Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(kasos uždegimas)

QUOTE(anavjera @ 2011 11 26, 21:01)
Kaip Jammin?

Labutis smile.gif
Na, aš jaučiuosi neblogai smile.gif
Tačiau negaliu pasigirti kad puikiai ax.gif Tyrimai blogi, HGB tik 89 doh.gif
Matyt čia per tą nelemtą kasą nepasisavina gerosios maisto medžiagos...
Kreono nėštumo metu liepė nevartoti, tai sunkiau pavalgius šlykščiai nesivirškina ir pykina. Buvo pora dienelių kai skaudėjo kasą, gydytoja sakė kad gali leliukas spausti. Bet mano leliukas dar per mažas kad spaustų unsure.gif
Dar ir skrandį naktimis nežmoniškai skauda, kartais norisi verkti. Keliuosi naktį bent kartą, bent vieną bananą suvalgyti. O būna naktų kai tenka 4-5kartus keltis doh.gif
Na, dabar geriu geležį, tikiuosi po truputėlį atgausiu jėgas ir viskas vėl bus gerai smile.gif
Kaip jūs merginos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 05 gruodžio 2011 - 10:57
Jam jau neskauda,o kas tas infiltras?
Atsakyti
QUOTE(andriushka @ 2011 12 05, 11:56)
Jam jau neskauda,o kas tas infiltras?

Smagu smile.gif O kaip nutiko, užėjo skausmai ir pateko į ligoninę? Čia pirmas priepuolis ar jau ilgiau kankinatės su šita liga?
Infiltratas tai skysčių ar kažko sankaupa, na man toje vietoje kur kasa buvo toks kietas skausmigas guzas, kuris po operacijos, po kokio pusmečio išnyko visiškai smile.gif

Papildyta:
QUOTE(andriushka @ 2011 12 05, 11:55)
Guli 2ligoninej pas profesoriu is S raides.jis sako jei tolimesni tyrimai bus geri tai neoperuos...bet man vis neduoda ramybes mintis kaip su ta nekroze jis gyvens,juk infekcija gali isimest bet kada.is streso besveriu 49,per 7 dienas 4 kg pameciau:(tikiuosi geriausio bet liudnos mintys eda:(yammin,perskaiciau beveik visas temas-tavo optimizmas labai ikvepia!

Saugok save, stenkis mažiau nervuotis. Negerai toks staigus svorio kritimas unsure.gif
Na, jei gydytojai matys kad tyrimai geri, tai galbūt ir tai infekcijai įsimesti šansų mažiau. Jei neoperuos, manau bus paskirta nuolatinė gydytojų kontrolė/priežiūra.
O šiaip jei tik įmanoma išvengti operacijos-puiku-reikia džiaugtis. Ji sudėtinga,skausminga, po jos reikia daug laiko atsistaymui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2011 12 05, 12:04)
Smagu smile.gif O kaip nutiko, užėjo skausmai ir pateko į ligoninę? Čia pirmas priepuolis ar jau ilgiau kankinatės su šita liga?
Infiltratas tai skysčių ar kažko sankaupa, na man toje vietoje kur kasa buvo toks kietas skausmigas guzas, kuris po operacijos, po kokio pusmečio išnyko visiškai smile.gif

Papildyta:

Saugok save, stenkis mažiau nervuotis. Negerai toks staigus svorio kritimas  unsure.gif
Na, jei gydytojai matys kad tyrimai geri, tai galbūt ir tai infekcijai įsimesti šansų mažiau. Jei neoperuos, manau bus paskirta nuolatinė gydytojų kontrolė/priežiūra.
O šiaip jei tik įmanoma išvengti operacijos-puiku-reikia džiaugtis. Ji sudėtinga,skausminga, po jos reikia daug laiko atsistaymui  ax.gif

