Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(ada21lt @ 2011 03 05, 14:05)
nu va skaitineju anksciau ideta nuoruoda , tai man visai patinka, cia kita tame paciame psl radau, nu grynai atitinka mano supratima. Jei idomu pasiskaitykit, rasoma, kad padeda ir aretimiesiems , siaip gan idomi informacija  ax.gif
vienas straipsniukas:
Ar alkoholizmas liga? Ir juo labiau ar tai nepagydoma liga? Ir ar išvis ją reikia "gydyti"? O gal užtenka pašalinti šio sutrikimo priežastis? http://www.laisvi.lt...lkoholizmasliga

Tik idomu ar kas su siais zmonems buvo susitike? Nes teoriskai tai ir as taip issivaizduoju pagalba, bet kazin kaip visa tai veikia praktiskai  g.gif

Interpretacija pagal tavo nuorodą.

Išvežame į negyvenamą salą alkoholiką, narkomaną, rūkorių ir du, vartojančius alkoholį, karts nuo karto parūkančius, bet neturinčius priklausomybės.

Po trijų metų rasime juos visus sveikus gyvus (darant prielaidą, jog abstinencija nesukėlė nei viemam šoko ir nei viens nenumirojo), visi bus negeriantys, nerūkantys, švarūs nuo narkotikų.

Parvežame juos. Valio, apsidžiaugė chebrytė, gryžom į realų gyvenimą, ta proga atidaromas šampano butelis, surūkoma po cigarą. Vėliau seka susitikimai su giminėm, draugais pažystamais....po kiek laiko, darau prielaidą, jog alkoholikai sėkmingai užsikabliąvę, rūkoriai vėl sėkmingai rūkantys, narkomanai vartojantys gal narkotikus, o gal dabar jau alkoholį ir tik tie du, kurie neturėjo priklausomybės, jos ir neturintys. Tiek ir tėra tos galimybės išgyti -rožinė priklausomų svajonė. wub.gif

Dėl to "išsiaiškinti gėrimo priežastis", tiksliau reikėtų sakyti "išsiaiškinti kodėl žmogus nevado savo gėrimo". Imkim tarkim mūsų artimą (mano vyrą biggrin.gif ). Nagrinėjasi, turlinasi kodėl jis pradėjo gerti, ne vartoti alkoholį, o gerti nevaldomai. Tarkim atkapsto:
- paveldėta, genai. Nu ir? Ką tas keičia? Jis ir toliau turi nevartoti nei lašo, jei nori būti blaivus.
- stresai, įtemptos situacijoc. Nu ir? Kur jam dėtis šitam gyvenime, užsikasti po lapais, kad stresai nepasiektų? Jis ir toliau turi nevartoti nei lašo, jei nori būti blaivus.
- kažkokios vaikystės traumos, liekanos. Nu ir? .....................
- kažkokios jo pačio būdo savybės. Taip, dėl savęs jis gali tą būdą keisti, bet jis ir toliau turi nevartoti nei lašo, jei nori būti blaivus.
Kokio bieso gilintis į tai, ko nepakeisi? Ar ne naudingiau gilintis kaip šiandien būti blaiviu?

Alkoholikui, būtent pripažinimas, jog jis alkoholiku bus visą savo likusį gyvenimą ir supratimas, kad turi nevartoti nei lašo, jei nori būti blaivas, ir suteikia tą viltį, duoda galimybę gyventi, būti blaiviu, nors ir alkoholiku.

Tiek, kiek aš kalbėjusi su blaiviais ir nemažą laiko tarpą, alkoholikais "pa dušam", visi vienu balsu tvirtina: "tie, kas sako, jog nebenori išgerti- meluoja, visų pirma, patys sau. Taip manydamas žmogus pas sau atveria duris užgėrimui". Praktika tai patvirtina, išimčių aš nežinau.
Mano vyras jau keturiolikti metai, tuoj bus, kai sau kasdien pasikartoja "turiu vengti, apeiti viską, kas man leidžia suabejoti, jog ir šiandien esu alkoholikas". Rezultatai, šiai dienai, liuks, be jokio atkryčio. thumbup.gif Sunerimčiau, jei jis pradėtų tvirtinti priešingai. unsure.gif

p.s. aš ne daugiskaita, aš vienaskaita. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leber: 05 kovo 2011 - 15:13
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 05, 15:05)
[i]Ar alkoholizmas liga? Ir juo labiau ar tai nepagydoma liga? Ir ar išvis ją reikia "gydyti"? O gal užtenka pašalinti šio sutrikimo priežastis?

