Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

Siima, nu maniskis lyg tai vaiksto i uzdara AA grupe su psichologu. Lyg tai... nezinau tiksliai nes nematau biggrin.gif bet vistiek nenustojo gert, vis dar aktyvus alkoholikas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sanija @ 2011 03 02, 23:19)
Vaizdas tikrai kraupus.... svarbiausia isgeres atsigauna....  doh.gif O noras isgerti toks stiprus, kad ta akimirka matau kaip plesosi tarp svarbiausiu brangiausiu dalyku ir alkoholio.... Pikciausia, kad motina pagaili jo ir ipila  blink.gif  verysad.gif
Prisieke, kad rytoj keliaus i AA kluba...

Uzjauciu, SANIJA 4u.gif
Kad isgeres atsigauna - tai naturalu, sveikiems zmonems neimanoma suprasti, kaip viena taurele padaro stebukla - deja, sita supranta tik alkoholikai verysad.gif
Nepyk ant motinos, ji - motina, jai gaila vaiko (kai man labai bloga, mano negeriantis vyras be jokiu priekaistu vazioja i naktine parduotuve).
Patarimas: nesitykek stebuklo, jei ir nueis rytoj i AA, griztant gali vel prisigerti (man paciai taip ne karta buvo).
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 02, 23:20)
kad is musu artimuju tai tik leber vyras zenge ta zingsni  hihihi.gif juokiuosi, nes jis jau MUSU artimasis. jei rimtai nei vienai dar nepavyko ikalbeti nieko niekur kreiptis jei ner noro. be sansu. kitaip mes cia nekalbetumem apie siuksliu nesimus pasidazius biggrin.gif
uz pirma zingsni  4u.gif

Zinai, pati norejau ta pati parasyti, bet neisdrisau, kad jusu neizeisti lotuliukas.gif
Ikalbeti/prikalbeti/priversti zmogu nueiti ten, kur jis nenori/nesutinka eiti, galima, bet kas is to? Na, nueis viena karta, uzdes sau pauksciuka - va buvau, nepatiko/netiko, ko tu dar is manes, vista, nori?!
I AA ne savo noru ateiti absoliuciai beprasmiska.
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 02, 23:37)
Siima, nu maniskis lyg tai vaiksto i uzdara AA grupe su psichologu. Lyg tai... nezinau tiksliai nes nematau biggrin.gif bet vistiek nenustojo gert, vis dar aktyvus alkoholikas  verysad.gif

Liudnai prajuokinai, FEJA, su savo apibudinimu - "aktyvus alkoholikas"...
Jei jau pradejai, apibudink, o kas yra "pasyvus alkoholikas"?
Atsakyti
giurza as ir labai laukiu naujienu 4u.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif

Delete, jungiuos į kompaniją user posted image

Nu blyn, šiąnakt sapnavau kad vyras tualete ant laido pasikorė blink.gif (Tfu tfu tfu)
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 02 26, 22:18)
tai aisku, nieks nera idalus, bet ir as  cool.gif
tik kad vienu blogybes didesnes, o kitu mazesnes..

As tai matau viena skirtuma didziausia - samoningumo lygi smile.gif Vieni daro blogai , zino ,kad tai blogai ir vis tiek daro. Kiti daro blogai , o jiems atrodo gerai ir gyvena sau laimingi arba nelabai smile.gif. Dar kiti daro blogai zino apie tai ir stengiasi kazkaip keistis vieniems geriau pasiseka ,kitiems sunkiau...O kokiu matu cia viska pamatuoti ,kas zino, gal savo vidum, jei jautiesi laimingas, sveikas, mylimas, tai viskas ir gerai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 03 kovo 2011 - 14:19
QUOTE((ne)eiline @ 2011 03 01, 03:28)
Labas vakaras  4u.gif
Jungiuosi prie Jūsų. Temos nesekiau ir nuo pradžių neskaičiau, todėl, jei mano klausimai atrodys kvailoki, nepykit  blush2.gif
Taip jau nutiko, kad šiuo metu namuose gyvename aš, vyras ir dar 2 asmenys.
Tie 2 asmenys geria. Geria ilgai, seniai ir pastoviai. netgi kalendoriuje kurį laiką žymėjome dienas. Rezultatas 18-22 dienos per mėnesį.
Na ne kasdien, bet apie du trečdaliai gyvenimo yra prageriami.
Šiai dienai galimybių išsikraustyti kitus neturime.
O net jei ir turėtume... aš noriu jiems padėti. Tik bėda ta, kad jie patys nenori...
Ar aš galiu čia ką nors padaryti?
Ar ymanoma kažką pakeisti?
Gal kvailai nuskambės, bet ar nebandėte eiti pas būrėjas ir visokių kitokių būdų "sutvarkyti viską tam žmogui nematant"???  doh.gif