Trecias priepuolis,pirmus du nesupratom kas tai lengvai praejo,o va trecias sueme stipriai.priezastis kaip ir neaiski.kai isleis eisim privaciai i rezonansa manau...infiltro kol kas nera,nes pilva maigant jam neskauda...man baisiausua,kad gris be operacijos ir pasidarys kazkas blogo su tais nekrozes plotais:(
Atsakyti
QUOTE(andriushka @ 2011 12 05, 12:14)
Trecias priepuolis,pirmus du nesupratom kas tai lengvai praejo,o va trecias sueme stipriai.priezastis kaip ir neaiski.kai isleis eisim privaciai i rezonansa manau...infiltro kol kas nera,nes pilva maigant jam neskauda...man baisiausua,kad gris be operacijos ir pasidarys kazkas blogo su tais nekrozes plotais:(

Keista, bet man atrodo gydytojai turėjo padaryti tyrimus nemokamai. Gal ne rezonansą, bet tomografiją bent g.gif Juk toks didžiulis nekrozės apimtas plotas unsure.gif
Man rezonansą irgi skyrė, aišku laukiau pusę metų... Bet prieš tai darė daugybę tyrimų- daugybę kartų ryjau žarną, daugybė echoskopijų, kokios 4-5 komp.tomografijos, darė nemažai paprastų rentgenų, darė rentgeną kur reikia gerti barį, dukart rentgeną kur kažkokį kitokį skystį reikia gerti. Žodžiu apžiūrėjo kasą nuosekliai daugybę kartų rolleyes.gif

Pasiklauskit, gal ir jum skirs išsamesnius nemokamus tyrimus, juk jei nerado priežasties-jos būtinai reikia ieškoti. Nes neišsiaiškinus jos, juk tas nekrozės plotas gali dar didėti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2011 12 05, 10:56)

Dar ir skrandį naktimis nežmoniškai skauda, kartais norisi verkti. Keliuosi naktį bent kartą, bent vieną bananą suvalgyti. O būna naktų kai tenka 4-5kartus keltis  doh.gif 

Jammin,pamegink nakčiai užsiplikyti maltų linų sėmenų,gal nereiks taip dažnai nuo skrandžio skausmu pabusti,to ir linkiu 4u.gif
Atsakyti
sveikos merginos! Andriushka, suprantu kaip dabar jautiesi verysad.gif Artimo zmogaus liga tai nesmagu, be kaip sakei pati Jammin istorija tikrai uzkrecia optimizmu smile.gif Jammin, galvojau kad tu jau normaliau jautiesi, o pasirodo dar aplanko tave tie skausmeliai verysad.gif Noriu taves paklausti gal geri kokia zoliu arbata gerinancia kasos veikla? Pamenu pirkau lietuvoje ir jadvigos ir dar kazkokia rudame maiselyje arbata kasai. Gal vietoj kreono kiek pagelbetu virskininmui g.gif Solp irgi gera ideja dave, bet mano mama semenys gere kai jai opa buvo.Bet gal ir siaip nuramintu skrandzio gleivine.Laikykis, tu stipri turi buti! Idomu kur musu renatele? Po sestadieninio tyrimo pries savaite taip ir nepasirode g.gif
Atsakyti
Taip, Anavjera, tikrai nesmagu, geriau ju paciai sirgt sad.gif o jei vaikai susirgtu kazkuo rimtu...net baisu isivaizduot ka tada zmones isgyvena.
Maniskis jau namie savaite, dabar sveikuoliskai visi valgom, kol kas nejaucia jokio diskomforto pilvo srityje.Valgyt labai nori, bijo, kad vel pasikartos uminis priepuolis tad labai saugosi, bet ir sukust nenori, bet kur tau nesukus su tokiu maisteliu... kol kas valgom tusinta ar virta versiena, kalakutiena, visokia zuvi, virtas krevetes, salotas zalias su krevetemis, darzoves ant garu, kruopas iviarias, makaronu, varske, varskecius,sian pirma syki puse saukstelio koses isidejo i kose, nieko...etiketes visas skaitom pardej, net batonai skirtingo ribeumo ir t.t.bet visai gerai, kaip sakau ner to blogo kas neiseitu i gera, visiems sveika taip valgyt, tapsim sveikuoliu seima biggrin.gif ir i parde nuejus pinigu maziau issileidzia nes nesamoniu nebeperkam. man tai paranoja, kad kai jis pamatys, kad gerai nuo bet kokio maisto, tai atsipalaiduos....ir tada..
ryt eis pas gydytoja, prasys siuntimu ir eis i klinikas del visa ko pikta issamiau issitirt...
Yammin, isivaizduoju kaip tau sunku besilaukiant dar ir skausmus kest, tikekimes, kad pagimdzius jie nors aprims. 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
QUOTE(solo2 @ 2011 12 09, 23:38)
Jammin,pamegink nakčiai užsiplikyti maltų linų sėmenų,gal nereiks taip dažnai nuo skrandžio  skausmu pabusti,to ir linkiu 4u.gif

