo nuoskaudos, kad "augau tokioje šeimoje", o dabar susirgusio ir reikalingo tos šeimos ir vaikų palaikymo.

Aš mielaiu karšinčiau savo išgeriantį tėvą, nei negeriančią mamą blush2.gif
Kuom skiriasi pijokas nuo ligonio g.gif Nu pijokui gali pasakyt - baik tu parazite gert vieną kartą ar bandyt imtis vienokių ar kitokių priemonių atvest pijoką į doros kelią, o ligonį belieka tik slaugyt, padėt jam kovot su liga.
Atsakyti
QUOTE(flamenko @ 2011 03 10, 10:59)
Man yra skirtumas tarp žmogaus, visą gyvenimą geriančio, terorizuojančio savo šeimą ir tiesiog elementariai parazituojančio, ir tarp žmogaus, kuris rūpinosi savo šeima ir vaikais, vaikams dėl jo gėda nebuvo, nebuvo nuoskaudos, kad "augau tokioje šeimoje", o dabar susirgusio ir reikalingo tos šeimos ir vaikų palaikymo.

Ir išvis man šlykštus tas lyginimas. Taip, alkoholikai yra ligoniai, bet lyginti juos su kitais ligoniais, tai tas pats kaip lyginti mane su varvančia šiandien nosim (koks biesas čia man dabar??) ir moterį, besigalinėjančią su 4 stadijos vėžiu.

Taip pat jūs gyvenate iliuzijų pasaulyje, nes manote, kad tie karšinčiai (ar susirgę kokia kita psichine liga) tėvai būtinai yra tokie, kurie rūpinosi savo šeima ir vaikais. Turbūt neteko girdėt apie tokius, kurie senatviniais ligoniais tapo iš tokių pačių alkoholikų ar šiaip agresyvių žmonių? Kuriems jau nebegalingiems reikia iš artimųjų (taip pat ir jūsų paskui vaikų) tokio paties palaikymo ir net kasdieninės, nuolatinės priežiūros.

Vat dabar man „šlykštus“ (jūsų žodžiai) toks mąstymas. smile.gif Nes alkoholikas beveik tas pats, kas nusenęs psichikos ligonis (ir nebūtinai nusenęs, o sunkus psichikos ligonis), reikalingas priežiūros.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 11:34)
Taip pat jūs gyvenate iliuzijų pasaulyje, nes manote, kad tie karšinčiai (ar susirgę kokia kita psichine liga) tėvai būtinai yra tokie, kurie rūpinosi savo šeima ir vaikais. Turbūt neteko girdėt apie tokius, kurie senatviniais ligoniais tapo iš tokių pačių alkoholikų ar šiaip agresyvių žmonių? Kuriems jau nebegalingiems reikia iš artimųjų (taip pat ir jūsų paskui vaikų) tokio paties palaikymo ir net kasdieninės, nuolatinės priežiūros.

Kartais tas nealkoholikas gali būt palikęs tokių nuoskaudų verysad.gif A vat privalai jį slaugyt, nes jis tavo motina arba tėvas, nors norėtus nuo jų bėgt kuo toliau.
Atsakyti
QUOTE(žvelsa @ 2011 03 10, 11:32)
Aš mielaiu karšinčiau savo išgeriantį tėvą, nei negeriančią mamą  blush2.gif

Panašu, kad būtent mamą jums ir teks slaugyt. smile.gif (čia pagal tą gerai žinomą kiaulystės dėsnį.)
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 11:34)
Nes alkoholikas beveik tas pats, kas nusenęs psichikos ligonis (ir nebūtinai nusenęs, o sunkus psichikos ligonis), reikalingas priežiūros.

Nusišnekėjimo viršūnė.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 11:18)
O taip ranką prie širdies pridėjus, jeigu pamąstytumėm – ar tas, kuris į galvą gavo, taip jau nieko žingsnelis po žingsnelio nėra prisidėjęs, kad tokia situacija susidarytų?

Žinoma, kad prisidėjęs. Išprievartavo- a ko uodegą vizgino ir vyrą viliojo. Apvogė- a ko per daug turi. Sumušė- pati kalta, kad išprovokavo. Vyras geria- žmona kalta, pas gerą žmoną vyras negeria. Dar pavyzdžių reikia?

