QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 02, 23:20)
kad is musu artimuju tai tik leber vyras zenge ta zingsni juokiuosi, nes jis jau MUSU artimasis. jei rimtai nei vienai dar nepavyko ikalbeti nieko niekur kreiptis jei ner noro. be sansu. kitaip mes cia nekalbetumem apie siuksliu nesimus pasidazius
uz pirma zingsni
uz pirma zingsni
Iš esmės žinojau, kad taip atsakysit. Tiktai tikėjausi, kad "o gal ką pasiūlys"... Kaip kvaila
QUOTE(giurza @ 2011 03 03, 01:02)
Zinai, pati norejau ta pati parasyti, bet neisdrisau, kad jusu neizeisti
Ikalbeti/prikalbeti/priversti zmogu nueiti ten, kur jis nenori/nesutinka eiti, galima, bet kas is to? Na, nueis viena karta, uzdes sau pauksciuka - va buvau, nepatiko/netiko, ko tu dar is manes, vista, nori?!
I AA ne savo noru ateiti absoliuciai beprasmiska.
Na taip. Jūsų teisybė. Nors aš net neįkalbėčiau tikriausiai.
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 03, 15:43)
1. nerasot kas tie du asmenys. Aisku priklauso nuo to koks ju amzius,kas jie jums, ar tai ir ju namai...
2.bet siaip kazin kartais gal ismetimas is namu ar bent kazkoks atsiskyrimas nuo ju, bent dvasinis, jiems daugiau padetu
3. Kartais galvoju ar tai ka mes suprantame kaip pagalba nebuna kaip to kiskio pagalba briedziui uzmigti (tikriausiai visos esat ta multika mate )
4. O besistengdamos padeti kartais gal atimame zmogui sansa tas zaisdas uzsigydyti, gal del to taip vyrai ir pyksta kai moterys kazkaip bando "padeti" jiems nustoti gerti ar pan. Cia ju gyvenimas ju pamokos , o mes(as) kartais norim jas atimti...
5. Man tai geras pvz mano dede, dabar jau anapily. Gere jis visa gyvenima , ruke, buvo visada piktas, nervindavosi ir t.t. susirgo veziu senatvej, as ji maciau jau pires pabaiga, tai mano nuostaba buvo didziule, nes tai atrode visai kitas zmogus, toks geras geras, atropdo net kazkokia sviesa, siluma is jo sklido, va toks ir pasiliko mano atminty...
2.bet siaip kazin kartais gal ismetimas is namu ar bent kazkoks atsiskyrimas nuo ju, bent dvasinis, jiems daugiau padetu
3. Kartais galvoju ar tai ka mes suprantame kaip pagalba nebuna kaip to kiskio pagalba briedziui uzmigti (tikriausiai visos esat ta multika mate )
4. O besistengdamos padeti kartais gal atimame zmogui sansa tas zaisdas uzsigydyti, gal del to taip vyrai ir pyksta kai moterys kazkaip bando "padeti" jiems nustoti gerti ar pan. Cia ju gyvenimas ju pamokos , o mes(as) kartais norim jas atimti...
5. Man tai geras pvz mano dede, dabar jau anapily. Gere jis visa gyvenima , ruke, buvo visada piktas, nervindavosi ir t.t. susirgo veziu senatvej, as ji maciau jau pires pabaiga, tai mano nuostaba buvo didziule, nes tai atrode visai kitas zmogus, toks geras geras, atropdo net kazkokia sviesa, siluma is jo sklido, va toks ir pasiliko mano atminty...
1. Nerašiau, nes kažkaip pagalvojau, kad gal kas iš pažįstamų gali paskaityt. Bet ai, tegul skaito.
Tie žmonės - vyro tėvai. Jiems abiems beveik po 50m. Namai Jų - ne mūsų...
2. Gyvenom 3 metus ne su jais. Tik prieš metus atsikraustėm. Situacija ta pati, ar kartu gyvenam, ar ne.
Dvasinis mano vyro atsiskyrimas nuo jų - visiškas. Jis nekalba, nebendrauja, pyksta, nemyli... Nebežinau. Manau, kad tai ne išeitis. Jis tuo jiems tikrai nepadės. Čia gaunasi gal labiau savi principai.
Jo tėvai žino, kodėl jis nebendrauja, bet jiems visiškai vienodai...
3. Nemanau, kad čia kiškio pagalba briedžiui užmigti. Nes nieko nedarymas - dar blogiau tikriausiai. Kai nieko nedarom (o tiksliau - nežinom, ką daryti) tai taip viskas ir teka sava vaga... iš 28 vasario dienų buvo blaivi tik 8 dienas...
4. Nenoriu aš atimti šanso iš žmonių užsigydyti, bet jie ir nesigydo. Tai - gyvenimo būdas ir tiek. Liga. Gyvena ir nemato tame problemos.
Jeigu tai būtų mano vyras (tfu tfu tfu) aš bent jau galėčiau normaliai pasišnekėti, išsakyti, ką galvoju ir t..t.. bet tokioj situacijoj kitaip. taip sakant jie su manim kiaulių neganė... Kas aš pagal juos? vaikas... Negaliu "auklėt" žmonių, kurie man į tėvus tinka.
5. Nenoriu, kad nuo jų šiluma sklistų tada, kai jau ateis laikas mirt. Juo labiau, su tokiom sveikatos problemom jie tą mirtį tuoj prisišauks.
Nebežinau, ką ir galvoti. Jei abu būtų sveiki, gal kitaip galvočiau, bet vyro tėvui - inkstų nepakankamumas, diabetas ir dar begalė ligų.
Kasdien gauna vaistų + alkoholio kokteilį. O vaistų daug. Nu gi taip ir nusivarys į kapus.
Nenoriu, kad gerus prisiminimus apie juos turėčiau iš tos "šilumos prieš mirtį". Tokio amžiaus būnant juk dar gyvent ir gyvent...
Aš jau visiškoj nevilty. Metus ištvėriau. Žiūrint į tai, kad esu dar laaabai jauna ir kad mano charakteris ne iš lengvųjų, pati savim stebiuosi. Niekada neįsivaizdavau, kad galiu turėt tiek kantrybės.
Kita vertus, viskas turi ir kitą pusę. Nemiegu naktimis, krūpteliu nuo kiekvieno balso pakėlimo, vaikštau ant pirštų galų ir t..t.. Pavargau baisiausiai. Įtampa galima sakyt - pastovi. Juk patys žinot, kaip arti yra didžiulis konfliktas ir agresija, kai žmogus geriantis...
Bet noriu padėt ne tiek sau, kiek jiem.
Kol jie blaivi, jie nuostabūs žmonės. Bet kaip pasikeičia išgėrę...
Lengviausia būtų išsikraustyt ir nematyt, bet išsikraustymui nėra galimybių, o net jei ir būtų, tai nebūtų problemos sprendimas. Tai būtų tik pabėgimas nuo jos. Nenoriu pabėgt, noriu padėt...