Ačiukas, reikės pabandyti smile.gif Kaiptik šaldytuve guli linų sėmenys smile.gif

QUOTE(anavjera @ 2011 12 12, 19:11)
Jammin, galvojau kad tu jau normaliau jautiesi, o pasirodo dar aplanko tave tie skausmeliai verysad.gif Noriu taves paklausti gal geri kokia zoliu arbata gerinancia kasos veikla? Pamenu pirkau lietuvoje ir jadvigos ir dar kazkokia rudame maiselyje arbata kasai. Gal vietoj kreono kiek pagelbetu virskininmui g.gif Solp irgi gera ideja dave, bet mano mama semenys gere kai jai opa buvo.Bet gal ir siaip nuramintu skrandzio gleivine.Laikykis, tu stipri turi buti!

Ačiukas smile.gif
Na,žinok nėra man baisiai blogai ax.gif Šiaip sakyčiau normaliai jaučiuosi smile.gif (neskaitant naktinių skrandžio pabaisų). Va tik bijau kad leliui pilve paaugus,jis ims spausti organus ir kasą gali pradėti nuolat skaudėti bijau.gif
Va tada tai nežinau ką reiktų daryti, nes vaistų jokių gerti negalima...
Na, bet tikiuosi nieko panašaus nebus smile.gif
Dėl žolių arbatų tai aš dabar labai atsargi, nes žolelės apskritai nėštukėm nerekomenduojamos, tai baisu būtų kasai ir virškinimui padėt, o mažyliui pakenkt unsure.gif Geriau nežaisiu su likimu wink.gif
O prieš tai esu bandžius kiaulpienių šaknis graužti(kaime tetulė davė,sakė žiauriai gerai virškinimo organams). Galvojau kad skonis bus žiaurus, bet skonis visai kaip riešutų bigsmile.gif
Tik kažkaip užleidau tuomet tą reikalą ir dabar negaliu pasakyti ar tikrai padeda biggrin.gif

Kaip jūs laikotės?
Papildyta:
QUOTE(andriushka @ 2011 12 13, 14:13)

Na va, kaip smagu kad viskas geryn thumbup.gif

O mityba tokia tai tikrai tik į gerą, ir šiaip normaliai valgant ir besijaučiant gal daug kg nenukris smile.gif
Bet šiaip jau geriau lieknam, negu ligotam mirksiukas.gif
O dėl atsipalaidavimo tai jooo, prižiūrėk tu jį kiek įmanoma. Jau pagal save žinau kaip lengva sugriešyt su maistu, nes būdavo kad net per baisiausius skausmus surydavau to ko negalima doh.gif blush2.gif
O vyrai ir šiaip nėra tokie kantrūs, tai prakontroliuok kad ir pačiai ramiau būtų biggrin.gif

Na, jei ir toliau sveikai maitinsitės ir prisižiūrėsit, galbūt nebegrįš tie priepuoliai ir neprireiks jokių operacijų, ko nuoširdžiausiai ir linkiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 13 gruodžio 2011 - 13:17
QUOTE(Jammin1 @ 2011 12 13, 12:23)
Sveikutės  4u.gif

