QUOTE(giurza @ 2011 03 06, 16:28)
1 Idejau salia sias dvi citatas, nes jos abi mane tiesiogiai liecia ir kelia nelabai malonias mintis
2 SUME mini liepto gala, LEBER kalba apie praradimus...
Iseina taip, kad kol nepriejai liepto gala ir nekilo gresme ka nors prarasti, nustoti gerti praktiskai neimanoma, nes nera pakankamai stipraus stimulo.
3 Mano liga kol kas atima is manes tik gyvenimo spalvas ir laisva laika,
4 kai as isgerusi, pasneketi "po dusam", ko as aplamai nemegstu ir blaivi provokacijoms nepasiduodu.
5 Kame surasti stimula negerti "sekmingam" alkoholikui?
6 O ypac, kai uzgriuna problemos, kurias niekuo negali paveikti ir jokiais pinigais negali isspresti
7 Siuo metu brendis yra vienintelis vaistas, padedantis uzmigti, nes bet kurie migdomieji veikia atvirksciai - uzmigti labai ilgai negaliu, o ryte jauciuosi klaikiai.
8 Nepadeda nei vaistai, nei psichologas, nei AA...
9 Ka reiskai "alkoholikui reikia padeti"? Ar turite praktiniu patarimu, kokiu budu galima padeti pripazistanciam savo liga alkoholikui?
Grazbyliauti visi mokome...
Bet tai niekam nepadeda
Sveika, aš vėl su iškilusiais klausimais
, paaiškink plačiau, aišku jei turi noro.
1 kokios tos nemalonios mintys?
2 nepyk, bet nesąmonė, nesutinku
visada ir kiekvienam yra įmanoma, tik ne "nustoti gerti", o "šiandien būti blaiviam".
Tegul tai atrodo kaip žodžių žaismas, obettačiau, pažvelk giliau, kuria linkme programuoji save sakydama "kaip nustoti gerti?" Čia gi galėtų būtų tipo, pagėrei, pagėrei ir kaip čia nustoti? Tai tu tą padarai, pati sakai "susiimu ir nustoju", iki kito karto, bet gi "nustoji".
O jei ieškotum savyje galimybių kaip šiandien būti blaiviai? Ar tu neįžvelgi skirtumo, tau tai visiškai tapatu?
Ką reiškia "prieiti liepto galą,...kažką prarasti"? Vienas praranda šeimą ir jam liepto galas, kitas darbą- jam tada, trečiam liepto galas- prarasta jo vidinė ramybė, nepasitenkinimas savimi, suvokimas kas jam yra.....ir dar daugybė liepto galų, kiekvienam pagal save. Na, čia mano galva, o kaip tu manai?
3 Kiek tau svarbūs, svarūs tie praradimai?
4 Aš suprantu, jog tu temoje nenusirengi nuogai, bet ar bendravimas tokia forma yra bent užuomina į bendravimą "po dūšam"?
Kita vertu, o tu vaistus mėgsti? O gal mėgsti kokiu gripu ar plaučių uždegimu sirgti?
5 Savyje, savo dūšioje, sieloje, savijautoje, sutarime pačiai su savimi.... Ar, tavo manymu, tie dalykai nėra tiek svarbūs?
6 ",,...., suteik man stiprybės, kad priimčiau tai, ko negaliu pakeisti, drąsos, kad keisčiau tai, ką galiu pakeisti, ir išminties, kad mokėčiau atskirti vieną nuo kito.''
7 O kaip tu manai, kas migdomuosius vaistus tavyje paverčia nemiga?
8 Nu yra dar vienas, mano žiniomis, neišbandytas metodas
Meluoju, dar žinau du, bet apie dar vieną pasakyčiau jei tau tas pirmas nepadėtų, arba pati atsikapstyk, jis jau buvo paminėtas, tik šiek tiek kitam kontekste.
9 Kas, kokia galėtų būti pagalba tau, tavo manymu? Kokios pagalbos norėtum tu?
p. s. senatvė, užmiršau, o tu dėl knygų ką nors susižinojai?