Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(leber @ 2011 03 06, 15:13)
Kalba neina apie tai, jog, tarkim, alkoholiko žmona išsiaiškins kas jos vyrui trugdo negerti.  schmoll.gif  Kas trukdo, sudaro kliūtis gali sau išsiaiškinti tik pats alkoholikas. Jei žmogus nori, bando negerti tai kito varianto kaip ir nelabai turi, ypač pradžioje. Jei jis pats suvoks, jog sunkiausia išbūti blaiviam darbe, tai ir ieškos kaip iš tos aplinkos pasišalinti, jei giminės- gal nebendraus ir tiek, draugai taip pat nėra prievolė, o jei pasirodys, kad trugdis žmona, tai pasitrauks ir nuo žmonos, kas deja, ne taip jau retai ir nutinka. Svarstyklės labai paprastos: gers- tikimėbė, jog praras darbą, šeimą,....gal būt viską, negers- tikimybė, jog paaukoti reikės tik kažką, o visa kita liks.

Tai būtent, alkoholikas turi suprasti, kad jau gana, kad jis priklausomas. O tada jau ir reikia imtis visokių priemonių, kad išvengti gėrimo.
Žodžiu ši tema sunki, tik žinau viena, kad alkoholikui reikia padėti, nes pats jis neišbris...
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 03 06, 13:45)
Reikia keisti alkoholiko mąstymą ir tol, kol jis neprieis liepto galo, tol gali daryti VISKĄ, ką tik nori, bet per prievartą jo gerti nesustabdysi.

QUOTE(leber @ 2011 03 06, 15:13)
Svarstyklės labai paprastos: gers- tikimybė, jog praras darbą, šeimą,....gal būt viską, negers- tikimybė, jog paaukoti reikės tik kažką, o visa kita liks.

Idejau salia sias dvi citatas, nes jos abi mane tiesiogiai liecia ir kelia nelabai malonias mintis g.gif
SUME mini liepto gala, LEBER kalba apie praradimus...
Iseina taip, kad kol nepriejai liepto gala ir nekilo gresme ka nors prarasti, nustoti gerti praktiskai neimanoma, nes nera pakankamai stipraus stimulo.
O tai butent mano atvejis (LEBER ji kazkada labai tiksliai apibudino - "sekmingas" alkoholikas).
Mano liga kol kas atima is manes tik gyvenimo spalvas ir laisva laika, paskutiniu metu ritmas toks - mazdaug menesi negeriu, po to keleta dienu is eiles vakarai praleidziami su puse litro brendzio, kol vel suimu save i rankas. Nei darbas, nei seima tiesiogiai nenukencia, be vyro niekas ir nezino, o vyras pagaliau ismoko "saugumo technikos taisykliu", nebando bendrauti, kai vakaruoju su buteliu, palieka mane ramybeje. Anksciau konfliktai kildavo tik del to, kad jis naudodavosi proga, kai as isgerusi, pasneketi "po dusam", ko as aplamai nemegstu ir blaivi provokacijoms nepasiduodu.
Na, apie tai, kaip as skriaudziu savo vyra, prasau komentaru nerasyti, jis - suauges berniukas ir gyvena su manim savo noru, ne del vaiku ar finansiniu isipareigojimu, mums abiem tai antra santuoka, abeju vaikai suauge, o finansiniai reikalai surasyti vedybu sutartyje. Mes gyvename kartu is meiles, o ne del kitu pateisinamu priezasciu.
Cia buvo lyrinis nukrypimas, griztu prie posto temos.
Kame surasti stimula negerti "sekmingam" alkoholikui?
O ypac, kai uzgriuna problemos, kurias niekuo negali paveikti ir jokiais pinigais negali isspresti g.gif
Siuo metu brendis yra vienintelis vaistas, padedantis uzmigti, nes bet kurie migdomieji veikia atvirksciai - uzmigti labai ilgai negaliu, o ryte jauciuosi klaikiai.