Ačiukas, reikės pabandyti smile.gif Kaiptik šaldytuve guli linų sėmenys  smile.gif
Ačiukas smile.gif
Na,žinok nėra man baisiai blogai  ax.gif  Šiaip sakyčiau normaliai jaučiuosi  smile.gif (neskaitant naktinių skrandžio pabaisų). Va tik bijau kad leliui pilve paaugus,jis ims spausti organus ir kasą gali pradėti nuolat skaudėti  bijau.gif
Va tada tai nežinau ką reiktų daryti, nes vaistų jokių gerti negalima...
Na, bet tikiuosi nieko panašaus nebus smile.gif
Dėl žolių arbatų tai aš dabar labai atsargi, nes žolelės apskritai nėštukėm nerekomenduojamos, tai baisu būtų kasai ir virškinimui padėt, o mažyliui pakenkt  unsure.gif  Geriau nežaisiu su likimu wink.gif
O prieš tai esu bandžius kiaulpienių šaknis graužti(kaime tetulė davė,sakė žiauriai gerai virškinimo organams). Galvojau kad skonis bus žiaurus, bet skonis visai kaip riešutų  bigsmile.gif
Tik kažkaip užleidau tuomet tą reikalą ir dabar negaliu pasakyti ar tikrai padeda  biggrin.gif

Kaip jūs laikotės?
Papildyta:

Na va, kaip smagu kad viskas geryn  thumbup.gif

O mityba tokia tai tikrai tik į gerą, ir šiaip normaliai valgant ir besijaučiant gal daug kg nenukris smile.gif
Bet šiaip jau geriau lieknam, negu ligotam  mirksiukas.gif
O dėl atsipalaidavimo tai jooo, prižiūrėk tu jį kiek įmanoma. Jau pagal save žinau kaip lengva sugriešyt su maistu, nes būdavo kad net per baisiausius skausmus surydavau to ko negalima  doh.gif  blush2.gif
O vyrai ir šiaip nėra tokie kantrūs, tai prakontroliuok kad ir pačiai ramiau būtų biggrin.gif

Na, jei ir toliau sveikai maitinsitės ir prisižiūrėsit, galbūt nebegrįš tie priepuoliai ir neprireiks jokių operacijų, ko nuoširdžiausiai ir linkiu  4u.gif

labutis mergaites labutis anavjera , dar krutu po biski . siandien kolonoskopija daro sim pasiruosimuj kazkoks kosmaras skausmai pilve nezmoniski . kaip tiu kaip mergaites laikosi ? ar kaledom jau suruosta ?
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2011 12 15, 08:12)
labutis mergaites labutis anavjera , dar krutu po biski . siandien kolonoskopija daro sim pasiruosimuj kazkoks kosmaras skausmai pilve nezmoniski . kaip tiu kaip mergaites laikosi ? ar kaledom jau suruosta ?

labutis visaom na as jau is po tyrimo . isvados storojoi zarnoj rasti 2 polipai vienas 8cm kitas2 cm jie pasalinti paimti bijopsijai jos atsakymas po 2 ar 3 savaiciu storzarne truputi paburkus ryskiai iskilusios kraujagysles . Tai vat del optinio kolito paimta bijopsija . Tai tiek ziniu Pilnai nemarino viska maciau ir girdejau ir kas baisiausia jutau nemalonu bet istverti galima . Sekmes mergaites iki >
Atsakyti
Labutis! Andriushka, tikrai nera to blogo kas neiseitu i gera. Siaip del sveiko maisto tai tu teisi, busite sveikuoliu seima ir laikui begant priprasit taip valgyti ir ateity tik geriau bus nes kol mums neispiria i uzpakali tai ir nenorime keisti nusistovejusius iprocius smile.gif O valgyti sveikai tikrai galima skaniai. Siandiena isviriau kalafijoru, paskui idejau i orkaite, apibarsciau dziuveseliais ir suriu. Niam, niam! smile.gif Viskas bus gerai, nepraraskim optimizmo! (raso uzkietejusi pessimiste), bet as taisausi smile.gif .Jammin, net nezinojau kad nestukem arbatas reikia atsargiai vartoti. Tada jau reikia aukotis, tikrai. Idomu del ko skauda? Butu gerai suzinoti ir bandyti pakoreguoti. Pavizdziui jei daugoka rugsties gal kokio pieno gurksneli nakciai. Ot, gal ir gerai bus tie linai. Bandyk! Renatele, malonu kad grizai! Na, va, rado priezasti negalavimu, dabar reikes gyditis. Gerai, kai zinau nuo ko. Dabar eisi sveikyn!
Atsakyti