Yra zmoniu dirbanciu su energetika, zmogaus vidum ir t.t. Bet nei vienas nesiims dirbti be zmogaus sutikimo, kitaip sakant, tie kas apsiims, uzsiimines juodaja magija, o rezultatai, labai abejoju, ar bus tokie kokiu noretumet g.gif
Pati taip gavau per galva nuo gyvenimo neseniai, kad aplamai dabar smarkiai permastau, kas yra pagalba...nerasot kas tie du asmenys. Aisku priklauso nuo to koks ju amzius,kas jie jums, ar tai ir ju namai... bet siaip kazin kartais gal ismetimas is namu ar bent kazkoks atsiskyrimas nuo ju, bent dvasinis, jiems daugiau padetu g.gif
Kartais galvoju ar tai ka mes suprantame kaip pagalba nebuna kaip to kiskio pagalba briedziui uzmigti (tikriausiai visos esat ta multika mate ) biggrin.gif
Nu visi mes turim savo bedu. ligu . problemu, tam kad kazka ismoktume gyvenime, pvz pasportuoti , sveikiau pavalgyti ar pan. Cia buvo kalba apie svori, tai va maciau moteriske atrodancia nuostabiai, numetuse visa antsvori ir jau ilgai islaikiusia esama svori ir ka sako jauciuosi vistiek bjauri ir nepasitikiu savimi ir t.t. reikejo jai ilgos psichologo pagalbos, kad viduj susitvarkyti. Gali paimti nusisiurbti riebalus, bet vidus nuo tuo nepasikeis. Vis tvirciau galvoju,kad reikia imti ir dirbti su priezastimis ne pasekmemis. As suprantu , kad alkoholizmas, virsvoris, kitos sveikatos problemos, tai tik pasekmes kazkokiu vidiniu zaizdu unsure.gif O besistengdamos padeti kartais gal atimame zmogui sansa tas zaisdas uzsigydyti, gal del to taip vyrai ir pyksta kai moterys kazkaip bando "padeti" jiems nustoti gerti ar pan. Cia ju gyvenimas ju pamokos , o mes(as) kartais norim jas atimti...Dvasia ,manau , vis tiek eina pirmiau ir yra svarbesne uz kuna ir kuno sveikata ar net sis gyvenimas gali buti kaip priemone kazka suvokti, kad ir kaip nesuprantamai tai kartais atrodo.
Man tai geras pvz mano dede, dabar jau anapily. Gere jis visa gyvenima , ruke, buvo visada piktas, nervindavosi ir t.t. susirgo veziu senatvej, as ji maciau jau pires pabaiga, tai mano nuostaba buvo didziule, nes tai atrode visai kitas zmogus, toks geras geras, atropdo net kazkokia sviesa, siluma is jo sklido, va toks ir pasiliko mano atminty...
ai vel prisifilosavau, lengviau pasakyti , nei padaryti, labai sunku paleisti artima zmogu....
Papildyta:
QUOTE(Labija @ 2011 02 25, 12:12)

o apie sita ar kas ka girdejot?
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 03, 01:02)
1. uzdes sau pauksciuka - va buvau, nepatiko/netiko, ko tu dar is manes, vista, nori?

2. Liudnai prajuokinai, FEJA, su savo apibudinimu - "aktyvus alkoholikas"...
Jei jau pradejai, apibudink, o kas yra "pasyvus alkoholikas"?

1. lotuliukas.gif
2. tai manau tas, kur jau nebegeria.

