Man tai kai iš operavo tulžį prasidėjo kažkokie smagumai. Ką bevalgytum ar dietinį maistą ar ne dietinį suka pilvą, ir taip staigiai susuka. Nei kreonas nei niekas nepadeda. Vistiek pavalgius reikia, kad būtų netoli tualetas.
Šiandien buvau koncerte ir buvo didelis garsas ir tokia vibracija. Tai tik bėgte marš ir i tualetą, nuolatos pilvo sukimas jautėsi. Nebesuprantu... kažkokia nesamonė.
Nejau man čia jau koks lėtinis? Anksčiau ūmiai užeidavo.
kiek skaiciau tai prie kasos viduriuojama/tustinamasi labai riebiai
nu man tai ner taip.... man uzkieteje isvis
QUOTE(Lucero @ 2012 12 22, 20:57)
kiek skaiciau tai prie kasos viduriuojama/tustinamasi labai riebiai
man ekoskopas nerodo isvis uzdegimo tik kraujyje laikosi emilzes pakitimai . man buna kad viduriuoju bet ne daznai dazniausiai uzkieteje vidurej ura o kasos uzdegimas yra cia matyt nevienodai tera visos mes skirtingos ir skirtingi simtomai . as geriu tris kart dienoj kreona 25000 stiprumo yra ir silpnesniu . pangrolio neteko gert zinau kad toks yra . nuo fizinio kruvio man ypac blogai yra jei pasitampau buna sakes sergu kelias dienas ar kelias savaites man labai ytakoja fizinis kruvis paumejima . ause kiek laiko esimis po operacijos . mano mamai taip pat per penkis metus baigia atsirinkt kas tinka su maistu .
po operacijos daugiau nei puse metu. bet iskart po operacijos nebuvo tokiu nesamoniu. prasidejo va kokie tik 2 men.
Sveikutes
linkiu nepersivalgyti
visos dingot. tikiuosi svenciu stalas neprivers sugryzti
as niekur nerandu ar galima rukyta maista
linkiu nepersivalgyti
visos dingot. tikiuosi svenciu stalas neprivers sugryzti
as niekur nerandu ar galima rukyta maista
QUOTE(Lucero @ 2012 12 24, 14:33)
nei rukyta maista nei rukyti nepatartina
http://kasosuzdegima....com/dieta.html
http://www.vlmedicin...ai-ivertinamas/
QUOTE(solo2 @ 2012 12 24, 15:50)
nerukau
oi, 7d dietoj.... jauciuos labai alkana siandien
ziauriai noriu valgyt
valgau morkas, zirnius,bulves visa diena
lyg nevalgius menesi
Laba diena, visoms.
Ko gero ir aš turiu didelių bėdų su kasa...
Prieš du metus išoperavo tulžies puslę. Spec dietos po operacijos nesilaikiau.
Per tuos du metus pasitaikydavo ūmūs priepoliai - skaudėdav visą pilvą, tarsi veržtų kas diržu. Vis pasikartodavo. Kartais baigavosi viskas Kaunoo klinikų priimamajame - bet nieko nerasdavo.
Dabar užėjo periodas kai beveik nuolat skaudą dešin šoną. Nutariau pasirodyti pas gyd. Gastro gyd dabar tyrinėja. Echo nieko nerodo. kraujas irgi.
Kokį mėn jau laikiausi šiokios tokios dietos - valgyt dažnai, bet po truputį, nieko kepto ir labai riebaus.
Bet va - prieš savaitę vėl priepolis. stiprus. matyt nuo lėsos varškės us natūraliu jogurtu, kurį valgiau vakarienei. Atvažiavo greitosios tokia puiki gydytoja, kuri pati išsioperavus tulžies puslę prie 30 m. Jis man ir paaiškino, kad čia greičiausiai kasa. ir pirmą kartą supratau, kad čia ne šiaip pilvuką skaudena, o esu matyt didelėje bėdoje.
Skaitinėju literatūrą ir galvoju, ar čia man ūminis ar jau lėtinis kasos uždegimas...
Po paskutinio priepolio valgau kosytes maltas. mažai. bet vistiek viduriuoju.
Baimės pilnos kelnės. O jei jau man kasos vėžys, o jei tas, o jei anas.
Dar nesuvokiu kas čia ir kaip.
Be turbūt, kad 2 metus priepoliai kartojasi - galiu jau turėt ir lėtinį? ką galvojat, merginos?
Ko gero ir aš turiu didelių bėdų su kasa...
Prieš du metus išoperavo tulžies puslę. Spec dietos po operacijos nesilaikiau.
Per tuos du metus pasitaikydavo ūmūs priepoliai - skaudėdav visą pilvą, tarsi veržtų kas diržu. Vis pasikartodavo. Kartais baigavosi viskas Kaunoo klinikų priimamajame - bet nieko nerasdavo.
Dabar užėjo periodas kai beveik nuolat skaudą dešin šoną. Nutariau pasirodyti pas gyd. Gastro gyd dabar tyrinėja. Echo nieko nerodo. kraujas irgi.
Kokį mėn jau laikiausi šiokios tokios dietos - valgyt dažnai, bet po truputį, nieko kepto ir labai riebaus.
