Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(kasos uždegimas)

Pilvo pūtimas yra vienas dažniausių negalavimų, varginančių virškinimo organų ligomis sergančius pacientus. Pilvo pūtimu, bei kitų simptomų, neretai skundžiasi ir sergantieji funkcinėmis virškinimo trakto, nervų sistemos ligomis, širdies, kepenų, kasos nepakankamumu.
http://www.pasveik.l...o-putimas/56475
Manau reiktų fermentų pavartoti. g.gif
Jammin o tau kasos latakas anksčiau nebuvo išplėstas?Nes kiek suprantu tavo kasa sujungta su dvylikapiršte tiesiogiai o tokių operacijų nedaro kol latakas nebūna platesnis nei 5-6mm.Pas mane kasos latakas tai pat prasiplėtes 3x už normą jei pablogės gali tekti tai pat daryt tokia operacija,bet kol kas laikaus puse bedos ir gydytojai patarė neskubėti.Nuo skausmu man geriausiai padeda Ketanov 30mg/ml ampulė.Stiprybės Tau. console.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo2: 28 vasario 2011 - 11:58
Sveikos bendrakankines! Malonu tave vel isvysti musu gretuose Jammin!!!!! 4u.gif Nenustoju tavimi stebetis ir nenustosiu. Kantrybes ir didelio optimizmo turi tik didekes asmenybes.Dziugu kad pasaulis nenumenksta thumbup.gif Man sitoje srytyje tik mokytis ir mokytis. Na bet as stengiuosi smile.gif 12kg numeciau per 3men. Kaip sakai Jammin dziaugiuosi pasitaisiusi isvaizda(nors toks dziaugsmelis). Kas del ispustu viduriu tai ir man taip pasitaiko tik kazkaip idomiai, iissipucia tik virsutine pilvo dalis bet kazkaip po kokios valandzikes viskas savaime praeina. Aciu Jammin uz patarima del vaistuku viduriu uzkietejimui. Bandysiu nesti daktarui pavadinima gal pasiulys kokia alternatyva smile.gif Norisi tik greiciau suzinoti viska kas yra. Siaip ziuriu visoms tie simptomai turi bendruma bet kiekvienai savo buketas. Jammin tau milijona kartu sveikatos uz visas kancias ir dvasios stiprybe!!!!!! Ir mums mergytes visoms sveikateles trokstu is visos sirdies! Geros dieneles!!!
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2011 02 28, 11:47)
Tiesą pasakius šįkart labiau įtariu dvylikapirštę streikuojant, nes skausmas kiek kitoks nei kasos. Užeina staigiai,driekiasi per pusę pilvo,plinta į nugarą, bet labiausiai juntamas ties saulės rezginiu,kaip ir kasos. raitausi kokių 10-15 min. ir savaime dingsta. Ir taip daug kartų per dieną. 15min kankinuosi, poto apie valandą, kartais tik pusvalandį ramu  blink.gif  O svarbiausia kad dieną man geriau, o naktim normaliai miegoti negaliu, tik užmiegu ir vėl pabundu pasiraityti  doh.gif

Nu va dbr paskaiciau tavo skausmo apibudinima ir sakyciau, kad panasiai ir man ( dar nebuvau pas gydytoja, laukiu kada savo mazaji vesiu, tai prie to pacio apie save pasipasakosiu). O kaip tau dvylikapirste tyre? Nes zarna rijau - rado zaisdeliu man, kasa ziuri pgl krauja, o kaip sita? Nes mano laikas irgi ribotas, nelabai galesiu daznai lakstyti per tyrimus ir pan, vyras dirba, neturiu kur mazylio palikti, tai sakau visko uzsiprasyciau gydytojos, o ir noriu nueiti jau zinodama ka noriu tirti ir kokius tyrimus daryti, jei ji pati nepasiulys.

Labas visoms 4u.gif
Atsakyti
Ačiukas už palaikymą, mergytės 4u.gif
Anavjera, širdingas dėkui 4u.gif
Solo, prieš operaciją tai tikrai buvo praplėstas latakas, bet ne dėl latako man tą operaciją darė smile.gif Pas mane auglys spaudė visus virškinimo organus ir kasa beveik visa nekrozių apimta buvo smile.gif