nepaskaiciau toliau, nes uzsikabinau uz to paskutinio sakinio. neprimena to paties, ka jau milijona sykiu aptarem? uzdrauskim alkoholi. isneskim viska kas turi laipsniu is namu, neisleiskim i parduotuve, kai rodo reklama su alaus buteliais - uzdenkim akis ir t.t. zodsiu pasalinkim priezastis sutrikimo. sutrikimo priezastis didziausia yra alkoholis. nebutu alkoholio nebutu problemu smile.gif deja, pagrindines priezasties nepasalinsi, o kuo daugiau gilinsies i praeities apmastymus "kodel, gal ka ne taip daryt reikejo, o kodel man o ne jam, o gal mama kalta, o gal....." tuo labiau kils noras griebtis bonkos. yra jau kaip yra, ir nesvarbu KODEL alkoholikas susirgo, faktas kad serga, ir jei kist i galva kokias mintis tai geriau apie sia diena, apie netolima ateiti, kokius batus siandien autis, siltus ar geriau vandeniui atsparius ir pan. zemiskos tokios bedos yra daug geriau negu begalinis knisimasis savo smegenineje, su klausimais KODEL. as is patirties sneku, jau atsibodo man tas gilinimasis ir kapstymasis po praeiti, kodel ivyko kas ivyko. jei nustoju galvoti apie tai, tikrai tikrai diena linksmesne buna cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 05, 15:05)
Ar alkoholizmas liga? Ir juo labiau ar tai nepagydoma liga? Ir ar išvis ją reikia "gydyti"? O gal užtenka pašalinti šio sutrikimo priežastis? http://www.laisvi.lt...lkoholizmasliga

Aš mielu noru pati į tokią salą nuvažiuočiau pailsėti nuo viso pasaulio biggrin.gif , bet pritariu leber ir ssimai, ką tai keičia? Ką keičia geriančiam alkoholikui tas priežasčių atkapstymas? Na atkapstys, kad geria, nes mama rūsy jį laikydavo ir kas? Juk jis jau alkoholikas, ką tas žinojimas jam padės? Arba kaip šiandieniame pasaulyje pašalinti gėrimo priežstį - alkoholį? Paaiškinkit man kaip tą įmanoma padaryti? Realiai. Ne iš fantastikos srities, kad atskris marsiečiai ir išgers visą šnapsą už mus. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ŽIEMOS RYTAS: 05 kovo 2011 - 17:53
Pabandysiu paaiškint, kodėl gerai žinoti priežastį. Šiaip jau daugelyje gyvenimo sričių, tam kad pašalint kažkokį neigiama dalyką ne paviršutiniškai, o iš esmės, reikia žinoti jo kilimo priežastį. Imkim pvz. ligos gydymą. Galima gydytis simptomus šalinančiais vaistais, arba gilintis, kas yra sukelėjas ir šalint priežastį. Idealu derinti abu metodus. Kaip aš tą suvokiu alkoholizmo bėdoje? Ogi tas priežasties žinojimas, gali būti kaip spyris į rūrą, paskatinęs kažką keisti, gali būti kažkokiu psichinių, emocinių dalykų išsiaiškinimas ir gydymas lygiagrečiai veikiantis ir alkoholizmo bėdą, gali būti ir dar kažkoks neminėtas variantas. Trumpai tariant, nemanau, kad vien žinojimu alkoholikas gali pasveikti, bet manau, kad tai gali teigiamai įtakoti pati gydymą, jei apskritai toks vyksta, arba kažkada vyks.

P.S. Straipsnio iki galo neskaičiau, nes jis man kaip kokia blevyzga, pamokslas bobutems, kurios nemate toliau karvės uodegos. Tuo labiau anoks čia straipsnis jei nėra net pasirašyta (bent jau slapyvardžiu).

QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 05, 18:52)
Aš mielu noru pati į tokią salą nuvažiuočiau pailsėti nuo viso pasaulio  biggrin.gif , bet pritariu leber ir ssimai, ką tai keičia? Ką keičia geriančiam alkoholikui tas priežasčių atkapstymas? Na atkapstys, kad geria, nes mama rūsy jį laikydavo ir kas? Juk jis jau alkoholikas, ką tas žinojimas jam padės? Arba kaip šiandieniame pasaulyje pašalinti gėrimo priežstį - alkoholį? Paaiškinkit man kaip tą įmanoma padaryti? Realiai. Ne iš fantastikos srities, kad atskris marsiečiai ir išgers visą šnapsą už mus.  biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Blusiukė @ 2011 03 05, 20:55)
Pabandysiu paaiškint, kodėl gerai žinoti priežastį. Šiaip jau daugelyje gyvenimo sričių, tam kad pašalint kažkokį neigiama dalyką ne paviršutiniškai, o iš esmės, reikia žinoti jo kilimo priežastį. Imkim pvz. ligos gydymą. Galima gydytis simptomus šalinančiais vaistais, arba gilintis, kas yra sukelėjas ir šalint priežastį. Idealu derinti abu metodus. Kaip aš tą suvokiu alkoholizmo bėdoje? Ogi tas priežasties žinojimas, gali būti kaip spyris į rūrą, paskatinęs kažką keisti, gali būti kažkokiu psichinių, emocinių dalykų išsiaiškinimas ir gydymas lygiagrečiai veikiantis ir alkoholizmo bėdą, gali būti ir dar kažkoks neminėtas variantas. Trumpai tariant, nemanau, kad vien žinojimu alkoholikas gali pasveikti, bet manau, kad tai gali teigiamai įtakoti pati gydymą, jei apskritai toks vyksta, arba kažkada vyks.