Žvelsa, o dėl to pijoko (ar jau slaugos reikalingo pijoko) ir nepijoko ligonio slaugymo- tai tiesiog norėjau pasakyti, kad na morališkai kažkaip skiriasi. Taip kaip ir žmogaus, kuris tau teikė šilumą (nors tai ir pijokas) ir žmogaus, kuris tave skriaudė ir žemino (nors ir ne pijokas)- juk yra skirtumas tarp tų žmonių. Privėliau čia, bet gal kaip nors eis suprast smile.gif. Aš niekur nesakau, kad išmesti pijoką ir neslaugyti, tiesiog viduje jauties kitaip. Bet kol kas mes čia kalbam, apie tokius pijokus, kuriems slaugos nereikia smile.gif. Kai jau jiems reikia slaugos- jie dažnai patampa blaivūs, gert nebegali/nebepajėgia.
Atsakyti
Nu pijokui gali pasakyt - baik tu parazite gert vieną kartą

Na pasakyt tai galima. Ir kas? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 10, 11:40)
Nusišnekėjimo viršūnė.

Antra Giurza. smile.gif
Papildyta:
Kaip žmogui ŽINIŲ trūksta, tai jam ir atrodo, kad kitas nusišneka.
Atsakyti
oho, visazinis vienas klausimelis dalinam mums cia nezinancioms isminti..pasirodo
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 10, 10:24)
Va tą ir aš norėjau pasakyti.
Vien tai,kad tas ligonis gali būti tavo mylimas žmogus, mylėjęs tave ir dabar susirgęs, visiškai nesuderinama su daug metų tave ir tavo vaikus terorizuojančiu pijoku.

Teko ir su sergančių žmonių artimaisiais būti, jie kitaip elgiasi, žino tiksliai kiek gali užtrukti, nelakso, nespirga, pabūna, atsiprašo , kad ilgiau negali ir išeina. Ramybė nuo jų dvelkia.

kazkacia vis iskyla vienas alkoholiko vaizdinys, visa gyvenima girtas , guli kur patvory, terorizuoja istisai seima, melyna noism ir is vis degradaves ....
Bet juk gyvenime ivairiai buna. Pvz mes su vyru labai graziu gyvenima tarpu turim ir tuo paciu labai skaudziu irgi yra. Kol nebuvo vaiku kazkaip tie jo isgerimai taip nekliude , nors irgi pykdavomes. Bet abu daug dirbom, gerai uzdirbom , laisvos dienos beveik nesutapo, kai sutapdavo kazkur keliaudavom , eidavom ir i tuos pacius restoranus ir naktinius klubus, bet daugiausia vazinejom po Airija , idomias vietas. Buvo laikas ,kai jis man nesdavo pusrycius i lova ,kai apsikabines kalbedavo graziausius zodzius....ir i visa ta grazu peisaza isiterpdavo kartais jo bludinimas prigerus, bet dazniausiai tai budavo jo agresija pries save ne mane....Kai gime vaikai tie konfliktai padaznejo ir suastrejo , net nezinau kodel, bet gal del to ,kad man jo labaiu reikejo, as tapau is nepriklausomos moters visai nuo jo priklausoma, nes kai vaikai mazi ir sedi su jais namie be jokiu savo pajemu , tai ne kazkiek to savarankiskumo belieka. Dar buvom sumaste pagyventi Lietuvoj, tai situacija pablogejo nezinau kiek kartu, is bjauriu isgerimu kelis kart per metus pasidare kelis kart per savaite ir svarbiausia tapo agresyvus jau su manim....dar prisidejo dabartine labai sunki finasnine situacija ir gavosi misraine , nuo kurios mums abiems stogai vaziuoja...As ieskau pagalbos, lankausi pas homeopate, vaikstau i jos seminarus, galima sakyti kazkiek apsiraminau. O budavo pabundi nakti 5,6 akys stacios ir visa eile problemu galvoje kaip bites duzge ir atsikeli skaudancia galva, tai ir diena tokia prabega, o yra vaikai ,kuriais reikia rupinti, ir svarbiausia matyti kaip nesugebi jiems suteikti normalaus gyvenimo....ai issipleciau, bet ne visada gyvenime yra juoda ir balta is sono atrodo paprastos kitu situacijos , bet paciam is vidau labai sudetinga...
Atsakyti
Kuom skiriasi pijokas nuo ligonio  g.gif Nu pijokui gali pasakyt - baik tu parazite gert vieną kartą ar bandyt imtis vienokių ar kitokių priemonių atvest pijoką į doros kelią, o ligonį belieka tik slaugyt, padėt jam kovot su liga.