Na ir kam as visa tai parasiau? g.gif
Papildyta:
QUOTE(sume @ 2011 03 06, 16:00)
Tai būtent, alkoholikas turi suprasti, kad jau gana, kad jis priklausomas. O tada jau ir reikia imtis visokių priemonių, kad išvengti gėrimo.
Žodžiu ši tema sunki, tik žinau viena, kad alkoholikui reikia padėti, nes pats jis neišbris...

Sorry, SUME, labai graziai rasote, bet cia tik zodziai verysad.gif
Puikiai suprantu, "kad jau gana", kad as priklausoma...
Imuosi visokiu priemoniu, "kad isvengti gerimo"...
Nepadeda nei vaistai, nei psichologas, nei AA...
Ka reiskai "alkoholikui reikia padeti"? Ar turite praktiniu patarimu, kokiu budu galima padeti pripazistanciam savo liga alkoholikui?
Grazbyliauti visi mokome...
Bet tai niekam nepadeda g.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 04, 22:57)
oi merginos, as jau dabar laukiu vasaros, susitikimo musu, oi itariu smagu bus, su nuomoniu ivairenybe ir iskalbos nestokojanciom alkoholikienem, bei joms prijaucianciomis  biggrin.gif  thumbup.gif  4u.gif

Zinai, SSIMMAA, tu ant tiek pozytivus zmogutis, kad kiekvienas tavo postas kelia nuotaika smile.gif
Labai noreciau su tavim susipazinti asmeniskai smile.gif
Kadangi apsiemiau buti seimininke, noreciau zinoti, kada planuojame susitikima, kada kas gali dalyvauti, nes reikia suderinti laika - mes, vietines, manau, prisiderinsime, bet malonu butu sulaukti sveciu ir is uzsienio - pvz.DELETE, NIKA25...
Kada jus galite, jei galite, atvykti?
Man tinka bet koks menuo - geguze, birzelis, liepa, rugpjutis - pabandome surasti visoms tinkama laika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 06, 17:28)
Idejau salia sias dvi citatas, nes jos abi mane tiesiogiai liecia ir kelia nelabai malonias mintis g.gif
SUME mini liepto gala, LEBER kalba apie praradimus...
Iseina taip, kad kol nepriejai liepto gala ir nekilo gresme ka nors prarasti, nustoti gerti praktiskai neimanoma, nes nera pakankamai stipraus stimulo.
O tai butent mano atvejis (LEBER ji kazkada labai tiksliai apibudino - "sekmingas" alkoholikas).
Mano liga kol kas atima is manes tik gyvenimo spalvas ir laisva laika, paskutiniu metu ritmas toks - mazdaug menesi negeriu, po to keleta dienu is eiles vakarai praleidziami su puse litro brendzio, kol vel suimu save i rankas. Nei darbas, nei seima tiesiogiai nenukencia, be vyro niekas ir nezino, o vyras pagaliau ismoko "saugumo technikos taisykliu", nebando bendrauti, kai vakaruoju su buteliu, palieka mane ramybeje. Anksciau konfliktai kildavo tik del to, kad jis naudodavosi proga, kai as isgerusi, pasneketi "po dusam", ko as aplamai nemegstu ir blaivi provokacijoms nepasiduodu.
Na, apie tai, kaip as skriaudziu savo vyra, prasau komentaru nerasyti, jis - suauges berniukas ir gyvena su manim savo noru, ne del vaiku ar finansiniu isipareigojimu, mums abiem tai antra santuoka, abeju vaikai suauge, o finansiniai reikalai surasyti vedybu sutartyje. Mes gyvename kartu is meiles, o ne del kitu pateisinamu priezasciu.
Cia buvo lyrinis nukrypimas, griztu prie posto temos.
Kame surasti stimula negerti "sekmingam" alkoholikui?
O ypac, kai uzgriuna problemos, kurias niekuo negali paveikti ir jokiais pinigais negali isspresti g.gif
Siuo metu brendis yra vienintelis vaistas, padedantis uzmigti, nes bet kurie migdomieji veikia atvirksciai - uzmigti labai ilgai negaliu, o ryte jauciuosi klaikiai.