QUOTE(žvelsa @ 2011 03 03, 12:53)
Delete, jungiuos į kompaniją user posted image

lotuliukas.gif lotuliukas.gif tos tai geros lotuliukas.gif nu, prie kavos labai tinka smile.gif nuo ryto drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labas vakaras, mergaites 4u.gif

Teisingai sakiau, kad per anksti pradejote mane girti g.gif
Niekur as siandien nenuejau, nes prabudau ryte su 38,5 temperatura ir be balso - angina tokia, kad net vandens praryti negalejau be asaru...
O vakar vakare buvau visai sveika g.gif
Dabar gerkle siek tiek aprimo, bet temperaturos zemiau 38 jokiais vaistais numusti nepavyksta. Gerai nors tai, kad as ja lengvai pernesu - tiesa pasakius, jei gerkle neskaudetu, visai malonu teisetai paguleti smile.gif
Bet vizita pas Minesotos programos gydytoja teko atideti kitai savaitei verysad.gif
Ir kilo man toks itarimas - ar ne priklausomybe is pasamones pakiso tokia staigia liga? Na tikrai nebuvo vakar jokiu anginos pozymiu!
Esu pakankamai pasikausciusi psichologijoje, todel tikiu pasamones jega, bet kad ji ant tiek galinga, nesitikejau...
Isvada padariau tokia: jei is tikro priklausomybe tokiu budu bando sutrukdyti man nueiti i Minesota, reiskia, ta programa tikrai veiksminga, ir priklausomybe jos bijo lotuliukas.gif Iki siol abejojau, ar man tikrai reikia Minesotos, bet dabar vien is principo nueisiu ir praeisiu visa programa (o jei priklausomybe dar sakosis, ir stacionarui pasirasysiu!).

P.S.Nepriimkite labai rimtai siu mano isvedziojimu smile.gif
Ka tik pasimatavau temperatura - 39,1...
Taip maloniai plaukiu... kaip po puses litro brendzio
Bet ant priklausomybes supykau rimtai, ir pasiryzimas Minesotos programai dabar tikrai principo reikalas.
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 03, 22:36)
2. tai manau tas, kur jau nebegeria.

Tas, kur jau nebegeria, yra "blaivus alkoholikas" smile.gif
As todel ir uzdaviau FEJAI si klausima, kad iki siol negirdejau apibudinimu: aktyvus/pasyvus alkoholikas lotuliukas.gif
Aktyvus/pasyvus rukorius - kitas reikalas, visi zino, kas tai yra, bet kas yra "pasyvus alkoholikas"... g.gif
FEJA, tikiuosi, nesupyksi, kad prisikabinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 03, 23:05)
Iki siol abejojau, ar man tikrai reikia Minesotos, bet dabar vien is principo nueisiu ir praeisiu visa programa (o jei priklausomybe dar sakosis, ir stacionarui pasirasysiu!).

lotuliukas.gif oi negaliu kaip man siandien viskas juokinga biggrin.gif saunuole!
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 03, 23:24)
lotuliukas.gif oi negaliu kaip man siandien viskas juokinga biggrin.gif saunuole!

Aciu, SSIIMMAA 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 04, 00:24)
Tas, kur jau nebegeria, yra "blaivus alkoholikas" smile.gif
As todel ir uzdaviau FEJAI si klausima, kad iki siol negirdejau apibudinimu: aktyvus/pasyvus alkoholikas  lotuliukas.gif
Aktyvus/pasyvus rukorius - kitas reikalas, visi zino, kas tai yra, bet kas yra "pasyvus alkoholikas"... g.gif
FEJA, tikiuosi, nesupyksi, kad prisikabinau 4u.gif

neee, nepykstu biggrin.gif na, bandau kazka sakyt: aktyvus alkoholikas, t.y. geriantis, nu cia daug nereikia suprasti. Toliau, kai zmogus nustoja gerti, tampa sausas alkoholikas (arba tie tarpai tarp atkryciu). Ir tik isbuves tam tikra laika negeres po sauso tampa blaiviu alkoholiku. Nes nuo pacios ligos vistiek jau nepasveiksi, gali tik ja kontroliuot, taip kaip mano sunus kontroliuoja diabeta, bet jis vistiek diabetikas ir bus visa gyvenima 4u.gif

MA kai uzsikodavo, atrodo ko noret, negeria ir to tik norejom...taciau visa laika buvo nervingas, kartais elgdavosi kaip girtas, nes jame visa laika vyko vidine kova. Bendravimas tiesiog nepakenciamas...Organizmas reikalavo savo...Jis buvo sausas. nu tyngiu daugiau aiskint, tu protinga motera, viska pati supranti biggrin.gif

beje, sie terminai ne mano sugalvoti.

Sveik giurza 4u.gif vistiek juokingai cia papasakojai viska biggrin.gif
Atsakyti