QUOTE(jura-rura @ 2012 11 05, 10:02)
tai ka tuomet valgyti nebesuprantu?
ogi liko VISOS daržovės (be bulvių) mėsa, pienas, kiaušiniai, žuvis.
teorija yra tokia, kad norint susigrąžinti ar išsaugoti sveikatą, reikia maitintis tuo maistu, kuris buvo įprastas žmonijai tada ,
kai formavosi žmogaus genomas
QUOTE
Pagrindinis evoliuciškai pagrįstas žmogaus racionas yra augaliniai angliavandeniai iš įvairių šakniavaisių, silpnai apdoroti gyvūniniai riebalai ir silpnai apdoroti gyvūniniai baltymai.
žinau jau ne vieną, sėkmingai susigrąžinusį sveikatą šitaip besimaitinant.
dabartinė mitybos piramidė- kur pagrinde angliavandeniai- sargdina žmones.
Valgant daug angliavandenių turinčio maisto, auga svoris, apkraunama kasa, jos funkcija sutrinka, todėl būtina jų mažinti. duokit savo kasoms pailsėti nuo cukraus- į vaisius ir krakmolą reikia žiūrėti taip pat, kaip į cukrų
QUOTE
kiek gramų krakmolo suvalgome, tiek gramų gliukozės susidaro mūsų žarnyne. Jei krakmolas suskaidomas labai greitai (tai termiškai apdorotas krakmolas iš aukščiausios rūšies miltų, t.y. minkšta duona, batonas, kepiniai ir makaronai), tai dalis gliukozės jau išsiskiria burnoje, maitina emalį ardančias bakterijas ir sukelia kariesą. Taip pat ši gliukozė žarnyne rezorbuojama taip greitai, kad gliukozės, kartu ir insulino, koncentracija kraujyje pakyla lygiai taip pat staigiai, kaip ir suvalgius tokį pat kiekį saldumynų. Skirtumas tik tas, kad krakmolo per metus suvartojama kur kas daugiau nei cukraus.
Dirbtinai gausiai fruktoze maitinamų žiurkių
kepenys buvo pakenktos panašiai kaip alkoholikų kepenys (fruktozės metabolinis kelias beveik nesiskiria nuo etilo alkoholio).