Na ir kam as visa tai parasiau? g.gif
Papildyta:

Sorry, SUME, labai graziai rasote, bet cia tik zodziai verysad.gif
Puikiai suprantu, "kad jau gana", kad as priklausoma...
Imuosi visokiu priemoniu, "kad isvengti gerimo"...
Nepadeda nei vaistai, nei psichologas, nei AA...
Ka reiskai "alkoholikui reikia padeti"? Ar turite praktiniu patarimu, kokiu budu galima padeti pripazistanciam savo liga alkoholikui?

Jūsų atvejis labai sudėtingas... Jūs suprantate problemą, o tai svarbiausia, tačiau turbūt jums nėra pakankamo stimulo nebegerti. Jūs nieko neskaudinat savo gėrimu, niekas nuo to nekenčia.. O gal kenčia?
Nebenoriu viešai pasakoti apie savo gyvenimą, bet man teko susidurti su tuo ir manau, kad bent jau kuriam laikui padėjau išgyti.
O padėti tai reiškia būti geram psichologui, bet ir vėl čia priklauso nuo situacijos...
Alkoholis yra nuodai.
O čia forumas, todėl viskas ir liks tik žodžiais, bet kokiu atveju. Juk niekas neatimsime iš jūsų to butelio, pati turite išsiugdyti valią jo nepradaryti. O rūpesčiai nepasiteisinimas. Rūpesčius reikia spręsti, o ne paskandinti.
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 06, 17:50)
Zinai, SSIMMAA, tu ant tiek pozytivus zmogutis, kad kiekvienas tavo postas kelia nuotaika smile.gif
Labai noreciau su tavim susipazinti asmeniskai smile.gif
Kadangi apsiemiau buti seimininke, noreciau zinoti, kada planuojame susitikima, kada kas gali dalyvauti, nes reikia suderinti laika - mes, vietines, manau, prisiderinsime, bet malonu butu sulaukti sveciu ir is uzsienio - pvz.DELETE, NIKA25...
Man tinka bet koks menuo - geguze, birzelis, liepa, rugpjutis - pabandome surasti visoms tinkama laika smile.gif

ACIU DIEV bigsmile.gif Ne mums su mamka reiks kiaule pjaut clap_1.gif yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif good.gif ok.gif yess.gif dirol.gif
Atsakyti
sveikutės,

QUOTE(giurza @ 2011 03 04, 09:07)
Na nieko baisaus, kaip nors atlaikysiu pora valandu, o per iseigines issigulesiu ir pasveiksiu.
Kaip gerai, kad siandien penktadienis! lotuliukas.gif

sveikatos. 4u.gif

QUOTE(leber @ 2011 03 05, 13:10)
Alkoholikui, būtent pripažinimas, jog jis alkoholiku bus visą savo likusį gyvenimą ir supratimas, kad  turi nevartoti nei lašo, jei nori būti blaivas, ir suteikia tą viltį, duoda galimybę gyventi, būti blaiviu, nors ir alkoholiku.

Mano vyras jau keturiolikti metai, tuoj bus, kai sau kasdien pasikartoja "turiu vengti, apeiti viską, kas man leidžia suabejoti, jog ir šiandien esu alkoholikas". Rezultatai, šiai dienai, liuks, be jokio atkryčio.  thumbup.gif Sunerimčiau, jei jis pradėtų tvirtinti priešingai.  unsure.gif

drinks_cheers.gif

tikiuosi,kad vis daugiau žmonių galės pasigirt tokiu ilgu negėrimo laikotarpiu... bigsmile.gif

