Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(kasos uždegimas)

QUOTE(jura-rura @ 2012 10 24, 07:08)
o kokiu tu priesuzdegiminiu? geriu tik nospa.. verysad.gif
o jums taip buna, kad ramiai jau gyvenate ir bac nei is sio ne is to vel uzklupma tie patys negalavimai? ar iskart begate pas gydytojus, ar bandot pacios gydytis paskui?
Papildyta:
tai kad buvo pati nekalciausia sriubyte, is bulvyciu ir frikadeliu plius virti burukeliai is vaakumines pakuotes blush2.gif o grietines ne laselio

Gal frikadeles ytakos turejo man nuo sriubu iki siol yra ne kas as ju vengiu gali buti ir nekalciausia gerai yra troskiniai ir ant garu darytas maistas bet jei kasa yra jautri geriau nevalgyt kelias dienas o gert ramuneliu ir medetku arbatas su trupuciu medaus .
Atsakyti
QUOTE(jura-rura @ 2012 10 24, 08:08)
tai kad buvo pati nekalciausia sriubyte, is bulvyciu ir frikadeliu plius virti burukeliai is vaakumines pakuotes blush2.gif o grietines ne laselio

kartais gera prisiminti ka valgeme dar prieš tai,nes kad ir sriuba gali būti paskutinis lašas kasos katrybės taureje rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes.... jau as puolu i nevilti.... sekamdieni ryte atsikele su skausmais, pykinimas(nevemiau) bet pilva skauda, raizo, toki kaip diegliai ir visa juosmeni juose, taip i nugara, tai lyg skrandi skauda, tai lyg sona, tai pilva, nu tokie nevienodi... dar lyg aprimo siektiek, bet pilvo putimas islieka, ir tokis urzgimas zarnose, bet ir ne visada.... ir strenu skausmas, skaitineju kad man i sita liga butu panasu... ir kas svarbiausia kad tyrimu gyd nedaro del kepenu nu kad ir fermentus tuos paziureti.... bandau prisiskambinti - nekelia... o dar vis dar tie raizymai, skausmeliai uzeina vis.... sekmadieni tai pragulinejau lovoj.... nzn nei ka galvoti.... nes paksutiniu metu ir pulsas soktelejo... ir net krutine atrodo skaudejo nu kai uzejo sitas kaip priepuolinis skausmas sekmadieni.... nieko nesuprantu doh.gif
Atsakyti

Reiktu echoskopija pasidaryti,gal tulžyje akmenuku turite ir kasa del to dirgina.O sekmadieni jei buvo skausmai reikejo vaziuoti i ligonines priimamaji ir but tyrimus padare.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo2: 24 spalio 2012 - 19:28
QUOTE(dolee @ 2012 10 24, 18:56)
Sveikutes.... jau as puolu i nevilti.... sekamdieni ryte atsikele su skausmais, pykinimas(nevemiau) bet pilva skauda, raizo, toki kaip diegliai ir visa juosmeni juose, taip i nugara, tai lyg skrandi skauda, tai lyg sona, tai pilva, nu tokie nevienodi... dar lyg aprimo siektiek, bet pilvo putimas islieka, ir tokis urzgimas zarnose, bet ir ne visada.... ir strenu skausmas, skaitineju kad man i sita liga butu panasu... ir kas svarbiausia kad tyrimu gyd nedaro del kepenu nu kad ir fermentus tuos paziureti.... bandau prisiskambinti - nekelia... o dar vis dar tie raizymai, skausmeliai uzeina vis.... sekmadieni tai pragulinejau lovoj.... nzn nei ka galvoti.... nes paksutiniu metu ir pulsas soktelejo... ir net krutine atrodo skaudejo nu kai uzejo sitas kaip priepuolinis skausmas sekmadieni.... nieko nesuprantu  doh.gif

man tokie pat negalavimai prima buvo, o paskui ir priepuolis atejo.... kasos uzdegimas jau pasekme tulzies prasto darbo arba, taigi arba akmenys, arba drumzles kaip pas mane.... kurias irgi ne is pirmo karto pamate...
Papildyta:
QUOTE(renatele2828 @ 2012 10 24, 16:43)
Gal frikadeles ytakos turejo man nuo sriubu iki siol yra ne kas as ju vengiu gali buti ir nekalciausia gerai yra troskiniai ir ant garu darytas maistas bet jei kasa yra jautri geriau nevalgyt kelias dienas o gert ramuneliu ir medetku arbatas su trupuciu medaus .

visai nevalgyt? bandziau puse dienos nevalgyti tik su arbata, pradejo skaudeti skrandi. uzvalgiau koses... pagerejo...
siandien vel tik kose ir maza lekstute makaronu...
maudzia ne kasa, o tulzies puse... boze boze, nejau teks operuoti ja....
radau recepta prie kasos uzdegimo tinka, avizu dribsnius uzpiltus vandeniu pavirti ir pastovejus gerti pusvalandi pries valgi...
Papildyta:
QUOTE(solo2 @ 2012 10 24, 17:27)
kartais gera prisiminti ka valgeme dar prieš tai,nes kad ir sriuba gali būti paskutinis lašas kasos katrybės taureje rolleyes.gif

batonas su ant juo pasildytu suriu, kad issilydytu blush2.gif ax.gif bet cai pries tai vakaraia ji valgiau.
negalima ania?
tai jau visai nieko negalima.... svoris krenta siaubingai... nebesneku kad neber dziausgmo valgant... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jura-rura: 24 spalio 2012 - 19:59
QUOTE(jura-rura @ 2012 10 24, 20:56)
man tokie pat negalavimai prima buvo, o paskui ir priepuolis atejo.... kasos uzdegimas jau pasekme tulzies prasto darbo arba, taigi arba akmenys, arba drumzles kaip pas mane.... kurias irgi ne is pirmo karto pamate...
Papildyta:
visai nevalgyt? bandziau puse dienos nevalgyti tik su arbata, pradejo skaudeti skrandi. uzvalgiau koses... pagerejo...
siandien vel tik kose ir maza lekstute makaronu...
maudzia ne kasa, o tulzies puse... boze boze, nejau teks operuoti ja....
radau recepta prie kasos uzdegimo tinka, avizu dribsnius uzpiltus vandeniu pavirti ir pastovejus gerti pusvalandi pries valgi...