Taigi tas psicikos ligonis ir yra toks pats agresyvus, „kvankštelėjęs“ (juk be proto) pijokėlis. Tik pavadinimai skiriasi, esmė tai ta pati?
Negi jūs manote, kad jei jau ligonis, tai jau jis tik tyliai, graudžiai dejuoja? Taigi jis ir primuša (kai nori jį perrengti, pamaitinti ar išmaudyti), ir apspjauna tave, ne tik pridaro to, apie ką jau rašiau anksčiau. Ir namai dvokia (tualetas atliekamas tai tam pačiam kambary), ir rėkalojimo (ir koliojimosi) priepuoliai po kelias valandas būna, jau nesakau apie tai, kad atėjęs gali rast baldus išardytus. biggrin.gif
O jūs jau turbūt įsivaizdavote, kad ligoniai tai tie, kurie trumpam ligoninėje ramiai, baltoje patalynėje paguli. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(minha @ 2011 03 10, 11:56)
oho, visazinis vienas klausimelis dalinam mums cia nezinancioms isminti..pasirodo

Iki šiol tą išmintį šioje temoje rodė toks šviesulėlis Ada. Bet atsirado ir besityčiojančių iš jos (mat stipresnis žmogus atsirado, reikia jį su purvais sumaišyti; čia aš apie Giurza, jei ką). Skaičiau jau temą kuris laikas, spėjau su kai kuriomis ir susipažint. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 11:40)
Panašu, kad būtent mamą jums ir teks slaugyt.  smile.gif (čia pagal tą gerai žinomą kiaulystės dėsnį.)

Teks abu, nes esu vienturtė smile.gif Nu tiek metų sugyvenau su mamos charakteriu, tai ir jos senatvėj ištversiu smile.gif

QUOTE(flamenko @ 2011 03 10, 11:41)
Žvelsa, o dėl to pijoko (ar jau slaugos reikalingo pijoko) ir nepijoko ligonio slaugymo- tai tiesiog norėjau pasakyti, kad na morališkai kažkaip skiriasi. Taip kaip ir žmogaus, kuris tau teikė šilumą (nors tai ir pijokas) ir žmogaus, kuris tave skriaudė ir žemino (nors ir ne pijokas)- juk yra skirtumas tarp tų žmonių. Privėliau čia, bet gal kaip nors eis suprast smile.gif. Aš niekur nesakau, kad išmesti pijoką ir neslaugyti, tiesiog viduje jauties kitaip. Bet kol kas mes čia kalbam, apie tokius pijokus, kuriems slaugos nereikia smile.gif. Kai jau jiems reikia slaugos- jie dažnai patampa blaivūs, gert nebegali/nebepajėgia.

Taip, skiriasi. Kai iš žmogaus jautei šilumą, tai ir ligoj, senatvėj su juo taip elgies. Manau, jei myli tą savo pijoką, tai ir ligoj ir senatvėj sugebi jį su meile slaugyt. Nors mane nuo tos minties, kad reiktų slaugyt ant lovos gulinti savo pijoką, siutas ima - tiek pridirbęs žaltys, dabar šokinėk aplink jį doh.gif

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 11:44)
Na pasakyt tai galima. Ir kas?  ax.gif

Ir nieko. Niekas nuo to nepasikeis, tik galėsi sau manyt kad jis pats kaltas dėl savo gėrimo, galėsi tikėtis kad jis gali išmokt saikingai gert.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 12:02)
Iki šiol tą išmintį šioje temoje rodė toks šviesulėlis Ada. Bet atsirado ir besityčiojančių iš jos (mat stipresnis žmogus atsirado, reikia jį su purvais sumaišyti; čia aš apie Giurza, jei ką). Skaičiau jau temą kuris laikas, spėjau su kai kuriomis ir susipažint.  smile.gif

o as ados isvis neskaitau, truksta kantrybes. tai gal eikit jus kartu medeliu sodint, mm? as cia draugiskai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minha: 10 kovo 2011 - 11:09