Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(proksi @ 2011 03 09, 15:44)
iseina taip, kad jeigu jau mylim, tai skustis ir negalima, nes nera problemos, sorry, bet pavadinsiu absurdu toki teigini...

Absurdas yra ne šiame teiginyje smile.gif.
Absurdas yra tame, kad moteris:
1. myli vyrą (konkretų).
2. nori būti su tuo vyru (konkrečiu).
3. bet jos netenkina tai, kad tas vyras (konkretus) yra ne toks, su kokiu ji norėtų būti blink.gif .
Nes logiškai pagalvojus, tai jei man tas vyras tinka/patinka myliu/noriu ir turiu- nu tai valio, turiu viską, ko noriu- tai skųstis kaip ir nėra dėl ko.
Bet skųstis dėl to, kad myliu/noriu, bet jis ne toks, kokio noriu blink.gif ... Jis toks ir ne kitoks- arba tu su juo tokiu, arba jums nepakeliui.
Atsakyti
QUOTE(flamenko @ 2011 03 09, 17:00)
....Bet skųstis dėl to, kad myliu/noriu, bet jis ne toks, kokio noriu  blink.gif ... Jis toks ir ne kitoks- arba tu su juo tokiu, arba jums nepakeliui.

suprantu ka jus norit pasakyti. Bet paskaitykit al-anon foruma, ka zmones kalba apie lukescius. Tol kol jie rusena sirdyje, tol ta guma ir tampysis. Tiesiog turi keisti savo poziuri (ka ir moko alanon), nes kito zmogaus nepakeisi. Turi ismokti gyventi del saves visu pirma. Tada ir sprendimai ateina. Jus nepamirskit, kad moterys gyvenancios su serganciuoju, ir pacios yra pazeistos. O kelias i sveikima neateina per viena diena.
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2011 03 09, 15:44)
tai kodel negalima pasiskusti ?? 

Skūstis galima, būna visko, krizių, nesutarimų, bet kai žmogus skundžiasi ir yra nepatenkintas esama padėtim(vyru tiksliau) 5m. ar 10 m. , tai normalu taip skūstis? Kiek pagaliau galima klusyti to skundimosi? Ar yra ką pasakyti tuo klausimu?

QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 09, 16:07)
Tiesiog turi keisti savo poziuri (ka ir moko alanon), nes kito zmogaus nepakeisi.

Tai, kad tas pakeistas požiūris nei vienos laimingos nepadarė, vadinkim viską tikrais vardais, ne požiūrį keist moko, moko tiesiog susitaikyti su esama padėtim ir toliau gyvent su geriančiu, iš moters padaro užgesusiom akim, nelaimingą lėlę, kuri visą gyvenimą ,,keičia požiūrį''.
Atsakyti
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 09, 16:07)
1. kito zmogaus nepakeisi.
2. Turi ismokti gyventi del saves visu pirma.

1. linkiu kuo greičiau suprasti šią tiesą, nes kitaip gyvenimas praeis, o antrojo punkto jūs taip ir nepabandysite įgyvendinti.

Pirmiausia moterims pačioms reikia išmokti būti blaivioms (ne visai tiesiogine prasme smile.gif ) savo mąstymuose, lūkesčiuose ir sprendimuose. O tai neaišku, kas labiau neblaivus- diedas, kuris geria ar moteris, kuri vis laukia ir tikisi nors kokios prošvaistės ir tenkinasi mažu laimės spindulėliu (ach, jis šį savaitgalį negėrė ir buvo geros nuotaikos- och, kaip puiku... o nuo pirmadienio vėl gėrimas ir sliekų ieškojimas.... nu bet nieko, jis kada nors gal net ir tipo paatgailaus ir bus vėl mūsų kieme šventė). Panašu, kad moteris čia neblaiviomis akimis į pasaulį žiūri, o ne jos mylimas pijokas.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 09, 17:16)
Skūstis galima, būna visko, krizių, nesutarimų, bet kai žmogus skundžiasi ir yra nepatenkintas esama padėtim(vyru tiksliau) 5m. ar 10 m. , tai normalu taip skūstis? Kiek pagaliau galima klusyti to skundimosi? Ar yra ką pasakyti tuo klausimu?