QUOTE(giurza @ 2011 03 06, 15:50)

kaip fainai..tai toks susitikimas tikrai įvyktų? bigsmile.gif manau,kad tikrai smagu būtų susipažint su daug kuriom merginom. rolleyes.gif
na, pvz aš jau žinau,kad lt trumpų atostogų būsiu birželio 28d.-liepos 4d., ir po to dar savaitę liepos 19-26d... bet vien prie manęs tikrai nesiderinkit - darykit tada,kada dauguma galit. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 03 06, 19:29)
Jūsų atvejis labai sudėtingas... Jūs suprantate problemą, o tai svarbiausia, tačiau turbūt jums nėra pakankamo stimulo nebegerti. Jūs nieko neskaudinat savo gėrimu, niekas nuo to nekenčia.. O gal kenčia?
Nebenoriu viešai pasakoti apie savo gyvenimą, bet man teko susidurti su tuo ir manau, kad bent jau kuriam laikui padėjau išgyti.
O padėti tai reiškia būti geram psichologui, bet ir vėl čia priklauso nuo situacijos...
Alkoholis yra nuodai.
O čia forumas, todėl viskas ir liks tik žodžiais, bet kokiu atveju. Juk niekas neatimsime iš jūsų to butelio, pati turite išsiugdyti valią jo nepradaryti. O rūpesčiai nepasiteisinimas. Rūpesčius reikia spręsti, o ne paskandinti.

SUME,
rupesciai tikrai ne pasiteisinimas, jei juos nesprendi, o tik skandini.
Bet tai ne mano atvejis - be manes nera kam spresti artimuju bedu ir rupesciu, ir buteli as pradarau tik tada, kai turiu galimybe apsipalaiduoti nuo artimuju rupesciu...
Jei Jusu taikinis buvo standartinis alkoholikas (kaip visi ji isivaizdoja) - tai Jus nepataikete i taikini.
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 06, 16:28)
1 Idejau salia sias dvi citatas, nes jos abi mane tiesiogiai liecia ir kelia nelabai malonias mintis g.gif

2 SUME mini liepto gala, LEBER kalba apie praradimus...

3 Mano liga kol kas atima is manes tik gyvenimo spalvas ir laisva laika,

4 kai as isgerusi, pasneketi "po dusam", ko as aplamai nemegstu ir blaivi provokacijoms nepasiduodu.

5 Kame surasti stimula negerti "sekmingam" alkoholikui?

6 O ypac, kai uzgriuna problemos, kurias niekuo negali paveikti ir jokiais pinigais negali isspresti g.gif

7 Siuo metu brendis yra vienintelis vaistas, padedantis uzmigti, nes bet kurie migdomieji veikia atvirksciai - uzmigti labai ilgai negaliu, o ryte jauciuosi klaikiai.

8 Nepadeda nei vaistai, nei psichologas, nei AA...

9 Ka reiskai "alkoholikui reikia padeti"? Ar turite praktiniu patarimu, kokiu budu galima padeti pripazistanciam savo liga alkoholikui?

Sveika, aš vėl su iškilusiais klausimais doh.gif , paaiškink plačiau, aišku jei turi noro. cool.gif

1 kokios tos nemalonios mintys?

2 nepyk, bet nesąmonė, nesutinku schmoll.gif visada ir kiekvienam yra įmanoma, tik ne "nustoti gerti", o "šiandien būti blaiviam".
Tegul tai atrodo kaip žodžių žaismas, obettačiau, pažvelk giliau, kuria linkme programuoji save sakydama "kaip nustoti gerti?" Čia gi galėtų būtų tipo, pagėrei, pagėrei ir kaip čia nustoti? Tai tu tą padarai, pati sakai "susiimu ir nustoju", iki kito karto, bet gi "nustoji".
O jei ieškotum savyje galimybių kaip šiandien būti blaiviai? Ar tu neįžvelgi skirtumo, tau tai visiškai tapatu?
Ką reiškia "prieiti liepto galą,...kažką prarasti"? Vienas praranda šeimą ir jam liepto galas, kitas darbą- jam tada, trečiam liepto galas- prarasta jo vidinė ramybė, nepasitenkinimas savimi, suvokimas kas jam yra.....ir dar daugybė liepto galų, kiekvienam pagal save. Na, čia mano galva, o kaip tu manai?