P.S. Straipsnio iki galo neskaičiau, nes jis man kaip kokia blevyzga, pamokslas bobutems, kurios nemate toliau karvės uodegos. Tuo labiau anoks čia straipsnis jei nėra net pasirašyta (bent jau slapyvardžiu).

" tik pašalinus šią priežastį- atkreipiu Jūsų dėmesį, ne išgydžius ligą, o pašalinus KLAIDINGĄ UŽPROGRAMAVIMĄ, žmogus visam laikui tampa laisvas nuo alkoholio vartojimo, rūkymo ar kitų žalingų įpročių.
DINGSTA PRIEŽASTIS, SKATINUSI VARTOTI ALKOHOLĮ, DINGSTA VARTOJIMAS IR SAVAIME SUPRANTAMA, DINGSTA PASEKMĖS, TOKIOS KAIP FIZINIO KŪNO LIGOS, PSICHIKOS SUTRIKIMAI, IŠ ESMĖS PAGERĖJA GYVENIMO KOKYBĖ."

Tai jei vyras pradėjo gert dėl nelaimingos vaikystės ir jis tą dabar išsiaiškino, pagaliau jei jis susitaikė su tėvais ir jiems atleido, tai kas tada? Jis jau nebepriklausomas? blink.gif Nes gerti priežasties kaip ir nebelieka, ar ne?
Atsakyti
Sakau, kad straipsnis man pasirodė pezalas. O jei vyras pradėjo gerti dėl nelaimingos vaikystės, galų gale tą išsiaiškino, tai lygiagrečiai prie pastangų negerti, pasirinkto gydymo būdo (AA, Minesota...), jei bus šalinamos nuoskaudos, likusios nuo vaikystės, ar mokomasi su jomis gyventi, tai gali teigiamai įtakoti gydymą (daugeliu atveju teigiamai įtakoja). Dar kart pabrėžiu, kad gali teigiamai įtakoti ir tik taikant lygiagrečiai su kitais kovos metodais. Vien išsiaiškinasm kodėl, praktiškai = apvaliam nuliui.

Na tikiuosi dabar vena kitą teisingai suprasim smile.gif

QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 06, 01:17)
" tik pašalinus šią priežastį- atkreipiu Jūsų dėmesį, ne išgydžius ligą, o pašalinus KLAIDINGĄ UŽPROGRAMAVIMĄ, žmogus visam laikui tampa laisvas nuo alkoholio vartojimo, rūkymo ar kitų žalingų įpročių.
DINGSTA PRIEŽASTIS, SKATINUSI VARTOTI ALKOHOLĮ, DINGSTA VARTOJIMAS IR SAVAIME SUPRANTAMA, DINGSTA PASEKMĖS, TOKIOS KAIP FIZINIO KŪNO LIGOS, PSICHIKOS SUTRIKIMAI, IŠ ESMĖS PAGERĖJA GYVENIMO KOKYBĖ."

Tai jei vyras pradėjo gert dėl nelaimingos vaikystės ir jis tą dabar išsiaiškino, pagaliau jei jis susitaikė su tėvais ir jiems atleido, tai kas tada? Jis jau nebepriklausomas? blink.gif  Nes gerti priežasties kaip ir nebelieka, ar ne?

Atsakyti
Laba

Mano galva, tai gal geriau pasinagrinėti, pasiturlinti žmogui kas apsunkina, trugdo, maišo jam būti blaiviam čia ir dabar. Gal jo paties kompleksai, gal ir tos pačios praeities šešėliai, o gal labiau apsunkina dabartinė aplinka gal darbas, gal draugai, o gal net gi artimieji.....Ir tas, šiandien stabdančias, kliūtis šalinti.
Atsakyti
agha, dar stabdis, kad negauni 3k algos, todel priverstas gerti..
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 06, 10:32)
agha, dar stabdis, kad negauni 3k algos, todel priverstas gerti..

nu lygiai toks pats stabdis "mane mama vaikystėj mušė", tai ir geriu.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 06, 11:29)
Laba

Mano galva, tai gal geriau pasinagrinėti, pasiturlinti žmogui kas apsunkina, trugdo, maišo jam būti blaiviam čia ir dabar.  Gal jo paties kompleksai, gal ir tos pačios praeities šešėliai, o gal labiau apsunkina dabartinė aplinka gal darbas, gal draugai, o gal net gi artimieji.....Ir tas, šiandien stabdančias, kliūtis šalinti.