tai pagal jus iseina taip, kad jeigu kazkas negerai, tai reikia iskarto mauti i teisma ir skirtis ???? bet gyvenimas nera vien baltas ir juodas... yra kas gyvena, nes priklausomas moraliskai, yra kas priklauso finansiskai, yra kas gyvena del vaiku, tai kodel lyginat visas moteris ? jeigu moteris myli vyra, bet vyras iskaudina ja, padare kazko negero, kodel ji negali pasiskusti, net jeigu tai ir trunka ilgai, bet jeigu jai to zmogaus siai dienai reikia, kodel ji negali cia forume islieti savo nuoskaudu, pasidalinti ? man atrodo daug kam vis tiek reikia, supratimo, palaikymo arba spyrio i uzpakali, kiekvienas renkasi pagal savo charakteri, kas jam priimtina... juk kai moteris pasisako forume, vis tiek moraliskai lengviau, o jausmai niekur neisgaruoja... o kaip buna vienpuse meile ? kai vienas nemyli, taciau kitas myli be proto... juk cia kazkas panasaus..
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 09, 17:16)
Tai, kad tas pakeistas požiūris  nei vienos laimingos nepadarė, vadinkim viską tikrais vardais, ne požiūrį keist moko, moko tiesiog susitaikyti su esama padėtim ir toliau gyvent su geriančiu, iš moters padaro užgesusiom akim, nelaimingą lėlę, kuri visą gyvenimą ,,keičia požiūrį''.

ar jus lanket/lankot alanon? 4u.gif
Atsakyti
Labas visoms
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 09, 15:07)
suprantu ka jus norit pasakyti. Bet paskaitykit al-anon foruma, ka zmones kalba apie lukescius. Tol kol jie rusena sirdyje, tol ta guma ir tampysis. Tiesiog turi keisti savo poziuri (ka ir moko alanon), nes kito zmogaus nepakeisi. Turi ismokti gyventi del saves visu pirma. Tada ir sprendimai ateina. Jus nepamirskit, kad moterys gyvenancios su serganciuoju, ir pacios yra pazeistos. O kelias i sveikima neateina per viena diena.

Ateis, būtinai ateis ir pas tave ne tik pilno vaizdo supratimas, bet ir ramybė į dūšią, jautimas ką gali, o ko ne, kas tau geriau, o ko tau visai nereikia. Kantrybės ir užsispyrimo 4u.gif

QUOTE(Aimeja @ 2011 03 09, 15:16)

Tai, kad tas pakeistas požiūris  nei vienos laimingos nepadarė, vadinkim viską tikrais vardais, ne požiūrį keist moko, moko tiesiog susitaikyti su esama padėtim ir toliau gyvent su geriančiu, iš moters padaro užgesusiom akim, nelaimingą lėlę, kuri visą gyvenimą ,,keičia požiūrį''.

Klausytis galima tiek, kiek yra kantrybės arba susidomėjimo.

Kiek moterų pažysti aš al-anon? Kiek iš jų yra nelaimingos? Kiek iš jų gyvena su alkoholiku vyru?
Iš ko darai tokias išvadas?
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2011 03 09, 16:28)
tai pagal jus iseina taip, kad jeigu kazkas negerai, tai reikia iskarto mauti i teisma ir skirtis ???? bet gyvenimas nera vien baltas ir juodas...  yra kas gyvena, nes priklausomas moraliskai, yra kas priklauso finansiskai, yra kas gyvena del vaiku, tai kodel lyginat visas moteris ?  jeigu moteris myli vyra, bet vyras iskaudina ja, padare kazko negero, kodel ji negali pasiskusti, net jeigu tai ir trunka ilgai, bet jeigu jai to zmogaus siai dienai reikia, kodel ji negali cia forume islieti savo nuoskaudu, pasidalinti ? man atrodo daug kam vis tiek reikia, supratimo, palaikymo arba spyrio i uzpakali, kiekvienas renkasi pagal savo charakteri, kas jam priimtina... juk kai moteris pasisako forume, vis tiek moraliskai lengviau, o jausmai niekur neisgaruoja... o kaip buna vienpuse meile ? kai vienas nemyli, taciau kitas myli be proto... juk cia kazkas panasaus..

Proksi tu skaityt moki ką aš rašau? Nekalbu,kad iš karto maut į teismą. Kalbu kad skūstis 10 m. jog vyras blogas, bet aš jį vistiek myliu ir viską ką darysiu, tai tik požiūrį keisiu, man tokia baisuma.

QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 09, 16:30)
ar jus lanket/lankot alanon?  4u.gif

Ne, nelankiau. Bet vien tavo kalba daug ką pasako. Gal man čia vienai taip atrodo, bet užsiliūliuot pradedi tu. Ko anksčiau nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 09, 15:35)
Ne, nelankiau. Bet vien tavo kalba daug ką pasako. Gal man čia vienai taip atrodo, bet užsiliūliuot pradedi tu. Ko anksčiau nebuvo.