Rita, dvylikapirštės opaligę tai endoskopiniu būdu nustatinėja, žarną ryti reikia smile.gif Tad jei tau aną kartą ryjant nerado didelių pakitimų, tai manau kitur bėda(o gal ir nuo tų žaizdelių g.gif ), bet būtinai ieškok nuo ko skausmai, kad tik neblogėtų unsure.gif O kokių vaistukų skyrė žaizdelėms gydyti?
Aš žarnos dar nerijau, kolkas tik echoskopijos metu pasakė, jog kasos latakas išplėstas ir uždegimas greičiausiai bus dvylikapirštėje. Trečiadienį žinosiu visus kraujo atsakymus, tai parašysiu ką gydytoja sakė ax.gif
Kolkas savavališkai pasiskyriau Ultopą, kurį buvau nutraukus po pagerėjimo. Jis ir nuo skrandžio, ir nuo dvylikapirštės opų gelbėja blush2.gif
Nebenoriu daugiau tų skausmų schmoll.gif
Visoms daug daug sveikatytės, bandysiu ryt/poryt užsukti čia smile.gif
Gražaus rytojaus- be skausmų ir su plačia šypsena mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 28 vasario 2011 - 20:16
Omeprazol actavis, bet negeriu, nes maitinu, o juos geriant nepatartina maitinti, o tai noriu bent iki pusmecios istempti ir tada gydytis.

Siaip man visada su skrandziu buvo bedu, skaudedavo, nu, bet niekada tokiu baisiu skausmu nebudavo, del to ir galvoju, kad cia kzkas kitas, o ne skrandis. kai pirma karta uzejo tas skausmas, manaiu mirsiu taip ir nepamacius kiap vaikas uzauga smile.gif nu dbr juokinga, bet tada taip neatrode. smile.gif
Atsakyti
Labas istvermingosios.Jammin,matau esi pilna optimizmo,taip ir toliau!Mums pries tavo skausmus ir patirtas operacijas,net nejauku skustis savo skausmeliais blush2.gif O kas liecia mazakraujyste,tai gerk burokeliu sultis,bent mano vaikams jos greiciausiai atstato krauja.O as sianakt vel pajutau negera skausma,bet si karta manau akmenukai mano kyla,nes toki verianti skausma jauciu ties mentimis,sako taip buna pas tuos zmones kurie akmenis turi.Bet aiksu ir vel skausmas sone,nepastovus,bet erzinantis.Nezinau,ar as cia ka suvalgiau,ar vel praejus kelioms savaitems viskas kartojasi.Anavjera,oi kaip tau pavydziu,kad svorio tiek numetei,as irgi galvojau,kaip gerai kabutese,tokia liga nuo dietu bent svorio numesio,bet kurtau,nekrenta man jis,arba labai jau nezymiai,kad nejauciu ax.gif
Atsakyti
Su pavasariu, bendraligės kolegės 4u.gif Daug saulės ir šviesos 4u.gif Tegul nei viena liga nepakerta mūsų gyvenimo džiaugsmo, numaldo svajonių ir jausmų, tegul kas sunku mus daro tik stipresnes, o ne silpnina. Už tai kad esat 4u.gif user posted image
Atsakyti
Labutis mergytės smile.gif
Ačiū DEM už gražų sveikinimą 4u.gif
Prisidedu ir aš su didžiausiais linkėjimais būti kuo sveikesnėm 4u.gif Su pavasarėliu! Tikėkimės jis bus šiltas, saulėtas ir gražus smile.gif

Armon, ačiū- reikės būtinai pabandyti pasidaryti burokėlių sulčių, nors šiaip gydytoja išrašė Tardyferono(čia geležis) pagerti, tai tikiuosi greitai atsistatyti smile.gif

Rita, o nepastebėjai kada labiau skauda? Pvz man dabar pavalgius retai kada skauda, o tik skrandis ištuštėja, dvylikapirštė darbo neturi, o sultys gaminasi ir bac-vėl skausmai doh.gif O šiąnakt po vieno skausmo priepuolio kėliausi pavalgyti ir ką jūs galvojat- daugiau nebeskaudėjo bigsmile.gif
Dar įdomu kada paskutinį kartą darytas kraujo tyrimas(ar jau skausmams esant)? Ir koks HGB?