3 Kiek tau svarbūs, svarūs tie praradimai?

4 Aš suprantu, jog tu temoje nenusirengi nuogai, bet ar bendravimas tokia forma yra bent užuomina į bendravimą "po dūšam"?
Kita vertu, o tu vaistus mėgsti? O gal mėgsti kokiu gripu ar plaučių uždegimu sirgti?

5 Savyje, savo dūšioje, sieloje, savijautoje, sutarime pačiai su savimi.... Ar, tavo manymu, tie dalykai nėra tiek svarbūs?

6 ",,...., suteik man stiprybės, kad priimčiau tai, ko negaliu pakeisti, drąsos, kad keisčiau tai, ką galiu pakeisti, ir išminties, kad mokėčiau atskirti vieną nuo kito.''

7 O kaip tu manai, kas migdomuosius vaistus tavyje paverčia nemiga?

8 Nu yra dar vienas, mano žiniomis, neišbandytas metodas biggrin.gif Meluoju, dar žinau du, bet apie dar vieną pasakyčiau jei tau tas pirmas nepadėtų, arba pati atsikapstyk, jis jau buvo paminėtas, tik šiek tiek kitam kontekste. tongue.gif

9 Kas, kokia galėtų būti pagalba tau, tavo manymu? Kokios pagalbos norėtum tu?

p. s. senatvė, užmiršau, o tu dėl knygų ką nors susižinojai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leber: 07 kovo 2011 - 00:01
Labas rytas, merginos 4u.gif

Labas, LEBER 4u.gif
Seniai tu tiek klausimu neuzdavei smile.gif
Atsakysiu i juos, kai turesiu daugiau laiko, dabar tik noriu pasakyti, kad vakar buvau labai depresinei nuotaikoj, todel mano postas ir isejo toks pesimistinis.
Mano nuotaika nesusije su alkoholiu, turiu kita didele beda ir keleta problemu, viskas uzgriuvo vienu metu, bet apie tai rasyti nenoriu.

Vat ir issiliejau alkoholizmo tema, nukreipiau liudesi kita kryptim.
Dabar perskaiciau ka vakar parasiau - viskas tiesa, tik truputi, kaip cia pasakius, sutirstinta, pajuodinta tiesa...

Siandien jauciuosi ne taip klaikiai - saulute uz lango padeda smile.gif

P.S.Niekada nenaudoju migdomuju ir alkoholio vienu metu - cia tu veltui mane apkaltinai lotuliukas.gif
Aplamai gerimo laikotarpiais visu vaistu, net nuskausminanciu, vengiu.
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 07, 10:11)
Siandien jauciuosi ne taip klaikiai - saulute uz lango padeda smile.gif

P.S.Niekada nenaudoju migdomuju ir alkoholio vienu metu - cia tu veltui mane apkaltinai lotuliukas.gif
Aplamai gerimo laikotarpiais visu vaistu, net nuskausminanciu, vengiu.

Sveika,
Daug saulytės ir geresnės savijautos 4u.gif

Aš ir neturėjau uomenyje, jog tu vartoji vaistus ir alkoholį kartu. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Nika25 @ 2011 03 06, 20:49)
na, pvz aš jau žinau,kad lt trumpų atostogų būsiu birželio 28d.-liepos 4d., ir po to dar savaitę liepos 19-26d... bet vien prie manęs tikrai nesiderinkit - darykit tada,kada dauguma galit.  mirksiukas.gif [/color]

tai manau mums lengviau pasiplanuoti pasiderinti prie jusu smile.gif kada delete grizta? ne birzeli? as negaliu rugpjuti. ai, man bendriau pasakykit kur ir kada, as tik uz bonkes is sliubines dezes ir atleku thumbup.gif
Atsakyti
na idomu paskaityti, bet sunku kartais komentuoti. Pastaruoju metu nera kantrybes doh.gif bet prisiduodu kad nesu su jumis 4u.gif
Atsakyti