Gerai tarkim kaltas darbas, na taip jį galima pakeisti, aišku užtruksi kol žmogų perkalbėsi, ypač kai šiais laikais susirasti naują darbą labai ,,lengva". Toliau draugai - juk neįsakysi žmogui nebebendrauti su tarkim draugais, su kuriais bendravo visą gyvenimą ir jie yra labai artimi. Tuo labiau jei jie gyvena kažkur netoli. Artimųjų irgi nepakeisi, kokius turi jau tokius ir turėsi. Praeities šešėliai irgi niekur nedings. Taigi mano nuomone tų kliūčių pašalinti nelabai pavyks. Reikia keisti alkoholiko mąstymą ir tol, kol jis neprieis liepto galo, tol gali daryti VISKĄ, ką tik nori, bet per prievartą jo gerti nesustabdysi.
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 03 06, 12:45)
Gerai tarkim kaltas darbas, na taip jį galima pakeisti, aišku užtruksi kol žmogų perkalbėsi, ypač kai šiais laikais susirasti naują darbą labai ,,lengva". Toliau draugai - juk neįsakysi žmogui nebebendrauti su tarkim draugais, su kuriais bendravo visą gyvenimą ir jie yra labai artimi. Tuo labiau jei jie gyvena kažkur netoli. Artimųjų irgi nepakeisi, kokius turi jau tokius ir turėsi. Praeities šešėliai irgi niekur nedings. Taigi mano nuomone tų kliūčių pašalinti nelabai pavyks. Reikia keisti alkoholiko mąstymą ir tol, kol jis neprieis liepto galo, tol gali daryti VISKĄ, ką tik nori, bet per prievartą jo gerti nesustabdysi.

Kalba neina apie tai, jog, tarkim, alkoholiko žmona išsiaiškins kas jos vyrui trugdo negerti. schmoll.gif Kas trukdo, sudaro kliūtis gali sau išsiaiškinti tik pats alkoholikas. Jei žmogus nori, bando negerti tai kito varianto kaip ir nelabai turi, ypač pradžioje. Jei jis pats suvoks, jog sunkiausia išbūti blaiviam darbe, tai ir ieškos kaip iš tos aplinkos pasišalinti, jei giminės- gal nebendraus ir tiek, draugai taip pat nėra prievolė, o jei pasirodys, kad trugdis žmona, tai pasitrauks ir nuo žmonos, kas deja, ne taip jau retai ir nutinka. Svarstyklės labai paprastos: gers- tikimėbė, jog praras darbą, šeimą,....gal būt viską, negers- tikimybė, jog paaukoti reikės tik kažką, o visa kita liks.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 05, 16:10)
Interpretacija pagal tavo nuorodą.
Išvežame į negyvenamą salą alkoholiką, narkomaną, rūkorių ir du, vartojančius alkoholį, karts nuo karto parūkančius, bet neturinčius priklausomybės.
Po trijų metų rasime juos visus sveikus gyvus (darant prielaidą, jog abstinencija nesukėlė nei viemam šoko ir nei viens nenumirojo), visi bus negeriantys, nerūkantys, švarūs nuo narkotikų.
Parvežame juos. Valio, apsidžiaugė chebrytė, gryžom į realų gyvenimą, ta proga atidaromas šampano butelis, surūkoma po cigarą. Vėliau seka susitikimai su giminėm, draugais pažystamais....po kiek laiko, darau prielaidą, jog alkoholikai sėkmingai užsikabliąvę, rūkoriai vėl sėkmingai rūkantys, narkomanai vartojantys gal narkotikus, o gal dabar jau alkoholį ir tik tie du, kurie neturėjo priklausomybės, jos ir neturintys. Tiek ir tėra tos galimybės išgyti -rožinė priklausomų svajonė.  wub.gif

thumbup.gif interpretacija, LEBER! biggrin.gif
99,99 proc. taip ir bus, ir priezasciu ("klaidingo uzprogramavimo") ieskojimas niekuo nepades - praeities nepakeisi, net jei atrasi ta pradini taska, kuriame nekaltas taureles pakelimas "za kompaniju" perejo i priklausomybe.
Atsakyti