Bet va - prieš savaitę vėl priepolis. stiprus. matyt nuo lėsos varškės us natūraliu jogurtu, kurį valgiau vakarienei. Atvažiavo greitosios tokia puiki gydytoja, kuri pati išsioperavus tulžies puslę prie 30 m. Jis man ir paaiškino, kad čia greičiausiai kasa. ir pirmą kartą supratau, kad čia ne šiaip pilvuką skaudena, o esu matyt didelėje bėdoje.
Skaitinėju literatūrą ir galvoju, ar čia man ūminis ar jau lėtinis kasos uždegimas...
Po paskutinio priepolio valgau kosytes maltas. mažai. bet vistiek viduriuoju.
Baimės pilnos kelnės. O jei jau man kasos vėžys, o jei tas, o jei anas.
Dar nesuvokiu kas čia ir kaip.
Be turbūt, kad 2 metus priepoliai kartojasi - galiu jau turėt ir lėtinį? ką galvojat, merginos?
Sveikute
na man ir panasiai, visada buvo tu skausmu, uzeidavo ir gana dideli, bet isgerdavau visokiu mezymu ir nekreipdavau demesio..... ir stai dabar echo rodo kasos uzd.
speju kad issivysto letinis nekreipiant demesio i simptomus bet dabar geriu pangroli ir jauciuosi geriau, nebepykina taip ........
del vezio tai tu nepergyvenk, ji tikrai rodytu echo
na man ir panasiai, visada buvo tu skausmu, uzeidavo ir gana dideli, bet isgerdavau visokiu mezymu ir nekreipdavau demesio..... ir stai dabar echo rodo kasos uzd.
speju kad issivysto letinis nekreipiant demesio i simptomus bet dabar geriu pangroli ir jauciuosi geriau, nebepykina taip ........
del vezio tai tu nepergyvenk, ji tikrai rodytu echo
As tai tu priepoliu metu nieko negerdavau. nesu is vis nei mezym, nei pangrol ar kt. gerus.
Galvoju juos pradet vartot. Bet, pvz., Pangrol, info lapelyje parasyta, kad negalima vartoti esant paūmėjimui. Įdomi, o kada tas paūmėjimas mol baigiasi, turiu omenyje, kiek laiko turi praeiti nuo priepolio. O jei yra lėtinis - tai kaip tas draudimas tada...
Dar mąstau, įmanoma vien dieta sustvarkyt tą kasą - ar čia jau visam gyvenimui. Gydytoja kuri atvyko iš greitosios, minėjo kad jei du metus laikysiuos dietis - po to jau galėsiu normaliai valgyt. Kaži čia yra tiesos?
Galvoju juos pradet vartot. Bet, pvz., Pangrol, info lapelyje parasyta, kad negalima vartoti esant paūmėjimui. Įdomi, o kada tas paūmėjimas mol baigiasi, turiu omenyje, kiek laiko turi praeiti nuo priepolio. O jei yra lėtinis - tai kaip tas draudimas tada...
Dar mąstau, įmanoma vien dieta sustvarkyt tą kasą - ar čia jau visam gyvenimui. Gydytoja kuri atvyko iš greitosios, minėjo kad jei du metus laikysiuos dietis - po to jau galėsiu normaliai valgyt. Kaži čia yra tiesos?
sveikos
nu ka as menesiuka normaliai pasibuvau ir jau pamirsus ka turejus, vakar vakare vel atsigulus pajutau visus simptomus, tuos permusimus ir dundesi... ir galvoju ka suvalgiau, kad vel pasireiske kasos negalavimo simptomai... jau taip laikiausi... ar gali buti, kad vel burokeliu sriuba man streika sukele...
nu ka as menesiuka normaliai pasibuvau ir jau pamirsus ka turejus, vakar vakare vel atsigulus pajutau visus simptomus, tuos permusimus ir dundesi... ir galvoju ka suvalgiau, kad vel pasireiske kasos negalavimo simptomai... jau taip laikiausi... ar gali buti, kad vel burokeliu sriuba man streika sukele...
QUOTE(Skausminga @ 2012 12 27, 14:46)
As tai tu priepoliu metu nieko negerdavau. nesu is vis nei mezym, nei pangrol ar kt. gerus.
Pangrol, info lapelyje parasyta, kad negalima vartoti esant paūmėjimui. Įdomi, o kada tas paūmėjimas mol baigiasi, turiu ?
Pangrol, info lapelyje parasyta, kad negalima vartoti esant paūmėjimui. Įdomi, o kada tas paūmėjimas mol baigiasi, turiu ?
Baigiasi kai nebera skausmu pradejus valgyti,o fermentai vartojami kad padetu kasai suvirskinti maista,bet ne jai gydyti kai paumeja tada vaistas tik badas nes tik taip nedirginama kasa susitvarko.Letinis ar uminis sunku ivertinti,bet jei kartojasi greiciausiai jau letinis.Dieta,valgyti 5-6k per diena mazesnem porcijom,vengti sunkiau virskinamo maisto, vengti rukstaus(varske su jogurtu galejo suerzinti,nors kas buvo valgoma pries tai,gal tiek tereikejo)
Panasi beda ir man,prasidejo po tulzies pasalinimo pries 5metus.Rudeni-ziema vis paumeja.Viena keista kad kraujas nieko nerodo?Tai gal ir ne taip blogai,nenusiminkit