O tau labiau patiko kai *F*E*J*A* atlėkdavo čia susierzinusi, besidrąskanti, belakstanti paskui vyrą?
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 09, 16:31)
Kiek moterų pažysti aš al-anon? Kiek iš jų yra nelaimingos? Kiek iš jų gyvena su alkoholiku vyru?
Iš ko darai tokias išvadas?

Pažystu. Fėja viena iš jų, nelaiminga, o lankosi ten kaip suprantu.
Vien paskaičius jų puslapį koktu darosi, per psichologinę prizmę bandoma eiti prie to, kad moteris bet kokiu atvėju pasirinktų, nuspręstų, gyventi su alkoholiku. Ten gero psichologo padirbėta, kuri sžino kaip manipuliuoti alkoholiko žmona. Nesiplėsiu, nes labai neturiu laiko.
Papildyta:
QUOTE(leber @ 2011 03 09, 16:39)
O tau labiau patiko kai *F*E*J*A* atlėkdavo čia susierzinusi, besidrąskanti, belakstanti paskui vyrą?

Na, tai dabar rami, bet ar laiminga? Tik tiek kad rami.

Ai merginos gyvenkit kaip norit, nesiginčysiu, bet žinau, kad alkoholis nukerpa sparnus visiems kas aplinkui, o gyvenimas be jo duoda tokį gardų laimės gurkšnį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 09 kovo 2011 - 15:45
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 09, 17:43)
1. Pažystu. Fėja viena iš jų, nelaiminga, o lankosi ten kaip suprantu.

2. Vien paskaičius jų puslapį koktu darosi, per psichologinę prizmę bandoma eiti prie to, kad moteris bet kokiu atvėju pasirinktų, nuspręstų, gyventi su alkoholiku. Ten gero psichologo padirbėta, kuri sžino kaip manipuliuoti alkoholiko žmona. Nesiplėsiu, nes labai neturiu laiko.

3. Na, tai dabar rami, bet ar laiminga? Tik tiek kad rami.

Ai merginos gyvenkit kaip norit, nesiginčysiu, bet žinau, kad alkoholis nukerpa sparnus visiems kas aplinkui, o gyvenimas be jo duoda tokį gardų laimės gurkšnį.

1. nelaiminga del to kad skauda. Manau tai normalu.

2. Yra moteru, kurios naudoja alanon kaip metoda palengvinti gyvenimui su alkoholiku. Viskas priklauso nuo to, is kokios prizmes ziuri i alanon gydymo programa. As noriu pasveikti pati. Nepatikesi, bet atradau problemu ne tik gyvenime su alkoholiku, bet ir problemu is ankstesniu santykiu, vaikystes. Tol, kol ju neisspresiu, kol busiu emociskai priklausoma, tol mano gyvenime santykiai bus komplikuoti, nepriklausomai ar su siuo zmogum gyvensiu ar su kitu.

3. va, nuo cia ir pradekim biggrin.gif tai visu svarbiausia. Aimeja, nesiruosiu aukotis. Nezinau ar man pavyksta maziau skustis? man atrode kad taip. Tai jau gerai. Manau kad pakeiciau savo gyvenima i gera puse. Jei vyras uzgeria, taip, as vis dar kankinuosi, nes sugriuvo lukesciai, kuriuos dar puoseleju, BET, nebeatsisakau savo gyvenimo. Pvz, jei suplanuojam kazkur eiti kartu, o jis uzgeria, budavo kad niekur ir nebeinam. Dabar as einu be jo, jei noriu eiti i planuota vakara ar vieta, ir neinu, jei neoriu. Bet ne del to kad JIS nebegali, kad geda ar panasiai. Nzn ar pavyko apibudint permainas rolleyes.gif mokausi valdyti savo gyvenima.
Atsakyti
Fėja,kam tau šiandien reikalingas tavo vyras? Na šiaip bendrai.
Papildyta:
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 09, 16:57)
Dabar as einu be jo, jei noriu eiti i planuota vakara ar vieta, ir neinu, jei neoriu. Bet ne del to kad JIS nebegali, kad geda ar panasiai. Nzn ar pavyko apibudint permainas  rolleyes.gif mokausi valdyti savo gyvenima.

Bet esmė, kad niekas nepasikeičia, tik iliuzija,kad tu valdai savo gyvenimą, juk vistiek lieka tas pats -vyras geria, tu nervuojiesi, šeimoje nėra santarvės, tai tik išėjimas , jis nieko nekeičia , o tau atrodo, kad tu jau kažką valdai. Esmė, kad gryžus tu viską rasi taip pat.
Atsakyti