o koks priepuolis? nu rytoj skambysiu gyd nes sian sumaisiau darbo laika... pradejau naujam darbe dirbti, nei kaip iseit nei ka daryt.... sian irgi lyg varinejo mane i cw tustintis, bet nesuprasi, tai noras yra tai nea.. ir slapinimasis daznas, ir ta savijauta tokia slogi.... ir dar vis man desini sona maudzia, ir labiau i nugara, arba cia kazkur zemiau desiniu sonkauliu buna kad paspaudi tai is viso skauda, nesuprantu.... kiek lankiausi pas gastroenterologe, mane tik nuo rugsciu gyde, sake nieko tau nera, o tie skausmai uztai kad maisto nlb prisitaikau.... o dar buvo kad pora vakaru po kokteili isgeriau nes sventem isidarbinima, ir paskui ir vakaro traskuciu valgiau ir brendzio gurksni(tik nepagalvokit kad gerike esu :DDDD) zodziu ir tada ryte prasidejo viskas...... taip ir pragulinejau, vakare jau nk buvo.....
Atsakyti

na va ir šaknelės-sūris fermentinis riebumas apie 40% doh.gif keisk varškes sūriu
o šiap manau anksciau ar veliau teks su tulzim atsisveikinti ir geriau ilgai nelaukti nes pagadinus kasa ir po operacijos gali buti problemu.
Papildyta:
QUOTE(dolee @ 2012 10 24, 20:01)
kiek lankiausi pas gastroenterologe, mane tik nuo rugsciu gyde, sake nieko tau nera, ....

cia jau kaip taisykle kad kasos-tulzies ligos pradzioje nurasomos skrandziui ypac seimos gyd.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo2: 24 spalio 2012 - 20:24
[quote=solo2,2012 10 24, 21:30]
na va ir šaknelės-sūris fermentinis riebumas apie 40% doh.gif keisk varškes sūriu
o šiap manau anksciau ar veliau teks su tulzim atsisveikinti ir geriau ilgai nelaukti nes pagadinus kasa ir po operacijos gali buti problemu.
Papildyta:

eina sau, nenoriu operacijos. noriu visus organus tureti ir sveikus. 4u.gif nejau nera kito kelio?
Atsakyti

deja nera,po operacijos be tulzies reiks dietos pasilaikyt koki pusmeti,metus o po to ir uzmirsi kad jos neturi ,o kai pagadinsi kasa turesi problemu visam likusiam gyvenimui,tai kas geriau? g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo2: 25 spalio 2012 - 11:28
QUOTE(solo2 @ 2012 10 25, 12:27)
deja nera,po operacijos be tulzies reiks dietos pasilaikyt koki pusmeti,metus o po to ir uzmirsi kad jos neturi ,o kai pagadinsi kasa turesi problemu visam likusiam gyvenimui,tai kas geriau? g.gif  rolleyes.gif

nu tikiuosi prisiziurejusi isvangsiu tos operacijos... arba kai uzknis tas neskanus maistas ir truks kantrybe su juo zaisti...
Atsakyti
na galima pameginti siu vaistu rovacholis, cholenzimas, alocholis, cholagonas,gal kiek pades arba natūralus gydymas

Beržo lapų nuoviras (1:20) gydo tulžies uždegimus bei akmenligę.

Arbūzus reikia valgyti sergant tulžies pūslės bei inkstų akmenlige.

Tulžies išsiskyrimui:

Tulžies išsiskyrimą paskatins smėlyninių šlamučių žiedų arbata. 1 valgomąjį šaukštą žiedų užpilkite stikline verdančio vandens, perkoškite ir gerkite po 0,5 stiklinės 2–3 kartus per dieną prieš valgį.

Trilapių puplaiškių lapai 30,0 g

Pelynų žolė 20,0 g

Pipirmėčių lapai 50,0 g

1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilkite stikline verdančio vandens, 15 min. pakaitinkite vandens vonelėje, 45 min. aušinkite, perkoškite ir gerkite po 0,5 stiklinės 2 kartus per dieną prieš valgį.

Išpūstiems viduriams, lėtam virškinimui:

Kmynų vaisiai 20,0 g

Valerijonų šaknys 20,0 g

Pipirmėčių lapai 20,0 g

Ramunėlių žiedai 40,0 g

1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilkite stikline verdančio vandens, 10–15 min. pakaitinkite vandens vonelėje, 45 min. aušinkite, perkoškite ir gerkite po 1 stiklinę prieš naktį.

sėkmės 4u.gif
Atsakyti
o tai cia nera tokiu "kasininkiu", kurioms uzdegima provokuoja tulzies diskinezija, kaip man? negi as viena tokio likimo ?? sad.gif o taip norisi paklausineti kaip zmogus gyvena su tuo
Atsakyti