Aš šiandien visą dieną užkandžiavau po nedaug, skausmų tfu tfu tfu pavyko išvengti smile.gif Iškart ir bendra savijauta pagerėjo ir noras kažką veikti atsirado, nes buvau kaip daržovė jau pasidariusi biggrin.gif
Atsakyti
Labuciukas visoms! DEM, susildej su savo saulute ir tokiais pat siltais zodziais! Aciu didelis! Gerai kad esi! Armon, kas liecia pamestus kilogramus tai tikrai neblogai, nes visada buvau edrune, vargdavau su svoriu. Dabar jau susitvarkysiu smile.gif Jammin, tau taip ir reikia visada tureti ka persikasti. Mano drauge yra turejusi dvylikapirstes opalige tai budavo einame kur mieste o ji ir traukia is rankines koki banana. Sakydavo nesuvalgysiu, sakes, skausmo priepolis uzeis. Kuo greiciau tau susitvarkyti su ta zarnike smile.gif .Dar Armon del to skausmo sone, mano kasos ypatumai kad as ar valgau ar nevalgau vistiek skauda. Skaiciau kad yra toks letinis pankreatitas su skausmo sindromu, prie tokio ir amilaze nebuna pakilusi. Ot isitaisiau! smile.gif Rita, gerai kad turi tokiu tikslu vaikiuka ilgai maitinti,bet sveikata irgi svarbi. Juolab skaiciau kad vaiko imunitetas formuojasi pirma menesi. Tad manau jei skausmai neleis toliau ramiai gyventi gal ir uztektu mamytes pienelio nors mtam menesiui. smile.gif Su pavasareliu visas taip pat!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
Sveikos merginos.
Aciu mamytei,kuri tokius grazius zodzius surase 4u.gif
Jemmin,o tau nekieteja viduriai,kai gelezi geri.nes man nuo ju tai ojojoi,tai todel tau ir pasiuliau burokeliu sultis gerti.Anavjera isduok paslapti kiek kartu per diena valgai ir mazdaug ka valgai,taip noreciau ir as pavasari pasitikti bent keliais kg. palengvejusi ax.gif Matyt as dar uzkandziauju ko nereikia,kad nematau rezultatu.Manau,kad atsilus orui aplankys mus geresnes nuotaikos ir skausmai gal mazesni bus.
Atsakyti
Labutis mergytės smile.gif
QUOTE(anavjera @ 2011 03 02, 01:43)
Jammin, tau taip ir reikia visada tureti ka persikasti. Mano drauge yra turejusi dvylikapirstes opalige tai budavo einame kur mieste o ji ir traukia is rankines koki banana. Sakydavo nesuvalgysiu, sakes, skausmo priepolis uzeis. Kuo greiciau tau susitvarkyti su ta zarnike smile.gif

Tai vat ir man taip, šiandien užsipirkau tokių javinukų, teks dabar tampytis su savim visur biggrin.gif O nakčiai iš anksto jogurto porą indelių pasistatau, tai porą kartų kai suriečia skausmas keliuosi pavalgyti blush2.gif Tik taip normaliau pamiegoti išeina smile.gif
QUOTE(Armon @ 2011 03 02, 17:45)

Jammin,o tau nekieteja viduriai,kai gelezi geri.nes man nuo ju tai ojojoi,tai todel tau ir pasiuliau burokeliu sultis gerti

Va va, aš jau kokia antra,trečia diena pastebiu, kad kažkaip keistai kietoki viduriai, bet šiaip pakenčiama smile.gif
Iš pradžių mintyse buvau bėdą suvertus virškinimo sistemai, galvojau uždegimai taip paveikė, bet dabar jau viskas aišku smile.gif
O burokėlių sultys skystina vidurius? blush2.gif
Ak, aš jas taip tingiu spaustis biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
Labutis! smile.gif Jammin, turesi vaikscioti su produktu maiseliu kartu biggrin.gif Gerai, kad nors taip skausmas aprimsta. As, mergaites saziningai pasakius pavargau nuo tu skausmu. verysad.gif Gerai kad nors no-spa truputi padeda smile.gif Galvoju, jei gerti kiekviene diena po tablete ar nera blogai? Kiek laiko jus vartojote nuskausminamus? Armon, mano valgiarastis labai paprastas, ryta bananas, po to jogurtas naturalus, pietums krutinele su darzovemis tusintomis, vakare kose arba tostai su medumi. Stai ir viskas, labai pasiilgstu zaliu darzoviu bet net nezinau ar galiu valgyti. Ai, reikes bandyti, vistiek skauda. Vakar nuvaziavau cia i ligonine tai padare kraujo tyrima ir paleido. Jokio uzdegimo, amilaze nepadidejusi. Koki cia velnia pasigavau? doh.gif Greiciau ta kovo 15 ateitu. Jammin, burokeliu sultys tikrai laisvina vidurius. Ir as siandiena papirkau tas pamirstas darzoves smile.gif Man dar laisvindavo vidurius dziovinti abrikosai bet jauciu mums ju negalima, net nezinau. Sveiku dienu jums bendrasirges! Iki malonaus!!!!!!!!!! smile.gif
Atsakyti